Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Clover, u Was był chyba ten problem 😵 Olek od wczoraj wypina nam się z pasów w foteliku 😵 kupowałaś może tą osłonę na zapięcie czy Twojemu Olkowi w końcu się znudziło o przeszło? 😵
U nas tez byla taka faza i jeszcze się zdarza ale rzadziej :p -
Ja się ostatnio mało odzywam, ale choroba nie odpuszcza, wczoraj znowu byliśmy na opiece świątecznej, bo Olek zaczął okropnie kaszleć no i znów zwymiotował wczoraj rano. Osłuchowo czysto, ale lekarz (trafiliśmy na tego samego co w środę) polecił nam jeszcze żeby się udać do przychodni, więc jutro idziemy. Mam nadzieję, że nam nie odwołają wizyty znowu 😒 Olkowi wraca co jakiś czas stan podgorączkowy, dużo śpi w ciągu dnia, bardzo mało je, bo chyba się boi biedaczek, że znowu zwymiotuje - bardzo się wystraszył tych wymiotów i tak płakał, że ciężko nam go było uspokoić. Strasznie się o niego martwię 😔
No i jakby tego było mało, to mnie i męża też zaczyna coś brać. Więc możliwe, że zaraz będziemy mieli szpital w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 21:18
-
Zulu gratulacje 😊
Co do wymazów, córka miala zlecone chyba już 3 razy przez swojego pediatrę. Raz wyszły z nosa pneumokoki (dostała na to antybiotyk) i raz jakaś inna bakteria. Jednak inni lekarze są przeciwni takim badaniom u małych dzieci, podobno i tak nawet jeśli coś wyjdzie to nie powinno się tego leczyć, bo to wchodzi w naturalną florę bakteryjną dziecka itp.Zulugula lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulu gratulacje 😉
Jeśli chodzi o katar to z obserwacji swoich dzieci głównie czy tez tego co czytałam to bardzo rzadko zdarza się żeby katar był pierwotnie bakteryjny. To ze doszło do zapalenia ucha to jest niestety częste na skutek kataru co wynika z anatomii układu górnych dróg oddechowych. Ale pierwotnie katar bakteryjny u dzieci to rzadkość.
Moj Bartek ostatnio miał obrzydliwy katar. Obudził się i ni stad ni zowad zielony katar tak gesty ze szok, do tego miał całe zaropiale oczy. Udało nam się wyjść z tego bez antybiotyku.
Mi laryngolog powiedział ze jeśli zaczyna się takim katarem u dziecka no to najważniejsze rozrzedzić to i w miarę często w pierwszych 3 dniach psikac Nasivinem. Ja wtedy bez większych oporów psikam mu do nosa z 3 razy na dobe i staram się robić inhalacje ale z tum ciężko. Jak nie chce to po prostu psikam solą stężona i nasivinem i odciagam z 3 razy dziennie. Ten nasivin właśnie po to żeby nie doszło albo maksymalnie Zminimalizować opcje zapalenia ucha
Jakby było bardzo zle to ewentualnie można spróbować kroplami z antybiotykiem do nosa. Kiedyś to był docortineff nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży, jest tez Tobrex a nawet Floxal który pierwotnie jest do oczu ale można spokojnie kropić w nos.
Zulugula lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu, moim zdaniem to normalne, miałam tak w pierwszej ciąży. Mdliło mnie bardzo od momentu pozytywnego testu. Na tyle.mocno że było mi bardzo ciężko utrzymać przez 2 tygodnie w tajemnicy ciążę przed domownikami. A od 6 tygodnia zaczęły się wymioty. Współczuję, wiem przez co przechodzisz 🙈 każda ciąża może być inna pod względem mdłości, u mnie np. w drugiej ciąży było znacznie lepiej niż w pierwszej.
Ulaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam wielokrotnie nawet colą i słonymi paluszkami... Kawałek suchej bułki przy łóżku był ok, i generalnie powolne wstawanie a nie zrywanie się na równe nogi. Najpierw chwilę poleżeć, potem posiedzieć i dopiero wstać. Unikałam też picia wody bezpośrednio po przebudzeniu, na pusty żołądek, bo to była gwarancja wymiotów. Co było straszne bo wzmożone pragnienie mi bardzo dokuczało a zjesc za bardzo nic nie byłam w stanie. Dla mnie jeszcze bardzo ok były banany 🍌 częste jedzenie chociaż odrobiny, mdłości na pustym żołądku to samonakręcająca się spirala - jesteś głodna, więc mdli Cię tak bardzo że nie możesz nic przełknąć, a nie możesz nic zjeść aby sobie ulżyć bo za bardzo Cię mdli. Nie dopuszczaj do uczucia głodu.
PS tak pół żartem, ja z tej okropnej ciąży mam Igę, która generalnie jest dość spokojnym dzieckiem. A z mało objawowej mam Jagodę hajnidkę 😂Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Dzięki veritaa. Wlasnie takiej odpowiedzi szukalam jak to jest z tym katarem. wczoraj zrobilam sporo inhalacji właśnie i dziś widzę, że się rozrzedził ten katar i nie jest tak zielony. Odciagnelam tez 2 razy. U nas kurczę z kroplami ciężko nawet na siłę.
