X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    U nas też przerwa nocna od 3.30 do 6...Co ją uspałam i odłożyłam to zaraz się kręciła i wstawała albo płakała co chwilę. Na zmianę usypialismy na piłce. To chyba zęby, w ciągu 2 tyg wyszły jej dwie górne dwójki, teraz idzie dolna dwójka. Najczęściej wychodzą parami, więc pewnie zaraz i druga dojdzie. Tylko nic nie pomaga, jesc nie chce, ibum nie działa, dentinox też nie, używałyście może camilie? Słyszałam, że jest skuteczna..
    Wasze maluszki też tak budziły się z krzykiem i płaczem, jakby ze skóry obdzierali? No u nas trwa to już z dobre 2(3 miesięce. Już tracę nadzieję na lepsze noce.

U Nas Camilla pomaga, nie wiem jak, ale jest różnica 🤔

O ❤️
    Z ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas Camilla pomaga, nie wiem jak, ale jest różnica 🤔
    Aha a stosujesz ją, tak jak piszą, minimum 3 dni?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu mój mąż tak pracuje cały czas, plus większość sobót 8-15. W zimowych miesiącach w dni powszednie wraca czasem koło 17:30. Ja już chyba przywykłam. A poza tym to nas trochę kasa ciśnie, bo budowa. Ale fakt, dobrze że są moi rodzice, bo bym dostała pierdolca 🙈 i tu nie chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, tylko o możliwość odezwania się do kogoś dorosłego.

Tajka, nie pocieszę Cię, bo u nas koszmar ze spaniem trwa nadal :D tylko że ja już nie czekam aż będzie lepiej, tylko biorę wszytsko takim jakie jest. Przecież one się kiedyś wyprowadzą, nie? :D a tak serio to głowa do góry. Moja Iga się zrobiła "przystępniejsza" jak się nauczyła chodzić. Ten etap raczkowania i wstawania przy wszystkim to był koszmar, wiszenie na nodze i jojczenie było na porządku dziennym. W ogóle zauważyłam ostatnio że zrobiło się łatwiej, zajmie się sama sobą chwilę, udaje się ją zagadać jak chce np na ręce a nie mogę jej wziąć. Nawet teść powiedział ostatnio, że się zrobiła bardziej samodzielna 👍 pewnie że psoci, czasem rozrabia na maksa, i oczywiście nie chce spać, ale mimo wszystko mam teraz znacznie więcej radości z macierzyństwa niż jeszcze kilka miesięcy temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 12:37

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 14:22

Tajka lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, podziwiam. Ale dobrze, że masz rodziców. Tak jak piszesz, jest się do kogo odezwać.
    Ja z Mają siedzę w ciszy cały dzień 😀 czasem puszcza radio w tle, ale rzadko. Zero tv. Już nie pamiętam kiedy włączałam, w ogóle nie oglądamy nawet wieczorem, bo o 21 - 22 chodzimy spać 😀 żeby chociaż z 5 godzin snu łącznie uzbierać i jakoś funkcjonować na drugi dzień. Ale latem sobie nie wyobrażam chodzić tak wcześnie spać, mam nadzieję że trochę odzyjemy.
    Wiem, że wszystko jest w głowie, dlatego żeby poczuć się lepiej, to umalowałam się dzisiaj i wyprostowałam włosy na spacer po osiedlu 😊 Maja odsypia, śpi już 1.5h

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Zulu mój mąż tak pracuje cały czas, plus większość sobót 8-15. W zimowych miesiącach w dni powszednie wraca czasem koło 17:30. Ja już chyba przywykłam. A poza tym to nas trochę kasa ciśnie, bo budowa. Ale fakt, dobrze że są moi rodzice, bo bym dostała pierdolca 🙈 i tu nie chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, tylko o możliwość odezwania się do kogoś dorosłego.

Tajka, nie pocieszę Cię, bo u nas koszmar ze spaniem trwa nadal :D tylko że ja już nie czekam aż będzie lepiej, tylko biorę wszytsko takim jakie jest. Przecież one się kiedyś wyprowadzą, nie? :D a tak serio to głowa do góry. Moja Iga się zrobiła "przystępniejsza" jak się nauczyła chodzić. Ten etap raczkowania i wstawania przy wszystkim to był koszmar, wiszenie na nodze i jojczenie było na porządku dziennym. W ogóle zauważyłam ostatnio że zrobiło się łatwiej, zajmie się sama sobą chwilę, udaje się ją zagadać jak chce np na ręce a nie mogę jej wziąć. Nawet teść powiedział ostatnio, że się zrobiła bardziej samodzielna 👍 pewnie że psoci, czasem rozrabia na maksa, i oczywiście nie chce spać, ale mimo wszystko mam teraz znacznie więcej radości z macierzyństwa niż jeszcze kilka miesięcy temu.

