Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Chyba każda z nas ma takie myśli. Czytam właśnie e-booka 'Pierwsze lata życia matki' i trochę mi lżej, że nie tylko ja mam różne lęki związane z Matyldą. Obecnie najbardziej boję się tego, że za szybko odejdę i będzie musiała wychować się bez mamy 😳 już nawet kiedyś mówiłam Luckowi, że ma mi obiecać, że jeśli umrę to się nią zajmie i nie pozwoli babciom przejąć opieki, wtrącać się itp. Nie pytajcie skąd te mysli. Nie mam pojęcia.
Karolina, polubiłam, bo ja mam identyczne refleksje. Ja mojemu mężowi powiedziałam, że jeśli umrę jak nasze dzieci będą małe, a nawet nastoletnie, to bardzo bym chciała żeby się nie bał nowego związku tylko żeby poznał kobietę która stanie się super mamą dla naszych dzieci a dla niego wspaniała partnerką. Nie chcę żeby byli sami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 08:46
Zulugula, KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Enigvaa, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość
-
Zulu, genialnie Ci ten strój wyszedł! 🤩🤩🤩
Co do odstawienia, to jak Olek przespał tą pierwszą noc we wtorek, to ja poczułam trochę nad sobą bacik, bo wiem że idą mu trzy kolejne czwórki a we wtorek mamy jeszcze szczepienie, więc tak trochę liczę że do wtorku odstawimy się całkiem żeby nam się to wszystko nie nałożyło 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
-
Lalia ❤ gratuluję odstawienia! Jak się z tym czujesz? Mi po 2 tygodniach wreszcie zaczyna schodzić para z cycków, miałam brać diostinex, ale się wstrzymałam i chyba wszystko jest na dobrej drodze.
Zulu Tomson wszelkie prawa zastrzeżone 🤣 super ten strój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 09:21
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Lalia ❤ gratuluję odstawienia! Jak się z tym czujesz? Mi po 2 tygodniach wreszcie zaczyna schodzić para z cycków, miałam brać diostinex, ale się wstrzymałam i chyba wszystko jest na dobrej drodze.
Zulu Tomson wszelkie prawa zastrzeżone 🤣 super ten strój.
We wtorek nagle Oluś przespał noc bez karmienia, więc w środę się poryczałam ze nie było "ostatniego" pamiętnego karmienia 🙈😂
W środę jednak były dwa karmienia, ale byłam tak zła na męża że jakoś nie myślałam że to te dwa ostatnie 😅
Ale chyba to lepiej, bo bym się mega rozżaliła 🤭
Nie wiem czy to skutek odstawienia i spadku oksytocyny, czy fakt że nałożył się na to mój okres, ale mam jakiś gejzer emocjonalny. Wzrusza mnie każda umiejętność Olka, to jak się przytula, to jak słodko wygląda jak śpi i w ogóle jaki jest cudowny 🥺💙
Trochę mi szkoda KP, bo ja to bardzo lubiłam ❤️ od początku do końca. Ale bardzo, bardzo się cieszę że to Olek w jakiś sposób dał znak że chyba jest gotowy, bo dzięki temu mi dużo łatwiej. Ale Oluś też ma taki progres w okazywaniu czułości że chodzę non stop wzruszona i ze łzami w oczach 😍 -
veritaa wrote:Ounai no Wasz dzien to trochę jak z dnia świra i nasz tez taki bedzie 😂
Ogolnie dzisiaj syn pierwszy raz zostal w zlobku na drzemke do 14. Ja wstalam rano przed 7 odprowadziłam go, mąż w tym czasie obudzil i ogarniał corke i odprowadził do przedszkola. Ja po drodze ogarnelam zakupy, szybkie sprzątanie mieszkania, sniadanie gdzies tam w biegu, obiad na dzisiaj, obiad na jutro, pranie, turbo prasowanie i o godzinie 13 usiadlam doslownie na 20 minut zeby odpoczac 😂 poszlam po syna, wrocilismy, zjadl, odpoczymek 15 minut, poszlismy po corke, wrocilismy do domu oj dopiero 16 a ja ledwo zyje. O 16.15 najpiekniejszy dźwięk domofonu bo mąż wrocil 😅 zjadl obiad, wzial corke na basen. Ja ogarnelam syna do spania na szczescie po 19 zasnal. Poszlam do kuchni, ogarnelam kolacje bo po basenie przeciez glodni będą. Wrocili, zjedli, corka do kapieli, pozniej chwila zabawy bo przeciez chce t3z sie pobawic z mamą... Godzina 22.15 dopiero zasnęła, ja oczywiście z nią. 22.40 mąż mnie obudzil ze synek placze a on nie moze go uspokoic. Tak twardo zasnelam ze nie usłyszałam... No uspokoilam go cyckiem oczywiscie 🤭 23.15 a a ja ide pod prysznic, chwile posiedze z mężem i zaczynam sie cieszyć ze jutro sobota ❤️❤️
Jak ja ogarne nam te rzeczywistość pracujac to zaczynam się powaznie zastanawiać. Plus taki ze bede pracowac 8 - 14.35 to jest no do przezycia
Ciezki to będzie rok przez to właśnie ze mamy 2 maluchów, mieszkanie w tym roku odbieramy, trzeba bedzie je wykonczyc a tutaj wlasne brak pomocy. Juz widze te wizyty po sklepach z płytkami z dziecmi 😂😂
Tez robie zakupy online. U nas we Wro z frisco. Jestem zadowolona. Mam tylko kilka produktów ktore kupuje np tylko w Biedronce czy Lidlu. Ale raz w tygodniu zamawiam duze zakupy wlasnie z frisco.
