Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:
Lalia totalnie się piszę na taki zjazd! Sory ale to ja śpię z Ladyo. (kropka nienawiści) 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 08:23
Nowastaraczka, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Emdar, trzymaj się, wierze że wkrótce poczujesz się lepiej 😘💜
Ounai, brzmi super!
Mnie tez Gucio kopie w nocy, jeśli do niego przyjdę, albo jeśli z nim zasypiam wieczorem 😅 ale czasami wola nas dopiero nad ranem, czasami idzie mąż. Wiec zwykle jedno z nas ma noc przespana bez kopniaków
Kupiliśmy Guciowi wczoraj hulajnogę, jest szał 🤩 choć na razie bardzo ostrożnie próbuje, co dla mnie jest plusem, bo moge iść obok niego, a na rowerku jak jest to juz ciężko za nim nadążyć
Ja miałam wczoraj cały dzień masakryczny ból głowy, chyba migrena. Apap nie pomagał. Miałam uczucie takiego rozsądzania głowy. Mam nadzieje, ze to jednorazowe (zdarza mi się mieć duży ból glowy z raz na pare miesięcy), a nie jakaś ciążowa przypadłość zastępująca mdłości
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Iryska, to normalne. Nawet mój Tymek, który ma 7 lat czasami tak się wierci, że odwraca się w poprzek.
Dzięki odnośnie wyjazdu. Ale przyznam szczerze, że mi się nie chce. Wolałabym posiedzieć z dziećmi nawet jeśli to Maroko. Tym bardziej, że wiem, że Marta będzie płakać i tęsknić (jak mąż lata to też tak tęskni). No i w ogóle tam będzie ramadan od środy więc też nieciekawie. -
Lalia super pomysł - polać jej 👌
Emdar przykro mi, że ta chemia dała Ci w kość. Ale już kończysz i zaraz będzie lepiej ❤️. Ch..ka wypędzisz raz na zawsze. A nowe włosy może będą kręcone 😁
Ounai, rozłąka zawsze jest ciężka. Ale pomysł, czas dla siebie i wygrzejesz się 🌞
Oliwka zaczyna dzisiaj 6 dzień elektrostymulacji, liczę że pod koniec terapii będzie efekt. Ewa Ty kiedyś się o to pytałaś w Opolu. Dam znać jak zadziałałoLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:Meggi, tak jestem ciekawa 😊 a jaki macie rodzaj? Bo są chyba dwa? Ile taka seria ma zabiegów? Co ile dni?
Zulu na chudą dupke piżamki z hm są ok 😊
Kurde nawet nie znam nazwy, emot czy jakoś tak, to takie co od niemowlaka można używać.
Mamy 3x dziennie po 15 minut( 3 różne punkty, każdy raz dziennie)
przez 10 dni. A później tyg przerwy i sprawdzenie czy będzie trzeba jeszcze kolejne 5 dni.
Serię zabiegow już logo dobiera, punkty też. Na początku miało być raz dziennie i 3 serie po 5 dni. Ale mamy możliwość być 3x dziennie, bo blok obok, więc bardziej efektywny rozkład mamy.Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Mamy chudych pupek, gdzie kupujecie dwuczęściowe piżamy żeby i góra i dół były dobre? Z hm się nadadzą? Póki co to widzę, że z sinsaya koszulka maława a spodnie dobre. C&a koszulka dobra a dół wielki. Skończy się na tym, że będę tworzyć piżamę ze zwykłych ubrań
Z c&a byly spoko ale leo w sumie chyba ze 2 razy spal w komplecie bo tak to spiworek plus koszulka z dlugim rekawem -
Zbierałam myśli, że wam odpisać.
Lalia, jestem za wyjazdem! Ja byłam teraz w Krk, wieczorem po zajęciach się zdrzemnęłam, poczytałam, poszłam na samotny spacer, rano w spokoju wyszykowałam, posłuchałam podcastu. Niby nic, a akumulatory naładowane! Ja biorę pokój z którąkolwiek z Was, warunek jest jeden: musi lubić prosecco 😎
Anetko, przykro mi, że Twój tata jest tak ciężko chory 😔 dużo siły dla Ciebie.