Pocieszyła mnie jednak druga część Twojej wiadomości 😀 już wiem, że przy dziecku nie ma na co czekać, na co liczyć, co planować,szukac reguły co do snu, kiedy spala lepiej, co pomogło w ciągu dnia itd. Jedna wielka loteria.
    Może jednak, u Mai będzie podobnie jak u Igi 😊 teraz mnie bardzo potrzebuje, często podchodzi i się przytula do nogi, do stopy 😀 i ogólnie już coraz częściej i dłużej się przytula. Wczoraj nawet zasnęła na drzenke przytulona w pionie na mnie (zazwyczaj bujam "na fasolkę") 🤩

Maz mnie wkurza, bo teraz, przy każdej sytuacji kiedy jest ciężej to pyta "i co, dalej chcesz mieć drugie dziecko?"
    Ostatnio go zjechałam za to i powiedziałam, żeby tak nie mówił, w ogóle nie poruszajmy tematu drugiego dziecka, np do wakacji. Zobaczymy jaka Maja wtedy będzie,moze będzie ciut łatwiej. Ale czuję, że z dnia na dzień mąż coraz mniej chce drugiego dziecka, z resztą ja też chyba nie jestem jeszcze gotowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 12:54

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle hit, kupilam ostatnio online w rosmanie persil kapsułki (dobra promocja jeszcze jest) z odbiorem w drogerii. No i poszedł mąż... Wraca z paczką kilku opakowań chusteczek nawilżanych (których nie używamy) i balsamów Nivea dla dzieci (których też nie używamy) 😀 dzwonię na infolinię. No trzeba odnieść, zamienić, przeprosili. Wczoraj wraca z persilem i siatką giftow dla żony w ramach przeprosin😀 podkład, dwie pomadki i paletka cieni z Bourjois 😀 tak to mogą się mylić 😀 jeszcze mu coś mogli dać, za to że tak chodzi i tylko paczki odbiera 😀

Ladyo, dmg111, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Co do deski ludzie bardzo chwalą. Materacyk chyba must have, dzieciaki mogą być wygodnie pochillowac. Jest jeszcze do tego dodatek zjezdzalnio-wspinaczka, fizjo tez poleca dla niskonapięciowcow. Ja walczę z decyzją kupna, nie za bardzo mamy na to miejsce
    Ja właśnie zamówiłam z taka deska ze z jednej strony jest zjeżdżalnia a z drugiej drabinka chmurki, zaraz wstawię link:)wiadomo, póki co Amelka będzie się bujać a jak troszkę podrośnie to wyciągnę zjeżdżalnie itp. Można ja chować u zostawiać sam Bujak dzięki czemu jest jakaś tam oszczędność. I dzięki ze dopisałas ze materac to must have, pomogłas mi podjąć decyzje i tez zamówiłam 😂 i tak bym zamówiła ale jest na kogo zrzucić odpowiedzialność 😂❤️ Jak już przetestujemy to zdany relacje :) A w przypadku Ounai to myśle ze fajnym sposobem byłoby kupienie tej full opcji- Bujak, zjeżdżalnia i drabinka z dwóch stron. To by się jakoś podzielili :)) w przyszłości pewnie dokupie blat i krzesełko :) https://tuptiwood.pl/pl/p/Bujak-montessori-z-uchwytami-DUZY-zjezdzalnia-CHMURKI/210

Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę dobrze ze zamówiłam tydzień temu bo widzę ze podrożało! Bujak kupiłam za 479 a jest za 508, a kitchenhelper tez podrożał o 15 zł :D

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ja też mam jakieś spadki ostatnio....
    24/7 jestem z Mają. Naprawdę na palcach jednej ręki można policzyc ile razy wyszlam sama, chociażby na godzinę do Lidla. Uwielbiam z nią spędzać czas, ale czasem mam dość po prostu tej monotonii codziennej. Nie wspominając o tym, że nic nie mogę przy niej zrobić, bo płacze przy nodze. Więc siedzę cały dzień na macie i się bawimy 😊
    A po takich ciężkich nocach, to łapie dola i zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle nadaje się na rodzica i co robię źle.. Mąż już od jakiegoś czasu jojczy, że jest ciężko, że się nie nadaje, że to nie dla niego itd. Przy takim gadaniu i mi się wszystkiego odechciewa. Myślałam, że te "najgorsze" miesiące już za nami, a Maja okazała się tak wymagająca, że jakoś wcale nie jest łatwiej.
    Czasem mam dni, że mówię, że wracam do pracy, bo nie dam rady. Dalej nie wiem co robić, do końca czerwca mam urlop, potem do września chyba wezmę wychowawczy, żeby mieć trochę wakacji jeszcze, a potem nie wiem. Nie chciałabym puścić jej do żłobka, w takim sezonie, będzie pewnie chorowała, może zostanę z nią aż skończy 2 lata i pójdzie na wiosnę. A ja wtedy do pracy.
    Chciałabym dla niej jak najlepiej
    Decyzja należy do Ciebie, ale jeśli masz chwile, że się załamujesz to oddanie dziecka do żłobka nie jest żadnym wstydem. A czas który spędzamy z dziećmi po pracy dla mnie jest milion razy bardziej wartościowy niż jak siedziałam w domu bo mam czas się stęsknić i do tego nie jestem przemęczona ciągłym jeczeniem.

