Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a wasze dzieci też na początku chodzenia tak stawiają stópki do środka? Mai tak trochę zlatuja...
-
Hej dziewczyny. Ja też polecam domek dumel. Ale betoniarka od Zulu tez mnie teraz kusi 😅
My dzisiaj byliśmy w klinice laryngologicznej. Mamy umówiony zabieg na 30 maja. Uszy prawdopodobnie nie są w najlepszym stanie. W cenie zabiegu dokładnie je wyczuści i sprawdzi. Doktor stwierdził że nie jest zwolennikiem zakładania drenażu ale w razie konieczności pytał się czy się na to godzę. Aż się boję czytać co to ten drenaż dokładnie. Poprzedni laryngolog tez sugerował ze może dojść do drenażu bo ma za dużo tego płynu 😳30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Tajka wrote:Dziewczyny, a wasze dzieci też na początku chodzenia tak stawiają stópki do środka? Mai tak trochę zlatuja...
Asia jeszcze swoich pierwszych kroków nie robi, chodzi tylko przy meblach i z pchaczem. Ale pamiętam jak Alicja na początku dawala swoje samodzielne kroczki to trochę zalatywały do środka.30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
My mamy domek u arkę i nie powiem nic odkrywczego- domek Marta uwielbia, za to arka zbiera kurz.
A hitem ostatnio jest ten zestaw, ale ona kocha pluszaki. Zabiera je na spacer, tuli, bierze do żłobka (tylko wtedy zabawki idą spać do szafki w szatni). Tymek w jej wieku nienawidził pluszaków i chciał się bawić tylko autkami.
Clover lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dziewczyny w temacie lekarzowym, to dziś miałyśmy wizytę u okulisty, czekałam 4 miesiące na NFZ, ale miałam poleconą lekarkę w sąsiednim mieście. Lekarka super, warto było czekać, wcześniejsza z luxmedu nawet nie widziała lekkiego zeza u Matyldy. Ja to widziałam od czasu do czasu i nie dawało mi to spokoju, wzięłam skierowanie od pediatry, która sama tego zezika nie widziała, ale powiedziała, że skoro ja miałam wadę w dzieciństwie to dziecko musi być pod kontrolą. Doczekałyśmy dzisiejszej wizyty i jak zwykle intuicja matki mnie nie zawiodła. Okulistka zauważyła uciekanie oczka już na wejściu. Miała dobre podejście, bez problemu zakropiła Matyldzi oczy, po 30 minutach badanie. Wyszła spora nadwzroczność i lekki zezior, pewnie spowodowany właśnie wadą (tzw. leniwe oko). Na razie bez okularów, bo u takich maluszków to często fizjologia, o nich pogadamy na kontroli za rok. Jeśli tylko zauważę, że częściej zezuje, to mamy przyjść wcześniej 😔 w każdym razie okulary nas nie miną.
Chcę wrzucić taki kamyczek, że nie zawsze NFZ to dno (tylko te terminy). Naprawdę super poradnia, bardzo dobrze zorganizowana, wyposażona i świetny personel.
Z lepszych wieści: odebrałam dziś auto 🚗Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 20:40
Ounai, MoTyLeK🦋, Lalia, Ewa88 , Ladyo, Annia, dmg111, Suszarka, Clover, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny w temacie lekarzowym, to dziś miałyśmy wizytę u okulisty, czekałam 4 miesiące na NFZ, ale miałam poleconą lekarkę w sąsiednim mieście. Lekarka super, warto było czekać, wcześniejsza z luxmedu nawet nie widziała lekkiego zeza u Matyldy. Ja to widziałam od czasu do czasu i nie dawało mi to spokoju, wzięłam skierowanie od pediatry, która sama tego zezika nie widziała, ale powiedziała, że skoro ja miałam wadę w dzieciństwie to dziecko musi być pod kontrolą. Doczekałyśmy dzisiejszej wizyty i jak zwykle intuicja matki mnie nie zawiodła. Okulistka zauważyła uciekanie oczka już na wejściu. Miała dobre podejście, bez problemu zakropiła Matyldzi oczy, po 30 minutach badanie. Wyszła spora nadwzroczność i lekki zezior, pewnie spowodowany właśnie wadą (tzw. leniwe oko). Na razie bez okularów, bo u takich maluszków to często fizjologia, o nich pogadamy na kontroli za rok. Jeśli tylko zauważę, że częściej zezuje, to mamy przyjść wcześniej 😔 w każdym razie okulary nas nie miną.
