X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ciotki 👋👋 rozwijam sie prawidłowo, ważę 480g i już na pewno jestem dziewczynką 🥰🥰
    19a5566d0e16.jpg

Clover, KarolinaMaria, Enigvaa, Ulaa, Ounai, dmg111, veritaa, Lalia, Zulugula, Ewa88 , asias86, Wik89, Suszarka, emdar, MoTyLeK🦋, Ania81, kic83 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, gratuluję drugiej małej księżniczki 💖 Cudownie, że wszystko jest w porządku!

Btw. waga szacowana na tym etapie ciąży podobna do mojego Olka, on w 20+6 "ważył" 488g 😊

Tajka lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Dziękuję 🥰
    Póki co chyba wszystko ok. Ciągle martwię się małymi wartościami bety mimo, że przyrosty są ok. Ostatnio badałam w sobotę (19dpo) wynik 151 i potem w poniedziałek (21dpo) 302 więc przyrost 100% w 48h.
    Nie martwią mnie właśnie przyrosty, tylko niskie wartości. Pamiętam, że z chłopakami w każdej ciąży miałam wyższe wartości bety w tych samych dniach po owulacji.

Jest jeszcze szansa, że owulka przesunęła się ze 2 lub 3 dni i była później, ale tego nie wiem. Równo za tydzień mam wizytę i wtedy okaże się czy ciąża jest prawidłowa czy nie
    Ja miałam niskie i mam dziewczynki dwie z tego 💜 trzymam kciuki i gratuluję Ula! :)

Wik89, Ulaa lubią tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, miło, że nas wspominasz 🥰 Ja też dzisiaj myślałam o Tobie i Twoim Olku, bo mój Olek powiedział, że chce "Ging" czyli żeby mu włączyć Binga, a pamiętam, że Twój synek mówił chyba "Ginkg" 😅

Jesteśmy właśnie nad morzem. W sobotę wieczorem koncert, wróciliśmy o 5 nad ranem w niedzielę, trochę odpoczęliśmy, szybkie pakowanko i w poniedziałek ruszyliśmy nad morze 😁 Nie mam za bardzo kiedy się odezwać, bo Olek na wczasach jest trzy razy bardziej absorbujący niż zazwyczaj 🤣

Na koncercie było mega. Pierwszy raz widziałam coś takiego na żywo 😅 Koncert metalowy, bo to grupa Rammstein więc wiele osób wśród naszych znajomych reagowało "ojej, to taka łupanka" albo "ale przecież oni śpiewają po niemiecku" 😅, ale nam się bardzo podobało, bo to nasze klimaty 😎 Nie spodziewałam się takiego show. Były nasze ulubione utwory, pokazy pirotechniczne które dosłownie podgrzewały atmosferę, w sumie grali ponad 2 godziny, więc ze stadionu wyszliśmy po 23. Chętnie bym to powtórzyła :D Jeśli chodzi o mamę i Olka, to poradzili sobie świetnie. Chociaż i tak odetchnęłam z ulgą dopiero wtedy, kiedy mama wysłała mi zdjęcie, że Oluś śpi. Swoją drogą, zasnął sam - zszedł mamie z kolan po zjedzeniu mleka, przytulił się do mojej poduszki i po prostu poszedł spać. Magia 😅

Na wyjeździe wakacyjnym też super. Jesteśmy w Wiciu, więc miejscowość malutka i spokojna. Jedyne co mi się średnio podoba, to plaża jest bardzo kamienista i przydałyby się specjalne buty, bo ciężko mi nadążyć za Olkiem 😅 No i trochę się boję, że w końcu upadnie na jakiś kamień. Pogodę mamy piękną, chociaż jest tak gorąco, że na plażę chodzimy rano i wieczorem, bo w południe ciężko by było. Wczoraj zrobiliśmy w sumie 12 km pieszo, bo trochę się tu kręciliśmy a później poszliśmy na pieszo do Jarosławca. Wieczorem położyliśmy Olka spać i moja mama została w domku, a my z M. poszliśmy sobie na zachód słońca i siedzieliśmy na plaży do 23, jedząc pizzę i popijając prosecco 😏😅 Dziwnie mi z tym, że nagle ktoś się zajmuje Olusiem a my mamy czas dla siebie, bo przez prawie 1,5 roku się to nie zdarzało, ale bardzo się cieszę z tego czasu we dwoje ❤️

