X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszyłam się że mam wielką skrzynię Lego Duplo dla drugiego dziecka i co? Marta woli zwykłe klocki. Pomyślałam, że może klocki sprawia, że moje dzieci będą się bawić wspólnie i tym samym od taty wracającego z Ameryki dostaną po jedn zestawie Lego Classic (jakby co polecam Auchan, płaciłam 104zl za zestaw a na Allegro taki sam 119zl)

received-511772380893898.jpg

Jeśli im się spodoba pod choinkę dostaną wiekszy zestaw

Suszarka, Annia, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, z tego co opisujesz to te zajęcia są ekstra :) Super, że Oluś robi postępy i że trafiliście na takie fajne osoby! 😊

Zulu, brawa dla Tomcia za nowe słowa w jego słowniku! 😊

Tajka, trzymam kciuki, żeby bilirubina szybko spadała. Olek jak nas wypisali miał w normie ale na granicy, położna nam zaleciła to o czym pisała Nowastaraczka, żeby go "naświetlać" światłem słonecznym przez okno. Pokazywała mi też, że mogę sobie sprawdzać na Olka stopce od spodu - maluszek ma różowe stópki, ale jak się naciśnie swoim opuszkiem i zabierze szybko palec, to skóra w tym miejscu na chwilę zmienia kolor. I ona mi tłumaczyła, że jeśli bilirubina jest wysoko, to wtedy to miejsce robi się żółte, a jeśli spada, to coraz bardziej się "wybiela". Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam i nie wiem czy to nie jest jakaś stara szkoła czy inne herezje, ale faktycznie na początku to miejsce było żółtawe, a później już coraz bardziej białe.

Ounai, jak Ty się czujesz i jak Marta? Olek też miał teraz w listopadzie taką infekcję, że miał okropny kaszel, a osłuchowo było zupełnie czysto. W sumie w końcu nie wiadomo, co to było, bo żaden z lekarzy u których byliśmy nie zdiagnozował go jakoś konkretnie.

Anniu, Metallica to również moje wielkie marzenie 😁 W 2019 nawet nie rozważałam kupna, bo 2 tygodnie później brałam ślub i miałam wtedy inne wydatki i ogólnie nerwowy czas, a teraz chyba nawet nie będę patrzeć na bilety, bo podejrzewam, że cena zabija i że nie będzie mnie obecnie stać. Może gdybym nie kupiła we wrześniu znowu biletów na Rammsteina, to by się znalazła na to kasa w budżecie, no ale tak to niestety. "Kto to wiedzioł" 😅 A jesteś w jakimś fanklubie, że kupiłaś w przedsprzedaży? Bo chyba dopiero jutro rusza normalna sprzedaż? Czy coś pomieszałam?

Annia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia żłobka. Olek w domu w ogóle nie chciał przymierzyć stroju który dla niego przygotowałam, a chciałam chociaż na chwilę mu założyć żeby zobaczyć, jak wygląda i czy pasuje. Mężowi też nie chciał dać sobie założyć tej maski i peleryny. Tymczasem w żłobku z kolei bez problemu dał się ubrać i w ogóle tego nie ściągnął, panie mówiły, że cały czas siedział w masce, nawet jeść w niej chciał 🤣

.

A dzisiaj z kolei "pisali" list do Mikołaja. Najpierw naklejali, co by chcieli dostać, później z pomocą cioć pakowali do koperty i przyklejali znaczek, a na koniec wrzucali do skrzynki na listy, którą panie wcześniej przygotowały. List dostaliśmy do domu, wynika z niego, że Olek chce dostać motor, wóz strażacki, sorter i klocki 😅

.

Powiem Wam, że ja jestem oczarowana tym żłobkiem. Dzieci codziennie robią coś ciekawego. Zawsze jak odbieram Olka to ciocie mówią, co dzisiaj robił, jak zjadł itd. Wczoraj jedna z nich bardzo chwaliła Olka, że się rozgadał i że ciągle coś opowiada. Dla mnie jest to informacja że czuje się tam dobrze, bo on jak jest niepewny towarzystwa to raczej za wiele się nie odzywa 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2022, 17:03

Lalia, Zulugula, Ladyo, Ewa88 , Wik89, Ounai, Ania81, Nowastaraczka, Annia, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się "super" załatwiłam, bo krzywo stanęłam i stopa mi się wykręciła, czego wynikiem jest ból w okolicy kostki 😓 Najpierw tak bolało, że myślałam, że coś złamałam... Ale później prawie przeszło, trochę czułam ból, ale nie pierwszy raz mi się tak zdarzyło krzywo postawić nogę, więc stwierdziłam, że przejdzie jak zawsze. Tylko teraz niestety ból się nasilił 😥 Zrobiłam sobie okład z Altacetu, mam nadzieję, że do rana będzie jakaś poprawa...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 09:26

Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego wczoraj piekli pierniczki, a dzisiaj warsztaty z rodzicami i ozdabianie :D

Zulugula, Inga28, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam wczoraj nowy cykl, więc testuję - jeśli to będzie miało jakiś sens;) - jakoś po Świętach

Zulugula, patrycja92, Annia, Ounai, Nowastaraczka, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! Witam się w grudniu 🎄

Lalia super, że widzicie postępy! Tak jak Ania mówi, przyjdzie taki moment, że już nie ogarniesz jakie nowe słowa zna 😅 Fajnie, że będziecie chodzić na takie zajęcia. Dla dzieci to zawsze jakieś urozmaicenie i dodatkowo kontakt z innymi dziećmi to jednak zawsze na plus 😊

Ouina jak się czujesz? Dajesz jakoś radę czy mama przyjechała pomoc?