Chcę wrzucić taki kamyczek, że nie zawsze NFZ to dno (tylko te terminy). Naprawdę super poradnia, bardzo dobrze zorganizowana, wyposażona i świetny personel.
Z lepszych wieści: odebrałam dziś auto 🚗
Mam nadzieję, że nawet jeśli potrzebne będą okularki, to szybko sobie z tym poradzicie.
P. S. Ja właśnie w poniedziałek byłam na bad wzroku i wyrobiłam sobie nowe okulary 🤪 czekam aż będę mogła je odebrać 💜 -
Motylku co u Ciebie?
KarolinaMaria, ja się z Tobą zgadzam. A problemy z terminami często wynikają albo z chorych "limitów" albo tego, że po prostu nie ma wystarczającej ilości lekarzy. Wszystkie tak naprawdę "poważne" procedury/choroby leczy się tylko na NFZ, bo prywatnie się nie "opłaca".Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
My super trafiliśmy na NFZ z lekarzem od USG bioderek, byłam bardzo zadowolona chodząc z Igą na wizyty. Teraz z Jagodą pójdę prywatnie tylko dlatego, że organizacja tej przyszpitalnej przychodni to dramat, a ja z dwójką dzieci nie mam czasu spędzać połowy dnia w kolejce do rejestracji. Dobre doświadczenia mam też z ginekologami na NFZ
dwa razy trafiłam na super lekarzy, ale obaj byli dopiero w trakcie specjalizacji i po egzaminie uciekli do prywatnych gabinetów.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Fakt, czasem można trafić na jakiegoś fajnego lekarza na NFZ. Ginekolog, u którego ostatnio byłam przyjmuje właśnie na fundusz, a potraktował mnie poważniej niż moja poprzednia gin (ta, która mi prowadziła ciążę), do której chodziłam prywatnie. I nawet nie czekałam długo na wizytę - 3 tygodnie. Mam też bardzo dobrego alergologa na NFZ, gość jest wprawdzie trochę dziwny i czasem sprawia wrażenie, jakby siedział tam za karę, ale dobrze mi dobrał leki, a poprzednia alergolog (prywatnie) najchętniej by mnie faszerowała sterydami przez 12 miesięcy w roku, co w moim przypadku jest totalnym bezsensem. No, ale na przykład z Olkiem oprócz pediatry nie byłam u żadnego lekarza na NFZ, jeśli trzeba odbyć jakąś wizytę to jeździmy prywatnie, bo właśnie terminy na fundusz są kosmiczne. Tylko że ceny wizyt prywatnych też są coraz bardziej kosmiczne...
-
Tajka wrote:Dziewczyny, a wasze dzieci też na początku chodzenia tak stawiają stópki do środka? Mai tak trochę zlatuja...
-
Jeśli chodzi o domek dumel, to u nas to jest hit. Olek chętnie się nim bawi i przez dłuższy czas potrafi się nim zająć. Muszę przyznać, że mi też się podoba ta zabawka, bo jest według mnie mocno edukacyjna - Olek już wszystko super pokazuje, np. gdzie jest telefon, gdzie szop albo pies. Dla troszkę starszych dzieci fajne są te wierszyki czy piosenki, np. o tym, że po skorzystaniu z toalety trzeba umyć ręce, albo żeby nie otwierać obcym drzwi. Jedyne, co mi się nie podoba to to, że ta klapka otwierana z przodu jest tak słabo zamocowana, że Olek już pierwszego dnia nauczył się ją odczepiać i w sumie to całkiem ją odłożyliśmy, bo po co ma być skoro on ją wciąż ściąga 😅 A arki dumel nie mamy, ale skoro piszecie, że nie jest takim hitem jak domek to nie będziemy kupować.
