Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, Twoja cdl ma rację. Cycki bardzo mocno reagują na stres i zmęczenie. Możesz odciągać nawet 50x na dobę, ale jak nie zadbasz o siebie to nic z tego nie będzie. Medycznie zrobiłaś już wszystko. Teraz czas zadbać o głowę. Jak nie umiesz sama a tak bardzo zależy Ci na tym kp to idź do psychologa, terapeuty, kogokolwiek komu zaufasz i zacznij z nim pracować. Zyska nie tylko kp, ale przede wszystkim Ty i Wasza rodzina ❤
Tajka lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Ok, dzięki za informacje. A jak sie chodzi na misia?
Ja już nie wiem komu wierzyć, każdy mówi co innego. Pójdę do innego fizjo, tylko muszę znaleźć kogoś kto sie w tym specjalizuje
Ręce i nogi na podłodze tylek i brzuch w górze. Wpisz w Google i wyskoczy. Np tutaj masz
https://hejhoodzieciach.pl/pozycja-niedzwiadka/?amp
Nam dodatkowo na tą miednice do przodu, kazała fizjo trzymać za biorda żeby tylek był bardziej w górze, takie jakby podwijanie byloTajka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ręce i nogi na podłodze tylek i brzuch w górze. Wpisz w Google i wyskoczy. Np tutaj masz
https://hejhoodzieciach.pl/pozycja-niedzwiadka/?amp
Nam dodatkowo na tą miednice do przodu, kazała fizjo trzymać za biorda żeby tylek był bardziej w górze, takie jakby podwijanie bylo -
Suszi, napisałaś o różnicy wieku to co ja miałam na myśli, a nie potrafiłam ubrać w słowa ❤️
Meggi, wszystkiego co najlepsze dla Oliwki! 👸 Rośnij duża i szczęśliwa Oli! 🥳🥳🥳
Witaj Michałku! 🤩 Jak miło, że nam się pokazałeś 💙Meggi110818, Iryska, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Zulu dobrze słyszeć ze u Ciebie lepiej. Trzymam mocno kciuki i wierze ze doczekasz się drugiego dziecka
Meggi sto lat dla Oliwki
Tajka jesteś bardzo silna, pamiętaj ze Gabrysia jest jeszcze maluuuutka. Ciężko złapać rutynę przy takim
Malenstwie. Wiem co czujesz , ja tez głównie siedziałam sama z dziecmi bez pomocy nikogo a miałam Anie starsza a było mi ciężko. Do dzisiaj jest … ale jest lepiej , inaczej. Wiec jeszcze trochę z każdym dniem bedzie Wam łatwiej
Co do tej różnicy wieku to wg mnie nie ma idealnej… my chcieliśmy możliwie mała ale tylko dlatego ze uważamy ze ma ona znaczenie w tych najmłodszych latach, po prostu chcielismy żeby nasze dzieci miały wspólne „ sprawy „, chodziły razem do przedszkola, razem przeżywały dzieciństwo. Teraz cieszę się ze mimo rożnej płci będą mieli razem pokój przez 3 lata aż Ania nie pójdzie do szkoły.
Moj mąż ma dwójkę braci i obecnie ma
Lepszy kontakt z tym starszym o 5 lat a nie tym o 2. Wszystkie jednak wspomnienia z dzieciństwa wiąże z starszym bratem o 2 lata. Wspólne przedszkola, szkoła itp
Absolutnie nie uważam ze rodzeństwo z duza różnica wieku jest gorsze… wszystko ma swoje plusy i minusy a nie wszystko w życiu dzieje się tak jakbyśmy chcieliZulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Tajka wrote:Inga, gratulacje🥰
Zulu, dobrze, że już po wszystkim, jesteś bardzo silną babką 💪😘
Co u nas... No łatwo nie jest 😀
Gabrysia niestety dużo płacze. Cały czas męczy ją brzuszek. Placze z każdym bakiem, kupa to wysiłek. Wybudza się przez to ciągle. Odrywa od piersi. Nie wiem już co robić. Na razie odstawiłam vigantol i biogaie i zaczęłam dawać espumisan. Myślę o zmianie mleka.
Prawie 24/7 jest u mnie na rękach. Wtedy jeszvze jako tako śpi, bo odłożona najczęściej jest wybudzana przez ten brzuch i nie potrafi sama wrócić do snu. Ogólnie to ciężko mówić już o jakiejkolwiek rutynie, nie ogarniam jej snu. I swojego też bo śpię tyle co nic
Jeśli chodzi o karmienie.. To dalsj walczymy. Byłam przed świętami u cdl. Stwierdziła, że mam zaburzenia wyrzutu oksycotyny orzez nadmierny stres związany z karmieniem i zmęczenie. Wg niej mam tylko jeden pierwszy wypływ, Gabi spija co łatwo leci a dalej już nie ma tych wypływów. Wg niej Gabi spija z piersi 10-20ml. Zaleciła zupełnie odstawić laktator i wyluzować. Dokarmiać co 2-3h,zmienić butelke. Niestety po 2 dniach poczułam, że jest gorzej niż było. Jakby mleka mniej a Gabi gorzej ssała. Więc od niedzieli wróciłam do laktatora i odciagam 10x dziennie w celu pobudzenia laktacji. Wiem, chore... Ale podjelam próbę, może wytrzymam do niedzieli, na razie raczej zmian nie widzę.
Tylko dziwne jest to, że w ostatnim tyg Gabi przybrala aż ok 400g. Przy dokarmianiu ok 200-300ml dziennie. Raczej potrzebuje więcej, więc z tego cycka coś musi jeść... Tylko jak ją przystawiam, ona w 2 minuty zjada co ma zjeść i później są nerwy i wyrywanie się, jakby było pusto, więc no daję butlę bo płacze. Mogłabym spróbować na samej piersi, ale są takie akcje zawsze, że się nie da nie dać tej butelki...ale jestem bliska zostawić tą "zabawę". Ja chyba po prostu tego mleka nie jestem w stanie tak wyprodukować ☹️ może to kwestia hormonów, podobno tarczyca ma tu znaczenie, może kwestia piersi, gruczołów. Ale jeszcze się delikatnie ludzę, że nie jest laktacja rozkręcona, bo mi jej Gabi nie rozkręciła i że jeszcze się uda rozkrecic. Zwariować można.
Chodzimy do fizjo na jej napięcie. Ćwiczymy vojty. Tzn fizjo ćwiczy raz w tygodniu dobrą godzinę, w domu nie mamy ćwiczeń. Jest już progres.
Maja się cudownie rozwija, z dnia na dzień coraz mądrzejsza. Wszystko rozumie. Bardzo pomaga orzy Gabrysi. Cudowne jest to, że w ogóle nie jest zazdrosna, tylko do niej przychodzi, całuje, glaszcze, bierze szczotke i czesze, zbiera pampersy i wynosi do śmieci 😀 wszystko zawsze pidaje, pieluszki, butelke. Kladzie się obok niej na macie 😊 Słodka w tym wszystkim jest 🥰
Tylko ja tak mało czasu niestety z nią spędzam. Staram się wygospodarować minuty i każdą wolną minute chcę z nią spędzać, ale jest tak ciężko... Naprawdę Gabrysia ciągle wymaga rąk.. Mąż jest jeszcze w domu, to poświęca 100% swojego czasu Mai, plua ogarnia dom, posiłki, dla nas, dla Mai. Bardzo źle mi z tym, ale Gabrysia też mnie potrzebuje. Mam nadzieję, że z czasem jakoś się to unormuje i Gabrysia będzie mniej wymagająca. Albo ja się jakoś bardziej zorganizuje, bo teraz to czasem wyjść do toalety jest ciężko 🤦♀️Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
asias86 wrote:U nas dalej problem z przybieraniem, więc jak widzę 400g w tydzień to szok. Bartek co raz więc na piersi, ale nawet jak był na piersi plus butelka po każdej piersi to max 200 g na tydzień
