Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Dziewczyny, ja trochę poza tematem, ale z pytaniem do mam które odwiedzały (neuro)logopedę 🙂
Dzisiaj dzwoniłam do jednej neurologo u nas, przez telefon zapytała o co chodzi, więc mówię że syn skończone 22 miesiące, że mówi mało, ale niewyraźnie, że ja ze względu na zawód jakieś minimalne pojęcie mam i on super rozumie wszystko, utrzymuje kontakt wzrokowy, inicjuje zabawy, naśladuje, bardzo skutecznie komunikuje się z pomocą wydawanych dźwięków, mimiki i gestów, ale problemem jest to że mówi bardzo niewyraźnie, nie powtarza słów więc ten słownik jest mały i słaby jakościowo oraz że w szpitalu nam zasugerowali skrócone wędzidełko, ale kilku pediatrów jakby nas uspokoiło z tego względu że Oluś nie miał problemów z kp, z RD, nie śpi z otwartą buzią itd.
I ta logo mi mówi, że wędzidełko nie ma wpływu na rozwój mowy, tylko na rozwój niektórych głosek np sz, ż, r itd. i zapytała czy Olek miał robione badanie słuchu, w ogóle od razu poleciła przychodnie i lekarza laryngologa który ponoć od razu na wizycie bada słuch, ocenia migdały i drożność nosa (?) i ona przed wizytą u niej zalecałaby wizytę właśnie u laryngologa i wykluczenie tutaj kłopotów, pytała czy Oluś się wyjątkowo dużo ślini, chrapie, śpi z otwartą buzią, choruje itd. jak powiedziałam, że nie, to powiedziała że możliwe że działa też czynnik genetyczny, zapytała czy my z mężem mówiliśmy późno itd. powiedziała, że jeśli chcemy to może uda nam się umówić jeszcze w tym miesiącu żeby ona zobaczyła Olcia i jak sobie radzi, zwłaszcza że do tego lekarza terminy prywatnie są nawet za kilka miesięcy..
No i czekam właśnie na wiadomość z terminami do niej, bo jak dzwoniłam to nie miała kalendarza przy sobie.
I chciałam Was zapytać, co sądzicie?? 😅 Czy u Was było podobnie? Jakie macie wrażenia? 😅
Powiem Ci, że mój Felek miał problemy z wyraźną mową przez problemy ze słuchem. Jak wyeliminowaliśmy problem słuchowy jak burza poszła mowa. Dla mnie to jak najbardziej ma sens i jest ze sobą ściśle połączone. Ostatnio nawet pisałam to samo madziulixLalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:My chcieliśmy kłaść bezfugowo ale nie zawsze sie da. Żeby się dało muszą być idealnie proste plytki i najczęściej musi być ceramika a my kładliśmy gres.
A z ciekawości, u Was jak dostajecie ta kuchnię i łazienkę w cenie to możesz sobie zrobić dokładny projekt jakie chcesz meble, gdzie szuflady, co w zabudowie, jakie plytki, baterie, ceramikę i gdzie co rozmieszczone?
Tak, ja sama zaplanowałam całą kuchnię, wybrałam baterię, gdzie chce kuchenkę ( ja akurat wybrałam na wyspie bo to też będę miała w kuchni) tak samo jest w łazienkach, w dwóch mamy kabiny prysznicowe a w główniej mamy wannę i prysznic. Plus kafelki do WC.
U nas już budowlaniec będzie kładł bezfugowo w części kuchennej i lazienkach. Nie chcieliśmy brać wszystkich podłóg od developera bo oni w pakiecie mieli tylko opcje z wykładzinami w sypialniach.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Tak, ja sama zaplanowałam całą kuchnię, wybrałam baterię, gdzie chce kuchenkę ( ja akurat wybrałam na wyspie bo to też będę miała w kuchni) tak samo jest w łazienkach, w dwóch mamy kabiny prysznicowe a w główniej mamy wannę i prysznic. Plus kafelki do WC.
U nas już budowlaniec będzie kładł bezfugowo w części kuchennej i lazienkach. Nie chcieliśmy brać wszystkich podłóg od developera bo oni w pakiecie mieli tylko opcje z wykładzinami w sypialniach.
