WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, serce się kraje od widoku Maksa 🥺 biedactwo 🥺

Karolina, cieszę się że z Matyldą lepiej 😘 Ty też się kuruj 😘

Zulu, wiem co czujesz 🥺 my spaliśmy dwa sety po 2h w tym jeden z Olkiem w łóżku a spał strasznie niespokojnie 🥺 było dużo płaczu, tulenia, wybudzal go raz katar, raz kaszel 🥺 czekam na telefon z przychodni żeby wyznaczyli nam wizytę 🙄 mnie też coś gardło boli więc zaraz psikam Tantum Verde 🙄 szybkiego powrotu do zdrowia dla Tomcia 😘😘😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, daj znać co powiedział lekarz.

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, po weekendowej przerwie wchodzę a tu taki chorobowy pogrom :(
    Strasznie mi przykro, biedne te nasze dzieciaczki tak się męczą ciągle :( dużo zdrówka dla wszystkich!

Pola też od piątku gil, kaszel, ropiejące oczka. Strasznie mi jej i wszystkich dzieciaczków szkoda, piękna pogoda, zamiast bawić się na placach zabaw, na basenach to oni chorują :( u nas osłuchowo czysto, jakiś nowy wirus.
    Nasza Pani Pediatra mówiła dziś, że jeszcze nie było takiego roku że te wirusy latem nie odpuszczały, mówi że wszyscy chorzy non stop są.

Dmg, Kicku jesteścir cudne babki! To wspaniałe, że ze znajomości internetowej zrodziła się taka przyjaźń dwóch bratnich dusz ❤❤❤

Tajka, to nic złego że nie potrafisz spać z Mają. Każdy z nas ma prawo do odrobiny właśnej przestrzeni, do odpoczynku, regeneracji bez względu na to czy jest mamą czy nią nie jest.

Motylku, ciesze się że wyjazd Wam się udał, piękna pogoda Wam się trafiła :)

dmg111, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jejku dziewczyny, po weekendowej przerwie wchodzę a tu taki chorobowy pogrom :(
    Strasznie mi przykro, biedne te nasze dzieciaczki tak się męczą ciągle :( dużo zdrówka dla wszystkich!

Pola też od piątku gil, kaszel, ropiejące oczka. Strasznie mi jej i wszystkich dzieciaczków szkoda, piękna pogoda, zamiast bawić się na placach zabaw, na basenach to oni chorują :( u nas osłuchowo czysto, jakiś nowy wirus.
    Nasza Pani Pediatra mówiła dziś, że jeszcze nie było takiego roku że te wirusy latem nie odpuszczały, mówi że wszyscy chorzy non stop są.

Dmg, Kicku jesteścir cudne babki! To wspaniałe, że ze znajomości internetowej zrodziła się taka przyjaźń dwóch bratnich dusz ❤❤❤

Tajka, to nic złego że nie potrafisz spać z Mają. Każdy z nas ma prawo do odrobiny właśnej przestrzeni, do odpoczynku, regeneracji bez względu na to czy jest mamą czy nią nie jest.

Motylku, ciesze się że wyjazd Wam się udał, piękna pogoda Wam się trafiła :)

Anetka oglądałam ten webinar na alaantkowe z laryngologiem (nadal jest zpaisanu, można obejrzeć) i mówił że jak kiedyś w lecie było spokojnie, to w tym roku oddziały pediatryczne są zawalone, tak dzieci chorują. Mówił ten o że ta izloacja covidowo, maseczki, a później nagle dzieci wróciły do normalności i takie combo je łapie. Ja ciążę leżałam, Oliwka do roku czasu tylko najbliżsi ja w domu, mąż pracował w domu, wszędzie maseczki, było "strylnie" a teraz wszyscy wszystko łapiemy... Praktycznie cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 15:21

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 13:52

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla wszystkich chorych maluchów 😘!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, Kic, ekstra że spotkanie Wam się udało 🍷🍾👍!

Matko, jak ja nie cierpię upałów 😒😒😒. W dodatku mam pierwszy dzień okresu ( dostałam po 57 dniach 🤯🤦‍♀️), i naprawdę ledwie żyję 🥴🥴🥴. W związku z tym obiad dziś iście wakacyjno- letni : makaron z truskawkami 🍓🍓🍓, a na deser 🍉( mamy z bratową układ,że gotujemy co drugi dzień - z reguły od razu na dwa dni- dla wszystkich; bardzo to wszystkim pasuje).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 15:47

dmg111 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byliśmy prywatnie u pediatry, bo w naszej przychodni termin był dopiero na jutro na 14:30 a nie chcieliśmy czekać aż tyle.
    Osłuchowo wszystko ok, tylko gardło czerwone, ale to na szczęście infekcja wirusowa, więc prawdopodobnie obejdziemy się bez antybiotyku. Mamy inhalacje, syrop i krople do nosa.

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was ma zegarek Garmin Venu lub jedną z wersji tego zegarka? (S lub plus)?

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu a jak u Was po lekarzu? Jak ten pediatra w ogóle?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, Dmg, życzę jeszcze wielu wspólnych spotkań i kolejnych butelek wypitego prosecco! 🍾🥂 Chociaż i tak widzę dziewczyny, że nie próżnowałyście. :P

Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków. :(

Ounai, ja nie mam w ogóle smartwatcha. 🙈

Czy Wasze dzieci też w upały nie chcą jeść?

kic83, Lalia, Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 13:53

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ounai, Lalia, Suszarka, Ladyo, Ewa88 , Wik89, Belie, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kic, Dmg, życzę jeszcze wielu wspólnych spotkań i kolejnych butelek wypitego prosecco! 🍾🥂 Chociaż i tak widzę dziewczyny, że nie próżnowałyście. :P

Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków. :(

Ounai, ja nie mam w ogóle smartwatcha. 🙈

Czy Wasze dzieci też w upały nie chcą jeść?

Co do jedzenia to bardziej podryzanie... A to kawałek arbuza, a to kabanos, kawałek ryby, wszystko po kęsie, więc takie byle jakie to jedzenie

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Niedawno wróciliśmy właśnie. Lekarz lekko oschły ale da się poznać, że jest dobry i konkretny👍. Dostalam zjebke🙈, bo T usiadł na ziemi a przeciez bakterie (wlasnie go mialam podnieść ale mnie wyprzedzil ze zjebką) potwierdzil nam bostonke, osłuchał, popatrzył, powiedzial jak możemy wspomóc.
    Ale hitem jest co innego. Pyta "co on taki chudy" , ze nie ma rozwiniętej tkanki tluszczowej i czy robilismy badanie na robaki. Zwrocil uwagę, że ma szorstka skórę (uzupelnilam wywiad, że bardzo się drapie i nie wiemy juz co z tym robić, pisalam Wam że bylismy u dermatologa tydzien temu). Także mega, że się zainteresowal i będziemy badać. To by nam rozwiązało przede wszystkim ten problem skórny 🙏🙏 faktem tez jest , że T je ogromne ilości a waży 10700. Kiedys nawet zartowalam , że chyba ma tasiemca ale sama siebie nie wzielam na powaznie. Nie mówiąc o lekarzach, którzy nawet nie zasugerowali takiego badania. Także jeszcze raz dzięki za polecenie 😘
    Właśnie słyszałam, że on jest delikatnie mówiąc specyficzny, ale to dobry specjalista. Super że jesteście zadowoleni po wizycie 😁 no mega, że coś wykukał sam z siebie, bo to się raczej rzadko zdarza.

Ej wiecie jakie jaja? Dziś przy śniadaniu Iga mówi "baba?" (Moja mama siedzi w domu na L4 od kilku dni o się Iga przyzwyczaiła do babci pod ręką). Mówię "babcia zaraz wróci", a Iga "dzie jes?" (Gdzie jest). Myślałam że się jej przypadkiem udało ale później jeszcze raz użyła takiego pytania w dobrym kontekście.
    Dzisiaj tez chodziła bez pieluchy po podwórku. Woła sisi ale nie chce zrobić, jak się jej zdejmie spodenki to płacze i po chwili robi w majtki :p 😅 dzisiaj to bardziej chodziło o to żeby jej nie było gorąco w pampersie, ciśnienia na odpieluchowanie nie mam, sądzę że się nam uda zimą najwcześniej.
    A co do upałów to mam nadzieję że w weekend będzie chłodniej, bo idziemy na wesele 😑

Zulugula, Ounai, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, wooow 😍 brawo dla Tomcia 💪
    Olek ma w nosie takie umiejętności 'szkolne ' jak pokazywanie kolorów czy zwierzątek 🙈
    On stawia na umiejętności życiowe i kwestie przetrwania 😂dzisiaj poszedł do kuchni, otworzył lodówkę, wyciągnął jogurt, wrócił do mnie i mówi "AM", więc mówię że mu dam ale nie mam łyżeczki i niech przyniesie łyżeczkę, to wrócił do kuchni i zaczął grzebać w szufladzie ze sztućcami 😂💙 mam wrażenie że jego to tylko wzrost ogranicza 🤣

Suszarko, jestem pod wrażeniem jak Iga dużo mówi, naprawdę ❤️i to jak pięknie ❤️ jeszcze chwilę i nie dopuści Was do słowa 🤭❤️
    A co do upałów to z tego co patrzyłam to w weekend jakieś burze ale nadal 27 stopni 😵 w czwartek w moim mieście ponoć 37 😳😳😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 21:37

Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj w kość dała nieprzespana noc, upał i bolące gardło i pół wieczoru wymiotowałam 🙄🙄🙄
    Nie dość, że jestem padnięta to jeszcze brzuch mnie boli od tego...

Z dobrych rzeczy, to w tym tygodniu mam Zanzi, jutro fryzjera, a w środę i czwartek paznokcie 🥳

W niedzielę mamy jechać na tygodniowy urlop nad Jezioro.. ciekawe czy Olcio się nam wykuruje...

Dziewczyny, jak Olek jest osłuchowo ok, ma katar i kaszel i bolące gardło, ale nie ma gorączki to możemy go zabrać na spacer? Nie mówię o placu zabaw gdzie są dzieci, ale np rundka po osiedlu?

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mi dzisiaj w kość dała nieprzespana noc, upał i bolące gardło i pół wieczoru wymiotowałam 🙄🙄🙄
    Nie dość, że jestem padnięta to jeszcze brzuch mnie boli od tego...

Z dobrych rzeczy, to w tym tygodniu mam Zanzi, jutro fryzjera, a w środę i czwartek paznokcie 🥳

W niedzielę mamy jechać na tygodniowy urlop nad Jezioro.. ciekawe czy Olcio się nam wykuruje...

Dziewczyny, jak Olek jest osłuchowo ok, ma katar i kaszel i bolące gardło, ale nie ma gorączki to możemy go zabrać na spacer? Nie mówię o placu zabaw gdzie są dzieci, ale np rundka po osiedlu?

Jeśli nie ma gorączki to można.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu a na którym centylu jest Tomuś? 10,7 kg to serio tak mało?

Brawo dla T za rozpoznawanie kolorów :)

Lalia jakie leki dostaliście dla Olka? Dużo zdrówka dla niego i Tomsona :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 4971 4972 4973 4974 4975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