KarolinaMaria myślę, że to nie głupie myśli a odpowiedzialność. Ja też mówiłam mężowi, że jeśli umrę to ma sobie kogoś znaleźć ale ma to być osoba która pokocha nasze dzieci. Mój tata od postawienia diagnozy zmarł w 3 miesiące na raka. To mi uświadomiło, że śmierć pojawia się zawsze niespodziewanie i za szybko i trzeba być świadomym że nasze życie może nie trwać tyle ile planowaliśmy i nie każdy dożyje starości.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
To nasza Kic musi być cyborgiem 😁💪
Ma dwójkę dzieci, a robi 6-7 treningów w tygodniu jednocześnie wykańczając mieszkanie 🤩
Mój wzór ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 09:59
KarolinaMaria, Suszarka, Ladyo, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:To nasza Kic musi być cyborgiem 😁💪
Ma dwójkę dzieci, a robi 6-7 treningów w tygodniu jednocześnie wykańczając mieszkanie 🤩
Mój wzór ❤️❤️❤️nie ma co się porównywać bo każda z nas ma inną sytuację życiową. Mąż Kic chyba też pracuje z domu i pomaga z dzieciakami w ciagu dnia z tego co pamiętam. Jedna ćwiczy ale nie chodzi do pracy, nie sprzata, nie prasuje i nie gotuje, druga gotuje i sama sprząta ale ma 4 dzieci a nie jedno, trzecia jeszcze inaczej itd. Mi osobiście takie porównania sprawiają przykrośc bo gdzieś z tyłu głowy mimo całej asertywności pojawia sie myśl "kurcze, może jednak ja jestem jakaś nieogarnieta, że ona znajduje jakoś na to siły i czas a ja nie. Może powinnam się jakos jeszcze lepiej zorganizować w takim razie?" A tak naprawdę nie powinnam bo nasze sytuacje życiowe są diametralnie różne i robię wystarczająco dużo jak na ten etap na którym jestem w obecnej sytuacji życiowej. I myślę, że nie jestem jakimś wyjątkiem który ma takie myśli. Owszem, czasami jest tak, że brak czasu to tylko wymówka. A czasem nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 10:35
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ja tak zza krzaka zmienię temat. Jakie polecacie szczotki do grubych, gęstych, kręconych włosów? Wiem, że są tu takie z takimi włosami 😁😁 wiem bo widziałam 😁
Obecnie mam polecana Olivie garden ale kompletnie mi nie pasuje. Miałam też tangle teezer ale już nie używam bo słyszałam, że mocno niszczy włosy. -
ZielonaHerbata wrote:Ja tak zza krzaka zmienię temat. Jakie polecacie szczotki do grubych, gęstych, kręconych włosów? Wiem, że są tu takie z takimi włosami 😁😁 wiem bo widziałam 😁
Obecnie mam polecana Olivie garden ale kompletnie mi nie pasuje. Miałam też tangle teezer ale już nie używam bo słyszałam, że mocno niszczy włosy.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ja chociażby nie wiem co nie mam kiedy ćwiczyć... Chcialabym ale naprawdę nie mam gdzie tego wcisnąć w grafik. No mogłabym chyba o 24... Ale i tak spiac po 5h na dobe jestem ledwo zywa a tyle spie...
