Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was nie planuje z jakiś powodów zapisać dziecka od września do przedszkola, chodzi o dzieci z rocznika 2020? Czy któraś z Was zostawia dłużej w żłobku? Kiedy u Was rozpoczynają się zapisy?
Oliwka jest z końcówki grudnia i od września idzie do przedszkola, chociaż też mogłaby spokojnie iść dopiero w grudniu. Od kwietnia wraca do żłobka.
Do państwowego przedszkola zapisy u Nas w marcu ruszają, a do prywatnego zapisywałam w maju rok temu ( wiem że teraz już nie ma miejsc, bo sąsiadka chciała syna dopisać)O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny, pozdrawiam znad morza, postaram się w wolnej chwili wrzucić jakieś foto. Ja tylko tak na szybko, ofc nie cytujcie: nikt nie pobije mojej teściowej, która na wieść o naszym ślubie powiedziała do Lucka 'no wreszcie dziecko będzie miało matkę i OJCA' 🤪 czyli, że do tej pory Mati była chyba listonosza, albo nie wiem kogo. Czy kogoś jeszcze dziwi, że z nią nie utrzymuję kontaktu? 🤣
Clover, jesteś bardzo mądrą dziewczyną, lubię czytać Twoje posty
Kristin, witaj ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 21:49
emdar, Clover, Annia, Ounai, Ladyo, Suszarka, Zulugula, Kristin1990, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ewa88 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was nie planuje z jakiś powodów zapisać dziecka od września do przedszkola, chodzi o dzieci z rocznika 2020? Czy któraś z Was zostawia dłużej w żłobku? Kiedy u Was rozpoczynają się zapisy?
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edmar chciałabym ją puścić od września do przedszkola ale raz nie wiem czy się dostanie do państwowego a dwa nie wiem czy się pozbędziemy pieluchy do września 🤔 wiem, że to jeszcze kawał czasu i wszystko się może zdarzyć ale biorę pod uwagę różne scenariusze...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Karolina, miłego pobytu nad morzem! Mam nadzieję, że wspaniale spędzicie czas ❤️ Czekam na fotki
Bardzo Ci dziękuję za miłe słówko ❤️ Taka mama jak Twoja to skarb, super, że jest gotowa Wam pomagać, zwłaszcza przy takim trybie pracy Lucka wyobrażam sobie, że dla Ciebie to nieoceniona pomoc 😊 Fajnie że u Was już trochę się polepszyło z tym chorowaniem, sama też na to liczę, bo już naprawdę czasem sił brak...
Co do opowieści o sama wiesz kim, to przepraszam, ale śmiechłam z tego ojca 🤣 Moja powiedziała na święta do rodzeństwa mojego męża, że ich rodziny to jest patologia, bo mają nieślubne dzieci i że mój M. to jedyne z jej dzieci, które wszystko zrobiło po kolei. I że za nas ona przynajmniej nie musi się wstydzić 😳😳😳 W szoku byłam, że chociaż raz się okazało, że to my coś według niej zrobiliśmy coś dobrze na tle jego rodzeństwa, ale tekst o patologii i wstydzeniu się to moim zdaniem porażka. -
Co do żłobka/przedszkola, to już kiedyś miałam pytać, ale gdzieś mi to uciekło. Powiedzcie mi proszę, czy jeśli Olek będzie miał trzecie urodziny w lutym 2024 to może jeszcze do sierpnia 2024 chodzić do żłobka, tak? Wcześniej nie interesowałam się tym tematem, ale zorientowałam się, że niedługo rusza rekrutacja do przedszkoli i zastanawiam się, jak to będziemy chcieli rozwiązać. Bo wydaje mi się, że te 2,5 rż to będzie dla Olka za wcześnie żeby szedł do przedszkola, nie wydaje mi się, żeby jakoś szybko poszło u nas odpieluchowanie bo na razie nocnik służy tylko do wygłupów 🙈 Pogadam jeszcze z panią w żłobku jak Olek już wyzdrowieje i dopytam jak to jest, ale Wy pewnie też będziecie wiedziały
-
Karolina wybacz ale takst Twojej teściowej mnie meeega rozśmieszył. Całe szczęście ze wzięliście ten slub, inaczej nadal byłabyś samotna matka 😂😂😂 wyobrażam sobie Twoja minę jak to usłyszałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:18
KarolinaMaria, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Clover, tak, Olek będzie mógł chodzić do żłobka do końca sierpnia 2024 ( tak jak mój Julek, kończy 3 lata za miesiąc, a do żłobka będzie chodził do końca sierpnia,czyli pójdzie do przedszkola jako 3,5 latek).
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja posyłam do pkola, na 99% - 1% zostawiam gdyby nie udało się to ogarnąć albo jakby odpieluchowanie nie poszło. Jeśli ten 1% z jakiegoś powodu się ziści to Iga zostanie w domu do stycznia i dopiszę ją w styczniu jak skończy 3 lata. Mam nadzieję że przedszkole jej dobrze zrobi. Teraz jest bardzo wycofana wśród dzieci i bardzo podporządkowana, mam nadzieję że nabierze tam pewności siebie. Żłobka nie biorę pod uwagę, bo ona jest bardzo ogarnięta jak na swój wiek, zresztą jak ma pochodzić chwilę i znów zmiana na pkole to za dużo stresu i dla niej i dla mnie. U mnie w mieście nie ma jeszcze rozporządzenia, ale rekrutacja będzie w marcu prawdopodobnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:43
Ewa88 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko a Jagódka pójdzie do żłobka czy planujesz zostać z nią dłużej w domu ?
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
My też puszczamy Michalka do przedszkola od września już. Mam nadzieję że będzie chciał chodzić no i że już będzie bez pieluchy 😀 On ostatnio nudzi się w domu, widać że potrzebuje już towarzystwa innych dzieci 🙂
Ewa88 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Suszarka wrote:Anniu ja miałam początkowo dr Browns i Lovi, zostałam przy samych Lovi bo się je łatwiej myje. Protip: smoczki Lovi pasują do butelek Canpola
świetne są też butelki Lansinoh. życzę Ci żebyś podjęła decyzję w zgodzie ze sobą, rozumiem Twoje uczucia i to przez co przechodzisz. Też mnie to strasznie siedziało na sercu. Moją pierwszą myślą po pozytywnym teście było "znowu to cholerne karmienie".
-
-
Dzudi wrote:Suszarko a Jagódka pójdzie do żłobka czy planujesz zostać z nią dłużej w domu ?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Z perspektywy matki, która baaardzo była kiedyś na "NIE" w temacie żłobka, powiem tylko tyle: odkąd wysłałam do niego Julka to uważam, że to najlepsze co mogłam mu zaoferować po tym 1,5 roku siedzenia z nim w domu. Oczywiście temat chorowania jest wybitnie dołujący, ale z czasem naprawdę ( u większości dzieci) jest lepiej. W nas w tym roku ( w porównaniu do poprzedniego, pierwszego w żłobku) to jest po prostu bajecznie. Mocno liczę ( albo się łudzę),że od września już w przedszkolu to będzie w ogóle ekstra.
Wik89, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Meggi masz laparo dziś czy coś pomyliłam?
Nieee, dzisiaj mam wizytę u prof na której będzie mnie kwalifikował na zabieg do szpitala. Będę błagała go, żeby już przed owulacją mi zrobił, bo nie wytrzymam czekać kilka miesiacy na zabieg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 08:55
O ❤️
Z ❤️