X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ladyo, dziękuję:) ale Ty to chyba chudzina jesteś? Dużo chcesz zrzucić?
    Ounai, a jak Twoje odchudzanie? Idzie jakoś? Ile Ci brakuje do wymarzonej wagi?
    Przede mną minimum 10kg. Trzymam się, ale to dopiero 3 tydzień ;) rodzina mi rzuca kłody pod nogi, mąż nakupił fit ciastek ale wiadomo, to dalej ciastka, mama robiła urodziny w restauracji w sobotę, w tą sobotę mam urodziny babci z obiadem. No ale nie katuję się nie będę zdziwiac, zjem to co wszyscy. Staram się pilnować w tygodniu żeby uzbierać kalorie na weekend. Przestałam traktować redukcję jak sprint a zaczęłam jak maraton. To że 1km przespacerujesz a nie przebiegniesz nie zmieni tego że pokonałaś 40km. Co najważniejsze, odpuściłam wszelkiego rodzaju raporty utraty wagi itd. Wiem też ze moje podjadania byly związane ze stresem więc uczę się radzić sobie z nim w inny sposob. Ograniczam też sytuacje, ktore sprawiają, że się denerwuję, np na urodziny mamy poszłam ale usiadłam na drugim koncu stołu, bo rozmowa z nią hy mnie stresowała niepotrzebnie. Cisne też moich kanapowców żeby się więcej ruszali ;) ogólnie staram się bardziej zmienić styl życia niż po prostu tylko schudnąć.

A co tam u Ciebie tak poza tym wszystkim? Do kiedy masz wychowawczy?

emdar lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Mnie mąż wspierał w odstawieniu. Ani razu nie powiedział, że to jeszcze nie czas. Powiedzial, ze to moja decyzja i mam robic tak jak ja uwazam. Dzięki temu sama czułam, że to słuszna decyzja.
    Teraz wstajemy w nocy i karminy po równo i nikt nie ma z tym problemu😁😁
    U nas jest tak samo. Tzn mój mąż powiedział, że oczywiście jako leń patentowany wolałby żebym karmiła dopóki młoda nie pójdzie do przedszkola, bo jak przestanę to on też będzie musiał wstawać w nocy, ale jesli nie chcę już karmić to nie będzie marudzić tylko "poświęci" się 😂

Z resztą Marta też jest gotowa, bo bez cyca zasypia z tatą tak samo szybko jak z cycem. Bo czesto budzi się jak ja się kąpię i wtedy mąż kładzie się z nią i tak ja usypia.

Clover, emdar lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Herbata, ja myślę że mój mąż najbardziej to nie jest gotowy na wstawanie w nocy, a argument że Oluś może jeszcze potrzebuje to przykrywka 😂

Też tak myślę, że o to chodzi 😁 nie ma się co dziwić, sama na miejscu faceta nie byłaby gotowa na takie zmiany 😅😅

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla naszego Najstarszego Kawalera 🥳 sto lat Juluś! Emdar, Tobie bardzo gratuluję spadku wagi, wiem ile to kosztuje 🙈 mam nadzieję że kiedyś się też takim wynikiem pochwalę 🙏

emdar lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, wszystkiego najlepszego dla Julka! 🎉 Dużo zdrowia, uśmiechu na twarzy i wspaniałych przygód 🥳🎂

A Tobie gratuluję spadku wagi, brawo! 👏 :)

emdar lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar chudzinka to za dużo powiedziane, po prostu potrafię się dobrze kamuflować 😂 mam kilka kg jeszcze do zrzucenia, ale konsekwentnie robię co trzeba :) codziennie robię po 15 tys kroków, trzymam dietę od lipca (teraz po prostu zmieniłam na inna bo tamta mi się przejadła). Chciałabym zrzucić jeszcze z 6-7 kg. Ale to wszystko na spokojnie :)

Lalia, Suszarka, Clover, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny u Was w związku z tymi wichurami? Wszystko u Was dobrze?

Ja nie śpię od 4.30, obudziłam się bo mieliśmy taką burzę i gradobicie, że miałam wrażenie, że zaraz nam wybije szyby w oknach... Teraz znowu mocno wieje. U sąsiadów w nocy zerwało dach z garażu, a mieli na nim panele fotowoltaiczne :(

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie to ja wstaje w nocy do Janka jak się obudzi, czasami mój mąż wstanie, ale i tak potem ląduje u mamy. Mój mąż twierdzi, że nie potrafi uspać dziecka 😂.
    Wydaje mi się, że Janek nie potrzebuje już karmień nocnych. Jak narazie dobrze nam idzie usypianie bez cycka i ani razu nie domagał się go. Bardziej zrobił aferę o to, że krem mu zabrałam 😂.
    W nocy pierwsze karmienie to zje i w sumie odkładam go do łóżeczka. Gorzej z karmieniem nad ranem, bo wtedy to bardziej cycek jest smoczkiem. I wtedy to już jest afera jak zabieram, ale dzisiaj konsekwentnie zamiast dalej trzymać go przy cycu, to wzięłam na ręce i ululalam. Darł się, ale po chwili się uspokoił i zasnął.
    Mąż mówi, że czas go odstawiać, ale wiem jak to będzie, że i tak ja będę musiała wstawać. 😂🥴.

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, jak mi się ciepło robi jak piszecie że macie podobnie 💙

KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, mój chłop stanął na wysokości zadania przy samym odstawianiu, naprawdę bez niego by się to nie udało, ALE po tygodniu był tak zmęczony tym, że nagle jest równoprawnym rodzicem do uspokajania, usypiania, nocnego tulenia (cały tamten tydzień był w domu, nie wstawał do pracy), że w zeszłym weekend myślałam, że go strzelę. Miałam dość słuchania olaboga jaki to on jest zmęczony. W niedzielę chciałam się gdzieś ruszyć to musiałam staruszka prosić, by się z nami wybrał do bawialni. Także mój chłop też zaliczył minus, w tym tygodniu jest w delegacji, ale jak mi weekend zacznie znów stękać to awantura murowana. My się w ogóle ostatnio dużo spieramy o pierdoły np. o nieodkładanie rzeczy na miejsce. Każde z nas jest zmęczone, ale ja cały czas powtarzam, że my jeszcze długo nie będziemy wypoczęci i jakoś to nasze życie musi wyglądać. Nie możemy co sobotę drzeć kotów o nieposkładane pranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 13:57

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Lalia, mój chłop stanął na wysokości zadania przy samym odstawaniu, naprawdę bez niego by się to nie udało, ALE po tygodniu był tak zmęczony tym, że nagle jest równoprawnym rodzicem do uspokajania, usypiania, nocnego tulenia (cały tamten tydzień był w domu, nie wstawał do pracy), że w zeszłym weekend myślałam, że go strzelę. Miałam dość słuchania olaboga jaki to on jest zmęczony. W niedzielę chciałam się gdzieś ruszyć to musiałam staruszka prosić, by się z nami wybrał do bawialni. Także mój chłop też zaliczył minus, w tym tygodniu jest w delegacji, ale jak mi weekend zacznie znów stękać to awantura murowana. My się w ogóle ostatnio dużo spieramy o pierdoły np. o nieodkładanie rzeczy na miejsce. Każde z nas jest zmęczone, ale ja cały czas powtarzam, że my jeszcze długo nie będziemy wypoczęci i jakoś to nasze życie musi wyglądać. Nie możemy co sobotę drzeć kotów o nieposkładane pranie.

Karolina, jak ja Cię rozumiem!!
    Jak mój mi wyjedzie dzisiaj z argumentem, że on musi wstawać o 6 do pracy, to nie będę się patyczkować i powiem wprost, że nie licząc dosłownie kilku (!!) nocy, to przez ostatnie 14 miesięcy ja nie przespałam ciągiem dłużej niż 4-5h, a on nie dość że nie wstaje w nocy, nie karmi, to jeszcze ma wyłączony tryb czuwania no bo przecież "mama wstanie" że on nawet nie wie ile razy Olek się budził danej nocy. Nie mówiąc o tym, że jak Olek sobie robił 2godzinne przerwy nocne o 1 czy 3 nad ranem, to ani razu z nim nie siedział tylko ja. A mnie nikt potem nie pytał czy mam siły się zajmować cały dzień dzieckiem czy nie, nie mówiąc o tym żeby zrobić obiad czy ogarnąć mieszkanie. Za 1,5 miesiąca wracam do pracy i argument że "on wstaje do pracy" niestety już nie zadziała i musi się liczyć z tym że skończy się spanie ciągiem po 7-8h, tylko czy tego chce czy nie będzie musiał wstać do dziecka i tyle. Wiadomo, człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego i do wygody, ale decydując się na dziecko, decydowaliśmy się razem, więc razem musimy wziąć za tę decyzję i odpowiedzialność i KONSEKWENCJE z tym związane.

Myślę, że u nas kłótni nie będzie, po prostu muszę go trochę ustawić do pionu, bo coś mi się rozpuścił 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 14:22

Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, mój też oberwał wczoraj. Po pracy wyskoczyliśmy na zakupy, potem mąż zaczął gotować a ją ogarniać do spania dzieci, po czym zrobił mi awanturę, że nienawidzi przechodzić na dietę bo tak to właśnie wygląda, że potem on musi gotować a ja nie robię tego. Powiedziałam tylko "wybacz, że jak ja kąpię nasze dzieci to Ty musisz zrobić nam jedzenie zamiast leżeć na kanapie i patrzeć jak ja zasuwam". Więcej już nic nie powiedział 😂
    Ale tak szczerze mówiąc, to mój mąż dopiero przy drugim dziecku sam z siebie zaczął udzielać się rodzinnie na równo ze mną i było to okupione wieloma kłótniami i docieraniem się w małżeństwie. I tak naprawdę nadal nad tym pracujemy. Po latach myślę, że kluczem i podstawa była zmiana mojego zachowania. Często nieświadomie go krytykowałam. Np ubrał syna a ja mówiłam "czemu ubrałeś mu te spodnie do tej koszulki? Nie pasują" albo "jak mogłeś mu nie ubrać rękawiczek przy takich mrozach". Jak usypiam dziecko i dlugo płakało to ja zaczynałam usypiać bo zrobię to szybciej itd. Mój mąż się zniechęcał, bo po co ma się starać skoro ja wiem lepiej. Teraz m9je dziecko nosi ubrania zupełnie do siebie nie pasujące i... nic się nie dzieje, za to ja mam do ogarnięcia jedno dziecko mniej. Czasem idzie bez rekawiczek albo bez szalika. I też nic się jie dzieje. Byl też w przedszkolu w piżamie. Jadąc na zakupy zapomina o niektórych rzeczach, ale jak ja jadę to też czasami zapominam i nikt przecież się nie czepia. Itd. Jest tego wiecej, ale my kobiety nie zwracamy zwykle na to uwagi a tak naprawdę czesto robimy się "wszystkowiedzące" i "zrzędliwe". Nie zrozumcie mnie źle, nie mam tu na myśli skrajności w tych zachowaniach. Ale po prostu czasami wystarczy dosłownie trochę odpuścić swój perfekcjonizmu i okazuje się że cała rodzina zyskuje na poprawie relacji :)

