Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas domek to hit, bawią się wszystkie dzieciaki, włącznie z moim mężem. Kupowałam też siostrzenicy na roczek bo podpatrzyła u nas i się jej spodobał. Z zabawek polecam też niezmienne zestaw do gotowania, garnki itd. Iga dostała na urodziny w styczniu i bawi się codziennie. LEGO Duplo również wciąż na topie, teraz już więcej ogarnia i sama łączy elementy.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wczoraj miałyśmy ostatnią wizytę położnej. Jagódka waży 4400. W niecałe dwa tygodnie przybrała 250g, więc jest w dolnej granicy normy. Trochę się tym stresuję. 31.05 mamy szczepienie, zobaczymy co wtedy powie na to lekarka. Poza tym Mała ma trądzik niemowlęcy, biedna jest tak obsypana 🤯 a dziś pierwszy wypadek, Iga ugryzła siostrę. Finalnie płakały obie - jedna z bólu, a druga bo się przestraszyła tego co zrobiła 🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja też polecam domek dumel. Maja dostała ostatnio na roczek i często się bawi, pierwsze co wstaje to leci do domku, najbardziej męczy wiewiórka na drzewie, szopa w kominie i ptaszka na drzewie 😀 lego duplo też super. W ogóle klocki, ma też mega bloks. Wystarczy ułożyć jako tako a potem ma zajęcie żeby je rozłączyć. Ostatnio ma fazę na wkładanie rzeczy, to polecam też takie kubeczki co wchodzą jeden w drugi, to lubi z nimi chodzić i się bawić, ale się wkurza jak wkłada większy w mniejszy i nie może wejść. No i huśtawka w mieszkaniu to też dobry pomysł, też mamy od niedawna, wtedy kładę się pod nią na dywanie, bujam i mogę w tym czasie i poleżeć i porobić coś na tel, a i Majcia czasem tam zaśnie 😀 no i hit ostatnio to fotelik dla dzieci, kupiliśmy taki piankowy z biedry a w sobotę od chrzestnej dostała taki pluszowy różowy jednorożec ze smyka, to w ogóle jest hit, często tam siada i...sobie siedzi 😀 no i lubi też bawić się swoimi butami i rzepami na nich, po spacerze to też 10min z głowy 😀
A wasze dzieci od razu zaczaiły scootandride? Maja dostała w sobotę, ale nie chce za bardzo jeździć, jak ją sadzam, to za chwilę chce zejsc 🤔 póki co to tylko bierze go i sobie go jakoś po swojemu prowadzi.
W ogóle Majcia ostatnio zrobiła się taka kumata... Rozumie dużo rzeczy, jak mówię *idziemy się przebrać /pieluszkę " to idzie do pokoju swojego w stronę przewijaka," czy chcesz jeść " to idzie do kuchni z płaczem i staje pod blatem," idziemy na spacerek" to idzie po buty, "idziemy buju buju" to staje pod huśtawke, a po kolacji biegnie do łazienki, bo wie że pora kąpieli... To takie słodkie 🥰
Dzisiaj miałam usg piersi. Wszystko ok 😊 dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu 🥰 ale bez żadnego świętowania, maż musiał iść do pracy, ja zrobię na powrót Pad thaia, zjemy i tyle 😊 jutro ma wolne, a w czwartek jadę z Majcią na tydzień do dziadków, maż ma wypad na weekend z kolegami do energylandii.. Ale mu zazdroszczę, uwielbiam 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 13:10
Lalia, Zulugula, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
https://ccc.eu/pl/dzieciece/dziewczece/polbuty/polbuty-lasocki-kids-ci12-3081-01-rozowy-jasny?utm_source=mobile_app&utm_medium=share&utm_content=product
A ma ktoś te buciki? Kupilam je już z miesiąc temu jak kupowałam Mai pierwsze i zostawiłam 2 rozmiary, jeszcze nie nosiła, i zastanawiam się czy oddać czy będzie nosić, czy już lepiej poszukać czegoś lżejszego... Bo ile je ponosi 🤔Bo cały czas nosi jeszcze te różowe primigi. -
Moj syn ma gdzies wszystkie zabawki jakie posiadamy. Wszystko zajmuje go na 3 minuty i to oczysiscie z asystą 😅 woli zdecydowanie stac na kitchen helper i mieszac w garach 🙈
Annia, Clover lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 13:40
Zulugula, Ewa88 , Ladyo, asias86, MoTyLeK🦋, Annia, Suszarka, dmg111, Belie, Lalia, Martt95, Ounai, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulu, dzięki 😊
No to Maja też tak dokładnie tak samo siadała, odwaracala się tyłem i celowała gdzie popadnie 😀 i na kanapie lubi sobie siadać jak dorosła 😀 dlatego zdecydowałam się na zakup takiego fotelika 😊Zulugula lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co wy macie w oknach, gdzie dzieci śpią? Bo myślę o przeniesieniu Mai do niej, ale tam mam rolety bambusowe, a one przepuszczają, i zasłonki ale to też takie ozdobne cienkie białe 😀 a Maja lubi ciemnice, w sypialni mamy zasłony zaciemniające. I do niej też bym mogła kupić, ale w jasnym kolorze, ale boję się że nie będą takie grube pasowały, a i tak nie będą zasłaniane na całą ścianę, bo tak jest okno ulozone i będzie bokiem przebijać 🤔 i nie wiem co wymyślić, bo na pewno będzie się budzić wcześniej, już wstaje po 5 jak trochę światła wpada..
-
Herbata ja tez polecam domek dumel, ale to nie jest tak, że córka bawi się nim jakoś bardzo długo. Niestety ale chyba każda zabawka w tym wieku jest tylko na chwilę...
Tajka u nas też taki fotelik to jest hit, córka sama w nim siada, lalki do niego wkłada itpJeśli chodzi o te półbuty z lasocki to wiem, że fizjomommy je polecała, ale ja je macałam w ccc i dla mnie nie są jakieś mega miękkie...
Enigva, musisz niestety uderzyć prywatnie to jakiegoś ordynatora z oddziału neurplogii dziecięcej i termin napewno się szybko znajdzie, niestety takie są polskie realia....12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ulaa wrote:A do jakiej neurolog z Gdańska chcecie się dostać? Bo my z Julkiem też chodziliśmy więc może do tej samej
Dr. Lemka, ostatnio udalo sie w 2 tygodnie dostac.
Tak, ja wiem ze prywatnie jak pojdziemy to nas szybciej pewnie wcisną, ale termin na wizyte u ordynatora to kilka miesiecy… dlatego uderzymy do zastępcy, bo juz u niej bylismy wiec teoretycznie jestesmy „jej” pacjentami. Najgorszy jest ten czas, ze nawet na wizyty prywatne sie czeka i to sporo czasu. Gdybysmy szli na nfz to jeszcze nie mielibyśmy ani jednej wizyty u neurologa bo termin mamy na koniec czerwca 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:08
🔸28 lat
zbieram tez opinie co do domku dumel - czy to faktycznie taki hit? Miałam już dziś w ręce w sklepie ale w końcu wzięłam gadającego binga i maszynę do robienia baniek (prababcia sypneła kasa na urodziny Melci
)
-
Enigva to jest na maxa przykre jak wygląda leczenie w naszym kraju. O wszystko trzeba walczyć różnymi sposobami, o wszystko się prosić.
Trzymam za Was kciuki, wierzę że uda Wam się ogarnąc tę sprawę jak najszybciej i Malwi zostanie należycie przebadana. ❤ -
Fajnie ten fotel wygląda, możw też o takim czymś pomyśle bo Pola tak samo zasiada pupką jak Wasze dzieciaki.
A jak z kuchnią? Jest zainteresowanie? Zastanawiam się czy nie kupić kuchni na dzień dziecka (nie wiem gdzie ja bym to wstawiła).
Co jeszcze polecacie dla naszych półtoraroczniaków? -
U nas Domek Dumel cieszy się umiarkowanym powodzeniem. Na pewno nie jest to "hit". Ale Mikolaj jest mało zabawkowy, dla niego np najlepszą zabawą teraz jest przynoszenie mi prania z pralki na balkon do rozwieszenia.
Czy któraś z Was ma stolik wodny?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka, nareszcie godny mebel dla Królowej 😎 uwielbiam ją ❤️ w sypialni mamy rolety zaciemniające, fajnie izolują od światła i trochę pomagają w przetrwaniu upału. A scoota nie zaczaila Iga od razu, sporo czasu jej to zajęło. Ogółem scoot nie jest u nas jakimś super hitem jak na razie, na podwórku Iga woli biegać na nogach albo siedzieć w piaskownicy. Na scoota wsiądzie, chwilę się przejedzie i biegnie dalej. A najbardziej lubi sobie położyć nogi na tej platformie i jechać jak się ją popchnie, najlepiej z górki, żeby było jak najszybciej 🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny, ten powrót do pracy to rewelacyjna sprawa. Jak to dobrze robi na głowę, już nawet mąż mnie tak nie wkurza bo nie jestem sflustrowana siedzeniem w domu. Wyjście do ludzi i ruszenie głową jest mi baaardzo potrzebne
Ladyo, KarolinaMaria, Tajka, Zulugula, Ounai, Clover, Suszarka, Ewa88 , Annia, dmg111 lubią tę wiadomość