Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny 🥰
Niby Gabi podobna do Majki, ale Majka to bardziej ja, a Gabi ojciec 😛 Majka oczy po mnie, wlosy po mężu, a Gabi odwrotnie 😛
Ja po pionizacji... Ojj ciężko... -
Tajka, zgodnie z obietnicą przekazuję Ci serdeczne gratulacje od Doomi i Kacperka 🥳🥳💙💙
madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Tajka, ale chodisz już po sama po oddziale?
Dziewczyny co mogę wziąć na katar w ciąży co wam się sprawdzało? Leje mi się z nosa, więc albo alergia albo jakiś wirus, bo poza tym nic więcej się nie dzieje.
Ja dostałam pozwolenie od lekarza na otrivin dla dzieci, ale max przez 5-7 dni. -
Annia, mi się wydaje że katar w ciąży jest najgorszy, bo jest najmniej opcji 🙄 na pewno można inhalacje z soli fizjologicznej, można psikać solą morską, ja sobie też kropilam trochę chusteczkę olbas oil żeby łatwiej mi się oddychało, ale to dosłownie 2-3 kropelki. Pij bardzo dużo, bo to też ponoć ułatwia jego "zejście" . Dużo zdrówka 😘
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Dziewczyny, mam rwę kulszowa a od jutra jestem sama z dziećmi. Macie jakieś magiczne sposoby poza tonami przeciwbólowych? Od lekarza dostałam tylko neurovit
Nie ma totalniemopcji kogoś ściągnąć? Może teściowa wiedźma?
Gratuluję dostania tej oferty pracy, kobieta rakieta z Ciebie 💓Ounai lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Apropo twixów, śniło mi się dziś, że na usg były 2 pęcherzyki 😱😆
Mówię Ci, że czuje pismo nosem 😘Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Tajka, gratulacje dzielna Mamusiu! 💕 Dużo zdrówka dla Was 🥰
Co do cc, to Suszarka już super opisałaOd siebie dodam, że ja na początku bardzo się bałam chodzić na 💩 (sorki za dosłowność 😅) i po powrocie do domu starałam się jeść produkty bogate w błonnik, żeby nie mieć problemów z zaparciami. Kiedy już przestaniesz nosić te majtki poporodowe to wybieraj takie, żeby nie uciskały miejsca cięcia (ja nosiłam takie z wyższym stanem, żeby gumka nie opinała blizny).
Ale przede wszystkim - bądź dla siebie łaskawa, cc to nie jest "łatwizna" jak to niektórzy określają, tylko operacja i to niemożliwe, żeby na drugi dzień czuć się już po niej super. Pozwól sobie w spokoju dochodzić do siebie, daj sobie na to czas, korzystaj z pomocy. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej -
Anet.kaa wrote:Fizjo. Może wyjdź jutro w trakcie pracy do jakiegoś aby jakoś dawać radę sama z dziećmi. Bardzo Ci współczuje, nawet nie wyobrażam sobie jak musi Cię boleć a tu jeszcze dwoje na pokładzie i męża brak.
Nie ma totalniemopcji kogoś ściągnąć? Może teściowa wiedźma?
Gratuluję dostania tej oferty pracy, kobieta rakieta z Ciebie 💓 -
Miałam telekonsultacje, nie chcą mi dać L4 bez zobaczenia czy naprawdę umieram z bólu, ale załatwiłam sobie home office i dostałam jakieś przeciwbolwe i rozkurczowe na receptę, tylko podobno straszne mdłości powodują. No ale cóż, jeśli tylko będę mogła chodzić... Odwiozę rano dzieci i będę pracować na leżąco to może jak odciążę na 1 dzień kręgosłup yo jakoś to później już pójdzie. Lekarka mówiła, że to może być od dzwigania Marty albo faktycznie mnie zawiało (u nas w pracy zrobili drzwi otwierane przepustką zaraz obok drzwi na zewnątrz, do palarni i tam wiecznie są uchylone te drzwi na zewnątrz i zanim się przyłoży ten identyfikator to 3x zdąży człowieka zawiać).
Misja samotna matka rozpoczęta z przytupem 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 21:31
-
Kurde dziewczyny nie wiem co robić, bo Gabi była przystawiona do piersi z jakąś godzine po cc, coś tam ciumkala, potem chyba dopiero ok 8,bo spala, ale to raczej kilka łyków, nie jakieś karmienie 15 min na 15 min.. Potem też jakieś ciumkanie. Ogólnie dużo śpi... Wybudzam ją, ale po przystawieniu zasypia. Nawet jakoś tej piersi nie potrzebuje jako smoczka...
Według mnie bardzo mało zjadła dzisiaj...jak już weźmie to kilka łyków i nie chce, wypuszcza, placze...
Czy to normalne w tej pierwszej dobie? Majka pamiętam więcej spędzała przy tym cycku...
Moze dac jej sie wyspac i wstanie glodna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 22:34
-
Tajka, Marta dostała cycka ok 15 jak się urodziła a potem dopiero nastepnego dnia i później tak co 4h dostawała, pociumkala i zasypiała. Noc spała cala w szpitalu, bez cycka (no chyba że pielegniarki ja dokarmiały w tajemnicy ale tego sie nigdy nie dowiem). Wyszłyśmy w 2 dobie, w domu przesypiala 4-5h w nocy, a dzień lubiła powisiec sobie z 30 min, czasami godzinę i spała na mnie. Ale to dopiero w domu. W szpitalu spała jak suseł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 22:41