Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, kupiłam ten strój w grudniu na fejsbuku, kobita sprzedawała ciuchy polskich szwalni.
Motylku, jak dzisiaj Matylda? Straszne było to co opisywałaś, ogromny stres dla was obu...
Clover, masz prawo mieć dość. Pierwsze miesiące po powrocie do pracy to czułam się tak, że w robocie odpoczywam.
Enigvaa, nieustannie Was podziwiam, za to co zrobiliście dla Malwi. ❤ Trzymam kciuki, żeby udało się dostać ten lek!MoTyLeK🦋, Enigvaa lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Zulu, kupiłam ten strój w grudniu na fejsbuku, kobita sprzedawała ciuchy polskich szwalni.
Motylku, jak dzisiaj Matylda? Straszne było to co opisywałaś, ogromny stres dla was obu...
Clover, masz prawo mieć dość. Pierwsze miesiące po powrocie do pracy to czułam się tak, że w robocie odpoczywam.
Enigvaa, nieustannie Was podziwiam, za to co zrobiliście dla Malwi. ❤ Trzymam kciuki, żeby udało się dostać ten lek!
Ale hit. Jestem w pokoju z chłopcem i jego TATA. Myślałam, że raczej nie kładą mężczyzn i kobiet razem, bo jednak jest to krępujące 😂Annia, Ounai lubią tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Dostaje już te leki z tuby, które będzie brała na stałe i jest dużo dużo lepiej. Zdecydowanie lepiej oddycha, bawi się na świetlicy z dziećmi. Saturacja w ciągu dnia ok, zobaczymy jaka nocka będzie, bo tej nocy to spałam może ze 2h łącznie.
Ale hit. Jestem w pokoju z chłopcem i jego TATA. Myślałam, że raczej nie kładą mężczyzn i kobiet razem, bo jednak jest to krępujące 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu, ✊
Motyl, za Was też ✊ żebyście wyszły w pn już ❤
Jeszcze co do odpieluchowania Julka. Odpieluchowalismy się w ostanie dni sierpnia. A od tego czasu codziennie praktycznie zdarza mu się z raz,że się zapomni ( on mówi tak uroczo "nie zdąziłem"- Pucio tak w książeczce mówi😁) i majtki mokre. Czy to powoduje że mówię, że on dalej jest nieodpieluchowany? Nie, uważam że takie awarie będą mu się jeszcze zdarzać przez długi czas. Ponadto, to że był na to gotowy to jedno ( no bo szybko poszło) ,a to że to jednak była moja ( a nie jego) decyzja to drugie. Gdybym czekała, aż sam stwierdzi " ok, ściągam pieluchę" to myślę,że bym jeszcze na to poczekała dłuuuugo. Wiedziałam,że to musi wyjść od nas, a nie od niego. I nie uwazam wcale,że to złe podejście. A wiecie dlaczego stwierdziłam "ok, koniec pieluch"? Bo mnie już zwyczajnie w świecie denerwowało przebieranie wiecznie rozbieganego 2,5 latka ( wiecie przebrać rocznego malucha, a wierzgającego na wszystkie strony długimi nogami 2,5 latka to inna historia, co dostałam nie raz w nos czy zęby to moje 😂). I też nie uważam że moja motywacja spowodowała Julkowi jakąś krzywdę. Owszem są dzieci, które same stwierdzają mając trochę ponad dwa lata, że pora pożegnać pieluchy, ale...osobiście nie znam takiego. Znam za to kilka matek, które właśnie czekały aż dziecko" samo się odpieluchuje" i niektóre czekały do 5 urodzin. Rozmawiałam z trzema z nimi o tym jak byłam na etapie zastanawiania się jak do tego podejść i każda z nich mi powiedziała mniej więcej coś w stylu" żałuję że jednak sama nie pomogłam dziecku podjąć tej decyzji wcześniej". Ale tak jak napisała Ounai, nie ma jednego idealnego modelu, każde dziecko jest inne i każda z nas zna swoje dziecko najlepiej, I wie co się sprawdzi.Ounai, Suszarka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, ja akurat nie miałam na myśli, że dziecko ma wyjść z inicjatywą a rodzic nie ma prawa podjąć próby 🙈 mi chodziło raczej o to, że jak podejmę pierwsza próbę i po 2-3 dniach nie będzie ŻADNEGO progresu, to kolejna próba będzie po kilku miesiącach, a może i trzecia po jeszcze kolejnych itd.