Ale tak jak Ounai napisala kazda z nas ma inna sytuację. Ja nie mam zupelnie nikogo do pomocy, zadnej Pani do sprzatania czy tez gotowania obiadu.
MOZNA oczywiście duzo zlecac komuś i inwestowac w siebie ale kazdy ma inne potrzeby, priorytety. Ja mam na pewno cos w sobie z "kury domowej" bo dla mnie ważniejsze jest np ugotowanie obiadu dla dziacikow czy jakiegos domowego deserku niz nie wiem 30 minut ćwiczeń 😂😂
Ja mam 2 ciagle malych dzieci. Jest po prostu ciezko.
Raz na 3 tygodnie moja corka jedzie do moich rodzicow na weekene. To jedyna pomoc jaka mam.
Nie jest tez tak ze tylko narzekam ☺️ mam dokladnie to co chcialamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 11:14
Lalia, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ounai wrote:Na curly hair project dziewczyny polecały fioletową od anwen właśnie do takich włosów jak opisujesz no tex pisały że olivia im sie nie sprawdza. Z resztą najnowsze doniesienia też mówią że Olivia z włosiem dzika też niszczy włosy (a ja akurat od grudnia ja mam, szlag by to 😂 )
Ta z Anwen wygląda spoko, zamawiam. Bo od tej Olivi to aż mnie głowa boli po czesaniu 🙈 -
Ounai wrote:Tak, ale Kic ma też Panią do sprzątania więc tu już nie traci czasu
nie ma co się porównywać bo każda z nas ma inną sytuację życiową. Mąż Kic chyba też pracuje z domu i pomaga z dzieciakami w ciagu dnia z tego co pamiętam. Jedna ćwiczy ale nie chodzi do pracy, nie sprzata, nie prasuje i nie gotuje, druga gotuje i sama sprząta ale ma 4 dzieci a nie jedno, trzecia jeszcze inaczej itd. Mi osobiście takie porównania sprawiają przykrośc bo gdzieś z tyłu głowy mimo całej asertywności pojawia sie myśl "kurcze, może jednak ja jestem jakaś nieogarnieta, że ona znajduje jakoś na to siły i czas a ja nie. Może powinnam się jakos jeszcze lepiej zorganizować w takim razie?" A tak naprawdę nie powinnam bo nasze sytuacje życiowe są diametralnie różne i robię wystarczająco dużo jak na ten etap na którym jestem w obecnej sytuacji życiowej. I myślę, że nie jestem jakimś wyjątkiem który ma takie myśli. Owszem, czasami jest tak, że brak czasu to tylko wymówka. A czasem nie...
Ounai, tylko że Ty sama zaczęłaś 😂 bo pisałaś, że masz mord w oczach jak dziewczyna która ma jedno dziecko i jest 15 lat młodsza (ok, ja jestem chyba 9 młodsza) mówi, że się da i żeby się zamienić z Tobą na trzy dni 😅
Ile nas tu jest, to każda ma inną sytuację: jedne już wróciły do pracy, drugie nie, jednych mężowie pracują na HO a drudzy na zmiany, jedne mają pomoc domową a drugie nie, jedne mają dziadków czy znajomych do pomocy a drugie muszą sobie radzić same itd.
Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy napisać, że np. Ci co mieszkają z rodzicami/teściami to mają lepiej, bo choćby Clover (ściskam 😘) ma dom pełen ludzi a z ich strony nie może liczyć na żadną serdeczność.
Ja owszem, nie wróciłam jeszcze do pracy, a nasi rodzice są mega chętni do pomocy w razie czego, ale nawet jeśli chodzi o tą głupią siłownię, to u nas jest tak, że jak mąż wraca z pracy to nie zalega na kanapie czy przed konsolą "bo musi odpocząć", tylko albo idzie na siłownię albo zostaje z Olkiem żebym ja mogła pójść i to jest nasze "odpoczywanie". My Olka nigdy nie zabieramy na zakupy (chyba że pojedyncze rzeczy podczas spaceru), wtedy jedno robi na spokojnie zakupy a drugie w tym czasie jest z Olkiem i ma możliwość choćby nie wiem, włączyć pranie czy rozpakować zmywarkę. U nas też nie ma tak, że jedno sobie siedzi, a drugie w tym czasie sprząta czy gotuje z Olkiem pod pachą. Ja prasuje czy robię obiad, to mąż bawi się z Olkiem. Mąż wyciera kurze czy myje podłogi to ja biorę Olka do drugiego pokoju.
