Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa88 wrote:Herbatko u nas do smarowania też nic nie dało rady, jedynie dawałam od czasu do czasu nurofen 🤔🤔 ale ostatnio widziałam w TV niby nowość nurodent na ząbkowanie, taki nurofen w maści
Herbata, tak, Tantum Verde dla dorosłych w sprayu. Jeden psik na 4kg masy ciała, maks 4x dziennie.
Lepiej na ząbki podawać w pierwszym rzucie Nurofen/Ibum etc., w każdym razie coś na ibuprofenie. Ta substancja ma oprócz działania przeciwbólowego działanie przeciwzapalne, a wychodzące zęby=stan zapalny. U nas też dziś zębowy dzień. Przy usypianiu to chyba całe osiedle słyszało Igę 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 12:04
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia wrote:Mi wrócił jeszcze później, bo Olek miał skończone równo 13 miesięcy 😁 z tego co pamiętam to rekordzistką obecnie jest Anetka, bo Pola ma prawie 16 miesięcy a u Anetki cisza 🤭
Edit:
Karolina wygrywa 😂
Właśnie mija 2 lata bez miesiączki bo ostatnią miałam jakoś w połowie marca 2020.
-
Ewa88 wrote:Pola od Anetki ma już prawie 16 miesięcy 😊 serio tylko Anetka nie ma jeszcze okresu???
Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:A stosował ktoś te nowe pantsy pampersa typowo na noc? Takie ciemne granatowe opakowanie...
Pewnie zależy to od wielkości bobaska, Pola jest mała. -
KarolinaMaria wrote:Ewa, jeszcze wracając do śpiewanek, to ja myślę, że jakby Matylda była bardziej zainteresowana to ja bym jednak z tego korzystała, by zyskać cenne kawominuty. Na pewno chce się trzymać tego, że nie ma zabawy naszymi telefonami i tabletem, ale nie ukrywam, że marzę o takiej chwili za pół roku, czy rok, gdy Matylda usiądzie przed tv i skupi się na bajce, a ja spokojnie sprzątnę łazienkę, albo powieszę pranie. Chcę trzymać ekranowe limity, ale zobaczymy jak to będzie. Każdy się ratuje jako może 🤪
Też puszczamy śpiewanki z obrazem, one są wg mnie mało bodźcujące, zresztą raz włączyłam Binga i Pepe i nie było zainteresowania.
Swoją drogą, mojej przyjaciółki synek dużo ogląda Binga i jest na maxa kulturalny dzięki tej bajce. Ona się smieje, że więcej razy dziennie mówi dziękuję niż jego starsza siostra przez całe życie wychowana na Tomku.
Ostatnio jak Pola kilka dni miała NOPa po MMR i był ciągły płacz to puszczałam jej częściej bo to jedynie ją uspokajało.
Generalnie ja też jestem zdania że wszystko z umiarem, natomiast widze jak np 3 dni pod rząd coś ogląda jak później się zachowuje gdy nie chce jej włączyć. To daje mi mocno do myślenia, że jednak ekrany są mocno uzależniające dla dzieci.
-
Cały czas Was powoli nadrabiam
Ostatnio mieliśmy ciężki czas- kilka dni okropny NOP + zęby - MASAKRA.
Byliśmy na przedłużony weekend w Neapolu. Znowu to powiem - Polcia to wymarzony podróżnik, kompan jakich mało - nasza dzielna dziewczynka
. Nie mieliśmy dla niej litości w zwiedzaniu a ona wszystko bardzo dzielnie znosiła.
Okazało się, że w żłobku w którym.jest miejsce i do.którego chcieliśmy ją dać jest na 13 miejscu (nie rozumiem tego systemu) więc nasz plan aby poszła do żłobka
Polcia w Positano 🇲🇽❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 07:22
Lalia, Ounai, Clover, Suszarka, Ladyo, dmg111, Zulugula, Ewa88 , Nowastaraczka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Pola na wywczasie, jaka cudna 😍
Iga na dobre się przeniosła "na swoje", w nowym łóżku na pewno jej wygodniej niż w łóżeczku. Jakość snu się trochę poprawiła. Nie spała z nami ani razu odkąd tam urzęduje. Sama wchodzi i wychodzi, mój kręgosłup to lubipozdrowienia dla cioteczek ❤️
[
Pozdrawiam z Zanzibaru, siedzę u fryzjera z farbą na głowie 💇
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 22:40
Ounai, Lalia, Iryska, Wik89, Clover, Enigvaa, Ladyo, dmg111, Zulugula, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszareczko, cudna Iga! 😍
A nie spada z tego łóżka? 😅 My nawet szczebelków nie wyciągamy bo Olek tak się kręci że by wypad przez tą dziurę 🙈 -
Zulu, dobre wieści 💪 trzymam kciuki za termin i szybki powrót do formy, a w swoim czasie również starań ❤️
Zulugula lubi tę wiadomość