Clover super strój! 😍

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gustaw dzisiaj w żłobku ma urodziny, a jutro mała imprezka na sali zabaw 😊 Wczoraj ubraliśmy już choinkę, niestety bombki są bardzo kuszące i już dwie poszły… 🤡 chyba muszę jednak wymienić na plastikowe 😅

I oczywiście wczoraj zapytałam w żłobku czy była jakaś sytuacja, że Maks bił Gustawa, to się okazało, że ten siniak na brodzie to nie od upadku a właśnie od Maksa bo go ugryzł 🤦🏻‍♀️

6c506594c684.jpg

Zulugula, Ania81, Wik89, Iryska, Nowastaraczka, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam kciuki za nowy cykl ✊🏽

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wik z całych sił zaciskam kciuki!

Ja już upuścilam krew na tą nieszczęsną bete.. nawet nie wiem jaki wynik w tym momencie ma być prawidłowy. Czytalam, że beta zwalnia po 6000 i podwaja się już wtedy dopiero po 96h ale to chyba info z jakiegoś forum , więc nie wiem ile w tym prawdy

Na późniejszym etapie, przy większych wartościach chyba ta beta jest już niemiarodajna, lekarz pewnie chve tylko spraedzic czy jest tendencja wzrostowa. Teraz to głównie na usg się lekarze opierają. Kiedy masz wizytę teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2022, 10:04

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wydałam właśnie 250zł w labie. I to tylko część badań bo drugą połowę mam w pakiecie pzu. Ale będę wiedzieć czy moje chroniczne zmęczenie ma jakieś podłoże medyczne.

Inga nie powinni zatajać przed Wami informacji co naprawdę soe stało. Chociaż ostatnio Marta wróciła z wielką śliwą a ciocie nic mi nie powiedziały. Następnego dnia ciocia przeprosiła i powiedziała sama z siebie, że głupio wyszło bo opowiadała o pierdolach a pominęła to co Marcie się stało. Ale to było jednorazowo. Zawsze ciocie mówią mi o każdym zadrapaniu, a Marta dość często jakieś ma;)

Do pomocy nie brałam mamy. Nadal nie do konca jej ufam czy wytrzyma żeby nie pić. Wczoraj tylko siostra przyszła na 1h, to wyskoczyłam sobie na zakupy. To był taki relaks, jak nie musiałam gonić Marty i negocjować z nią czego nie dostanie 😂

Tymka odbieram codziennie o 13 jest taki szczęśliwy jak nie wiem. Marta wczoraj zasnęła jak jechaliśmy z Tymkiem że szkoły i nie poszła już na drzemkę (jechaliśmy 15min). Oczywiście nie poszła wcześniej spać tylko później:/

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak zupełnie na szybko mam pytanie . Wiecie kiedy rozpoczynają się wyprzedaże na next ? Co roku są na koniec roku takie mega wyprzedaże ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnie kiedy…. 26.12 ? Kojarzy któraś ? 🙈🙈

Ania81 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    A kojarzycie czy przy pustym jaju beta rośnie miarowo?

Mi na początku rosła prawidłowo, potem w 6+3 dostałam plamienia, pojechałam do szpitala i okazało się, że nie ma zarodka a pęcherzyk ciążowy jest zniekształcony. Mój lekarz kazał oznaczyć betę (właśnie odnalazłam sms którego pisałam do lekarza) i pierwsza beta wynosiła 6724 a druga 9204 czyli przyrost o 36,9%

Wiem, że się stresujesz ale tak na prawdę musisz wytrzymać do poniedziałku. Trzymam kciuki z całych sił żeby wszystko było dobrze!

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai Pani wczoraj przeprosiła, skupiły się na tym upadku i zapomniały, że rano ten chłopiec go ugryzł. Tak to też zawsze mówią, że gdzieś upadł, czy uderzył się zabawką. Nawet jak ma małe zadrapanie. Więc chyba faktycznie się zestresowały tym upadkiem na dworze i zapomniały o ugryzieniu

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W poniedziałek po południu mam wizyte, i w ten sam dzień mam tez powtórzyć bete jeszcze. Zwariuję do tego czasu
    Ja pewnie bym gdzieś poszła na usg na samo sprawdzenie wcześniej 🙈 ale ja to ja, jestem mega niecierpliwa 🤦‍♀️

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Dziewczyny ja tak zupełnie na szybko mam pytanie . Wiecie kiedy rozpoczynają się wyprzedaże na next ? Co roku są na koniec roku takie mega wyprzedaże ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnie kiedy…. 26.12 ? Kojarzy któraś ? 🙈🙈

Tak 26/12

veritaa lubi tę wiadomość

‹‹ 5322 5323 5324 5325 5326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