X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 16:07

edka85, Annia, KarolinaMaria, patrycja92, Lalia, Inga28, Suszarka, emdar, Clover, madziulix3, dmg111, Ulaa, Ounai, Ewa88 , MoTyLeK🦋, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to trochę się boje tej drugiej rundy ponieważ nie mam żadnej kompletnie pomocy od rodziny. Teraz jakoś sobie życie poukladalismy to nie chce go zmieniać a z drugiej strony to ochota na małe bobo jest 🙈
    Z decyzja o kolejne dziecko hamuje mój poród.. z pierwszym to było łatwo bo człowiek nie wiedział co z czym się je.. a jak sobie to przypomnę to nie powiem ale mnie dreszcze przechodzą trochę 🙈

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja my tez nie mamy pomocy od rodziców, bo nie mieszkamy w jednym mieście, wiec Cię rozumiem. Ja tez miałam duży dylemat czy w ogóle starać się o drugie dziecko, ale przegadaliśmy temat i wyszło, że tak i teraz jest najlepszy moment 😊

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Po prawie dwóch latach Pingu ma nowe żądania🤭
    ea77474874a4.jpg

Ja też ja też 😅

Ja też nie mam pomocy, rodzina daleko, ale damy radę 👍

Ciężki mi w tym wrześniu, bo termin na wrzesień miałam, a kiedyś to był mój ulubiony miesiąc, bo się w nim urodziłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 11:19

O ❤️
    Z ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW! Annia, gratulacje!!!! Nie było mnie znowu parę dni ( padł mi telefon, jest w naprawie, a z telefonu wygodniej mi się pisze na forum), wchodzę,a tu taki news! Ale fajnie :)
    Widzę, że druga runda weszła na grubo :) Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

Annia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje!!
    Czy tylko ja nie planuje drugiego dziecka ?
    Ja mam ważenie, że nie byłabym w stanie pokochać drugiego bobo tak samo mocno i zapewne cały czas bym porównywała co na bank nie byłoby dobre.

Annia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Aniu gratulacje!!
    Ja mam ważenie, że nie byłabym w stanie pokochać drugiego bobo tak samo mocno i zapewne cały czas bym porównywała co na bank nie byłoby dobre.
    Nie, nie tylko Ty :) Ja też nie planuję :)

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 16:07

💙
    💗
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, gratuluję i trzymam kciuki! ❤️ Ale super 🥰 Jak na pinka, to powiedziałabym że to już całkiem widoczna kreska 😅

Annia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zielona tez się tego obawiam, jak to będzie z miloscią do drugiego. Na punkcie T oszaleliśmy i zatracilismy głowy na całego jak nienormalni jacyś. Ale patrząc wokoło to chyba naturalnie wszystko przyjdzie i byłoby dobrze i tej miłości byłoby po równo;)
    U mnie w pracy była taka dziewczyna, wszystkim mówiła ze nie chce dziecka bo nie pokocha drugiego tak jak pierwszego i co? Na gadaniu się skończyło ☺️
    Miłość się dzieli 😘

Annia, Ania81 lubią tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tego dnia dokładnie dwa lata temu miałam betę 68 :) Aniu, pewnie będziesz mieć podobny termin jak ja z Mela. Bardzo Ci gratuluje ❤️

Annia, Lalia, Suszarka, Clover, dmg111, emdar, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko szybko przeleciałam wzrokiem co tam mnie ominęło; powiem Wam jedno, u nas na mamozę (mimo 2,5 lat) nadal faza ostra. Ojciec mógłby ( dosłownie) nie istnieć. No po prostu synuś mamusi i już ;). Codziennie rano błogosławię instytucję żłobka ( chodzi już dwa tygodnie bez przerwy, w porównaniu do jesieni z zeszłego roku to zmiana o jakieś 50%).
    Jak tam chorowitki nasze? Zdrowieją?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Aniu gratulacje!!

My tez zrezygnowalismy. A jeszcze kilka miesiecy temu, przed diagnoza i osłabieniem Malwiny chcielismy sie starac, ale tak jak Ula wspomniała, @ nie przychodzila. Wtedy powiedzialam, ze nie bede odstawiac Malwiny, widocznie tak ma byc, los zadecyduje za nas. I @ wrocila kilka dni przed diagnoza Malwiny… moze za kilka lat podejdziemy do IVF, na razie nie chcemy i nie myslimy o kolejnym. :)

🔸28 lat

Wysłany: 21 września 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, ale przecież jeśli nie czujesz takiej potrzeby w środku, żeby mieć więcej dzieci to jest wszystko w porządku. W sensie można mieć 1, 10, albo nie mieć żadnego i każda opcja jest ok, jeśli jest w zgodzie z tym co czujemy. Ja też mam znajomych bliskich, co mają jedną córeczkę i już na etapie ciąży wiedzieli, że chcą tylko jedno dziecko i tyle. :)

Dam znać jak będę miała betę, pewnie po 16. :)

KarolinaMaria, Lalia, Ladyo, Suszarka, Belie, Clover, dmg111, Ewa88 , emdar, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Aniu gratulacje!!
    Ja też póki co nie. Przerażają mnie ponowne starania, to czekanie czy będzie okres czy nie, stres kiedy w końcu się uda i czy w ogóle się uda itp. No i mamy teraz uporządkowane życie w trójkę, jakoś nie chcemy narazie burzyć tego porządku 😄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Tak tylko szybko przeleciałam wzrokiem co tam mnie ominęło; powiem Wam jedno, u nas na mamozę (mimo 2,5 lat) nadal faza ostra. Ojciec mógłby ( dosłownie) nie istnieć. No po prostu synuś mamusi i już ;). Codziennie rano błogosławię instytucję żłobka ( chodzi już dwa tygodnie bez przerwy, w porównaniu do jesieni z zeszłego roku to zmiana o jakieś 50%).
    Jak tam chorowitki nasze? Zdrowieją?
    Apropo mamozy! Była u kogoś w 8-9 miesiącu?? Ile trwała? Ja już mam jej dość 😂😂😂

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą miłością itd. to są naturalne obawy większości kobiet 🤷 ja również jr miałam, z tym że jak już byłam w ciąży. Ale w momencie kiedy się urodziła Jagoda wszystko wskoczyło na swoje miejsce, a ja sobie nie wyobrażam, że mogłoby jej z nami nie być. Jednak zgadzam się z Annią, że nie ma przymusu posiadania dzieci w ogóle, można nie mieć wcale, można poprzestać na jednym, a można mieć rodzinę wielodzietną - ważne aby to było w zgodzie z tym czego pragniemy 🤷

Madzia, u Was to pewnie lęk separacyjny. Minie, a po ten pewnie wróci 😂😂 co u Was? Pokażesz zdjęcie kawalera? 😍

Dzudi, Ty masz Synka w typie mojej Igi, ona też wzrostowo szybowała nad siatkę (do tej pory tak jest), a wagowo była jeszcze wyżej niż Twój. A teraz od stycznia ma taką samą wagę cały czas, rośnie tylko w górę :) i ona też była bardzo chętna na rd dość wcześnie, z Jagodą próbowałam ale jeszcze nie jest gotowa, więc cierpliwie czekamy i od października zaczniemy na poważnie :) fajnie że wpadłaś do nas ❤️

Anniu będę odświeżać w poszukiwaniu bety, jednak nie ulega wątpliwości, że będzie piękna 😍

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do J. chyba jednak nie będzie trzeba wzywać egzorcysty. Dziś zauważyłam fragment ząbka na wierzchu. Także matka roku nie ogarnęła, że dziecko ząbkuje 😂 a może inaczej, objawy ząbkowania miała już tak długo, że je w końcu zaczęłam olewać 😂😂 spróbuję dziś jej dać Nurofen przed snem i zobaczymy czy się poprawi noc, dzisiaj znowu było strasznie ciężko 😵

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    To jest naturalną obawa. Ale kiedy pojawia się kolejne dziecko szybko okazuje się, że miłość matki jest niepodzielna i starcza dla wszystkich ;)

Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 5126 5127 5128 5129 5130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