Ja uważam, że każda rodzina ma swoje priorytety i robi to, co dla niej najlepsze 🙂 jak ktoś tutaj pisze że robi więcej niż ja, to podziwiam że ma taką możliwość a może potrafi się tak zorganizować, a nie próbuje się tłumaczyć dlaczego ja tak nie robię 😉
To chyba jakaś taka natura Polaka: kura sąsiada znosi więcej jaj niż moja, to zamiast zadbać o swoją kurę, to wpuszczę lisa do kurnika sąsiadaLadyo, KarolinaMaria, Suszarka, Gela093, dmg111 lubią tę wiadomość
-
I dziewczyny, żeby nie było, ja nie uważam, że się "zawsze da", bo może się da za wszelką cenę, ale to będzie coś kosztem czegoś! I właśnie chodzi o te priorytety, że jedna odpuści gotowanie i zamówi ale będzie mieć czas żeby wysprzątać mieszkanie, druga odpuści siłownię ale będzie mogła ugotować i trzymać dietę, trzecia odpuści wyjście ze znajomymi ale pójdzie pobiegać itd.
Grunt żeby robić tak, żeby być szczęśliwym 😘
Verita, mi się bardzo podoba Twoje podejście, bo jest mi bliskie 🙂 ja sobie cenię domowy posiłek, czyste mieszkanie i czas spędzony z rodziną❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 11:31
Ladyo, veritaa, KarolinaMaria, Anet.kaa, Suszarka, Gela093, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia ale te kolejne buty są już nieocieplane tak? Nie boisz się że Olkowi będzie jeszcze za zimno? Pytam, bo my chyba już też wyrastamy z zimowych i nie wiem co robić...
Herbata ja używam Tangle teezer już kilka lat i kurde zawsze myślałam, że to super szczotka, a że to moje włosy są takie średniea może faktycznie to wina szczotki, nie pomyślałam o tym
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ja nie widzę tutaj porównania, tylko motywację, dla mnie Kic jest motywacją i często sobie myślę, że jakbym chciała to bym znalazła te 30 minut na ćwiczeniaz yt, ale mi się nie chce, bo jestem leń.
Tak samo jesteście dla mnie motywacją, jak piszecie co gotujecie dzieciom. Ja średnio czuję się w kuchni, nie lubię wymyślać nowych dań, jestem wybiórczakiem, który lubi jeść sprawdzone, powtarzalne potrawy. Matylda chętnie wszystko je, ale w tygodniu gotuje jej zupy, nie chce mi się wymyślać pulpetów, innych dań do rączki, gotuję to co mi wygodnie i wiem, że moja mama nie będzie bała się jej dać (ma lęk przed dawaniem jej kawałków, co rozumiem, stara szkoła). I jak już gotuję tę pomidoróweczkę to często myślę, że mamuśki pewnie robią dziś coś ekstra, a u nas znów zupa. Ale nie myślę w kategorii 'one mają czas/nie chodzą do pracy/kochają gotować/w tym czasie pani sprząta im chatę/niania pilnuje dziecka/babcia jest na spacerze'. Po prostu myślę z podziwem i w weekend staram się wychodzić poza moją strefę komfortu i robimy coś bardziej na wypasie. Zero porównań, raczej pełen podziw dla wszystkim dobrze gotujących mam!
Edit i nie róbmy proszę mum-shamingu z tego, że ktoś ma kogoś do pomocy w sprzątaniu, w opiece nad dzieckiem itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 12:07
veritaa, Lalia, Suszarka, Ladyo, Gela093, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Karolina 💙
Ewa, kolejne (po zimowych) mamy te:
https://ccc.eu/pl/dzieciece/chlopiece/polbuty/polbuty-ricosta-10-1221000-170-granatowy?gclid=CjwKCAiAx8KQBhAGEiwAD3EiP1nv-sbbQwnJMz_tppROiYPYYmFWiT_USLXrL2iczC64vU972fWaJhoCoaMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds.
To są trzewiki, ale bez futerka/baranka w środku. Olek ma w nich tyle zapasu, że skarpetka frotte wejdzie, więc myślę że nie zmarznie, a jak się zrobi cieplej i stópka podrośnie, to będzie nosił zwykłe cienkie skarpetki 😉Ewa88 lubi tę wiadomość