Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Clover, KarolinaMaria, Enigvaa, Ulaa, Ounai, dmg111, veritaa, Lalia, Zulugula, Ewa88 , asias86, Wik89, Suszarka, emdar, MoTyLeK🦋, Ania81, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Dziękuję 🥰
Póki co chyba wszystko ok. Ciągle martwię się małymi wartościami bety mimo, że przyrosty są ok. Ostatnio badałam w sobotę (19dpo) wynik 151 i potem w poniedziałek (21dpo) 302 więc przyrost 100% w 48h.
Nie martwią mnie właśnie przyrosty, tylko niskie wartości. Pamiętam, że z chłopakami w każdej ciąży miałam wyższe wartości bety w tych samych dniach po owulacji.
Jest jeszcze szansa, że owulka przesunęła się ze 2 lub 3 dni i była później, ale tego nie wiem. Równo za tydzień mam wizytę i wtedy okaże się czy ciąża jest prawidłowa czy nieWik89, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Lalia, miło, że nas wspominasz 🥰 Ja też dzisiaj myślałam o Tobie i Twoim Olku, bo mój Olek powiedział, że chce "Ging" czyli żeby mu włączyć Binga, a pamiętam, że Twój synek mówił chyba "Ginkg" 😅
Jesteśmy właśnie nad morzem. W sobotę wieczorem koncert, wróciliśmy o 5 nad ranem w niedzielę, trochę odpoczęliśmy, szybkie pakowanko i w poniedziałek ruszyliśmy nad morze 😁 Nie mam za bardzo kiedy się odezwać, bo Olek na wczasach jest trzy razy bardziej absorbujący niż zazwyczaj 🤣
Na koncercie było mega. Pierwszy raz widziałam coś takiego na żywo 😅 Koncert metalowy, bo to grupa Rammstein więc wiele osób wśród naszych znajomych reagowało "ojej, to taka łupanka" albo "ale przecież oni śpiewają po niemiecku" 😅, ale nam się bardzo podobało, bo to nasze klimaty 😎 Nie spodziewałam się takiego show. Były nasze ulubione utwory, pokazy pirotechniczne które dosłownie podgrzewały atmosferę, w sumie grali ponad 2 godziny, więc ze stadionu wyszliśmy po 23. Chętnie bym to powtórzyłaJeśli chodzi o mamę i Olka, to poradzili sobie świetnie. Chociaż i tak odetchnęłam z ulgą dopiero wtedy, kiedy mama wysłała mi zdjęcie, że Oluś śpi. Swoją drogą, zasnął sam - zszedł mamie z kolan po zjedzeniu mleka, przytulił się do mojej poduszki i po prostu poszedł spać. Magia 😅
Na wyjeździe wakacyjnym też super. Jesteśmy w Wiciu, więc miejscowość malutka i spokojna. Jedyne co mi się średnio podoba, to plaża jest bardzo kamienista i przydałyby się specjalne buty, bo ciężko mi nadążyć za Olkiem 😅 No i trochę się boję, że w końcu upadnie na jakiś kamień. Pogodę mamy piękną, chociaż jest tak gorąco, że na plażę chodzimy rano i wieczorem, bo w południe ciężko by było. Wczoraj zrobiliśmy w sumie 12 km pieszo, bo trochę się tu kręciliśmy a później poszliśmy na pieszo do Jarosławca. Wieczorem położyliśmy Olka spać i moja mama została w domku, a my z M. poszliśmy sobie na zachód słońca i siedzieliśmy na plaży do 23, jedząc pizzę i popijając prosecco 😏😅 Dziwnie mi z tym, że nagle ktoś się zajmuje Olusiem a my mamy czas dla siebie, bo przez prawie 1,5 roku się to nie zdarzało, ale bardzo się cieszę z tego czasu we dwoje ❤️
A propos tego chowania kluczy, to widzę że nieźle kombinują te Olki 😅 My mamy key finder, dostaliśmy od szwagra pod choinkę 😅 Przydatna rzecz, wprawdzie zazwyczaj staramy się chować klucze przed Olkiem (chociaż on i tak zazwyczaj wie, gdzie leżą), ale czasem mu się uda je zwinąć i zakitrać. Jak pytam "Oluś, gdzie klucze?", to pokazuje na regał (gdzie zazwyczaj leżą) albo właśnie na ten "pilot" z przyciskami do znajdowania kluczy. No i czasem jak wie, że będziemy wychodzimy z domu to mówi "kucz", żeby mi przypomnieć że trzeba wziąć klucze 😁Lalia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka gratuluje!!
