WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziś na spotkanie klasowe mojej klasy z liceum. W maju nam stuknęło 10-lecie matury 😁 Trochę się cieszę ale trochę też obawiam, bo klasę miałam mało zgraną i jednak chętniej bym się spotkała z ludźmi z gimnazjum, no ale może akurat będzie fajnie. Albo przypomnę sobie na nowo, dlaczego nie chciało mi się z nimi kolegować 😅 Żartuję oczywiście, zakładam, że miło spędzę wieczór 🙂

Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 21:09

Suszarka, Lalia, Ounai, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suszarko, mam do Ciebie pytanie, co robisz z Igą jak kp Jagodę? 😅
    Na początku jej mówiłam żeby przyniosła książeczkę to jej poczytam, bo to pomagało na ataki zazdrości, które się nasilały podczas kp (trudno się dziwić). A teraz zazwyczaj albo się sama bawi, albo przychodzi się przytulać, kładzie głowę na poduszkę do karmienia i każe się głaskać, albo przybiega i głaszcze J. po główce, albo zaczepia. W ogóle odkąd mamy Jagodę to Iga się zrobiła znacznie bardziej samodzielna, również jeśli chodzi o zabawę. I z jednej strony to jest super, a z drugiej mam takie poczucie że musi sobie radzić sama bo nie ma wyboru i to wcale nie jest takie fajne 🤷 choć tak naprawdę to może też kwestia charakteru, bo ja też jestem raczej outsiderką.
    Jeszcze w temacie kp to ja nigdy nie pozwalałam J. na cycowiszenie. Jak się urodziła to karmiłam max po 15min na pierś, jak krzyczała dalej to dostawała mm, jak nie chciała mm to smoczek. Nie dawałam i nie daję piersi na każde jęknięcie. Od dwóch miesięcy już nie ma smoczka. Przy dwójce maluchów bycie żywym smoczkiem nie wchodzi raczej w grę. Zresztą ja sobie obiecałam że karmienie młodszego dziecka nie będzie się odbywało kosztem Igi, która j tak już mogła się czuć odsunięta. Jagoda na szczęście nie jest typem dziecka "cycowego", ona zje w 5-10min i do widzenia, nie traktuje też piersi jak uspokajcza i nie zasypia przy karmieniu. Jakby była cycozwisem to bym raczej nie kp :) odkąd się wyprowadziła do swojego łóżeczka w nocy to też tylko dwa szybkie karmienia, usypianie na rękach i śpimy, nie ma ciamkania przez pół nocy.
    Tak sobie myślę że ten post ma dość oschły wydźwięk 😅 ale ja naprawdę kocham je obie, tylko po prostu trzeba było wypracować jakiś system żeby wszyscy byli w miarę zaopiekowani i żebym ja sama nie oszalała już do końca 😅

Zulugula, Lalia, Annia, Tajka, Ania81, Ewa88 , Gela093, Ounai, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Inga28 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover- super są takie spotkania po latach ! Nam sie udało odbyć dwa takie spotkania. Ale minęło 5 lat i już pozniej ciężko było się dogadać i póki co nie ma takich planów.

Oluś mądry chłopiec, brawo !!

Clover lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 14 października 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81- syn koleżanki miał coś podobnego o czym piszesz. Wiem, że ostatecznie wyszło, że to normalne. Ale tak jak Annia pisze- najlepiej nagrać i pokazać.

Ania81 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Inga powodzenia!

I wzajemnie! ✊🏽 Bo chyba doczytałam, że tez wróciłaś do gry?

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu dziś wizyta? 😀

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Inga28, Lalia, Annia, Suszarka, Clover, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023

Wysłany: 14 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko dziewczyny za chwilę będą się same ze sobą bawiły A Ty nie będziesz wiedziała co zrobić z wolnym czasem 😁

Annia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziecko okiem fizjo na insta wrzucila nowe polecajki butów na zimę.

Ja jutro planuje się wybrać zobaczyć stacjonarnie te kozaczki z elmelka to mogę dać znać jak wrażenia. Jeśli już będą w sklepie.

O ❤️
    Z ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak,to drugi cykl, choć narazie mocno niemrawo i mocno na luzie, ale od kolejnego wkroczy ogień 🔥 nawet już wkroczył tylko po owu już 🙈

Może właśnie ten na luzie to będzie ten szczęśliwy! ✊🏽 Ja ostatnio mam dziwne cykle i nie mam pojęcia kiedy wypada owulacja. Ale kilka 🐝 było

Ja w przyszłym cyklu muszę i tak iść na kontrole do mojego gin, to akurat umowie się tak żeby podejrzeć czy coś rośnie.

Ale dzisiaj zamówiłam testy ciążowe 😅 na razie kilka, bo jednak mam nadzieje, że za dużo nie będę ich potrzebować

Lalia, Annia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Anniu dziś wizyta? 😀
    Tak. :D

Dzięki Suszarko, ja na ten moment bardzo źle wspominam kp i mocno się zastanawiam czy w ogóle próbować. :( Ale u Was brzmi, że jakoś się "da" nauczyć dziecko, że pierś to jedzenie a nie smoczek... To ewentualne kp to mnie martwi tak samo jak poród. 🤭

Inga, kciuki!

Zulu, kiedy testujesz? :D

Inga28 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 14 października 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja jutro planuje się wybrać zobaczyć stacjonarnie te kozaczki z elmelka to mogę dać znać jak wrażenia. Jeśli już będą w sklepie.
    Ooo daj znać! Jestem ich mega ciekawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 13:14

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko obyś miała rację, jak już będę miała to morze wolnego czasu to może wtedy posprzątam wreszcie ten cały bałagan który mam obecnie w domu 😂🤭

Anniu czekam w takim razie na wieści z wizyty i trzymam kciuki :) wiesz, ja miałam zamiar nie karmić wcale. Mam nawet w szufladzie tabletki na zatrzymanie laktacji, które wykupiłam przed porodem. Potem pomyślałam że będę karmić tylko w szpitalu, żeby się nie czepiali, i żeby Jagodzia dostała najważniejsze przeciwciała. Ale Iga zachorowała, miałam poczucie że muszę chronić noworodka jak tylko mogę i trochę schowałam swoje uprzedzenia do kąta. A że z tej choroby wychodziła dość długo, i na dodatek się okazało że karmienie mi idzie znacznie lepiej niż za pierwszym razem, to postanowiłam spróbować na zupełnym luzie. Najpierw chciałam karmić pół roku i dać butelkę, ale wyszła ta sprawa z alergią i teraz myślę że jak skończy roczek to po prostu zrobimy ostre cięcie i odstawimy po prostu kp. Tym samym się rozwiąże też problem jedzenia mleka w nocy. Jeszvze jedno, ja od początku uczyłam butelki, nie dążyłam do tego żeby wyłącznie kp. I kilka razy mi się to przydało, jak na przykład Iga miała taki atak paniki w nocy, tylko ja ją mogłam uspokoić a widok dziecka przy piersi sprawiał że płakała jeszvze mocniej; albo jak się budziły obie jednocześnie i Iga nie akceptowała nikogo innego do ponownego zaśnięcia. Czasem też kazywalam dawać mężowi butelkę z mm jak pod wieczór byłam już tak padnięta i przebodźcowana, że zwyczajnie mi się nie chciało karmić, albo jak trzeba było na szybko ogarnąć śniadanie dla nas obu. I o ile sobie zdaję sprawę z plusów kp, tak dla mnie karmienie mieszane to jest minimum jakie jestem w stanie zaakceptować. Myślę że w ten sposób zachowuję balans między własnymi potrzebami, potrzebami dziewczynek i nas wszystkich jako rodziny. Jeśli kiedyś będzie mi dane urodzić po raz trzeci to będę robiła tak samo.

Annia, Tajka, Zulugula, Ania81, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak,to drugi cykl, choć narazie mocno niemrawo i mocno na luzie, ale od kolejnego wkroczy ogień 🔥 nawet już wkroczył tylko po owu już 🙈

fd40b31342dc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 13:36

Annia, Zulugula, Lalia, Ania81, Ounai, Wik89, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai którą dokładnie baby Born macie?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 21:10

Suszarka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam te polecajki butów co pisała Herbata i opinia co do sniegowcow z elefanten, które miałam upatrzone różni się trochę od opinii fizjomomy 🤔😯 fizjomommy je polecała a ta babeczka tak pół na pół...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
‹‹ 5196 5197 5198 5199 5200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