X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie Prima Aprilis

Mój syn dostal się do szkoły sportowej i wypadł mu pierwszy ząb

Tajka, emdar, Suszarka, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Anet.kaa, KarolinaMaria, Enigvaa, Zulugula, ZielonaHerbata, Ewa88 , Wik89, Annia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś beta 5608

KarolinaMaria, Belie, Suszarka, Ounai, Nowastaraczka, Lalia, Enigvaa, Zulugula, Anet.kaa, MoTyLeK🦋, Ewa88 , Wik89, Tajka, Annia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja chodzę na basen sama z Matyldą i robię tak: ubieram się w strój w domu, Matyldziaka dopiero na miejscu, bo te pampersy do wody są słabe i miałam dwa razy niespodzienkę w foteliku w drodze na 'trening', puściły siku bokiem, więc teraz ubieram ją dopiero na miejscu, ale to jest rach ciach. Ja tylko ściągam swoje ubrania, a ją szybko przebieram. Na strefę wchodzimy w samych strojach. Biorę ręcznik z mikrofibry dla siebie, którym się owijam, zwykły duży dla niej, którym ją dokładnie wycieram (te 2 ręczniki czekają na nas na ławeczce przy basenie, owijamy się po wyjściu z wody), ściągam jej mokry strój i pieluszkę, rzucam zużyty ręcznik na podłogę, stawiam ją na nim i zakładam jej suche ręcznikowe ponczo z kapturem, żeby nie marzła (dopisek by Grażyna: ponczo z Nexta z Georgem, bratem Peppy, kupione okazjonalnie na vinted 🤑, jakość sztos nad sztosy), wyciągam szybko jej ubrania (system jak Ounai, przygotowane na wierzchu torby), ubieram ją i zaczynam ogarniać siebie, czyli wciągam ubrania na lekko mokre ciało 🤪. Nie dorobiłysmy się jeszcze crocsów, chcę zamówić w ten weekend, bo Matylda chętnie spaceruje po szatni. Po wszystkim ten pierdolnik wrzucam do torby, w domu rozpakowuję. My nie kąpiemy się po basenie, bo to byłaby straszna drama, myjemy się po powrocie do domu. Jak będziesz z mężem to będzie Ci łatwiej, jedno ogarnia dziecko, drugie siebie samego. Jak Lucek może z nami jechać to jestem przeszczęśliwa.

Powiem Wam, że często nie chce mi się jechać na te zajęcia, bo to jest niezła logistyka, jestem zmęczona, zimą było zimno, mnóstwo ubierania, ale jak tylko wejdziemy do wody i Matylda zaczyna szaleć, pluskać, zaczepiać inne małe delfinki, to wiem, że warto ❤ zagadką nadal jest to, że basen kocha, można ją polewać wodą z konewki (prowadząca ma takie bajery), zanurzać w wodzie itd., a kąpiel w domu jest nie do przejścia 🤷‍♀️🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 18:22

Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria jak czytam i Twoich zajeciach z konewkami, nazwa grupy to mam wrażenie że mieszkasz w moim mieście

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    KarolinaMaria jak czytam i Twoich zajeciach z konewkami, nazwa grupy to mam wrażenie że mieszkasz w moim mieście

Nazwę grupy sobie sama wymyśliłam 🤣 ja z zachodniej części Śląska, także nie Twoje miasto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 19:08

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai te konewki to chyba są wszędzie. U nas na zajęciach też ☺

Karolina- ja właśnie też ubralam raz Szefowej pampersa do pływania już w domu. Pod basenem wyciągam z fotelika, patrzę a tu mokro😮 Myślałam, że są bardziej szczelne 😁
    Także to był pierwszy i ostatni raz.

klz9df9hix7ly771.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja robię podobnie jak dziewczyny w keestii basenu. Ja chodzę z Polą sama i chodzi mąż sam i jakoś to ogarnia - czyli da się :D
    Z mojej strony to Polecam butki do basenowe z decathlonu
    https://www.decathlon.pl/p/sandaly-basenowe-dla-dzieci-nabaiji-slap-100-basic/_/R-p-149118 my je mamy i mamy też takie jak strój kąpielowy - tych nie trzeba ściągać so wody.
    Wg mnie buty są bardzo ważne bo Pola dwa razy gdy ich nie miała jak biegła to wywineła ostrego orła.

Zulugula lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ounai te konewki to chyba są wszędzie. U nas na zajęciach też ☺

Karolina- ja właśnie też ubralam raz Szefowej pampersa do pływania już w domu. Pod basenem wyciągam z fotelika, patrzę a tu mokro😮 Myślałam, że są bardziej szczelne 😁
    Także to był pierwszy i ostatni raz.
    Taaak, u nas to samo z tym pampersem było.
    Nie wiem po co one są skoro tak przeciekają :P

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To nie Prima Aprilis

Gratulacje dla Tymka!
    Ale z niego zuch!
    Wrózka zębuszka musi hojnie sypnąć :D

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 11:24

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratulacje dla Tymka!!
    Myślałam, że będzie chciał pójść i rozwijać bardziej matematyczne zdolności, a tu widzisz, jednak hokej wygrał, duch sportowy 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Hihi. Ja jestem dziwna bo nawet takie myśli nie przychodzą mi do głowy. Jakie kopniaczki? Testowanie? Nie cierpiałam robić testów! USG? Dla mnie to był sam stres 😆
    Irysko, przybij piątkę :D
    Ja o ile źle nie wspominam ciąży, to ani myśli mi się następnej.
    Nie wiem czy Pola kiedyś doczeka się rodzeństwa :P

Kocham ją ponad życie, codziennie dziękuję za ten cud ale chyba starczy mi jeden dziedzic.