A propos tego chowania kluczy, to widzę że nieźle kombinują te Olki 😅 My mamy key finder, dostaliśmy od szwagra pod choinkę 😅 Przydatna rzecz, wprawdzie zazwyczaj staramy się chować klucze przed Olkiem (chociaż on i tak zazwyczaj wie, gdzie leżą), ale czasem mu się uda je zwinąć i zakitrać. Jak pytam "Oluś, gdzie klucze?", to pokazuje na regał (gdzie zazwyczaj leżą) albo właśnie na ten "pilot" z przyciskami do znajdowania kluczy. No i czasem jak wie, że będziemy wychodzimy z domu to mówi "kucz", żeby mi przypomnieć że trzeba wziąć klucze 😁

Lalia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, gratulacje, śliczna córcia 😍😍😍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka gratuluje!!

Clover Plaza w Wiciu jest super ale musicie isc troche dalej w kierunku Darłowa. Nie wiem po ktorej stronie mieszkacie. Tą drogą w tyn lasku trzeba isc chyba na drugie wejscie nie liczac wejscia główne. Tam jest tylko piasek :) :) milego wypoczynku :) my we wrzesniu jedziemy koniecznie i ponownie do Wici.

W temacie lekarstw to moje dzieciaki chyba syropu w życiu jeszcze nie wzięły 😆 o przepraszam raz corka miala pecto drill. Tzn lekarze zapisuja ale ja nie wykupuje.
    Na gile odciąganie i sol fizjologiczna. Jak jest mega mega katar ze nie mozna spac to psikne nasivinem z 2 dni na noc.
    Na kaszel w zasadzie nie robimy nic jeśli osłuchowo czysto.

Antybiotyk corka miala 2 razy i byl konieczny. Zmiany w morfologii i crp ponad 100.

Syn raz - zapalenie ucha.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia znad Bałtyku 😎

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 12:17

Zulugula, Ounai, Suszarka, MoTyLeK🦋, Lalia, Enigvaa, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa, super że piszesz o tej plaży - dziękuję 😘 My jesteśmy od wschodniej strony, ale skoro z drugiej strony jest lepsza plaża, to jutro sobie pójdziemy zobaczyć 😁 W planach mamy też wycieczkę pieszo nad jezioro Kopań, to akurat w tamtą stronę będziemy szli ;)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, cudna córeczka. Aż czasami jak widzę te Wasze przygotowania nachodzi mnie ochota na trzecie. Jeszcze dzisiaj dostałam zdjęcie od kuzynki nowonarodzonych bliźniaczek naszego kuzyna i aż mnie mamnezja złapała na chwilę 😂

Clover jak tak patrzę na te Twoje zdjecia to jeszcze bardziej odliczam dni do urlopu. Na szczęście do wylotu zostało już tylko 12 dni, a do urlopu tylko 10 i w tym dwa weekendy więc jakoś zleci.

Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, co tam u Was?

age.png

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka gratulacje zdrowej córeczki ❤️

Motylku nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym żeby to była dziewczynka 😍 dziękuję 🥰

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Veritaa, super że piszesz o tej plaży - dziękuję 😘 My jesteśmy od wschodniej strony, ale skoro z drugiej strony jest lepsza plaża, to jutro sobie pójdziemy zobaczyć 😁 W planach mamy też wycieczkę pieszo nad jezioro Kopań, to akurat w tamtą stronę będziemy szli ;)

Tak dokladnie to jest w te strone.
    Ja jak zobaczylam pierwszy raz to wejscie glowne i te plażę to bylam zalamana tymi kamieniami 🙈

Clover lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylku, co tam u Was?
    Właśnie skończyliśmy remont obu pokoi, więc zaczynam urlop 😂😂😂 a w pon już do oracy...

Mamy zrobione 2 pokoje dzieci, w tym czekam jeszcze na zasłony i rolety do 1 pokoju + meble bo są zamówione.

Nasz urlop spędziliśmy w domu przez ospę, ale dzięki temu jest mieszkanko wyremontowane. W sierpniu chcemy jeszcze korytarz wyremontować. Ale to na luzie już.

Zaraz czas się brać za wyprawki do szkoły i żłobka, trzeba pomału przygotować 😱

Upały są niemiłosierne, zero orzewiewu w domu...

