Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 20 tygodni po porodzie a miałam już 5@, teraz kończy się 6🙄 karmię piersią i mam antykoncepcję hormonalna🙄 chyba już wyrobiłam wszystkie miesiączki od zajścia w ciążę 🙄Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 21:06
Wik89, emdar, Suszarka, Clover, Ladyo, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai, moja synowa jaka cudowna ❤💐! ( bukiecik od Julka dla niej specjalnie 😉)
A u nas 21:30 i taka sytuacja....
https://naforum.zapodaj.net/4615ac47a9b7.jpg.html
(spania nie widać 🤪🤪🤪)
Edit: kupiłam mu nowe buty właśnie parę dni temu, sam je nakłada sobie do "sportu w domu"😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 21:43
Lalia, Clover, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, tak masz rację, u nas zeszłej wiosny był teamadidas; sprawdziły nam się bardzo, ale tylko ten jeden model( nie mam już ich niestety, nie zrobię zdjęcia, ale poszukam jutro w necie,wstawię linka),bo jak kupiłam rozmiar większe i delikatnie inne to już były za niskie w podbiciu. U nas generalnie najlepsze dla Julka są (praktycznie każde) z Elefanten z Deichmanna.
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar
Marta będzie miala taki sam Puky po bracie. Jak mu idzie na tym dwukołowym? My chyba zaczniemy od 4-rokołowego. Ależ słodziak z tego mojego zięcia. Choć pewnie wolałabyś żeby już słodko spał 😂
Ja dziś kupiłam prezent urodzinowy swojej synowej, lego Frozen i Lego dots z bransoletka. Mam nadzieję, że będzie zadowolona co prawda chciała pierścionek zaręczynowy ale mój syn stwierdził, że bie jest jeszcze gotowy żeby była jego żoną, a poza tym koledzy z przedszkola by się śmiali 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 22:16
emdar, Zulugula lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai, radzi sobie super, ale on fizycznie to wariat jest 🤦♀️ Sąsiadki córka ma prawie 3 lata, i ledwie potrafi na nim siedzieć. One są niby najwcześniej od 2,5 r.ż., ale tak jak piszę, Julek fizycznie zawsze był bardzo do przodu.
Ounai lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Clover wrote:Ounai, ale słodka ta Twoja mała kobietka 🥰
Emdar, świetna godzina na rowerowe przejażdżki po mieszkaniu 🤣 Ale przystojniak z Julka! 🤩42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Mamity ratujcie! Co na mega bolesne ząbkowanie ? W końcu się zaczęło i to z przytupem 🙉
Idą dwa dolne zęby, teraz jestem pewna bo widzę dwa biale, które chyba próbują się przebić. Nie mam pojęcia ile to może trwać ale od wczoraj zero spania w nocy. W dzień także ciągle płacz i non stop na rękach, już ledwo daje radę bo plecy wysiadaja.
Nie mam pomysłu jak jej mogę ulżyć? Nie mogę ciągle podawać leków a widzę, że bardzo ja to boli.
Po zelach zero ulgi, gryzaki chłodne tak samo. Masować sobie nie daje.
Od rana do nocy płacz z malutkimi przerwami na marudzenie. Nie myślałam, że to będzie aż takie hardcorowe 😯
Każdy pomysł na wagę złota 😁 -
Herbata, nasza pediatra powiedziała że są dzieci które przy ząbkowaniu będą potrzebować 2-3 dawek leków, s są dzieci które będą potrzebować przez bite dwa tygodnie, bo inaczej naprawdę cierpią. Powiedziałam że wtedy jest tylko ważne żeby podawać przez tydzień jeden lek np paracetamol, a w drugim tygodniu inny lek np Nurofen, tak żeby organizm się nie przyzwyczaił.
