Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, staram się Was podczytywać, nie zawsze jestem na bieżąco, ale prawie zawsze nie starcza mi czasu, żeby coś napisać. Życie leci w zastraszająco szybkim tempie...
Przede wszystkim, utkwiły mi w pamięci:
Jednorożcu, bardzo Ci współczuję z powodu straty mamy.Wiem co czujesz, strata rodzica to okropny ból i pustka.
Lalia, serdecznie Ci gratuluję!Życzę spokojnej i nudnej ciąży. Jakieś mamowe przeczucia co do płci?
Enigvaa, i jak masz już termin przyjęcia dla Malwi do szpitala? Trzymam kciuki, żeby twoja dziewczynka nagle ruszyła jak torpeda!Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, ja się trochę zgadzam i nie zgadzam 🤭🤣
W sensie uważam, że zakryty zapiętek na pewno gwarantuje trzymanie stopy, ALE też uważam że odkryty nie wyklucza że stopa będzie nie stabilna. Ja zamówiłam Olkowi naprawdę duuużo par tych sandałów i np. w Reebokach Olek krzywił nogę od pierwszego kroku, a w tych Clarksach chodził rewelacyjnie. Różnica była taka że Reeboki były na niego za szerokie i miały zapięcie tylko wokół kostki i ta stopa latała jak chciała, a Clarksy były idealnie na niego dopasowane i miały zapięcie w kostce i w śródstopiu. Myślę że naprawdę bardzo dużo zależy od tego jaką stopę ma dziecko i jak dany but na niej leży.
Zulu, trochę podobne obawy mam do tych gumowych/silikonowych sandałów, w sensie że może będą ocierać lub odparzać stópkę dlatego jakoś bardziej skłaniam się do tych Kangaroos, bo one są z takiej jakby pianki i tkaniny, ale jak przyjdą to jeszcze raz na spokojnie pomacam i przemyśle.
Co do niszczenia butów, to mi nie chodziło o to żeby Olek nie zniszczył butów 🙈 tylko chodziło mi o to, że przy Olka trybie życia to te buty raz, że musiałabym czyścić dzień w dzień, to dwa nie przetrwałyby do końca sezonu, a nie wyobrażam sobie brać Olka do lekarza w trampkach które są tak brudne że nie widać jakiego są koloru 😅
Irysko, u nas też zbyt duży zapas się niesprawdza, bo Olek się wtedy potyka o te wystające czubki. Podobnie jak Zulu i Tomson 0,5-0,7 cm 👍
Zgadzam się też z Zulu, że dla mnie sandał który więcej przykrywa niż odkrywa średnio spełnia swoją funkcję 🤭Zulugula, Iryska, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Enigvaa, i jak masz już termin przyjęcia dla Malwi do szpitala? Trzymam kciuki, żeby twoja dziewczynka nagle ruszyła jak torpeda!
Tak, grudzien 2021…. Czekamy na telefon z innego szpitala, moze bedzie szybszy termin.🔸28 lat
Dokładnie tak. W Szczecinie nam powiedzieli maj 2023… szybciej bedzie w Bydgoszczy, No to czekamy. Mamy tez wizyte u neurolog pracującej w szpitalu w Gdansku, moze ona nas wcisnie, ale tu tez czas oczekiwania dosc dlugi…🔸28 lat
Enigvaa wrote:Dokładnie tak. W Szczecinie nam powiedzieli maj 2023… szybciej bedzie w Bydgoszczy, No to czekamy. Mamy tez wizyte u neurolog pracującej w szpitalu w Gdansku, moze ona nas wcisnie, ale tu tez czas oczekiwania dosc dlugi…
A do jakiej neurolog z Gdańska chcecie się dostać? Bo my z Julkiem też chodziliśmy więc może do tej samej -
Enigvaa, a nie ma szansy jakoś przyspieszyć ten termin np przez wizytę u ordynatora w gabinecie? Tak wiem, że to jest słabe, że prywatni pacjenci ordynarora dostają się poza kolejką, ale no niestety tak to często działa... Albo szukać w innym mieście? Łódź? Warszawa? Jeju, ponad pół roku czekania to masa czasu.
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Enigvaa niestety moim zdaniem musicie uderzyć do "źródła" czyli wizyta prywatna u ordynatora /lekarza decyzyjnego danego oddzialu. Inaczej sie po prostu nie da. Pol roku dla Malwi to jest szmat czasu, to dziecko non stop się rozwija.
niestety jest to okropne i obrzydliww ze tak działa sluzba zdrowia w Polsce i ludzie których nie stać na wizyty prywatne najzwyczajniej w świecie cierpia
Trzymam kciuki.Suszarka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Ale mnie to zdenerwowało z rana. Karygodne terminy. Oby ta z Gdańska Was wcisnęła ale spodziewam się właśnie, że i tak to nie będzie na już, masakra 🙁'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Enigva, wiem, że to dla Was daleko, ale GCZD w Katowicach to jeden z topowych ośrodków pediatrycznych w Polsce. Może tam są krótsze terminy na neurologię? Jak coś to służę pomocą. Mogę Was odebrać z pociągu (fotelik przecież mam), zawieźć tam, przenocować. Matylda jest pod opieką lekarki z tego oddziału i to złoty człowiek. Problemy Matyldzi są delikatne, ale ona nigdy tego nie lekceważyła, cisnęła nas, żebyśmy szły na WWR, bo to nam się należy itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 10:58
Ladyo, Lalia, Annia, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Engi odpisalam Ci.
Niestety uważam jak dziewczyny, trzeba zapewne uderzyć prywatnie do ordynatora i wtedy szybszy termin się znajdzie. Wiem, że to słabe ale niestety takie są realia.
Moja kuzynka miała mieć zabieg w szpitalu. Termin za 10m. Poszła prywatnie do ordynatora i okazało się, że zabieg za 2tygonie i do tego dostała pojedynczy pokój z łazienką co jest luksusem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 11:40
-
Przyłączam się do pytania Herbatki
zbieram tez opinie co do domku dumel - czy to faktycznie taki hit? Miałam już dziś w ręce w sklepie ale w końcu wzięłam gadającego binga i maszynę do robienia baniek (prababcia sypneła kasa na urodziny Melci
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 12:05