Clover Plaza w Wiciu jest super ale musicie isc troche dalej w kierunku Darłowa. Nie wiem po ktorej stronie mieszkacie. Tą drogą w tyn lasku trzeba isc chyba na drugie wejscie nie liczac wejscia główne. Tam jest tylko piasekmilego wypoczynku
my we wrzesniu jedziemy koniecznie i ponownie do Wici.
W temacie lekarstw to moje dzieciaki chyba syropu w życiu jeszcze nie wzięły 😆 o przepraszam raz corka miala pecto drill. Tzn lekarze zapisuja ale ja nie wykupuje.
Na gile odciąganie i sol fizjologiczna. Jak jest mega mega katar ze nie mozna spac to psikne nasivinem z 2 dni na noc.
Na kaszel w zasadzie nie robimy nic jeśli osłuchowo czysto.
Antybiotyk corka miala 2 razy i byl konieczny. Zmiany w morfologii i crp ponad 100.
Syn raz - zapalenie ucha.Lalia, Clover lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Veritaa, super że piszesz o tej plaży - dziękuję 😘 My jesteśmy od wschodniej strony, ale skoro z drugiej strony jest lepsza plaża, to jutro sobie pójdziemy zobaczyć 😁 W planach mamy też wycieczkę pieszo nad jezioro Kopań, to akurat w tamtą stronę będziemy szli
-
Tajka, cudna córeczka. Aż czasami jak widzę te Wasze przygotowania nachodzi mnie ochota na trzecie. Jeszcze dzisiaj dostałam zdjęcie od kuzynki nowonarodzonych bliźniaczek naszego kuzyna i aż mnie mamnezja złapała na chwilę 😂
Clover jak tak patrzę na te Twoje zdjecia to jeszcze bardziej odliczam dni do urlopu. Na szczęście do wylotu zostało już tylko 12 dni, a do urlopu tylko 10 i w tym dwa weekendy więc jakoś zleci.Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Veritaa, super że piszesz o tej plaży - dziękuję 😘 My jesteśmy od wschodniej strony, ale skoro z drugiej strony jest lepsza plaża, to jutro sobie pójdziemy zobaczyć 😁 W planach mamy też wycieczkę pieszo nad jezioro Kopań, to akurat w tamtą stronę będziemy szli
Tak dokladnie to jest w te strone.
Ja jak zobaczylam pierwszy raz to wejscie glowne i te plażę to bylam zalamana tymi kamieniami 🙈Clover lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ounai wrote:Motylku, co tam u Was?
Mamy zrobione 2 pokoje dzieci, w tym czekam jeszcze na zasłony i rolety do 1 pokoju + meble bo są zamówione.
Nasz urlop spędziliśmy w domu przez ospę, ale dzięki temu jest mieszkanko wyremontowane. W sierpniu chcemy jeszcze korytarz wyremontować. Ale to na luzie już.
Zaraz czas się brać za wyprawki do szkoły i żłobka, trzeba pomału przygotować 😱
Upały są niemiłosierne, zero orzewiewu w domu...