Cieszę się, że u Ounai ich sposób się sprawdził i zakończył sukcesem 💪 ale mnie osobiście, wizja 10 par majtek dziennie przez bite dwa tygodnie lekko mówiąc przeraża 😅 -
Lalia wrote:Emdar, ja akurat nie miałam na myśli, że dziecko ma wyjść z inicjatywą a rodzic nie ma prawa podjąć próby 🙈 mi chodziło raczej o to, że jak podejmę pierwsza próbę i po 2-3 dniach nie będzie ŻADNEGO progresu, to kolejna próba będzie po kilku miesiącach, a może i trzecia po jeszcze kolejnych itd.
Cieszę się, że u Ounai ich sposób się sprawdził i zakończył sukcesem 💪 ale mnie osobiście, wizja 10 par majtek dziennie przez bite dwa tygodnie lekko mówiąc przeraża 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 21:59
-
Ounai wrote:Lalia, ale skąd Ty w ogóle bierzesz takie teorie? Ja nigdzie nie takiego nie napisałam. Naciągasz posty do tego żeby przedstawić dwie skrajne teorie. Myślałam że w poprzednim już Ci wyjaśniłam jak wyglądało nasze odpieluchowanie i że to nie tak jak Ty to ciągle uparcie przedstawiasz ale odnoszę wrażenie, że za wszelką cenę usiłujesz przedstawić odpieluchowywanie Tymka jako antyprzyklad. Po co Ty tak robisz? W dodatku odpieluchowanie Tymka wyglądało identycznie jak Julka i jej nie krytykujesz a mnie tak. Wiesz... przykro mi trochę czytać takie wypowiedzi
Ounai, czytam kilka razy i albo powinnam jeszcze kilka razy przeczytać, albo to ponad moją wyobraźnię 🙈
To nie chodzi o przerzucanie się zarzutami i jakimiś nie wiem jak to nawet określić, uprzedzeniami?
Ale w ogóle złapałam teraz taki zonk, że chyba muszę to łopatologicznie napisać na przykładach, bo inaczej się nie da, albo ja nie umiem tego inaczej wyjaśnić 🙈
Wczoraj, czy tam przedwczoraj napisałaś, że Tymek się sam nie odpieluchował, że nie mógł się do tego zabrać i że musieliście go zachęcić. Że najpierw zdjęliście mu pampersa, chodził i robił siusiu, potem ogarnął o co chodzi z nocnikiem (że nocnik jest do siusiania), a potem przez dwa tygodnie codziennie zużywaliście 10 par majtek aż się odpieluchował. Dzisiaj dodałaś jeszcze, że nie mógł załapać, że majtki to nie pampers i dlatego w nie siusiał, ale w końcu zaczęły mu przeszkadzać mokre i trzymał aż przyniesiesz nocnik.
No i w czym problem? 😅
Bo jedyne, co ja dzisiaj napisałam, to 1) zgodziłam się z tym, co napisała Emdar, że czasami rodzic musi wyjść z inicjatywą i dać dziecku szansę, a nie czekać aż zrobi to całkowicie samo, czyli dokładnie tak samo jak w Waszej sytuacji, a 2) napisałam że ja bym nie wytrzymała 2 tygodnie z dzień w dzień 10 parami majtek do prania, tylko pewnie odpuściłbym po 2-3 dniach i zrobiła za jakiś czas kolejne podejście.
I zgadzam się z Emdar, że ile dzieci, tyle przykładów: u Verity udało się za pierwszym razem, z inicjatywy dziecka i z dnia na dzień, u Emdar za trzecim razem, z jej inicjatywy w 3 dni, a u Was za którymś razem, z Waszej inicjatywy w dwa tygodnie. Ale absolutnie nigdzie nie napisałam, że któryś z tych sposobów jest jedynym słusznym, a któryś absurdalnym. Tak zupełnie szczerzy, czepiając się szczegółów, to przecież pisałam że robiłabym po trochu jak każda z Was: z mojej inicjatywy jak Ty, krótkie próby jak Emdar i przede wszystkim w oparciu o gotowość dziecka jak Verita.