Zulu, widziałam te zjezdzalnio wspinaczki ale u nas się nie zmieści już

Tajka lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wy podajecie dzieciom mrożonki? Tzn takie, których zrobicie więcej i zamrozicie, np zupki, pulpety, placki

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:12

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam :) zawsze robię więcej i Np 2 porcje zamrażam. I mam tez zamrożone brokuły, bataty w słupki itp na czarna godzinę, później odgrzewam na parze :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko roku normalnie 🤦‍♀️ dałam Mai saszetkę czarnego pieprzu w ziarnach żebym miała chwilę spokoju i mogła coś ugotować, po chwili patrzę, dziura w saszetce zrobiona zębami, pieprz rozsypany a ona jeden sobie uśmiechnięta żuje 😀

dmg111 lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, bo ja też zamrazam dużo, zupki w słoiczkach, pulpety z mięsa, z ryby, pasztet, placki, gofry 😀 no wszystko, bo zawsze mi więcej tego wychodzi. Ostatnio taką fajną kostkę rosolowa też robiłam z warzyw i mięsa i wykorzystuje ją do różnych dań. Tylko zaczęłam się zastanawiac, czy może przestało jej to jedzenie smakować, bo ostatnio coś nie chce jeść 😀 ale może przez zęby.

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, muszę Ci bardzo podziękować za polecenie sernika creme brulee 🤤 w weekedn robiliśmy, bardzo nam smakował i w ten weekend robimy dwa, bo mamy jutro gości, to jeden dla nich, jeden dla nas 🤤 pyszny jest ❤️ będzie królował częściej na pewno.
    Ja mogę polecić chleb z niskim ig 😀

Anet.kaa lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ja właśnie zamówiłam z taka deska ze z jednej strony jest zjeżdżalnia a z drugiej drabinka chmurki, zaraz wstawię link:)wiadomo, póki co Amelka będzie się bujać a jak troszkę podrośnie to wyciągnę zjeżdżalnie itp. Można ja chować u zostawiać sam Bujak dzięki czemu jest jakaś tam oszczędność. I dzięki ze dopisałas ze materac to must have, pomogłas mi podjąć decyzje i tez zamówiłam 😂 i tak bym zamówiła ale jest na kogo zrzucić odpowiedzialność 😂❤️ Jak już przetestujemy to zdany relacje :) A w przypadku Ounai to myśle ze fajnym sposobem byłoby kupienie tej full opcji- Bujak, zjeżdżalnia i drabinka z dwóch stron. To by się jakoś podzielili :)) w przyszłości pewnie dokupie blat i krzesełko :) https://tuptiwood.pl/pl/p/Bujak-montessori-z-uchwytami-DUZY-zjezdzalnia-CHMURKI/210
    I do kompletu drugie mieszkanie żeby było gdzie yo wszystko pomieścić 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    I do kompletu drugie mieszkanie żeby było gdzie yo wszystko pomieścić 😂
    Ja w swoim pomieszcze wiec nie mam tego problemu :)

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka pamiętam, że ostatnio pisałaś, że Maja jest radosnym dzieckiem i dużo się bawi i śmieje. Więc może to że teraz jest trudniej to jakiś skok rozwojowy lub po prostu męczą ja zęby?

Ja polecam wyjść w tygodbiu nawet na głupia salę zabaw dla dzieci, zawsze to coś nowego 😁

Mi też czasem nudzi się ta monotonia. Ale praktycznie co weekend widzimy się ze znajomymi, od czasu do czasu wychodzę sama z dziewczynami A właśnie w tygodniu staram się zawsze iść z Małą na jakaś salę, i matka ma urozmaicenie i dziecko 😁😁

Też ta monotnia i pogoda nie działa na mnie zbyt dobrze ale zawsze jakiś sposób się znajdzie żeby sobie ten czas umilić:)

klz9df9hix7ly771.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mrożę. Głównie zupy i sosy.
    Zresztą Pani wybredna prawie nic nie je więc gdybym miała co dwa dni gotować zupy, których nie zje to bym na głowę dostała 😁

Ladyo fajny ten bujak! Ale u nas już chyba mało co się zmieści a nie chce całkowicie nas zagracic 😁

Ladyo, Tajka lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4746 4747 4748 4749 4750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