Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem, czy to pisać, czy sobie darować bo nie chce wywołać kolejnej niezrozumialej dyskusji 😁
Na insta obserwuje profil babeczki(dietetyk kliniczny i diagnosta lab) i tak dzisiaj przeglądałam jej stare pytania i odp. I wrzuciła odpowiedź, że TSH dla dzieci w wieku 1-5lat to 1,75-3,5 mIU/L
Więc może coś tam się zaczyna zmieniać w zakresie tych norm.
Ounai- kurczę ale się uczepiły te paskudne wszy. A Ty chyba jakoś niedługo wylatujesz?Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:A u nas afery na zmiane pieluchy i zawsze odpowiada ze nie trzeba wymieniac 🙈
Czy Was tez dopada jesienna chandra? 😩 -
Belie wrote:Suszarko te Twoje posty o dziewczynkach jakoś tak napawają mnie optymizmem. ❤️
a jak się czujesz? Kiedy połówkowe? Płeć nadal nieznana? 😁
Herbatko a kiedy idziecie do endo?
Ounai dzięki za odpowiedź w sprawie lalki, ja się waham czy baby Born czy jakas jednak lalka hiszpańska, one są takie piękne 😍 współczuję wszy, jako dziecko zlapałyśmy z siostrą to dziadostwo...obie miałyśmy włosy za tyłek, moja siostra dodatkowo bardzo gęste. Pamiętam jak dziś jak rodzice wyczesywali nam włosy, po latach mama mówiła że już w pewnym momencie straciła nadzieję i myślała że trzeba będzie nas ostrzyc na krótko 🙈Ania81, Belie lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Nie wiem, czy to pisać, czy sobie darować bo nie chce wywołać kolejnej niezrozumialej dyskusji 😁
Na insta obserwuje profil babeczki(dietetyk kliniczny i diagnosta lab) i tak dzisiaj przeglądałam jej stare pytania i odp. I wrzuciła odpowiedź, że TSH dla dzieci w wieku 1-5lat to 1,75-3,5 mIU/L
Więc może coś tam się zaczyna zmieniać w zakresie tych norm.
Ounai- kurczę ale się uczepiły te paskudne wszy. A Ty chyba jakoś niedługo wylatujesz?
A co do wszy, ja już codziennie jej przeglądam pasma co 2mm a i to znajduję jakieś france które dzien wcześniej pominęłam:/ -
Oj Suszarko jakże ja się z Tobą muszę zgodzić! U mnie wiecznie jest bałagan. A w tym tygodniu to już taki że mam ochotę podpalić mieszkanie. Są takie sytuacje, że po prostu nie da się zorganizować. I o ile niedawno myślałam jeszcze o 3 dziecku rąk i Marta jest starsza i moje życie zaczyna do mnie wracać tym tę ochotę mam coraz mniejszą. A poza tym mam taki nadmiar obowiązków, że ledwo żyję. W dodatku ostatnio czuję się niedoceniana w pracy i mam ochotę to rzucić w pierony i się gdzieś przenieść.
Co do lalki. Marra ma Hiszpanska i Baby Born. I zgadzam się z Tobą, Hiszpanka miażdży wyglądem. Jest po prostu piękna. Za to Marta jest zakochana w funkcjach baby born i hiszpanka poszła trochę na bok. Odkąd ma baby born to ta lalka je,dzi z nami wszędzie. Na zakupy, na mszę, do żłobka, do pracy 😂
Aaa no i Baby Born można nawet kąpać, ma takie dziurki w stopach żeby woda z niej mogła wypłynąć, ale jak pomyślę o procesie suszenia tej lalki później to mi się odechciewa więc nasza jeszcze sie nie kąpała. -
Ewa88 wrote:Ouinai a tak z ciekawości, można dawać dziecko ze wszami do żłobka?
Generalnie mnie się wydaje że te co znajduję Marcie już są martwe, ale na wszelki wypadek przeglądam i wyczesuje. Jak mi się udaje to je zgniatam dla pewnosci a jak są za małe to wycieram w mokra chusteczkę i spuszczam w toalecie. Pościele codziennie wrzucam do suszarki na 30min, szczotki, spinki i gumki zalewam wrzatkiem. Piorę w 60 stopniach, jesli ni3 mogę wyprac od razu to wkładam ubrania w reklamowki i zawiązuję. No masakra, strasznie duzo pracy to pochłania. Ale chce się tego pozbyć bo mnie to strasznie obrzydza -
Suszarko, jak idziesz na piechotę z Igą, to ona chętnie idzie obok Ciebie i wózka z Jagoda? 🙈
Bo u nas był piękny czas chodzenia za rączkę, dosłownie wszędzie, ale teraz to jest taka niezależność na spacerach, że masakra 😵 albo się zatrzyma przy jakiejś furtce i będzie się bawił kłódką 5 min, albo w sklepie będzie wychodzić jak stoimy w kolejce żeby zapłacić, albo się uprze że chce na ręce i wczepi się jak koala i niosę go pół drogi 🙈
I tak się zastanawiam, czy ten piękny czas o którym piszesz jest dopiero przed nami, czy to Was wkrótce czeka kryzys, oby nie! -
Nie dziewczyny, ona jest na spacerach ze mną bardzo grzeczna. Idzie za rękę, nie marudzi, naprawdę super z niej kompan 👍 tak samo dobrze zachowuje się z dziadkami na spacerach i z ciocią. Inaczej jest jak idziemy we czwórkę z mężem, wtedy wymyśla, ucieka, wyrywa się, bo wie że on jej na więcej pozwoli 🤷Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zielona, żebyś wiedziała 😂 już mu pokazywałam jak wyglądają i czego ma szukać bo on myślał że to dużo większe jest
I w ogóle to jest straszne dziadowstwo. One giną dopiero w -25°C albo powyżej 60°C więc pranie ubrań w niższej temp jest pozbawione sensu tak samo wkładanie rzeczy do zamrażarki. Wszystkie spinki i grzebienie muszę codziennie zalewać wrzątkiem. Potrafią pływać więc na pewno kąpiel ich nie załatwi. A w odpowiedniej temp Potrafią przeżyć bez żywiciela do 2 tyg, tak więc my staramy się jechać wszystko parownicą. No koszmar
A tak poza tym to namówiłam męża i jedziemy dziś po stację parową 😁 nie będę już musiała jeździć żelazkiem po 15 razy z każdej strony po tym jak mąż wieszał pranie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 09:40
-
Ewa88 wrote:Ouinai a tak z ciekawości, można dawać dziecko ze wszami do żłobka?
Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:U nas nie można. I się nie dziwię. Moje dzieci mimo tylu akcji "wszy" nie zalapaly. Ale byk się wkurzyła, gdyby taki rodzic przyprowadzał dziecko mimo odkrycia. No bo jednak przechodzi to dalej...
Z jednej strony rozumiem, że ktoś może być na mnie wściekły, a z drugiej wydaje mi się, że nie chodzi o to żeby dzieci u których znaleziono nie przychodziły, bo gnidy naprawdę są prawie niezauważalne jeśli ktoś ich wcześniej nie widział (sa przeźroczyste) i większym zagrożeniem mogą się okazać dzieci którym rodzice pobieżnie przeglądnęli włosy. Np Marcie przeglądały głowę ciocie, mówiły ze zrobiły to super dokładnie i pominęły 10 gnid. Do tego żłobek nawet nie wypral pościeli. Więc ważniejsze dla mnie jest to, żeby placówka i rodzice pozostałych dzieci zareagowali a nie żeby rodzic który działa nie przyprowadzał swojego dziecka które przeszło odkażanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 11:14