Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadia 🎀
Ale jeszcze bierzemy pod uwagę Oliwie i Lilianne 🙂
Ulka mam prośbę edytowała byś zdjęcie bo je potem usunę 🙂Nowastaraczka, Ania81, emdar lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Dobrze, że piszecie o tej Kici Koci, jutro włącze Poli. U nas ostatnio sporo bajek ale Polcia jest mocno chora i włączam jej aby choć troche poleżała.
Patrzcie na to
❤️❤️❤️
Dziewczyny, polecacie coś na uporczywy mokry kaszel? Jutro idziemy znowu do lekarza bo jest wg mnie coraz gorzej, ale Wy znacie różne super specyfiki które pomagają.Suszarka, Lalia, dmg111, Enigvaa, Nowastaraczka, Ewa88 , Ounai, Ladyo, Ania81, Zulugula, emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
Kicia obejrzana, ja jestem zawiedziona, dziecko zachwycone i woła jeszcze 😅 od dwóch dni nie spała w dzień, nie robi to na niej wrażenia, w dzień nawet nie ziewnie. Za to wieczorem zasypia przed 20 w dosłownie 5 min. Jeśli nie jest to etap przejściowy to chyba powoli będziemy żegnać drzemki. Lepsze to niż sen w dzień a potem szaleństwo do 22, to nie na moje nerwy 🙈 a ja się chyba wybiorę na badania bo nie jestem w stanie schudnąć mimo ogromnych chęci, muszę sobie ogarnąć tarczycę i insulinę to okaże się czy mój organizm nie ogarnia czy po prostu mam za słabą wolę i tyle 😅
Nadzieja gratulacje 😘 sukienkowe szaleństwo czas start 😁 Nadia to bardzo ładne imię i super pasuje do Oliwiera. Oliwia i Oliwier do mnie nie przemawia, bo to trochę tak jakbyś nazwała dwóch synów Paweł i Gaweł 🙃 ale to oczywiście Wasza decyzja. Imię samo s sobie super i sama je rozważałam.
Anetka polubiłam za fryzurę, mega 🥰 na kaszelkach się nie znam, więc nie pomogę, Iga miała tylko raz i wtedy dostala krople wykrztuśne i inhalacje z pulmocortu i berodualu. Oby lekarz coś zaradził ✊
Lalia co tam u Was słychać? Może jakaś aktualizacja brzuszka? 😁 Zresztą aktualizacje brzuszkowe chętnie pooglądamy od wszystkich 😁
Ounai jak się masz? Pogodziliście się z mężem?
emdar jak się czujesz? ❤️❤️❤️Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anetka na taki uporczywy i przeszkadzający Malwina dostala kiedys sinecod kropelki, obrzydliwe, ale pomagalo, zwlaszcza w nocy jak nie mogla przez to spac.
Mega warkoczyk! Ciekawe czy Malwina pozwoli taki sobie zrobic 🤔🔸28 lat
Anetka na mokry kaszel to nam doktorcio dawał berodural do inhalacji potem sol fizjologiczna ale ta 3% i oklepywanie. Jak z inhalacjami nie szlo to deflegmin ( ja kupilam w kropelkach i kropilam ulubione wafelki Leona bo z syropami jest ciezko) zwykle inhalacje tez robilismy jak byl przypływ chęci i wspolpracy. Oby Polci szybko przeszlo bo teraz okropny czas chorób
Leoś byl w domu 2tyg a i tak nadal ma katar jeszcze. Na szczescie juz bez kaszlu. Zresztą ja sama się zaraziłam i nie mogę się z tego opamiętać wiec dzieciaczki i tak są super dzielne 🥰😘
-
U nas na mokry kaszel deflegmin dwa razy rano i przed 15, to przez max 3 dni zazwyczaj lekarz zaleca, no i inhalacje zwykle sola fizjo plus oklepywanie ok 15 min po inhalacji. Do tego czyszczenie nosa czeste, zeby nie splywala wydzielina. No a na noc Herbapect Junior jesli nocny kaszel meczy. Raz jak bardzo meczacy mial nocny kaszel, takie ataki, to chyba levopront dostal na kilka dni, pomoglo. Ale to na suchy maczacy kaszel
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziękuję Wam za rady. Mam sinecod, moze moglam jej podać dziś na noc bo męczy się mocno. W sumie nigdy wczesniej nie miała takiego kaszlu więc trochę panikuje i w razie w wyprałam dres aby mieć do szpitala
Zobaczymy co powie jutro lekarz.
Oczywiście mnie też już gardło boli. Oby tylko moja mama się nie zaraziła bo ledwo wyszła z 3 tygodniowego chorowania bo naszym ostatnim spotkaniu.
Dmg, ciocia w żłobku jej te zrobiła ale ja też robiłam podczas ogladania bajki.
Dmg jaki masz plan leczenia endomałpy?
Enigva, jak Malwi po podaniu leku?dmg111 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Melduję się i ja! ❤️
11.09.2020 - chłopak
Teraz podejrzewam, że jestem w ciąży mam objawy takie jak:
ból głowy, senność, zmęczenie i uczucie w brzuchu takie samo jak przy pierwszej ciąży dodam też że czasami to uczucie przechodzi i pojawia się ból identyczny jak menstruacyjny.
Testu nie robiłam bo by napewno nie pokazał jest to 3 tydzień więc za wcześnie.Moje pytanie brzmi czy któraś z Was też tak szybko czuła objawy i z ciąża rozwijała sie prawidłowo ? -
Moja córka w domu nie pozwala się czesać ale magia żłobka działała i odbierałam ja uczesana właśnie w przeróżne francuzy, warkocze itp 🤣
Teraz od roku ma włosy krótkie w sensie takiego boba i dla wszystkich to najlepsze wyjscie bo nie ma płaczu ze ona nie chce się czesać i tez łatwiej mi je myć bo ma strasznie gęste włosy )
Anetka u nas na mokry kaszel który się długo ciągnął to zapisywał lekarz pecto drill. Zazwyczaj do stosowania 2 dni i kaszel przechodził ale trzeba tez pamiętać ze objaw kaszlu nie jest niczym złym , moje dzieciaki teraz kaszel mokry to maja cały czas mniejszy czy większy . Ale w nocy spia normalnie i ogólnie nie przeszkadza im to w funkcjonowaniu.
Nadzieja gratuluje i z imionami uważam podobnie jak Suszarka
Ja jestem od dzisiaj rana sama z dzieciakami na weekend , wyszliśmy o 7 wróciliśmy o 17 ale dzieciaki od 20 już spia 🥳🥳🥳Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualny
-
Suszarko, niby rozmawiamy, ale u nas to poważniejsza sprawa i jeszcze wiele wody upłynie zanim sobie wszystko poukładamy tak jak trzeba. Dużo się zmieniło po mojej terapii, ja się zmieniłam I mojemu mężowi trudno to zaakceptować.
Anetka, sinecod możesz dać na noc ale w dzień musisz dawać syropy wykrztusne. Po nich będzie więcej kaszlec, ale tak wygląda proces leczenia mokrego kaszlu. Pamietaj żeby podać ostatmi raz nie krócej niż na 3-4h przed snem. Czyli gdzieś ok 17, zależy jak ją kładziesz spać. -
Hej, jestem jestem; dziękuję za troskę ❤. Dziś już czuję się dobrze, ale w środę było mocno słabo. No ale to było w środę, a dziś już Pt, i czuję się naprawdę spoko🙂. Myślę, że fakt że drugi dzień jest piękne słońce w Wawie swoje robi, bo ostatnia szarzyzna po prostu dobijała...
Poza tym wszystko dobrze. Dokupiłam resztę prezentów online; zakupy spożywcze zrobi na Święta mąż( u nas są Święta, przyjeżdża moja mama i mój brat). Ja już nie łażę po sklepach, co by nie zbierać wirusów. Dziś mąż kupuję choinkę 🌲!!! Julek juz nie może się doczekać( ja w sumie też, mąż jakoś najmniej 😅).
Udało nam się wczoraj zaszczepić Julka na grypę, co uważam za mały sukces bo znaleźć w sezonie "okno zdrowotne" przy dziecku chodzącym do żłobka nie jest lekko.
Wszystkim chorowitkom życzę duuuzo zdrowia ❤.
Nadzieja, gratuluję córeczki ❤.
Lalia, asias86, Ania81, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