Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Meggi, hemoglobinę mam akurat naprawdę niezłą,bo codziennie piję zakwas z buraków:) No ale spadające leukocyty to akurat podobno dość "popularny" efekt uboczny chemii 😏
Moja babcia brała też w trakcie chemii i redio colostrum, nie wiem czy ono na białe krwinki nie działa też pozytywnie. I też nie wiem na ile skuteczne jest, teraz dość popularne, ale ja nie sprawdzałam nigdy jego działania. Chociaż jeden pediatra kiedyś wspomniał, jak Oliwka ciągle chorowala...O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:KarolinaMaria Ty pracujesz w ochronie środowiska i sprawozdaniach? Jestt to firma konsultingowa, której inne firmy zlecają wykonanie sprawozdań?
Na umowę zlecenie mam opcje wykonać kilka sprawozdań, ale nie mam pojęcia jak je wycenić i czy w ogóle opłaca mi się za to wziąć, bo nie chcę po nocach siedzieć za 200 zł, a nie mam pojęcia jaką kwotę przyjąć. Od strony pracodawcy nie poznałam kwoty jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 19:31
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Ja zajmuję się oś w zakładzie przemysłowym, mamy kilka instalacji z pozwoleniem zintegrowanym. Ale kiedyś interesowałam się taką dodatkową pracą i właśnie wiem, ze ciężko tę robotę wycenić. Moja koleżanka z poprzedniej pracy ma kilka takich fuszek, zrobiła szybki odsiew i odpuściła skomplikowane i mało opłacalne zakłady, np. firma mająca 5 miejsc korzystania ze środowiska, x różnych kotłów C.O., x aut na różne paliwa itd., a chcieli płacić grosze i mieli problem z przekazaniem danych. Co innego robić KOBiZE i opłaty za jeden mały kocioł i dwa auta służbowe, a co innego pełną sprawozdawczość z BDO włącznie. Ja na Twoim miejscu zaproponowałabym widełki za sprawozdanie w zależności od jego skomplikowania, albo cenę za godzinę pracy, np. 100 zł za godzinę, wliczasz w to czas przygotowywania danych, robienie samego sprawozdania, wysłanie i ewentualne pytania. Jak komuś będzie zależało na dobrze wykonanych sprawozdaniach i dopełnieniu obowiązków wynikających z ustaw oś to zapłaci każde pieniądze. A jak chce pożydzić to niech sam ślęczy po nocach
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Emdar, trzymam kciuki niezmiennie za to, żeby wyniki szybko wróciły do tych wymaganych i żebyś mogła wziąć chemię.
Ja się zdecydowałam zrobić badania w kierunku nosicielstwa genów nowotworowych, 2 stycznia idę do onkologa po skierowanie. Lepiej wiedzieć niż nie.
Przy okazji zapytam, czy któraś z Was wymiotowała zazywajac metformax? Jeśli zjem mało slodkiego to mnie mdli. W święta zjadłam 4 kawałki ciasta, wypiłam kilka kubków herbaty z miodem i zwymiotowałamemdar lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Emdar, trzymam kciuki niezmiennie za to, żeby wyniki szybko wróciły do tych wymaganych i żebyś mogła wziąć chemię.
Ja się zdecydowałam zrobić badania w kierunku nosicielstwa genów nowotworowych, 2 stycznia idę do onkologa po skierowanie. Lepiej wiedzieć niż nie.
Przy okazji zapytam, czy któraś z Was wymiotowała zazywajac metformax? Jeśli zjem mało slodkiego to mnie mdli. W święta zjadłam 4 kawałki ciasta, wypiłam kilka kubków herbaty z miodem i zwymiotowałam
Mówi się, że metformia "uczy odżywiania". Tak, może tak być, że jak za dużo spożyjesz niedozwolonych rzeczy, w tym dużo cukrów (ciastka, słodkie napoje itp). Wtedy albo mdłości albo też właśnie wymioty.
Ja gdy biorę metformine i pomyślę żeby zjeść coś słodkiego to od razu na sama myśl mi się niedobrze robi xD
A takie badania można na nfz dostać?O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Mówi się, że metformia "uczy odżywiania". Tak, może tak być, że jak za dużo spożyjesz niedozwolonych rzeczy, w tym dużo cukrów (ciastka, słodkie napoje itp). Wtedy albo mdłości albo też właśnie wymioty.
Ja gdy biorę metformine i pomyślę żeby zjeść coś słodkiego to od razu na sama myśl mi się niedobrze robi xD
A takie badania można na nfz dostać? -
Ounai wrote:Można jeśli masz obciążający wywiad. U mnie od strony mamy: pradziadek rąk żołądka, dziadek rak, a od strony taty: babcia rak piersi, dwie siostry taty rak piersi, tata gluczorakorak trzustki, dziadek rak prostaty. Tak więc jak sama widzisz, obciążenie jest bardzo duże. Oczywiście "na gębę" nikt Ci nie uwierzy więc trzeba posiadać dokumentację medyczną tych osób.
u mnie chorowała i mama i tato, dziadkowie tez. Zaznaczyłam to w ankiecie, pobrali krew itp. Po jakimś czasie zostałam wezwana na konsultacje już z wynikami, na szczęście bez nosicielstwa. Dostałam zalecenia jak często robić badania w kierunku konkretnych nowotworów.
-
Ladyo wrote:Ja robiłam, nie miałam dokumentacji medycznej tych osób i właśnie „na gębę”
u mnie chorowała i mama i tato, dziadkowie tez. Zaznaczyłam to w ankiecie, pobrali krew itp. Po jakimś czasie zostałam wezwana na konsultacje już z wynikami, na szczęście bez nosicielstwa. Dostałam zalecenia jak często robić badania w kierunku konkretnych nowotworów.
A to trzeba najpierw do rodzinnego i do onkologa na nfz? Taka droga jest?
Też myślę żeby to zrobić, bo ciocie, babcia, dziadkowie, w sumie każdy kto w rodzinie nie żyje to umarł na nowotwór.
Kiedyś robiłam jeden marker na raka jajnika, ale to tak sama, prytwanie, bo ciągle mi się coś nimi działo i ginekolog mi nawet wtedy kazał to zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 10:46
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, ponieważ trochę jestem "w temacie" to podobno na NFZ mogą Ci zrobić jedynie bardzo podstawowy pakiet. A i na to ( to też podobno, bo nie sprawdzałam) bardzo trudno się załapać. Od - w sumie trzech niezależnych - onkologów usłyszałam,że najlepiej jest ( niestety) zrobić to prywatnie za pośrednictwem badamygeny.pl( ja zrobiłam tuż przed Świętami, na wynik czeka się 3 miesiące).
Zulu, jak się masz? Moc siły przesyłam❤.
Dziękuję Wam za wszystkie ciepłe myśli i słowa ❤😘.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 11:42
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Meggi, ponieważ trochę jestem "w temacie" to podobno na NFZ mogą Ci zrobić jedynie bardzo podstawowy pakiet. A i na to ( to też podobno, bo nie sprawdzałam) bardzo trudno się załapać. Od - w sumie trzech niezależnych - onkologów usłyszałam,że najlepiej jest ( niestety) zrobić to prywatnie za pośrednictwem badamygeny.pl( ja zrobiłam tuż przed Świętami, na wynik czeka się 3 miesiące).
Zulu, jak się masz? Moc siły przesyłam❤.
Dziękuję Wam za wszystkie ciepłe myśli i słowa ❤😘.
Kurde to może więcej zachodu o załatwienia na nfz niż pożytku? Ladyo jakie udało Ci się na nfz zrobić? Jaki pakiet?
O ❤️
Z ❤️