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za odpowiedzi
myśle za kupię ten domek w niedługim czasie w takim razie! Dziewczynki, w takim razie może poradzicie coś w jeszcze jednej sprawie. Pytanie do mam, które odstawialy od piersi dzieci w wieku 11/11/13 miesięcy czyli takie maluchy, które jeszcze nie rozumieją jak im się wytłumaczy, tak jak Np poltoraroczniaki ale jednak rozumieją więcej niż młodsze dzieci. Macie jakieś rady jak to zrobić? Obawiam się ze stopniowo nie wchodzi to w gre. Nie wiem czy jestem na to gotowa, ale jeśli będę mieć solidne przygotowanie i rady od innych mam to na pewno będzie mi łatwiej
w ramach podziękowania wysyłam pyszne drozdzoweczki, wczoraj piekłam
Tajka, Lalia, Suszarka, Ewa88 , Annia, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Ladyo, ale narobiłaś smaczka 🤤🤤 z czym są?
Ja w tej ciąży znowu, jak z Mają, mam ochotę na takie słodkie bułeczki, ale ostatnio to ciągle bym jadła mizerię z ziemniakami z koperkiem 😀 codziennie jem i nic więcej mi nie trzeba 😀
Z odstawieniem nie pomogę ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2022, 08:19
-
Annia wrote:Motylku co u Ciebie?
KarolinaMaria, ja się z Tobą zgadzam. A problemy z terminami często wynikają albo z chorych "limitów" albo tego, że po prostu nie ma wystarczającej ilości lekarzy. Wszystkie tak naprawdę "poważne" procedury/choroby leczy się tylko na NFZ, bo prywatnie się nie "opłaca".teraz ten tydzień będę jej mierzyc zaraz po wstaniu, żeby też dać jakiś obraz lekarzowi
Ale szczerze? Zamartwiam się tym mocno tak czy siak. Chciałabym wiedzieć na czym stoimy, pomoc jej jakoś, leczyc
Dlatego się nie odzywam. Ciągle mamy jakieś zdrowotne akcje. Życie leci dalej, a ostatnio mam stresu co nie miarą...
Dzięki za pamięć 💜
A co u Was? Pokaż Mikiego! -
Suszarka wrote:Co kupujecie swoim mamom na dzień matki? ❤️
Ja co roku kupuje voucher na masaż. Tylko zmieniam rodzaj masażu, w tym roku masaż kamieniami.
Mama zawsze mega zadowolona. Ja bardzo nie lubię takich rzeczy typu kubek, poduszka ze zdjęciem wnuków itp. A jakieś inne materialne rzeczy jest w stanie sobie sama kupic A na takie zabiegi zawsze brakuje jej czasu a bardzo to lubi. -
Suszarka wrote:Co kupujecie swoim mamom na dzień matki? ❤️
Nowastaraczka, Zulugula, Ladyo, Ewa88 , Lalia, Annia, dmg111, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Potwierdzam domek dumel jest supcio, najpierw Leo sie srednio nim bawil.i juz bylam zrezygnowana a jak troche podrosl i ogarnal wszystkie funkcje to codziennie w uzyciu.
Zulu narobilas mi smaka na tą betoniarkę, kilka minut spokoju brzmi wspaniale. Mamy z vtecha lawetę i mase autek toottoot czy jak im tam i faktycznie się tym bawi najczęściejZulugula, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość
-
Edit
Moti, specjalnie dla Ciebie mój mały rozrabiaka.A powiedz mi skąd w ogóle wzięło się podejrzenie cukrzycy u Kornelki? Mam nadzieję, że okaże się że wszystko jest w porządku u niej! Kurczę, dużo masz na głowie widzę.
A jak twoje cukry? A astma Matyldy?
Ladyo, ja odstawiałam Mika jak miał 11.5 miesiąca. Najpierw redukowałam karmienie dzienne, jakoś na początku lipca zostało nam 1 dziennie i nocne (milion....), później na początku sierpnia wycięłam karmienia dzienne i zostały nocne. Nocnych nie dało się stopniowo ograniczać i tu zastosowałam metodę ostrego cięcia: na 3 noce wyniosłam się z domu.
Na prezent dla Mamy pewnie kupię jakieś kwiatki czy coś, moja mama lubi takie rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 12:05
Lalia, Nowastaraczka, dmg111, KarolinaMaria, Ladyo, Ewa88 , MoTyLeK🦋, Belie, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023