Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Enigvaa, nie wiem czy to jest zgodne z Waszym światopoglądem, ale pamiętaj, że zawsze możecie zostać w przyszłości rodzicami przez in vitro z selekcją zarodków. Też jest taka opcja.
Niestety in vitro tez nie daje pewnosci, choc szanse sa duzo mniejsze. Owszem zarodek jest przebadany ale to nadal kilkudniowy zarodek, dalej na kolejnym etapie cos moze pojsc nie tak. Ale jesli sie zdecydujemy to tylko na taka opcje, co w de oczywiscie jest refundowane. Szczerze mowiac mysle nad podważaniem jajowodów.
Mi jest ciezko sie odnalezc, nie znam jezyka. Nic a nic, a po angielsku nie wszyscy chca rozmawiac. Ale ucze siesmiesznie bo za najnizsza krajowa jestesmy w stanie zyc skromnie, wynajac male mieszkanko i splacac kredyt w pl. Mimo ze wszyscy mowia ze tu tez inflacja pędzi i na co raz mniej ich stac.
Neurologa mamy we wrzesniu dopiero, bo i tak musimy odczekac 30dni od zastrzyku, a on jak nas pchnie dalej to powinno juz byc szybkoOunai, KarolinaMaria, Annia, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Byłam wczoraj u ginekologa zapisał leki luteine clexane acard i Wit i mówił że mam odstawiać synka bo to za dużo na mój orsganizm będzie mówiła żeby to zrobiła w ciągu paru dni nie wiem jak się do tego zabrać w ogóle..
Zbadała mnie też ale tylko oceniła grubość endo na 14mm nie wiem czy to w sumie może tak być pamiętam że z Olim miałam 17mm
Jaką dawkę luteiny dostałaś? -
Belie wrote:Jaką dawkę luteiny dostałaś?
Belie lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja, ja jak zaszłam w ciążę też bezwzględnie musiałam przestać odciągać mleko. Także chyba każdej kobiecie po ciążowych przejściach takie coś się zaleca. No ale u mnie było łatwiej, bo wystarczyło zmienić Wiki mleko w butelce. Mam nadzieję, że uda się Wam jakoś odstawić w miarę bezstresowo 🤗
-
U mnie dziś zmiana kodu, kończę 30 lat 😁 w weekend mąż mi zorganizował urodzinową imprezę-niespodziankę. Wpadło do nas z 15 osób, każdy przyniósł jakieś jedzenie, a siostra upiekła mi piękny tort 😭 w kontekście wszystkiego co się dzieje aktualnie w moim życiu jestem bardzo wzruszona, że komuś się chciało postarać dla mnie, jak śpiewali mi sto lat to płakałam jak głupia 🤭 z okazji urodzin mam mocne postanowienie dbać nie tylko o ludzi wokół mnie, ale także o siebie 😇
KarolinaMaria, Ulaa, LaBellePerle, Ounai, emdar, asias86, Ewa88 , Nowastaraczka, dmg111, MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Nadzieja, ja jak zaszłam w ciążę też bezwzględnie musiałam przestać odciągać mleko. Także chyba każdej kobiecie po ciążowych przejściach takie coś się zaleca. No ale u mnie było łatwiej, bo wystarczyło zmienić Wiki mleko w butelce. Mam nadzieję, że uda się Wam jakoś odstawić w miarę bezstresowo 🤗
Ja tak zapytam z ciekawości bo opinie lekarzy są podzielone. Dlaczego kazali przestać odciągać mleko? -
Belie wrote:Ja tak zapytam z ciekawości bo opinie lekarzy są podzielone. Dlaczego kazali przestać odciągać mleko?
Ulaa, Belie, Ounai, LaBellePerle, Annia, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Sto lat Suszarko ❤️
Suszarka lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Nadzieja, gratulacje 🥰 trzymam kciuki✊
Suszarko, wszystkiego najlepszego 🎉🎉 masz rację, musisz zacząć dbać także o siebie 😊 życzę Ci, abyś zawsze widziała w sobie świetną kobietę i matkę, bo taka jesteś 😘 super tort, jadłabym 🤤🤤
My wczoraj wróciłyśmy z Mają po tygodniu u babci i dziadka. Było super😊 mimo, że to nie wieś,a małe miasteczko, nie ma kur, krów itd, to było super, Majka spędzała całe dnie na ogrodzie, ma za domem mały plac zabaw, miała huśtawke, zjeżdżalnie, trampolinę, piaskownice, basen😀 zbierała borowki i malinki, podlewała kwiatki 😊 aż mi szkoda, że wróciłyśmy. I od powrotu jest bardzo marudna, wszystko na nie, na wszystko foszki, płaczki 🤔 może tęskni za tym co było, albo zaczyna się bunt....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 13:21
Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Belie, ogólnie chodzi o to że w fizjologicznej ciąży można karmić piersią (oczywiście lekarze starej daty mogą mieć inne zdanie na ten temat). Ale jeśli ciąża jest zagrożona albo historia położnicza matki jest trudna, to "dmucha się na zimne" i zazwyczaj zaleca się odstawienie od piersi. Może ktoś bardziej "medyczny" będzie w stanie to lepiej wyjaśnić.
A to może chodzi o to, że stymulowanie sutków może to powodować skurcze, spinanie brzucha?
Ale nie wiem, takie luźne myślenie.O ❤️
Z ❤️ -
Suszarka super niespodzianka !!! Sto lat !
Szczerze mówiąc nie ma naukowych dowodów na to ze należy odstawić dziecko od piersi w trakcie ciąży . Lekarze robią to na zasadzie dmuchania na zimne ( większość lekarzy ) skurcze w trakcie karmienia nie sa mocniejsze jak skurcze w trakcie orgazmu wiec jeśli lekarz mówi o odstawieniu a równocześnie nie zabrania współżycia to w ogole jest bez sensu. Dużo czytałam na ten temat . Oczywiście mówię o przebiegu fizjologicznej ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 13:55
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Belie wrote:Ja tak zapytam z ciekawości bo opinie lekarzy są podzielone. Dlaczego kazali przestać odciągać mleko?
W fizjologicznej, zdrowej ciąży myślę, że nie ma to znaczenia. Natomiast czy to odciąganie czy karmienie piersią może powodować skurcze macicy i dojrzewanie szyjki. Ja i tak miałam duże ryzyko porodu przedwczesnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 14:00
-
nick nieaktualnyRozumiem. No w przypadku zagrożonej ciąży to wiadomo jest inny przypadek i faktycznie lepiej dmuchać na zimne.
Pytam co tam wam lekarze mówili, bo mi lekarka mówiła o przejściu na mm(u mnie ciąża fizjologiczna) w zasadzie z powodu takiego, że to obciążenie dla organizmu i będę zmęczona. Dla mnie to takie trochę mało konkretne i sensowne. I to już takie typowe dmuchanie na zimne... -
No tu to mi się wydaje bez sensu. Jeśli nie masz za sobą poronień ani skracania szyjki to nie widzę ku temu wskazań. Przecież kobiety potrafią karmić całą ciążę a później to nawet w tandemie 🤷♀️
-
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:No tu to mi się wydaje bez sensu. Jeśli nie masz za sobą poronień ani skracania szyjki to nie widzę ku temu wskazań. Przecież kobiety potrafią karmić całą ciążę a później to nawet w tandemie 🤷♀️
Miałam skracająca się szyjkę ale prawda była taka że ona była na granicy normy w zasadzie. Brałam tylko luteinę i urodziłam w terminie w zasadzie. 🙂
Ja do niedawna karmiłam, ale niestety straciłam pokarm i już prawie nic nie mam. Daje tylko te resztki obecnie. -
Belie, ale jednak miałaś skracającą się. Gdybyś straciła drugą ciążę bo lekarz nie poinformował Cię o tym, że kp może powodować skracanie szyjki mogłabyś mieć do niego pretensje. Ja wcale nie dziwię się lekarzowi, zasugerowałabym to samo pacjentce będąc ginekologiem.
Suszarko, ale wspaniała niespodzianka! I oczywiście wszystkiego najlepszego. Bądź zawsze dla siebie dobra ❤️
A tak w ogóle to doskonale Cię rozumiem z rozpieszczaniem się, bo też mam z tym wiecznie problem