Kurcze dziewczyny ja juz mam takie okropne mdłości ,nie wiem czy to normalne , że tak szybko. W poprzednich ciążach mialam totalnie lekkie i sporadycznie. Dziś w nocy wręcz mnie wybudzaly co chwilę, boli mnie teraz głowa a rano prawie zemdlałam na trasie łazienka-salon. Mialam jechać na bete ale nie jestem nawet w stanie wstać z łóżka takajestem słaba i zaraz kręci mi się w glowie
Te krople do nosa dicortinef ( czy jakoś tak) to ja daję na patyczek do uszu i do nosa wypedzlowac. Tak lekarz kazał.
Każda ciąża jest inna. Pewnie masz już wysoką betę 💪
Mi w cp przy becie 950 pojawiły się już mdłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 08:45
O ❤️
Z ❤️ -
Ja czuję się jak rozjechana chusteczka. Wczoraj cały dzień wielki ala migrenowy ból głowy. Rano obudziłam się już bez niego, ale za to mnie mdli.
Okres nie dość że przyszedł o 4 dni za wcześnie ( przez co rozjechały mi się umówione wcześniej wizyty u gina) to trwał 2 dni 🤦
Chyba bez ta stymulację wszystko się rozjechało 🤦♀️Iryska lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dicortineff to silny lek działający na konkretny rodzaj bakterii i jest na receptę. Generalnie pierwsza pediatra Tymka która była raczej delikatnie mówiąc kiepskim pediatra przepisywała nam to często, natomiast obecna powiedziała, zr ona nam tego nie przepisze, a jeśli mam w domu to lepiej nie używać, bo skutki dlugoterminowe mogą być dużo gorsze. Nie traktujcie tego jako porady, po prostu ten lek lepiej skonsultować z lekarzem przed użyciem
-
Ounai wrote:Dicortineff to silny lek działający na konkretny rodzaj bakterii i jest na receptę. Generalnie pierwsza pediatra Tymka która była raczej delikatnie mówiąc kiepskim pediatra przepisywała nam to często, natomiast obecna powiedziała, zr ona nam tego nie przepisze, a jeśli mam w domu to lepiej nie używać, bo skutki dlugoterminowe mogą być dużo gorsze. Nie traktujcie tego jako porady, po prostu ten lek lepiej skonsultować z lekarzem przed użyciem
On jest na receptę więc ciężko bez konsultacji lekarza go mieć 😉
My mieliśmy go pierwszy raz do nosa.
Z pół roku temu mieliśmy ale jako krople do oczu, jak ropą zaszły całe i otworzyć ich nie mogła 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Zulu, ja w tej ciąży poszłam na zwolnienie w 5+1 bo już miałam takie turbo mdlosci 🙈
A Domi w ciąży z Kacperkiem miała chyba tak jak Ty i Suszi, że od razu 😵 -
Lalia wrote:Zulu, ja w tej ciąży poszłam na zwolnienie w 5+1 bo już miałam takie turbo mdlosci 🙈
A Domi w ciąży z Kacperkiem miała chyba tak jak Ty i Suszi, że od razu 😵
Lalia patrzę na Twój suwak, a tu szok😳. Ty za 2 miesiące rodzisz 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 09:09
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Kochane, prosze Was o podpisanie petycji. Niedlugo bedzie protest w Warszawie. Rodzice/opiekunowie dzieci/osob z niepełnosprawnością moga dostawac zasilek opiekuńczy w wysokosci 2119zl (jesli ktos ma dwoje dzieci to dostaje tylko jeden zasilek)ale nie moga podjac legalnie pracy nawet na 1h/tygodniowo aby zlapac oddech. Nie wspominajac o kosztach utrzymania takiej osoby ktore znacznie przekraczają taka sume, w naszym wypadku to jest miesieczny koszt rehabilitacji, a gdzie tutaj dojazdy na rehabilitacje, sprzet i inne…
https://www.petycjeonline.com/petycja_trzech_punktow?s=98237015
Meggi110818, KarolinaMaria, emdar, Magnolia90, Lulu83, Zulugula lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Zulu ja dostałam lek na receptę od gina na te nudności, ale ja muszę chodzić do pracy, bo mam ważny projekt do domknięcia i to naprawdę duuuużo zmniejszyło mi te nudności. Za jakiś czas muszę spróbować odstawić, może już te nudności "przeszły". Jak zaczęłam tydzień temu wymiotować to musiałam zacząć brać, bo nie dało się funkcjonować.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu ja w tą ciążę przechodzę lajtowo jeśli chodzi o typowe objawy, żadnych mdłości, wymiotów itp, za to z chłopakami, a szczególnie z Julkiem miałam masakrę podobnie jak Ty teraz.. I tak do 5 miesiąca 😐
Życzę Ci upragnionej córki ❤️
A teraz wysyp dziewczynek więc może się udało 😃