Zulugula, emdar, Belie, Clover lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Aa to ja muszę sprostować, bo mój mąż wstaje i nosi ze mną na zmianę albo siedzi z nim na nocnej przerwie. Ale zawsze z takim wzrokiem, że muszę i tak dac cyca, albo potem tylko marudzi jaki on jest padnięty. Noszenie bez cycka trwa znacznie dłużej to raz, a dwa od 2tyg tylko ja jestem w nocy cacy na noszenie, więc mąż musi się dluzej nagimnastykować
    Mój kiedyś jak się złościłam na niego mówi "przecież zrobiłem to i to tak jak chciałaś, więc o co się czepiasz?" Po czym zrobił taka zamyśloną minę i mówi "aaa wiem, zły grymas twarzy przy tym miałem" 😂😂

emdar lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż teraz wstaje za każdym razem jak Maja się budzi, bo daje taki koncert, że nie sposób się nie obudzić 😀 i idzie robić butle i zasypia dopiero jak ja ją odłożę. A jak Maja nie chce spać to na zmianę ją nosimy i bujamy na piłce 😀 wstajemy razem z Mają, zazwyczaj 6-7. Mąż wychodzi do pracy po 8 i rano jeszcze robi mi śniadanie, czasem jedzie do Lidla po zakupy, a czasem robi obiad 😀 także u nas, po 7, jak ludzie idą do pracy to wali smażoną cebulą 😀 wraca przed 18 dopiero, trochę bawi się z Mają, jedzenie, kąpanie (mąż kąpie) i spanie 😊
    Więc no nie mam co narzekać, bo dużo mam zrobione. Ostatnio przy Mai ciężko cokolwiek zrobić. Czekam aż będzie stała samodzielnie żeby kupić ten help kitchen, mimo że z miejscem słabo i będzie się walac, to chyba ten wynalazek da mi coś zrobić przy tym szogunku :) ciężko mi przygotować posiłek dla niej, bo stoi przy nodze i płaczę, bo chce na blat, a co mówiąc o obiedzie dla nas... Mimo thermomixa 😀 no chyba że z nią na rękach, ale nie wszystko się da zrobić jedną ręką 😊
    Ale swego czasu, jak Maja budziła się co godzinę, to spał w salonie, chyba z 3 miesiące, ale też się budził, bo słyszał. On ma problem ze spaniem, a jak już wstanie to też ciężko mu zasnąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 16:47

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnij zdrowo Julek 😘 wszystkiego co najlepsze 😘
    Mamuska, dla Ciebie równiez, wyspanych nocy 😘😘

emdar lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

A co tam u Ciebie tak poza tym wszystkim? Do kiedy masz wychowawczy?
    Wszystko bardzo ok. Wychowawczy mam ostatecznie do połowy września; postanowiłam zrobić sobie wakacje życia, wiem że druga taka szansa się nie trafi. Planujemy wyjechać w parę miejsc, spędzić lato na wsi, szkoda mi tego wszystkiego, stąd też taka decyzja.
    Masz bardzo dobre podejście do odchudzania. Małymi krokami do celu ✊👍. A jak teraz stosunki z mamą?

Ounai, Iryska, Suszarka, Ewa88 , Anet.kaa, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w temacie tego co w domu i przy małym robi mąż, to zawsze powtarzam, że za takiego męża jakiego mam, to mam za co dziękować losowi każdego dnia❤.

Lalia, Ounai, KarolinaMaria, Suszarka, Enigvaa, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar wszystkiego najlepszego dla Julka! :) I dla dzielnej mamy też! :) Gratuluję spadku wagi! :)

W temacie odstawiania kp i gotowości męża, to jak często na mojego psioczę, że leń i nie pomaga w domu, to w kwestii odstawienia kp był superwsparciem i nie było mowy o jego "gotowości" była tylko moja istotna. :)

Dostałam pierwsze wizualizacje mieszkania i dziewczyny... Jest dobrze, zrozumiałam się o co chodzi z moim projektantem. <3

Clover u nas na szczęście (odpukać) nic się nie stało w związku w wichurami. Ale jak szłam do domu z pracy to mało mnie nie zwiało. :O

emdar, Lalia, Ounai, KarolinaMaria, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/6678ec282265c.jpg.html
    Imprezka w sb, ale my świętujemy już dziś ( w dresach, bez fryzu i makijażu, więc uprasza się o niezwracanie uwagi na matkę 😉😅)

Ladyo, Lalia, Suszarka, Tajka, dmg111, Enigvaa, Iryska, Annia, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4743 4744 4745 4746 4747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