Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai az mi sie moja wychowawczyni z podstawowki przypomniala 😳 tez taka byla, do tego potrafila przychodzic podpita na lekcje. Ja zmienilam szkole, a ona po kilku latach pobila ucznia i stracila prawo do wykonywania zawodu… trzeba to ukrócić poki nic sie nie stalo groźnego, to juz nie te czasy gdzie nauczyciel mogl sobie na takie rzeczy pozwalac!🔸28 lat
W ogóle powiem Wam że wózek biegowy to najlepsza rzecz wyprawkowa. Bez niego bym chyba zwariowała jakbym miała czekać aż mąż wróci aby móc iść biegać.Ounai, Clover lubią tę wiadomość
-
Anetka nie ma co się dziwić, dlugo już siedzisz sama w domu. Bie daj sobie wmówić, że Ty masz wszystko ogarniać.
Co do przedszkola to dla mnie nie musi jej zwalniać, ale nie wyobrażam sobie takiego zachowania nadal. I na pewno tego tak nie zostawię.
Terapia fajnie. Otwiera mi oczy na wiele spraw. Dzięki niej moja relacja z mężem się poprawiła, przestałam mieć wiele wyrzutów sumienia. Ale terapia to przede wszystkim zaglądnięcie wgłąb siebie, odnalezienie swojego ja, swoich prawdziwych pragnień, zmienianie się, więc wymaga, ciężkiej pracy, bo każdy z nas doskonale wie jak trudno jest zmienić siebie. Póki co od kilku tyg jestem na etapie szukania czego chcę, bo okazało się że ja tak głęboko czułam, że muszę spełniać pragbienia wszystkich wokół, że od dawna już przestałam w ogóle zastanawiać się czego ja pragnę i wbrew pozorom okazało się, że bardzo trudno mi jest się dokopac do tych moich potrzeb.
Tak czy siak bardzo jestem zadowolona i polecam każdemu kto czuje się w jakiś sposób nieszczęśliwy. Ja stałam się szczesliwszym czlowiekiem odkąd chodzę. Fakt, że przede mną minimum rok pracy jeszcze bo miałam wokół siebie mnóstwo toksycznych ludzi, którym pozwalałam się źle traktować i to niestety spowodowało szereg zaburzeń postrzegania różnych rzeczy, ale nie przerazam się tym bo wiem że robię yo dla siebie. A też nie kige powiedzieć, bo maz mnie wspiera, w dni terapii wstaje że mną wcześniej żeby odwieźć dzieci do żłobka I przedszkola, żebym mogła na spokojnie iść. Niby nic a jednak dużoBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Clover wrote:
Swoją drogą, kiedyś właśnie miałam Was pytać, czy Wasi mężowie tak beznadziejnie dobierają ubrania dla dzieci 😂 Kiedy mój mąż rano ubiera Olka, to albo musi być ubrany od stóp do głów w jeden kolor, albo w kolory, które kompletnie do siebie nie pasują, albo ma na sobie jedyne body z szuflady, które jest na niego za małe i się zaplątało gdzieś z tyłu (ale mąż znalazł i jakimś cudem założył) 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 23:17
Clover, Suszarka, Zulugula, dmg111, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
-
Ladyo, dokładnie, zdjęcie które wstawiłaś mówi wszystko! 😅 U nas podobnie to wygląda. Amelcia jaka już duża dziewczynka, słodka jest! 💖
Ounai, masakra z tą panią w przedszkolu... Ciągnie dzieci za ręce dla ich bezpieczeństwa, super. Durne babsko. Bardzo dobrze, że chcecie zareagować w tej sprawie, zwłaszcza, że tak jak mówisz, dzieci wyraźnie czują się zastraszone. Przykra sytuacjaLadyo lubi tę wiadomość
-
Olek obudził się i nie śpi, siedzę z nim w salonie i się bawimy. Jestem mega zmęczona całym dniem, fizycznie i psychicznie. Pobudka o 4.30 przez nawałnicę, później wstał Olek i nie udało mi się za wiele dospać. Na 14 mój mąż miał do fryzjera, a że jeszcze nie jeździ autem bo miał tę operację kolana, to ja musiałam go zawieźć, oczywiście Olek z nami, no bo z kim zostanie. Postanowiłam podjechać do biedronki kiedy mąż będzie u fryzjera żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, ale niestety już nie odjechałam z parkingu po zakupach, bo zablokowała się stacyjka i nie mogłam przekręcić klucza. Tego to bym się po naszym aucie w życiu nie spodziewała, różne usterki się czasem zdarzają ale czegoś takiego to jeszcze nie widziałam. Mój mąż się uparł że przyjdzie do nas i on spróbuje, bo oczywiście myślał, że nie umiem odblokować stacyjki (wkurzyło mnie to, ale dobra). Kazałam mu czekać i zadzwoniłam do naszego mechanika ale nie mogłam się dodzwonić, bo przez te wichury są problemy z zasięgiem. W końcu po 20 minutach się udało dodzwonić, a że z bezradności już mi się głos łamał, to facet powiedział że przyjedzie. W międzyczasie pojawił się mój mąż, który jednak przyszedł do nas (około kilometr, więc z tą jego nogą po zabiegu i o kulach to był duży wysiłek dla niego) i później już oni próbowali we dwójkę, a ja ogarniałam Olka, bo zgłodniał i zaczął płakać. Wcześniej zresztą też popłakiwał, bo on nie lubi siedzieć w aucie, kiedy ono nie jedzie. Masakra jakaś. W końcu jakoś się udało odblokować, ale chyba z pół godziny próbowali. Mechanik powiedział, że jeszcze dzisiaj nam weźmie to auto i naprawi poza kolejnością - złoty człowiek z niego.