też dzieci są różne. Iga mi się urodziła 4010 i jak miała dokładnie 2 miesiące i 23 dni to ważyła 6580. Jagoda się urodziła 3300 i wagę 6200 osiągnęła jak miała ponad 4 miesiące i 5 dni. U nas był ten problem z bmk i potem zaczęła przybierać lepiej, jednak nadal jest dość drobnym dzieckiem, za tydzień kończy 9 m-cy a wchodzi jeszvze w niektóre 68. Za to Iga kolos, w Jagody wieku nosiła 86. A dziś jej spodnie na 104 kupiłam i są sumie spoko 🙈 niby rodzeństwo, wychowywane i karmione tak samo, a pula genowa zupełnie inna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 19:00
asias86 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny, jak teraz wygląda rozmiarowka sinsay? Chodzi mi o sukienki, bo moje dziecko odmówiło noszenia spodni nawet do spania. Muszę jej dokupić jakiekolwiek sukienki do żłobka. Kiedyś ubrania z sinsay były mniejsze niż standardowe, ale jakiś czas temu sweter który kupilam Marcie jako 86 spokojnie nadaje się jako małe 98
-
Ounai wrote:Dziewczyny, jak teraz wygląda rozmiarowka sinsay? Chodzi mi o sukienki, bo moje dziecko odmówiło noszenia spodni nawet do spania. Muszę jej dokupić jakiekolwiek sukienki do żłobka. Kiedyś ubrania z sinsay były mniejsze niż standardowe, ale jakiś czas temu sweter który kupilam Marcie jako 86 spokojnie nadaje się jako małe 98
Chyba loteria. Ogladalam wczoraj swetry to tak jak mowisz ogromne, a bluzy standardowo wypadały 🙈 za to sobie wzielam spodnie 38 i ledwo dupsko wciskam 🙄🔸28 lat
Ounai wrote:Dziewczyny, jak teraz wygląda rozmiarowka sinsay? Chodzi mi o sukienki, bo moje dziecko odmówiło noszenia spodni nawet do spania. Muszę jej dokupić jakiekolwiek sukienki do żłobka. Kiedyś ubrania z sinsay były mniejsze niż standardowe, ale jakiś czas temu sweter który kupilam Marcie jako 86 spokojnie nadaje się jako małe 98
Enigva ma rację, totalna loteria. Możesz kupić trzy różne sukienki w tym samym rozmiarze, a się okaże że jedna wypada mniejsza, druga wieksza, a trzecia jest adekwatna. Mieliśmy tak z bluzami. Pajace są raczej adekwatne lub mniejsze. Koszulki z długim rękawem mają bardzo długie rękawy, a same na długość są adekwatne lub krótsze. Spodnie na długość adekwatne do rozmiaru, ale w pasie potrafią być szerokie. Bodziaki to już w ogóle chybił trafił, albo maleńkie albo wielkie. -
Jak masz gdzieś blisko sklep to ewentualnie zwrócisz jak będzie za duże/za małe. Ja tak robię 😂
Ps. Zgodzę się z Lalia, spodnie bywają szerokie w pasie. Kilka par już zwróciłam bo zjeżdżały z tyłka 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 20:53
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Wszystkiego co najlepsze Oliwka 🥰🥰
Asia, 200g to spoko 😊 no Gabi w tym tygodniu chuba tak przybrala, bo 2 dni ją więcej dokarmialam, za zaleceniem cdl co 2-3h ok 50ml i dużo razy w coagu dnia jadła, wychodziło chyba ok 8. Ale od niedzieli już mniej ją dokarmiam, a teraz staram się tak 4x po max 60ml i zobaczymy. Jak po piersi płacze to jej daję a jak zasypia to śpi na rękach 😊 w nocy staram się jak najwięcej na piersi.
Może u was jest problem z alergią, nietolerancją że czasem słabiej przybiera? A dużo je z piersi? Udało Ci się rozkrecic laktacje laktatorem?