Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Dziewczyny, kiedyś pisalyscie o szczotkowaniu ciała. Tylko nie pamiętam kto. Chyba Anetka, Ounai? Są efekty? Jaką szczotkę polecacie?
Chyba czas zacząć się ogarniać....
Polecam z Lullalove, wejdź sobie na stronę tam masz rodzaje szczotek i twardość , wszystko fajnie opisane jaka do czego😊
https://lullalove.com/pl/c/Szczotki/45Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 07:25
Tajka lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
U nas super noc 😁. Jak Młody poszedł spać po 21 to przebudził się o 6. Miałam rozkmine czy dawać mu cyca czy nie, ale w ostateczności dałam mu, bo wtedy konsekwentnie trzeba już odstawić, a że mąż jest chory to wiecie same. Dwójka dzieci w domu 😂.
Najgorsze jest to, że dziecko ładnie spało, to rodzicie nie mogli 😂.
A nie chce wszystkiego naraz mu zabierać. Dopiero miesiąc jak smoczka nie ma, no i niecały tydzień jak zeszliśmy z karmienia na noc. Pozostały tylko 1-2 karmienia nocne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 07:34
Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
-
Zulu, wspaniale 😍😍😍
Maminka, piękna noc 🤩🤩🤩
U nas dzisiaj trzecia noc bez cyca i dwie pobudki na wodę ❤️❤️❤️Zulugula, Ladyo, Suszarka, kic83, emdar, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ok, dzięki dziewczyny, zakupie jakąś szczotkę, mam nadzieję że na zakupie się nie skończy 😀 bo u mnie też słabo z systematycznością. Kiedyś kupilam roller do twarzy, też podobno mega efekty, i użyłam całe 3 razy 😊 ale muszę wziąć się trochę za siebie, bo wstyd na plażę wyjść.
U nas druga mega słabą noc. Takich chyba jeszcze nie było. Płacze już od 21. Co nie odłożę, to się budzi za chwilę z krzykiem. Nie zdążę zasnąć, bo budzi się kolejny raz. No, żeby nie skłamać, to 20 pobudek takich na pewno.. Ale zęby w natarciu. Ta dolna dwójka chyba daje jej tak popalić. Buzi nawet nie otwoera, żeby lek jej dać. Mleka też nie chce pić. W dzień też ciężko, rano nie wypija, potem też nie. Nawet z bidonu mleka nie pije. Wczoraj zjadła tylko trochę śniadania, obiad i na kolację kaszke. -
Zulugula wrote:Ciekawa jestem jak to wpłynie na nockę, czy dożyjemy przespania całej 😄 ale to i tak nie teraz, bo katar wjechal na pełnej.. i kaszel.
Lalia, a jak Twoje piersi? Ściągasz trochę? Bierzesz jakies leki, pijesz szałwię?
A Olek jak się budzi to pije wodę i zasypia czy trzeba go polulać? Pije z zakmnietymi oczami czy jest świadomy?😀
Zulu, właśnie moje cyce to turbo zagadka, bo jak zeszliśmy z dziennych karmień początkiem stycznia, to przez dwa dni wieczorem robiły się pełne i wręcz z nich ciekło. A teraz nie karmiłam już trzy dni a cycki miękkie, może ociupineczke pełniejsze niż 3 dni temu, ale nadal flaczki 😅 a o szałwii czy mięcie nawet nie pomyślałam! 🙈
U nas podczas tych pobudek to wygląda tak, że Olek pojękuje, więc ja lecę z sypialni do niego, najczęściej siedzi w łóżeczku albo z zamkniętymi oczami albo takimi ledwo otwartymi. Uruchamiam mu szumy z tej chmurki i po tym albo on sam się kładzie i zasypia, albo dalej pojękuje. Jak dalej pojękuje to daję mu bboxa, tyle że nie od razu do buzi, tylko podsuwam mu do rączki i najczęściej sam go łapie, pije kilka łyków i kładzie się spać dalej. Czasem pobudka jest bardziej intensywna (dzisiaj w nocy), że nie pomogła od razu chmurka, odsunął bboxa, więc wzięłam go na ręce, ale to dosłownie 3-4 sekundy, przytulenie, pogłaskanie po pleckach żeby się trochę wyciszył, odkładam do łóżeczka i znowu proponuję wodę i wtedy najczęściej pije, kładzie się, kręci, kręci i pojękuje ale zasypia 🙂Maminka89, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
-
Właśnie też jestem ciekawa Lalia jak u Ciebie z piersiami.
Bo ostatnio nie karmiłam z jednej piersi ponad 24h i musiałam odciągnąć, bo już mnie bolała.