Ciekawa jestem, o której pójdziemy spać, bo Olek nie wygląda na zainteresowanego spaniem. A ja już nie mam siły. Mąż poszedł spać, bo go boli noga po tym dzisiejszym chodzeniu. Martwię się, żeby nic mu się nie stało z tą nogą... -
Anet.kaa wrote:KarolinaMaria, podziwiam że się nie złamałaś po tej jelitówce. 🥇🥇🥇
Ja wiem jaka Pola była bez odstawienia a co dopiero jakbym jej jeszcze cycusia zabrała 😳😬
Jak ją odstawiłam to ona była już zdrowa, za to ja chorowałam. Paradoksalnie to był najlepszy moment, bo tak się źle czułam, że byłam szczęśliwa, że nie wisi mi na piersi. Dwa dni później dopadło Lucka, więc oboje L4, potem ja HO. Dom wariatów.🦄 2021 r. -
Clover u nas dzis podobne.bajlando nocne od ok 1 do chyba po 2, juz potem nie patrzylam na zegarek ale Leos na szczescie siedzi na lozku cos tam pogada pozaczepia, cyckuje i probuje usnac wiec nie ma tragedii. Wlasnie w takich akcjach sie jednak ciesze z dostępnosci cyca.
-
Dzień dobry w piąteczek
siedzę już od 7.30 w pracy, ale 9.30 koniec
tak to ja mogę na tym macierzyńskim pracować, Melcia z babcia w domu
I chociaż ja chodzę tylko na te 2 godziny i to nie codziennie, to tez czuje jak duża robotę to robi. Czuje się taka hmm kompetentna. Na pewno rozumiecie o co mi chodzi. Czuje teraz ze jest nie tylko dziecko, ale tez ja, ze mimo iz kocham ja najbardziej, to siebie tez warto pokochać
Anetko ja Ciebie obserwuje na insta i zawsze jak coś wstawiasz to sobie myśle „jaka ona jest śliczna, jaka chuda, jaka zadban, jeszcze ma czas biegać, chodzić po górach, super”
Ale rozumiem tez co czujesz wewnętrznie, myśle ze każda z nas była w tym miejscu. Clover kurczę niezła akcja z tum autem, całe szczęście ze macie takiego fajnego mechanika! Nie kazdy by przyjechał pomoc! Zulu cieszę się ze sobie tak super radzicie z organizacja! Ten powrót do pracy to zawsze wydaje się taki wielki stres, a tu pokazujesz ze jest dobrze
I cieszę się ze Tomcio tak super się zaaklimatyzował w przedszkolu ❤️
Lalia, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma Bujak montessori
? Kupiłam razem z kitchenhelperem, z polecenia dmg ❤️ w tuptiwood i teraz się zastanawiam czy kupić do niego materac
P.S. W ohbabe gdzie nasza Zulu kupowała kitchenhelper jest -20%
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka, łącze się w bólu 😵 Ja też nie wiem, o której Olek w końcu zasnął, bo już nawet później nie patrzyłam na telefon. Myślę, że było już chyba około trzeciej, a obudził się po 23, więc bardzo długa przerwa w spaniu 😬 Ale chyba mam winowajcę, bo zauważyłam później w nocy, że mu wychodzi górna czwórka. Spodziewałam się, że najpierw wyjdą te na dole bo dziąsła już od dawna są opuchnięte, a tu się górna pojawiła. Dziś od rana płaczki i nawet sobie nie daje obejrzeć tego, więc dostał paracetamol i chyba pomogło, bo jest dużo spokojniejszy już. Zaraz mamy drzemkę, to chyba się położę razem z nim, bo słabo się czuję 😒
Ladyo, fakt, nasz mechanik jest super. Przypuszczam, że żaden inny z okolicy by nie przyjechał pomóc, zwłaszcza, że było już po 15. Wcześniej jeździliśmy do różnych, ale nie byliśmy zadowoleni, aż w końcu trafiliśmy do tego pana. Gość jest mega konkretny, nie czaruje, ale jest też bardzo solidny i nie naciąga na niepotrzebne koszty, jak to wielu robi. Ostatnio jak naprawiał nam zawieszenie to przy okazji załatwił nam też wymianę kół u jego sąsiada, sam się tym zajął (podstawił auto a później odebrał i założył kasę za nas) bo widział, że jak zostawiałam auto to przyjechałam sama z dzieckiem i że dodatkowe jeżdżenie i czekanie na wymianę to dla mnie kłopot. Dobry z niego człowiek.Ladyo lubi tę wiadomość
