Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Zulu, czekamy na wiadomości ❤️
Maniaa, co u córci? Dobrze pamiętam, że Alicja? 🤭 Chciałam być uczciwa i nie podglądać na pierwszą stronę 😂Nowastaraczka, Lalia, dmg111, Suszarka, Ania81, Ewa88 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
👩🏼28l
👨🏼34l -
Zulu w takiej wczesnej ciąży to nawet jeden dzień może robić dużą różnicę. Jest pęcherzyk i to dobra wiadomość, na ten moment więcej nam nie trzeba do szczęścia. Za tydzień będzie tam już kawał celebryty 😁
Nowastaraczka, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dokładnie! To jest poważny pęcherzyk! (Troche się rozczarowalam ze nie dwa ale i tak się ciesze!!!) I na pewno bedzie dobrze😍
Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Mnie te obrazy w głowie powstrzymują przed kolejną ciążą😁
Im większy Michałek tym bardziej nie chce mi się wracać do noworodkowych spraw 😁
Ja mam to samo... coraz bardziej się przekonuje że moze powinnam być mamą jedynaka :p
Jakoś mi ciężko na samą myśl tych pierwszych miesięcy a teraz jest już tak fajnie 🙈Iryska, kic83 lubią tę wiadomość
-
Tajka gratulacje! Wszystko się ułoży, nie martw się. Dajcie sobie po prostu chwilę czasu na organizację. Często początki kp są trudne, zwłaszcza w szpitalu. Ja moja córkę też musiałam dokarmić w szpitalu mm, bo inaczej byśmy nie wyszły. Ale kiedy wróciłam do domu, to na spokojnie podeszłam do tematu i udało się rozkręcić laktację i pojechałyśmy tylko na kp.
Qunai, do czwartku to jeszcze zdążysz stanąć na nogi, a Marta wydobrzeje. Tak więc nie trać nadziei na kolację
Zulu, wszystko będzie dobrze. Następna wizyta i zobaczysz pikającego człowiekaTajka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Zulu super! 💪
Gabi już lepiej chwyta pierś, ale jest leniwa. Muszę ją ciagle pobudzać żeby coś zassała... Ale i tak zasypia. Taka walka.. I wybudzam ją na karmienia..
Ja w ogóle nie śpię, w nocy może z 2h, w dzień nic. Mam dwie lokatorki i jak ja mogę spać to ich maluszki koncertują, no i nie mogę spać. A jedna jeszcze tak chrapie, że tragedia🤦♀️
Poza tym karmienie u nas trochę trwa. Bo walczę z nią tak nawet godzinę, potem ewentualnie siara zebrana ręcznie ok 2.5ml (szał..) przez strzykawke podana.. Potem ewentualnie mm też przez strzykawke... No i tak, jak np teraz zaczęłam karmienie ok 12, godzina cyc, potem dokarmienie.. Teraz jeszcze stymuluje laktatorem 15 min.. Pójdę spać, moze zasne, moze nie..
Boję się tej żółtaczki, z racji że jest taka ospała. No i spadku wagi. Dopuszczają tu 10%. Rano ważyła 3850g (urodzeniowa 4100g), a teraz 3915, ale w ubranku...
W ogole hit... Mialam przyjść ją zważyć, nakarmić i ponownie zważyć, żeby zobaczyć ile zjadla z tego cyca.. Glupota nie? Przecież tak się nie robi?
No i ważyła przed 3915, a po 3920...tylko ze w trakcie zrobiła kupe.. I polozna powiedziała że liczy się tak samo, czyli przez godzinę wiszenia na cycu zjadła 5ml mleka 😲😲 to trzeba dokarmic 25ml,bo w trzeciej dobie zapotrzebowanie to 30ml na porcje... No hit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 05:15