Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Julek!!! Sto lat! 🎂🥳 sam wiesz czego mu tu wszystkie Ci życzymy 😴😴😴🛌🛌🛌🌛
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, wszystkiego najlepszego dla Julka! Niech będzie zawsze taka pociechą rodziców a dla Ciebie gratulacje! Też marzę o takim widoku na wadze
Skoro Juluś ma już 2 latka to znaczy, że moja Marta jest następna.
Swoją drogą Marta nie przestaje nas zadziwiać. Wczoraj nauczyła się sama ubierać buty 😱 raz jej sie uda a raz nie, ale próbuje. Za to czapkę ubiera sama już od dawna i to takie urocze jest, że hak wychodzimy to tylko mówimy "Marta ubierz czapkę i idziemy" a ona biegnie po czapkę i ubiera. W żłobku wie ktora szafka jest jej, wie na którą półkę trzeba odłożyć buciki, a gdzie szalik. Kocham tą jej samodzielność 😍emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulu, czy to Ty pisałaś, że Twój mąż nie był gotowy na odstawienie Tomcia od piersi?
To mojemu MĘŻOWI też brakuje gotowości 😑 a z takim "wsparciem" przy odstawieniu to w życiu Olka nie odstawie 😑
Krótko mówiąc, mieliśmy dzisiaj w nocy jedno karmienie, bo mimo że Olek nie upominał się o pierś będąc w swoim łóżeczku, to postanowił sobie zrobić przerwę od północy do 2:30, kręcił się po łóżeczku i nie mógł zasnąć, co obudziło tatusia, który stwierdził że przecież się nie wyspi na że mam wziąć Olka do sypialni do łóżka, to może szybciej zaśnie. Taaa, jak Olek tylko poczuł nasze łóżko to od razu chciał cyca, bo dla niego nasza sypialnia=karmienie, bo praktycznie od samego początku karmiłam go tam na leżąco.
W każdym razie, dzisiejsza noc pokazała, że nie będzie chyba aż takiej tragedii z tym odstawieniem, bo do póki Oluś spał u siebie to wystarczały mu szumy, woda i przytulenie/pogłaskanie. Więc będziemy po mału próbować.
Ale mąż zarobił takiego minusa, że ma szczęście, że jest w pracy, to może mi do popołudnia przejdzie 😑 -
Zulugula wrote:Lalia tak, to mój mąż nie jest gotowy. Ja też czuję, że nie takie straszne będzie to odstawienie ale sama tego nie dam rady zrobić, dla niego moj cyc to tez wygoda. Aaa i mówi, że mu szkoda , bo Tomus jest jeszcze taki malutki 🙈 a ja też widzę, że Toms juz nie potrzebuje tak bardzo cycka, więc tylko nasza siła i konsekwencja jest tu potrzebna.
Zulu, właśnie się zastanawiam czy Twój mąż to nie mój mąż i skubany prowadzi podwójne życie 😐😂
Albo jednak to pierwiastek męski 🤦🤦🤦Zulugula, Ladyo lubią tę wiadomość
-
A tak przy okazji ja też podjęłam decyzję o odstawieniu. Juz wstępnie rozmawiałam z mężem, żeby też miał czas przygotować się psychicznie. W tym tygodniu jedziemy na urodziny mojej babci, za tydzień ja na spotkanie ze znajomymi sprzed lat za 2 tyg do mojej teściowej, więc nie będziemy Marcie dokładać stresów, tak że odstawimy ja już po tych wszystkich wyjazdach.
Mój mąż też mówił, że z punktu widzenia wygody wolałby nie odstawiać bo wiadomo, że wtedy on musi przejąć nocki z Martą na jakiś czas ale skoro ja chcę odstawić to będzie mnie wspierać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 09:34
Lalia, emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Emdar, wszystkiego najlepszego dla Julka z okazji urodzin! 2 latka to już poważny wiek❤️😘
Gratuluję wagi. A z ciekawości, jak Ci się to udało? Masz jakąś specjalną dietę? 🙂A co do diety, to tak, mam. Jedną i niezawodną, czyli MŻ ( mniej żreć). Całkowicie odstawiłam cukier(z cukru to "jem" tylko świeżo wyciskany sok z pomarańczy), baaardzo ograniczyłam węglowodany; postawiłam na białko i warzywa. Poza tym mocno zwiększyłam ruch ( codziennie jestem na spacerze 2-3 h). No i tyle. W 2 miesiące schudłam 8 kg, zostały mi jeszcze 4( i wiem,że teraz będzie już bardzo bardzo trudno; ale wierzę,że się uda).
Iryska, Lalia, Ounai, Annia, Suszarka, Clover, veritaa, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Lalia tak, to mój mąż nie jest gotowy. Ja też czuję, że nie takie straszne będzie to odstawienie ale sama tego nie dam rady zrobić, dla niego moj cyc to tez wygoda. Aaa i mówi, że mu szkoda , bo Tomus jest jeszcze taki malutki 🙈 a ja też widzę, że Toms juz nie potrzebuje tak bardzo cycka, więc tylko nasza siła i konsekwencja jest tu potrzebna.
O taaak! U nas to samo, stary stwierdzi ze przecież jest mały i że potrzebuje itd. A ja tez twierdzę ze zeby odstawić nocne trzeba wsparcia drugiej osoby żeby maly nie czuł cyca w pobliżu bo to bedzie gorsze 🙄Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Bo tak to jest z tymi naszymi facetami! A niby kobiety to słaba płeć 😂 ja tez czuje ze jak podejmę decyzje o odstawieniu to mój mąż wymięknie przy pierwszej lepszej okazji
Emdar gratuluje spadku wagi, pięknie ❤️ Masz racje, dieta MŻ jest najlepsza
Ja teraz wykupiłam sobie dietę na BeDiet i szczerze mówiąc jest bardzo przyjemna, fajne przepisy, smaczne
emdar, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Uff, ulżyło mi, że nie tylko mi się trafił taki element 😂
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Mnie mąż wspierał w odstawieniu. Ani razu nie powiedział, że to jeszcze nie czas. Powiedzial, ze to moja decyzja i mam robic tak jak ja uwazam. Dzięki temu sama czułam, że to słuszna decyzja.
Teraz wstajemy w nocy i karminy po równo i nikt nie ma z tym problemu😁😁
Lalia, Ounai, Annia, emdar, Suszarka, Ewa88 , Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Mnie mąż wspierał w odstawieniu. Ani razu nie powiedział, że to jeszcze nie czas. Powiedzial, ze to moja decyzja i mam robic tak jak ja uwazam. Dzięki temu sama czułam, że to słuszna decyzja.
Teraz wstajemy w nocy i karminy po równo i nikt nie ma z tym problemu😁😁
Herbata, ja myślę że mój mąż najbardziej to nie jest gotowy na wstawanie w nocy, a argument że Oluś może jeszcze potrzebuje to przykrywka 😂Nowastaraczka, Suszarka, Zulugula, Ewa88 , Clover, Maminka89, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość