Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Ja odcinalam tak 1mm co kilka dni (3-5) I trwało to ok 2 miesiące
Jejku nas to czeka i już się boje 😫 smoczka w dzień już nie ma od dawna, ale niestety do spania nadali kurde czuje, że będzie dramat a chcemy się za to zabrać po powrocie z wakacji. Zawsze jest tak, ze myjemy mu zęby dostaje smoczek i idzie spać. Wczoraj umyłam mu jakoś trochę szybciej i nie dałam mu od razu smoczka i straszna afera była 😅
Już żałuje, ze nie zabrałam się za to szybciej -
Dziewczyny, podczytuję regularnie ale gorzej z odzywaniem się. Z racji, że mój mąż zaczyna nową pracę dopiero od 5 września, to robimy jeszcze remont korytarza i ciągle sprzątam, a i tak co chwilę znowu jest bałagan, bo mąż jest teraz na etapie tarcia gładzi i wszędzie unosi się pył. W sobotę byłam na wieczorze panieńskim u kuzynki mojego M i wróciłam do domu po 4 nad ranem 🤭😅 Było super, ale że my (team panny młodej) już wszystkie mamy dzieci to mimo, że nie było ich z nami to i tak przez 90% czasu rozmawiałyśmy właśnie o dzieciach, ciążach, porodach itd. 🤣 Ale fajnie było posiedzieć przy ognisku w miłym towarzystwie, zjeść coś smacznego i napić się winka 😁 Za niecałe 2 tygodnie wesele, to znowu się pobawię
Dziś Olek zrobił nam super pobudkę - wyszedł sobie sam z łóżeczka podczas gdy my jeszcze spaliśmy i jakoś mu się udało zdjąć z komody puder do pupy. Obudził mnie właśnie zapach tegoż pudru, bo jak już otworzyłam oczy, całe prześcieradło od mojej strony, moja poduszka no i twarz były już posypane. Do swojego łóżeczka też nasypał 🙄 Czyli Olek zarządził, że dzisiaj musi być dzień prania pościeli 🤣dmg111 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Jejku nas to czeka i już się boje 😫 smoczka w dzień już nie ma od dawna, ale niestety do spania nadal
i kurde czuje, że będzie dramat a chcemy się za to zabrać po powrocie z wakacji. Zawsze jest tak, ze myjemy mu zęby dostaje smoczek i idzie spać. Wczoraj umyłam mu jakoś trochę szybciej i nie dałam mu od razu smoczka i straszna afera była 😅
Już żałuje, ze nie zabrałam się za to szybciej -
Ounai, co do Twojej opowieści o lalce, to przypomniało mi się, jak moja kuzynka urodziła córeczkę i pojechała z nią pierwszy raz do swojej babci (mała miała wtedy około miesiąc). Dziewczynka zasnęła, więc położyli ją na kocyku na kanapie. Babcia ma problemy ze wzrokiem i słabo widzi bez okularów, ale nie chce ich nosić. Weszła do salonu, patrzy na kanapę i mówi "ooo, nawet jakąś laleczkę dla tej malutkiej przywieźliście" a moja kuzynka na to "babciu, ale TO JEST ONA" 😅
Ounai, Zulugula, Suszarka, dmg111, LaBellePerle, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie czekam na teleporade żeby dostać L4. Prawie nie spałam bo najpierw Marta pojękiwała, potem mąż wstał do wyjścia i kokosił się godzinę, potem znowu Marta pojękiwała i tak zeszło do rana. Odwiozlysmy Tymka i siedzimy w domu. Zadzwoniłam do przełożonego mojego szefa. Powiedział od razu, że to chyba oczywiste że mam zostać w domu i zająć się dzieckiem, a pracą mam się nie przejmować.
-
Inga28 wrote:Jejku nas to czeka i już się boje 😫 smoczka w dzień już nie ma od dawna, ale niestety do spania nadal
i kurde czuje, że będzie dramat a chcemy się za to zabrać po powrocie z wakacji. Zawsze jest tak, ze myjemy mu zęby dostaje smoczek i idzie spać. Wczoraj umyłam mu jakoś trochę szybciej i nie dałam mu od razu smoczka i straszna afera była 😅
Już żałuje, ze nie zabrałam się za to szybciej
Mam nadzieję, że w tym tygodniu w końcu się zabierzemy za to. Bo wcześniej albo szczepienie, albo zęby, albo chora nóżka i szkoda mi było mu jeszcze fundować stres ze smoczkiem 🙄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Już żałuje, ze nie zabrałam się za to szybciej
Inga u nas było podobnie, panie ze żłobka oddały nam smoczek może po 1,5msc chodzenia dziecka i byłam w szoku ze zasypia tam bez, wiec od razu się za to zaczęłam bo wiedziałam ze lepszego momentu nie będzie.. my zrobiliśmy tak ze go przez kilka dni bardzo wymeczylismy go przed spaniem np basen czy plac zabaw do pozna, rower, spacery itp wiec po myciu i kolacji bardzo szybko zasypiał i nie potrzebował smoczka 💪 wiadomo ze było tak ze po 3-4 dniach chciał w nocy smoczka i koniec, wiec na uspokojenie mu dałam ale jak tylko zasnął to mu wyjmowałam.
Tak jak widzisz u nas obeszło się bez obcinania końcówek 😊starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
My też musimy się wziąć za odsmoczkowsnie ale coś ostatnio nie ma dobrego momentu i chyba nigdy nie będzie 🙈
Ale myślę, że jednak zabierzemy się za to po wakacjach. Teraz co chwilę jakieś wyjazdy, wycieczki więc nie chce dodawać jej stresu w nowych miejscach.
A myślę, że rezygnacja ze smoczka może być dość emocjonalna.
Używany tylko w nocy i ma drzemkę. -
Ostatnio na kontrolnej wizycie neurolog powiedziała, że Mała za mało mówi jak na swój wiek. I powinna już mówić proste zdania dwuwyrazowe. Tak samo jak nie próbuje po nas powtarzać i używa mało wyrazów dzwiekonasladoeczych.
Powiem szczerze, że do tej pory do tematu mowy podchodziłam dość luźno. Dużo do niej mowiny, dużo czytamy.
I tak ciągle myślałam, że ma jeszcze czas chociaż Widzę, że wśród swoich rówieśników (przekrój 16m-19m) to jej słownik wypada faktycznie dość ubogo.
U nas ze słów pada mama, Tata, baba, ko, ta, nie, miau, hau, me,be, kaka(kwakwa), kap kap i bam.
No i dużo papalania po swojemu co raczej nie ma konkretnego znaczenia. -
Zulu, to chyba oczywista oczywistość, że czerwiec, góra lipiec i 3 nowe bobasy wskakują na wątek 😌
Żłobek rusza 1.09 w czwartek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 14:58
Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Clover, ależ smiechlam z tej historii o lalce 🤣🤣🤣🤣🤣
-
Zielona z tego co się orientuję to na zdania dwuwyrazowe dziecko ma czas do 2 roku 🤔 nas też każdy specjalista zawsze pyta czy już córka łączy słowa ale każdy mówi że ma jeszcze trochę czasu...z nowych słow u nas pojawiło się dziadzia i misiu 😊
U nas smoczek już też był tylko na noc i na drzemkę ale to już i tak za długo...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dziewczyny wiem że nie powinnam i że źle zrobiłam teraz tylko będę się denerwować ale poszłam dzisiaj zbadać proga raz jeszcze i progesteron
I o tyle beta jest piękna bo 1529 ro progesteron mi zleciał z 29 na 17 ;(Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