I takie moje spostrzeżenie, że Janek potrzebuje Cyca bardziej do cyckania niż do jedzenia. Ostatnio ściągałam przy nim mleko, to bardziej zainteresowany był laktatorem i kabelkami niż cycem 😂.Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powodzenia w odstawianiu od kp. Trzymam kciuki żeby gładko poszło!
Ja chyba będę karmić jeszcze trochę, Michaś ładnie śpi, w łóżeczku, więc u nas kp nie jest jakieś uciążliwe 😊
U was też tak wieje? Mam dosyć tego wiatru, nawet nie chce się wychodzić na spacery w taką pogodę 😕
Ja niebawem wracam do pracy, teraz mam kurs online doszkalający do pracy. Jest ciężko, mimo że Michałek siedzi z mężem albo babcią, która go rozpieszcza i i spełnia każde jego życzenie, to ciągle mnie woła i dobija mi się do pokoju w którym siedzę . nie wiem, jak on przeżyje jak będę musiała jeździć do roboty 😕12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Dzięki dziewczyny, jutro kupię w aptece, Bo nic z tego nie mam w domu, a jestem sama bo mąż ma wychodne.
U Tomsa nie dosc, że ząb idzie to ma katar. Raczej infekcja niz od zęba, bo nigdy nie miewal.
Klasycznie pochodził 2tyg do żłobka, choc myslalam że znów pociagnie "aż" 3tyg.
Nie pamiętam kiedy tak ciezko bylo go uspac. Z 4min zrobilo się 40... i to jeszcze w wózku, bo nie dawałam juz rady.
Wik jak Gucio? Chodzi czy chorobsko?skąd ja to znam. U nas jest tak zawsze abym przypadkiem nie miała.wolnego wieczoru.
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Tajka ja tez mam szczotkę z lullalove, tą tampico i jestem z niej bardzi zadowolona
ale tez z systematycznością u mnie ciężko 😂
Chyba lepsze efekty widziałam po bańce. -
Ladyo wrote:Mój mąż dzisiaj o 9 rano powiedział żebym ubierała Mele, jedzie z nią do swojej mamusi
myślałam ze wrócą za 2/3 godziny a wrócili o 15.30!!!!! Dziewczyny jak ja odpoczęłam! Wysprzatalam cały dom, byłam na zakupach z Jagodą (dla niej tez przecież ważny jest ten czas kiedy jesteśmy tylko we dwie i nie muszę myśleć ze Mela płacze, jest głodna itp). Kupiłam jej nowa prostownice na urodziny (we wtorek świętujemy 14nastke!). Zjadlysmy we 2 obiad, poprasowalam wszystko co było do prasowania i na koniec jeszcze leżałam sobie przed tv
Ale po kilku godzinach już mi się mocno tęsknilo za Amelka
zaraz lecimy na basen aby też wspólnie z Polą pobyć i porobić coś fajnego.
Jagoda na pewno zadowolona że miała mamę na wyłączność
Ladyo lubi tę wiadomość
-
veritaa wrote:Ja chociażby nie wiem co nie mam kiedy ćwiczyć... Chcialabym ale naprawdę nie mam gdzie tego wcisnąć w grafik. No mogłabym chyba o 24... Ale i tak spiac po 5h na dobe jestem ledwo zywa a tyle spie...
Ale tak jak Ounai napisala kazda z nas ma inna sytuację. Ja nie mam zupelnie nikogo do pomocy, zadnej Pani do sprzatania czy tez gotowania obiadu.
MOZNA oczywiście duzo zlecac komuś i inwestowac w siebie ale kazdy ma inne potrzeby, priorytety. Ja mam na pewno cos w sobie z "kury domowej" bo dla mnie ważniejsze jest np ugotowanie obiadu dla dziacikow czy jakiegos domowego deserku niz nie wiem 30 minut ćwiczeń 😂😂
Ja mam 2 ciagle malych dzieci. Jest po prostu ciezko.
Raz na 3 tygodnie moja corka jedzie do moich rodzicow na weekene. To jedyna pomoc jaka mam.
Nie jest tez tak ze tylko narzekam ☺️ mam dokladnie to co chcialam
Gdybym nie pracowała, to pewnie ten czas miałabym w ciągu dnia, ale tak nie jest.
Teraz dodatkowy swój czas "tracę" na dojazdy do pracy itd. Takze coś za coś.
Każda z nas ma inną sytuację, a przede wszystkim inne dzieci. Ja cały czas mowilam, że Matylda to złote dziecko i nadal tak jest. Ale jednak zrobiła się bardziej absorbująca, bardziej jeczaca i teraz nawet ciężko mi naczynia umyć jak Matyldzia jest gdzieś obok.
Wszystko jest tak dynamiczne, że zmienia się z dnia na dzień. Grunt, to byc zadowolonym z zyciaemdar lubi tę wiadomość