Pochwal się nowym domem. Masz jakieś rzuty? Już Ci zazdroszczę!Annia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Calkiem fajne, we Wloszech w nowym budownictwie tez najczesciej sa takie oferty, ze od razu wszystkie brudne rzeczy typu lazienki, kafelki, kuchnia, robi deweloper
Natomiast ja jednak patrząc na to, że dewelopera trzeba mocno "przypilnować" to cieszę się, że od opcji pod klucz mam firmę architektów.
Bo wspominałam Wam, że wyprowadzili nam kabel do lampy zamiast na suficie to w podłodze przed wyjściem z windy?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, udało się i za tydzień w czwartek mamy neurologopede 🤩 😎
Meggi110818, Zulugula, Enigvaa, Suszarka, Ewa88 , MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, dmg111, Ounai, Ania81, asias86, Inga28 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Kochane, opis tomografii będę mieć na jutro rano; o 12:50 mam wizytę kończącą diagnostykę ( takie są procedury),w środę najprawdopodobniej konsylium(tu nadal prośba o mocne kciuki), w czwartek wizyty u chemioterapeuty (czy jakoś tak się nazywa taki lekarz), i ( prawdopodobnie) w pn 14.11 chemia. Sama koordynatorka mówi,że tempo obłęd 💪👍.
-
Emdar - długo myślałam co by tu napisać... Ale powiem Ci, że ja Cię cholernie podziwiam. Gdybym ja usłyszała słowo RAK, to pewnie bym się załamała, siedziała i płakała. Dosłownie. A Ty kobieto działasz! I to w jakim tempie!!!
Jeśli kiedykolwiek będę miała gorsza chwilę, przypomnę sobie o Tobie ❤️
Pamiętaj, se wszystkie Cię tu kochamy!!!
Nie daj się temu gnojowi!Meggi110818, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:W Opolu też jeden deweloper oferuje taką opcję i to w 3 standardach wykończenia.
Natomiast ja jednak patrząc na to, że dewelopera trzeba mocno "przypilnować" to cieszę się, że od opcji pod klucz mam firmę architektów.
Bo wspominałam Wam, że wyprowadzili nam kabel do lampy zamiast na suficie to w podłodze przed wyjściem z windy? -
KarolinaMaria wrote:Leoncjo, czy Ty przypadkiem nie masz dziś urodzin? Sto lat 🥳 Nowostoraczka gratulacje za te 2 lata 😘
KarolinaMaria
Ty to albo masz tak fantastyczną pamięć, albo wszystko skrupulatnie notujesz w kalendarzu!
Przyznawaj się jak to z Tobą jest 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:KarolinaMaria
Ty to albo masz tak fantastyczną pamięć, albo wszystko skrupulatnie notujesz w kalendarzu!
Przyznawaj się jak to z Tobą jest 😘
Edit wiem, że to lekko creepy, dlatego na swoje usprawiedliwienie dodam, że mam to po moim tacie 🤭 jego kuzynka też ma niebywałą pamięć do dat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 22:29
kic83, Nowastaraczka, Zulugula, Lalia, Suszarka, MoTyLeK🦋, Ounai, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
MoTyLeK🦋 wrote:Chyba zerknela na 1 stronę 😝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 22:23
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyOunai wrote:To chyba coś w stylu naszego "wykończenia pod klucz" gdzie decydujesz się na wykończenie mieszkania bądź domu od razu przez dewelopera.
Pochwal się nowym domem. Masz jakieś rzuty? Już Ci zazdroszczę!
Coś w tym stylu, tylko że tu jest to w cenie domu.
Mam plan ale nie jest super, jak jutro znajdę chwilę to wrzuce tu. muszę zrobić zdjęcia tego planu. Właściwy plan jest u prawnika i budowlańca.
Ounai znajdziecie to czego szukacie. My ogladnelismy około 100 domów chyba. Nowo budowanych i z drugiej ręki. Ten i jeszcze inny to były nasze wybory. Dobre w tym wszystkim ze jeszcze udało nam się dostać kredyt przed wzrostem stóp procentowych. Ale jest to straszny stres sprzedaż i kupno nowego. -
KarolinaMaria wrote:Leoncjo, czy Ty przypadkiem nie masz dziś urodzin? Sto lat 🥳 Nowostoraczka gratulacje za te 2 lata 😘
A dziękuję, poczatki byly trudne ale za to teraz to dopiero jest pięknie 🥰😍
Leo od rana zadowolony ze moze sto lat spiewane i sam sobie spiewal caly dzień 😅Zulugula, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość