Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno mnie nie było, kilka razy podczytywałam ale nie miałam nawet kiedy pisać.
Zulu, bardzo Ci współczuje tej.sytuacji. natomiast nie ma tego złego - może tak miało być, może ktoś/coś nad Wami czuwało. Trzymam kciuki za zabieg, wszystko będzie dobrze!
Lalia,
Rozsądna decyzja o drugim dziecku. Podeszliście do tego bardzo mądrze. Również uważam że do ogarnięcia dwojga dzieci trzeba być małżeńskim świetnym teamem - myślę że Wy takim jesteście.
U nas ostatnio dość ciężki czas. Ogólnie macierzyństwo dla mnie jest teraz chyba najtrudniejsze. Pogoda i ogólnie aura nie sprzyja, czuje się przemęczona, zaniedbana i zsunięta gdzieś na daleki daleki plan.
Poli w przeciągu 3 dni wyszły 3 zęby, kolejny wychodzi, objawiało się to dramatycznym zasypianiem ponad godzinnym i średnimi nockami.
Jak czytam o Waszym pięknym zasypianiu i odstawianiu to mi przykro że u nas tak ciężko to idzie (moja konsekwencja tu leży). Mąż ostatnio dużo pracuje, ja jestem przemęczona więc lepiej mi poszczuć cycem niż chociażby dac butlę i tak to się kręci cały czas.
W zeszłym tygodniu pojechałyśmy do mojej mamy, po 2 tygodniach od jelitówki. Niestety zaraziła się od nas. Złapało ją do tego stopnia że traciła przytomność. Byłyśmy tylko we trzy więc noc była dramatem. Ja cucąca mamę i zbierająca ją z podłogi, Pola wrzeszcząca bo nie wiedziała co się dzieje i co chwilę się budziła. W końcu zabrało ją pogotowie, ale po kilku godzinach gdy dostała kroplówki musiałam ją odbierać - w środku nocy z Polą. Generalnie dramat. Strasznie ta sytuacja dojechała mnie psychicznie.
W marcu lecimy na kilka dni do Neapolu, natomiast jestem średnio zadowolona bo.leci z nami kuzynostwo męża. Wszystko byłoby ok tylko oni nie mają dzieci, i wiecie jak to jest. Ja się będę stresować że Pola musi zjeść, spać, przebrać i wszystkim a oni pewnie na mnie denerować.
W kwestii stolika i krzesełka to czytalam że Mamut z Ikea jest spoko bo da się go wsadzić pod prysznic.
-
Anetka, mam nadzieję że w końcu sytuacja się u Was poprawi i pojawi się na horyzoncie więcej blasków niż cieni macierzyństwa 😘
-
Olek przespał noc 😳
Ani jednego karmienia 😳
Kilka przebudzeń, ale wystarczyło włączyć chmurkę Fischer Price albo jęknął dwa razy i sam zasnął zanim do niego przyszłam 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 07:31
Zulugula, Iryska, Suszarka, Ewa88 , dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Mamy alergików, czy Wasze dzieci mają AZS i czy AZS występuje zawsze przy alergii i czy to swędzi?
Wczoraj wieczorem zauważyłam czerwona, płaska jakby wysypke na plecach. Nie podawałam jej nic nowego i zastanawiam się co to może być. -
Enigvaa wrote:Lalia ale zazadroszcze! U nasnostatnio nocki mega slabe wiec czesto Malwi laduje u nas 🙈
Kochana, u nas nocka wcześniej cztery pobudki, z czego jedna o 5 rano i wjechał i cyc i chmurka i nasze łóżko i zasnął dopiero po pół godziny 😅
Ta dzisiejsza noc to jakaś anomalia 😂
Od 20 do 24 Olek się kilka razy przebudził, nawet siadał na łóżku ale jakby na śpiocha, więc włączałam mu te szumy z chmurki, kładł się i spał dalej, a od północy do rana chyba spał już ciągiem, albo ja tak spałam że nawet nie słyszałam czy coś się przebudzał🙈 w każdym razie na dobre wstał po 7 😁
I teraz mam zagwostke, czy pójść za ciosem i dzisiejszej nocy też próbować go nie karmić, bo takim sposobem to praktycznie sam by mi się odstawił 😳 -
Suszarko, właśnie od jakiegoś czasu już mi to chodzi po głowie więc myślę że to dobra okazja żeby spróbować 😅
-
Anetko, wspolczuje, chcialam tylko napisac, ze moje dziecko od 3 tygodni zaraza po kolei cala rodzine wirusem zoladkowym i to takim, ze przez dobe czy dwie czlowiek nie jest w stanie wstac z lozka. Glupio mi, a poza tym mam dosc. O zaleglosciach w pracy nie wspomne nawet
Takze rozumiem, ze Cie to dobilo, mam to samoII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
My dzis mialysmy szczepienie. Mowilam ze nasza przychodnia to kiepski zart. Pediatra nie chciala dac skierowania na rehabilitacje, bo uwaga! Ona nie zna nazwy tej poradni. Nosisz kur… to ja mam wszystko wiedziec, gdzie isc, do kogo i nazwe placówki, ktora w naszhm miescie jest 1! Dostala tez skierowanie do neurologa, terminy na nfz to koniec czerwca 🙈 dobrze ze mamy umowione prywatnie na marzec….