Wydawało mi się, że każda z nas przedstawia tu swoje punkty widzenia i swoje doświadczenia, nie po to żeby inne krytykowały to, co się im w nich nie podoba, tylko żeby wyciągać to co wartościowe 😉
Tak więc Ounai, opuść gardę, nikt Cię tu nie atakuje 😁 a to, że czegoś co robisz czy piszesz nie popieram w 100% to nie znaczy, że masz we mnie wroga, a mam wrażenie że tak to trochę odbierasz 😅 że dopóki się z Tobą zgadzam całkowicie, to jest cacy, a jak w nawet drobnej kwestii mam inne zdanie to jest to atak na Ciebie 😅
Ladyo, dmg111, Gela093, veritaa, Wik89 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/9be9caf84980.jpg.html
Ktoś przebije Julka? Zdjęcie sprzed 10 minut....Lalia, Ania81, Zulugula, Annia, Enigvaa, MoTyLeK🦋, Ewa88 , dmg111, asias86, edka85 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, jedyne co mi przychodzi do głowy, to:
"Bądź gotowy dziś do drogi.."🎶😆🤭🛴emdar lubi tę wiadomość
-
Lalia, napisałam że jest mi przykro, że naciągasz moje słowa. Tyle i tylko tyle. Jak komuś jest przykro to wcale nie oznacza, że podnosi gardę. Proszę Cię tylko, żebyś nie przekręcała moich słów. To wcale nie jest atak, w tej chwili to Ty atakujesz mnie po tym jak powiedziałam tylko, że Twoje słowa mnie zabolały 😒😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 00:14
-
Ounai, ani przez chwilę nie miałam zamiaru sprawić Ci przykrości, ani moją intencją nie było krytykowanie Cię. Absolutnie nie poczułam się przez Ciebie atakowana, napisałam żebyś opuściła garde e tym kontekście, żebyś przestała się bronić, bo nikt Cię nie atakuje 🙂
Trochę nadinterpretowalas moje wypowiedzi, całym ich clue było tylko i wyłącznie to, że ja bym nie podołała odpieluchowywaniu przez dwa tygodnie, tylko podjęłabym kolejną próbę. Ale ani przez chwilę nie napisałam, że Ty postąpiłaś dobrze, źle, właściwie czy karygodnie, gdyż uważam że ile dzieci, tyle sposobów więc tu nie ma perfekcyjnych rozwiązań.
Oczywiście masz prawo do własnych uczuć, więc jeśli odebrałaś moje słowa w taki sposób, że sprawiły Ci przykrość to przepraszam, no nie taki był cel i chcę żebyś o tym wiedziała.
Ale też chciałabym żebyś jeszcze raz późnej przeczytała tę dyskusję , bo nie ukrywam, Twoje przekonanie o mojej złośliwości, krytyce i tworzeniu jakiś teorii jest dla mnie równie krzywdzące. Może jak spojrzysz na całą sytuację na spokojnie i przeczytasz to co napisałam, a nie to co w pierwszej chwili pod wpływem emocji zrozumiałaś, to dostrzeżesz prawdziwy wydźwięk tych postów, bo na pewno nie miały na celu oceniania, a zwłaszcza sprawiania przykrości 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2022, 08:08
-
emdar wrote:A mój mąż mówi "Szczęśliwej drogi już czas"😂😂😂
emdar, Lalia, dmg111, Annia, Ania81, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia wrote:Co to jest ta tuba? A fajny ten tata przynajmniej? 😎
https://erli.pl/produkt/komora-inhalacyjna-minion-1001,81382464
Tak to wygląda. Tam podłączasz tylko wziewy, robisz klik i dziecko 10 sekund musi oddychać, zamiast wciągać leki tak jak dorosły. Całkiem spoko rozwiązanie muszę przyznać -
emdar wrote:Nie pytaj....o 6:30 🤯😪Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023