-
U nas też przerwa nocna od 3.30 do 6...Co ją uspałam i odłożyłam to zaraz się kręciła i wstawała albo płakała co chwilę. Na zmianę usypialismy na piłce. To chyba zęby, w ciągu 2 tyg wyszły jej dwie górne dwójki, teraz idzie dolna dwójka. Najczęściej wychodzą parami, więc pewnie zaraz i druga dojdzie. Tylko nic nie pomaga, jesc nie chce, ibum nie działa, dentinox też nie, używałyście może camilie? Słyszałam, że jest skuteczna..
Wasze maluszki też tak budziły się z krzykiem i płaczem, jakby ze skóry obdzierali? No u nas trwa to już z dobre 2(3 miesięce. Już tracę nadzieję na lepsze noce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 11:57
-
Tajka wrote:U nas też przerwa nocna od 3.30 do 6...Co ją uspałam i odłożyłam to zaraz się kręciła i wstawała albo płakała co chwilę. Na zmianę usypialismy na piłce. To chyba zęby, w ciągu 2 tyg wyszły jej dwie górne dwójki, teraz idzie dolna dwójka. Najczęściej wychodzą parami, więc pewnie zaraz i druga dojdzie. Tylko nic nie pomaga, jesc nie chce, ibum nie działa, dentinox też nie, używałyście może camilie? Słyszałam, że jest skuteczna..
Wasze maluszki też tak budziły się z krzykiem i płaczem, jakby ze skóry obdzierali? No u nas trwa to już z dobre 2(3 miesięce. Już tracę nadzieję na lepsze noce.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ladyo, ja się zastanawiam czy nie wziąć tej deski dzieciom na dzień dziecka, może Marta przestałaby włazić na wszystkie meble. Wczoraj budowaliśmy z klocków lego, to musiała pomagać. Duplo jej nie interesowało, musiały być normalne klocki. Tylko my chyba bedziemy musieli kupić dwie, bo moi zaraz się będą bić które teraz się bedzie bawić.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ja też mam jakieś spadki ostatnio....
24/7 jestem z Mają. Naprawdę na palcach jednej ręki można policzyc ile razy wyszlam sama, chociażby na godzinę do Lidla. Uwielbiam z nią spędzać czas, ale czasem mam dość po prostu tej monotonii codziennej. Nie wspominając o tym, że nic nie mogę przy niej zrobić, bo płacze przy nodze. Więc siedzę cały dzień na macie i się bawimy 😊
A po takich ciężkich nocach, to łapie dola i zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle nadaje się na rodzica i co robię źle.. Mąż już od jakiegoś czasu jojczy, że jest ciężko, że się nie nadaje, że to nie dla niego itd. Przy takim gadaniu i mi się wszystkiego odechciewa. Myślałam, że te "najgorsze" miesiące już za nami, a Maja okazała się tak wymagająca, że jakoś wcale nie jest łatwiej.
Czasem mam dni, że mówię, że wracam do pracy, bo nie dam rady. Dalej nie wiem co robić, do końca czerwca mam urlop, potem do września chyba wezmę wychowawczy, żeby mieć trochę wakacji jeszcze, a potem nie wiem. Nie chciałabym puścić jej do żłobka, w takim sezonie, będzie pewnie chorowała, może zostanę z nią aż skończy 2 lata i pójdzie na wiosnę. A ja wtedy do pracy.
Chciałabym dla niej jak najlepiej -
Ama ktoś help kitchen ale skladany? Czy to rozwiązanie jest dla dzieci które stoją samodzielnie, czy z podparciem Tez będzie ok? Bo nie wiem czy wytrzymam😀
A muszę pochwalić Majeczke,juz chodzi piękne trzymając się moich spodni 😀 spokojnie przechodzimy tak kilka metrów 🤩