Zaraz kece na pazury, bo po remoncie to niewiele z nich zostało
Życzę Wam udanych wakacji i po cichu zazdroszczę! Jak ja sprawdzałam to na tyle osób, najtańsze wakacje za granicą to była Bułgaria i to w cenie 12000 zł, to odechciało mi się latać 😂 -
ZielonaHerbata wrote:Macie do polecenia jakieś fajne spf 50 dla dzieci ? Od razu napisze, że przeczytałam polecajki na srokao 😁ale chodzi mi o coś z polecenia takiego użytkowego, żeby w miarę szybko i łatwo można było rozsmarować ☺
Herbatka, my mamy ten:
I to jest taka siekiera, dość łatwo się go rozsmarowuje ale bardzo mocno bieli. Używamy go na takie hardcorowe słońce.
Ale mam jeszcze z tej serii:
I one są rzadsze w konsystencji, łatwo się smarują i nie bielą i tych używamy na co dzień 🙂 -
Clover, ale Olcia wyciągnęło! 😍 Taaaki wysoki chłopiec się zrobił 💙 a Ty przepięknie wyglądasz ❤️❤️❤️ w ogóle super z Was rodzinka 🥰🥰🥰
Ja też Wam dziewczyny zazdroszczę urlopu mimo że mój mąż niedawno skończył dwutygodniowy 😂 mieliśmy spędzić tydzień nad jeziorem a niestety przez męża nogę musieliśmy odwołać. A w domu to wiecie jak jest: to urząd, to samochód, to zakupy, to wizyta u lekarza i nie wiadomo kiedy urlop minął a my nic nie odpoczęliśmy 🙈
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale żeby odpocząć na urlopie, to warto chociaż na chwilę wyrwać się z domu, tak żeby nie prać, nie gotować, nie sprzątać albo chociaż zmienić otoczenie 😅😅😅
Ale mamy w planie na przełomie sierpnia/września wyskoczyć na parę dni do Krynicy-Zdroju 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 08:25
Clover lubi tę wiadomość
-
Clover milego wypoczynku! Ostatnio bylam pierwszy raz w Jaroslawcu 🫣 wstyd troche, bo wcale nie mam daleko 😅
Ulaa ja z Malwi tez mialam nizsze wartosci bety
Tajka gratulacje, cudna mala ksiezniczka 😍Ulaa, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
ZielonaHerbata wrote:Macie do polecenia jakieś fajne spf 50 dla dzieci ? Od razu napisze, że przeczytałam polecajki na srokao 😁ale chodzi mi o coś z polecenia takiego użytkowego, żeby w miarę szybko i łatwo można było rozsmarować ☺
Motylku, to niestety prawda, ceny to kosmos. Gdybyśmy kupowali dom to też byśmy nie lecieli.
Ula ja z Tymkiem miałam ogromną betę. Lekarz mi mówił że często (Choć oczywiście nie zawsze) przy chłopcach są duże przyrosty (przyrosty nie wartości) a przy dziewczynkach mniejsze. Co do Marty to beta była malutka ale badałam przed terminem miesiączki więc to mało wiarygodna informacja. Będę trzymać kciuki za zdrową dziewuszkę.MoTyLeK🦋, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Ja z Oliwka pierwsza bete miałam niska, jakoś 59 chyba ale to było 10 dni po owulacji, a kolejne były bardzo wysokie. Z kolei w CP miałam 2 dni po terminie okresu taki poziom jak wtedy po 10dpo i już wtedy czułam że coś jest nie tak.
Za 2 tyg będę miała drożność już robiona i od września zielone światło. Ale teraz zamiast o staraniach bardziej myślę o rozwodzie... Serio ostatnio dość mam starego. Nie wiem czy to przez mój wychowawczy, czy przez to że wpadł w imprezowy tryp, ja rozumiem że można wyjść z kolegami 2 czy 3 razy w miesiącu, ale nie po 2 razy w tygodniu, gdzie wieczorem potrzebuje pomocy. Sama bym z chęcią gdzieś poszła, ale niestety nie mam z kim, dlatego jak wychodził kilka razy w miesiącu było ok, ale po 3 dni w tygodniu do już mnie wkurza.Ulaa lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️