Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatko, ja nie wiem czy kiedykolwiek się zdecydujemy na drugie, a jeśli tak, to na pewno nie w najbliższym czasie. Powodem jest nasza obecna sytuacja mieszkaniowo - finansowa, jak i fakt, że ja nie czuję się na razie psychicznie gotowa na drugie dziecko. Mam chwile, kiedy myślę że chciałabym już być w ciąży, ale szybko mi przechodzi. Mój mąż zresztą też na razie nie chce drugiego dziecka. Ja teraz chciałabym pójść do pracy, trochę zmienić otoczenie, odetchnąć od ciągłego przebywania z dzieckiem w domu. Przyznam szczerze, że czasem rola matki mnie bardzo przytłacza. A jak słucham tych wszystkich "jakoś by to było" (moje ulubione, które mnie zagotowuje za każdym razem), "powinniście się zdecydować na drugie, żeby była mała różnica wieku", "zobaczysz, jak już wyjdziesz z pieluch to będzie ci ciężko do tego wrócić" itp, to mi się rzygać chce. Być może to są jakieś racje, ale to nie jest czyjeś zmartwienie że będzie mi ciężko, więc nie rozumiem, po co te wszystkie rady, o które wcale nie proszę. Mam wrażenie, że na temat różnicy wieku między dziećmi, ilości rodzeństwa i wieku rodziców narosło już tyle stereotypów, że można by książkę napisać 🙄 Ja na podstawie obserwacji stwierdzam, że nie ma na to żadnej reguły, kiedy dzieci się dobrze dogadują, a kiedy nie. Różnica wieku może tu mieć coś do rzeczy, ale wcale nie musi 🤷🏻♀️ Tak samo, znam sporo jedynaków i jakoś nigdy nie słyszałam żeby ktoś mówił, że było mu bardzo źle z tego powodu. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja na przykład mam brata i co z tego, skoro totalnie się nie dogadujemy i czuję się tak, jakbym rodzeństwa nie miała... Biorę pod uwagę ewentualność, że Olek może być jedynakiem. Jest naszym oczkiem w głowie i naszym priorytetem jest, żeby nigdy niczego mu nie zabrakło. A czas pokaże, czy jakieś rodzeństwo się pojawi, czy też nie
Ale jednak muszę przyznać, że jaram się Waszym testowaniem jakbym sama testowała 😁 Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! ❤️Lalia, emdar, Belie, KarolinaMaria, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuszarka, siedzimy, pełzamy, staje przy meblach i przy mnie
No i mamy jednego zęba a dzisiaj 9 miesięcy 🫣
Tęsknie za Jasiem który leżał i się nie ruszał czasami 😂😂
Jak dziewczynki? Jak Igunia się sprawuje jako starsza siostra? 😘Lalia, dmg111, Ounai, Suszarka, Annia, emdar, Zulugula, Tajka, Wik89, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
-
madziulix3 wrote:Suszarka, siedzimy, pełzamy, staje przy meblach i przy mnie
No i mamy jednego zęba a dzisiaj 9 miesięcy 🫣
Tęsknie za Jasiem który leżał i się nie ruszał czasami 😂😂
Jak dziewczynki? Jak Igunia się sprawuje jako starsza siostra? 😘madziulix3, dmg111, Lalia, Ounai, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Ale kochany 😍 pamiętam jak się rodził, jak to już 9 m-cy 🤭 Iga dobrze, nosi Małej zabawki, całuje, przytula, uczy mówić "tata" 😂 podaje pieluszki, myje stopki w kąpieli, próbuje karmić mlekiem z butelki 😁 oczywiście miewa gorsze dni z zazdrością w tle, ale i tak jestem z niej bardzo dumna, jest wrażliwa i wspaniała. Te dwie dziewczynki to moje wszystko 😍
Mnie tez macierzyństwo pochłonęło, uwielbiam być mamą mimo wszystko i nie wyobrażam sobie życia bez Jasia 💜🫣dmg111, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zmieniając na chwilę temat; moja mama ma za tydzień urodziny. Wiem,że chce wymienić swoją starą gofrownicę. Kojarzycie jakis fajny sprzęt 3w1( tzn. żeby urządzenie miało wymienne wkłady też na sandwiche i na grilla). Możecie coś polecić?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyemdar wrote:Dziewczyny, zmieniając na chwilę temat; moja mama ma za tydzień urodziny. Wiem,że chce wymienić swoją starą gofrownicę. Kojarzycie jakis fajny sprzęt 3w1( tzn. żeby urządzenie miało wymienne wkłady też na sandwiche i na grilla). Możecie coś polecić?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/opiekacze/opiekacz-tefal-sw854d-snack-collection-4-kpl-plyt-w-zestawie?gclid=Cj0KCQjw7KqZBhCBARIsAI-fTKKCqCwpnuNSwHiOW0rpNNDJRigYyM_vwGLLufDHpRoEcmqVe17IVhcaAmHaEALw_wcB -
emdar wrote:Dziewczyny, zmieniając na chwilę temat; moja mama ma za tydzień urodziny. Wiem,że chce wymienić swoją starą gofrownicę. Kojarzycie jakis fajny sprzęt 3w1( tzn. żeby urządzenie miało wymienne wkłady też na sandwiche i na grilla). Możecie coś polecić?
Edit żeby gofry były dobre to chyba powinno być ok. 1200-1400W mocy urządzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 13:39
veritaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annia, gratulacje!! No wiedziałam, jak napisałaś o tych paznokciach 😀😀
Annia lubi tę wiadomość
-
Belie, no co Ty
większość naszych dni jest spoko. Bywa trudno w chorobie itd. (zwłaszcza jak to mama choruje), ale znowu bez przesady, to nie jest mission impossible. Wpadniecie w rytm i będzie cacy
Magda my jesteśmy z Igą świeżo po bostonce (obie chorowałyśmy), i skóra nam schodzi identycznie. Może Jaś też miał jakiś skąpoobjawowy przebieg. Nie przestrasz się jak Małemu zejdą paznokcie.Belie lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Belie, no co Ty
większość naszych dni jest spoko. Bywa trudno w chorobie itd. (zwłaszcza jak to mama choruje), ale znowu bez przesady, to nie jest mission impossible. Wpadniecie w rytm i będzie cacy
Magda my jesteśmy z Igą świeżo po bostonce (obie chorowałyśmy), i skóra nam schodzi identycznie. Może Jaś też miał jakiś skąpoobjawowy przebieg. Nie przestrasz się jak Małemu zejdą paznokcie. -
Emdar 3w1 to badziew. Do niczego się to nie nadaje za mała moc.
Gofrownicę są super z dezal ale ja kupiłam w Lidlu moc 1300 i jest bardzo fajna . Użytkuje rok ponad i nic się nie dzieje. Ale jak masz fundusze to Dezal wymiataSuszarka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Edmar ja mam Dezal I jest świetna, ja robię gorfy z mleka owsianego, mąki orkiszowej jasnej, doje łyżkę oleju i pół łyżeczki proszku do pieczenia i z tych 4 składników wychodzą lepsze niż w kawiarni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 15:27
O ❤️
Z ❤️