KarolinaMaria, Ewa88 , Iryska, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Nazwę grupy sobie sama wymyśliłam 🤣 ja z zachodniej części Śląska, także nie Twoje miasto
    Zdecydowanie nie moje!

age.png

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To nie Prima Aprilis

Super! Gratulujemy zabka! U nas wypadły 2, a szykuje się 3 :)
    Byłam też na zebraniu w przedszkolu, Filip został skierowany do Poradni Psychologiczno-Pedagigicznej celem oceny wcześniejszego rozpoczęcia szkoly (jako 6 latek). Ponoć ma wybitne umiejętności na tle grupy i Panie mówią, że marnuje się w przedszkolu... Takze zobaczymy co z tego wyjdzie.

A Tymek chciał do sportowej? :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Taaak, u nas to samo z tym pampersem było.
    Nie wiem po co one są skoro tak przeciekają :P
    Pampersy do wody nie zatrzymują moczu, bo gdyby miały zdolność wchłaniania to nabierałyby też wody. One mają za zadanie zatrzymać kał, który jest niebezpieczny dla innych użytkowników bo wraz z nim do wody dostałyby się również bakterie. W każdej sytuacji kiedy do wody dostanie się kał wszyscy muszą opuścić basen i wymagana jest pelna filtracja wody. Dlatego przeciekają

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, gratulacje dla Tymka!!
    Myślałam, że będzie chciał pójść i rozwijać bardziej matematyczne zdolności, a tu widzisz, jednak hokej wygrał, duch sportowy 😁
    Nie hokej a pływanie 😂 W tej szkole do której idzie jest klasa pływacka. W klasach 1-3 jest profil ogólny i mają basen 2x w tyg. Do klasy hokejowej nie chciał iść. Chciał jeszcze do innej szkoły, do klasy robotyki. Więc matma też króluje 😂
    A co do jego wyborów, to myślę, że zanim wybierze ścieżkę życiową to pewnie jeszcze z 5 razy jeszcze zmieni zdanie 😂

Motylek, wow, gratulacje! Mamy zdolnych synów! Ale zdążycie z diagnozą? U nas to były 2 miesiące zanim odbyły się wszystkie spotkania, a rekrutacja do szkół podstawowych konczy się w kwietniu (uzupełniająca) z wynikami w maju. Trochę późno się obudziły te nauczycielki przedszkolne.

Zulu, tak, ojciec wyskoczy z kasiory.

W ogóle dostalismy z mezem nagrody roczne i zgodnie z nowym ładem na podatek i inne takie zabrali nam równo/3 tej kwoty. Masakra jakaś!

age.png

age.png

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pampersy do wody nie zatrzymują moczu, bo gdyby miały zdolność wchłaniania to nabierałyby też wody. One mają za zadanie zatrzymać kał, który jest niebezpieczny dla innych użytkowników bo wraz z nim do wody dostałyby się również bakterie. W każdej sytuacji kiedy do wody dostanie się kał wszyscy muszą opuścić basen i wymagana jest pelna filtracja wody. Dlatego przeciekają
    I wszytsko jasne 😁

Gratki dla Tymka!! Brzmi poważnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 20:35

Ounai lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi wracaj do nas!!

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn też właśnie słyszałam że pampersy do wody są głównie na "kupkę" :) siku raczej przepuszczą...

Motylku musisz być bardzo dumna z Filipa :)

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie hokej a pływanie 😂 W tej szkole do której idzie jest klasa pływacka. W klasach 1-3 jest profil ogólny i mają basen 2x w tyg. Do klasy hokejowej nie chciał iść. Chciał jeszcze do innej szkoły, do klasy robotyki. Więc matma też króluje 😂
    A co do jego wyborów, to myślę, że zanim wybierze ścieżkę życiową to pewnie jeszcze z 5 razy jeszcze zmieni zdanie 😂

Motylek, wow, gratulacje! Mamy zdolnych synów! Ale zdążycie z diagnozą? U nas to były 2 miesiące zanim odbyły się wszystkie spotkania, a rekrutacja do szkół podstawowych konczy się w kwietniu (uzupełniająca) z wynikami w maju. Trochę późno się obudziły te nauczycielki przedszkolne.

Zulu, tak, ojciec wyskoczy z kasiory.

W ogóle dostalismy z mezem nagrody roczne i zgodnie z nowym ładem na podatek i inne takie zabrali nam równo/3 tej kwoty. Masakra jakaś!
    Tak, u nas już po rekrutacji. Ale jeśli będziemy mieć opinie (terminy ponoc maj, czerwiec - mamy czekać na telefon), to po prostu dopiszą go do listy :)

Brawa dla naszych mądrych glow :)

Ounai lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
‹‹ 4836 4837 4838 4839 4840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