Chcialam zrobic jak Ounai radziła, w poniedzialek dzwonilam to nagle nie teleporada tylko pediatra musi obejrzec (a jak byla chora to teleporade chcieli) i chciala mnie wpisac na dzieci chore 😳 wiec finalnie i tak czekalismy do dzis do szczepienia 🙈
10,5kg babeczki, wchodzimy w rozmiar 92 😱🙈Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigvaa wrote:My dzis mialysmy szczepienie. Mowilam ze nasza przychodnia to kiepski zart. Pediatra nie chciala dac skierowania na rehabilitacje, bo uwaga! Ona nie zna nazwy tej poradni. Nosisz kur… to ja mam wszystko wiedziec, gdzie isc, do kogo i nazwe placówki, ktora w naszhm miescie jest 1! Dostala tez skierowanie do neurologa, terminy na nfz to koniec czerwca 🙈 dobrze ze mamy umowione prywatnie na marzec….
Chcialam zrobic jak Ounai radziła, w poniedzialek dzwonilam to nagle nie teleporada tylko pediatra musi obejrzec (a jak byla chora to teleporade chcieli) i chciala mnie wpisac na dzieci chore 😳 wiec finalnie i tak czekalismy do dzis do szczepienia 🙈
10,5kg babeczki, wchodzimy w rozmiar 92 😱🙈
Seriooo dziwnie. Skierowanie jest uniwersalne. Zaraz podam Ci kod jaki powiem być wpisany. Dla pewności zadzwoń do poradni w Twoim mieście i upewnij się o kod. Mój pediatra też nie ogarniała dlatego gotowca jej dałam.
O ❤️
Z ❤️ -
To u nas było tak, że poradnia rehabilitacyjna życzyła sobie, by w skierowaniu była ich nazwa!! I co zrobisz? Nic nie zrobisz! Ale to ten patologiczny ośrodek, o którym nieraz pisałam. Organizacja i terminy dramat, za to rehabilitantka była naprawdę fajna i warto było tam chodzić.
Enigva, dowiedz się u siebie w mieści gdzie realizują Wczesne Wspomaganie Rozwoju. Może warto wziąć od neurologa opinię (miejscowa poradnia psychogiczno-pedagogiczna ma na pewno swój wzor) i złożyć o to papiery? My dostałyśmy 4 godziny w miesiącu do września 2022, realizujemy to w tym ośrodku, do którego chodziłyśmy wcześniej komercyjnie. Naprawdę polecam. Dużo prywatnych ośrodków rehab ma umowę na realizację WWR i nie trzeba chodzić wtedy na NFZ (ale można i tu i to, jedno nie wyklucza drugiego, bo kasa na WWR idzie z puli Ministra Oświaty).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 13:38
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Warto rozważyć wwr, ale też sama przychodnię rehabilitacji, najpierw jest wizyta z lekarzem i ona przydziela zajęcia. Co uda Ci się pierwsze, później te dwie rzeczy można łączyć w razie czego. My mielismy 2-3 razy w tyg po 45-50 minut, w zależności od potrzeb . Harmonogram dostałam rozpisany na cały miesiąc, w razie nieobecności zgłoszonej, odrabiało się zajęcia więc nic nie uciekło w razie w.
Jutro właśnie mamy kontrolę u Pani Doktor Rehabilitacji, ciekawe czy się czegoś czepi 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 13:57
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Enigva, polubiłam za to jak Malwinka pięknie rośnie ❤️ przerosła narzeczonego 😂