Zaraz kece na pazury, bo po remoncie to niewiele z nich zostało :)

Życzę Wam udanych wakacji i po cichu zazdroszczę! Jak ja sprawdzałam to na tyle osób, najtańsze wakacje za granicą to była Bułgaria i to w cenie 12000 zł, to odechciało mi się latać 😂

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie do polecenia jakieś fajne spf 50 dla dzieci ? Od razu napisze, że przeczytałam polecajki na srokao 😁ale chodzi mi o coś z polecenia takiego użytkowego, żeby w miarę szybko i łatwo można było rozsmarować ☺

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Macie do polecenia jakieś fajne spf 50 dla dzieci ? Od razu napisze, że przeczytałam polecajki na srokao 😁ale chodzi mi o coś z polecenia takiego użytkowego, żeby w miarę szybko i łatwo można było rozsmarować ☺

Herbatka, my mamy ten:
    Screenshot-2022-07-22-08-16-33-890-pl-com-rossmann-centauros.jpg
    I to jest taka siekiera, dość łatwo się go rozsmarowuje ale bardzo mocno bieli. Używamy go na takie hardcorowe słońce.

Ale mam jeszcze z tej serii:
    Screenshot-2022-07-22-08-14-56-209-pl-com-rossmann-centauros.jpg
    I one są rzadsze w konsystencji, łatwo się smarują i nie bielą i tych używamy na co dzień 🙂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, ale Olcia wyciągnęło! 😍 Taaaki wysoki chłopiec się zrobił 💙 a Ty przepięknie wyglądasz ❤️❤️❤️ w ogóle super z Was rodzinka 🥰🥰🥰

Ja też Wam dziewczyny zazdroszczę urlopu mimo że mój mąż niedawno skończył dwutygodniowy 😂 mieliśmy spędzić tydzień nad jeziorem a niestety przez męża nogę musieliśmy odwołać. A w domu to wiecie jak jest: to urząd, to samochód, to zakupy, to wizyta u lekarza i nie wiadomo kiedy urlop minął a my nic nie odpoczęliśmy 🙈
    Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale żeby odpocząć na urlopie, to warto chociaż na chwilę wyrwać się z domu, tak żeby nie prać, nie gotować, nie sprzątać albo chociaż zmienić otoczenie 😅😅😅

Ale mamy w planie na przełomie sierpnia/września wyskoczyć na parę dni do Krynicy-Zdroju 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 08:25

Clover lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover milego wypoczynku! Ostatnio bylam pierwszy raz w Jaroslawcu 🫣 wstyd troche, bo wcale nie mam daleko 😅

Ulaa ja z Malwi tez mialam nizsze wartosci bety :)

Tajka gratulacje, cudna mala ksiezniczka 😍

Ulaa, Clover lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 22 lipca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja niezmiennie używam sunbrella w sprayu.

Motylku, to niestety prawda, ceny to kosmos. Gdybyśmy kupowali dom to też byśmy nie lecieli.

Ula ja z Tymkiem miałam ogromną betę. Lekarz mi mówił że często (Choć oczywiście nie zawsze) przy chłopcach są duże przyrosty (przyrosty nie wartości) a przy dziewczynkach mniejsze. Co do Marty to beta była malutka ale badałam przed terminem miesiączki więc to mało wiarygodna informacja. Będę trzymać kciuki za zdrową dziewuszkę.

MoTyLeK🦋, Ulaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Oliwka pierwsza bete miałam niska, jakoś 59 chyba ale to było 10 dni po owulacji, a kolejne były bardzo wysokie. Z kolei w CP miałam 2 dni po terminie okresu taki poziom jak wtedy po 10dpo i już wtedy czułam że coś jest nie tak.
    Za 2 tyg będę miała drożność już robiona i od września zielone światło. Ale teraz zamiast o staraniach bardziej myślę o rozwodzie... Serio ostatnio dość mam starego. Nie wiem czy to przez mój wychowawczy, czy przez to że wpadł w imprezowy tryp, ja rozumiem że można wyjść z kolegami 2 czy 3 razy w miesiącu, ale nie po 2 razy w tygodniu, gdzie wieczorem potrzebuje pomocy. Sama bym z chęcią gdzieś poszła, ale niestety nie mam z kim, dlatego jak wychodził kilka razy w miesiącu było ok, ale po 3 dni w tygodniu do już mnie wkurza.

Ulaa lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj po połówkowych. Mały waży 530g. Ogólnie wszystko ok tylko jedna miedniczka poszerzona więc do obserwacji

Ania81, KarolinaMaria, emdar, Zulugula, dmg111, MoTyLeK🦋, Ulaa, Clover lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
‹‹ 5005 5006 5007 5008 5009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