Oprócz żeli do smarowania, warto mieć dwa gryzaki wodne które będziesz trzymać na zmianę w lodówce i podawać małej schłodzone. Olek przy zębach też dużo więcej pije.ZielonaHerbata, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Zielona, próbuj z tym Tantum Verde. Jak widzisz że się męczy bardzo to ja bym jednak dawała przeciwbólowe. Moja przyjaciółka była z synkiem u pediatry z okazji hadkorowego ząbkowania, kazał jej przez tydzień podawać leki przeciwbólowe w maksymalnej dawce dobowej - chyba że wcześniej ząb się przebije i dolegliwości miną. Jak się boisz o brzuszek to zamiast syropów dawaj czopki - ominiesz układ pokarmowy.
Lalia, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Herbatko u nas do smarowania też nic nie dało rady, jedynie dawałam od czasu do czasu nurofen 🤔🤔 ale ostatnio widziałam w TV niby nowość nurodent na ząbkowanie, taki nurofen w maści
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
ZielonaHerbata wrote:Mamity ratujcie! Co na mega bolesne ząbkowanie ? W końcu się zaczęło i to z przytupem 🙉
Idą dwa dolne zęby, teraz jestem pewna bo widzę dwa biale, które chyba próbują się przebić. Nie mam pojęcia ile to może trwać ale od wczoraj zero spania w nocy. W dzień także ciągle płacz i non stop na rękach, już ledwo daje radę bo plecy wysiadaja.
Nie mam pomysłu jak jej mogę ulżyć? Nie mogę ciągle podawać leków a widzę, że bardzo ja to boli.
Po zelach zero ulgi, gryzaki chłodne tak samo. Masować sobie nie daje.
Od rana do nocy płacz z malutkimi przerwami na marudzenie. Nie myślałam, że to będzie aż takie hardcorowe 😯
Każdy pomysł na wagę złota 😁ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia właśnie mam takie gryzaki i jej chłodze ale nie ma nimi zainteresowania.
Kurczę trochę przeraża mnie podawanie leków dzień w dzień. Ale może warto spróbować, chyba miesiąc nie będzie to trwało.
Suszarko- tantum verde, taki spray jak dla dorosłych, tak? Dzieki za wskazówkę o czapkach, muszę kupić i spróbować.
Wczoraj podawałam pedicitamol ale efekt zerowy. Mam też ibum i chyba dziś jej podam. Nurofenu nie mam ale mąż pojedzie dziś do apteki i kupi nurofen, czopki i tantum verde. Moze cos jej przyniesie ulgę.
Dzięki dziewczyny za wszytskie rady 💚
Oby chociaż szybko się przebilo!Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam takie skrajne myśli czasem myślę że on już taki wielki a czasem że to maleństwo. No gabarytowo na pewno nie jest maleństwo, dobrze ponad 6kg chłopaka 🤣
Przytulam go ile wlezie, bo on tak rośnie że niedługo będzie weź mama siara i na studia pójdzie 🥺 Mąż się ze mnie śmieje, ale serio to tak będzie że urośnie nie wiadomo kiedy.
Moje dziecko od 3 do 8:20 nie spało prawie nic.🥱🥱🥱 -
Belie wrote:Ja mam takie skrajne myśli czasem myślę że on już taki wielki a czasem że to maleństwo. No gabarytowo na pewno nie jest maleństwo, dobrze ponad 6kg chłopaka 🤣
Przytulam go ile wlezie, bo on tak rośnie że niedługo będzie weź mama siara i na studia pójdzie 🥺 Mąż się ze mnie śmieje, ale serio to tak będzie że urośnie nie wiadomo kiedy.
Moje dziecko od 3 do 8:20 nie spało prawie nic.🥱🥱🥱
Ojoj.. Z tym spaniem to doskonale Cię rozumiem, bo też przechodziliśmy taki etap. Pozostaje wierzyć, że minie lada chwila 💪 -
nick nieaktualnyUlaa wrote:Ojoj.. Z tym spaniem to doskonale Cię rozumiem, bo też przechodziliśmy taki etap. Pozostaje wierzyć, że minie lada chwila 💪
No ja to normalnie funkcjonuje z rana nawet 😁 najgorzej w nocy wbo już w w ciągu dnia jest ok jak się taka noc przeżyje 😁