Co do wakacji to zgadzam się z dziewczynami, taki wyjazd ze znajomi to max na weekend. Raz wybraliśmy na weekend 2 pary z dziećmi plus jedna bezdzietna koleżanka. Ją frustrowało, że tyle trwa zbieranie się na obiad, szykowanie rano, ogolny chaos. To było zimą, więc podwójne ubieranie. Ona jest bardzo empatyczna, lubi dzieci, ale zwyczajnie ją to męczyło, bo zamiast intensywnie zwiedzać, musiała dostosować się pod nas i po powrocie powiedziała szczerze, że drugi raz by się na to nie pisała. Jej się wydawało, że ojcowie zajmą się dziećmi, a my dziewczyny będziemy się relaksować. A wiecie, że jak dzieci mają mamozę to tak się nie da, bo maluchy i tak lgnęły do nas i ojców miały w pampersie 🤪 wypoczyn był dopiero jak wyszłyśmy we trzy same.
Będę odpisywać na raty, bo boję się, że naskrobię dużo a wszystko się usunie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 15:32
dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia, zasada nr 38383 rodzicielstwa 'nie porównuj'. Ja wiem, że jest to bardzo trudne, ale łatwo wpaść w pułapkę 'a inne dziecko w wieku mojego JUŻ to potrafi, a moje JESZCZE nie'. Dobrze, że jesteś czujna co do rozwoju Olka, ale wg mnie on ma turbo bunt 2-latka. Matylda też rozrzuca lego i wyciąga wszystko co się da. Dziś wróciła ze spaceru z taką histerią (musiała wyjść z placu zabaw), że jak po godzinie płaczu w końcu padła, to jeszcze przez sen łkała. Pamiętaj, że my tutaj opisujemy tylko skrawki naszego życia, scenki wyrwane z codzienności (np. te w stylu #niezesrajsie) i łatwo jest zbudować przekłamany obraz. Jakbym Ci teraz napisała, że Matylda ściągnęła wczoraj sama getry i pieluszkę, siada sama na nocnik, robi siusiu, wyciąga wkładkę z nocnika, idzie do toalety wylać zawartość, spuszcza wodę i mówi wtedy papa', to pewnie pomyślisz 'o rany, ale ten Matyldziak ogarnięty, młodsza od Olka, a już tak sobie radzi'. Ale ja dodam jeszcze: zdarza jej się to rzadko, 1-2 w tygodniu, a tak to pielucha na pupę i ani myśli się odpieluchować 😂 jak pytamy, czy usiądzie na nocnik to NIEEE. Zobaczysz, że i Olek zaskoczy, a do września ma mnóstwo czasu. Dla rozwoju dziecka parę miesięcy to lata świetlne! Spodziewałabyś się, że tak łatwo odstawisz go od piersi? Pewnie nie, a pamiętam, że poszło to u was błyskawicznie. Jesteś najlepszą mamą! Mam wrażenie, że my tutaj żyjemy w bańce super świadomych mam, ale nie traktujmy tego jako rywalizacji. Twój Olek ma gdzieś, że inne dziecko z wątku zaraz zacznie czytać Pana Tadeusza 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 15:36
Lalia, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Ounai, udanego wyjazdu. Im bardziej nie chce się gdzieś jechać, tym później jest fajniej. Ja tak mam.
Annia, czyli jednak stacjonarny sklep? Mikolaj dał sobie spokojnie przymierzyć?
Iryska, Matylda się tak wierci przed snem, ale potem jest już ok. Jak któraś z Was pisze, że śpi z dzieckiem, to mi od razu lżej, że nie tylko u nas tak jest 🙃 (tak w temacie porównywania, o którym pisałam wyzej).
Emdar, ja Cię widzę w pięknym turbanie!
Enigvaa, powodzenia w transakcji. Kupujący trafili na prawdziwą perełkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 15:40
'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Enigvaa, powodzenia w transakcji. Kupujący trafili na prawdziwą perełkę!
Budowaliśmy dla siebie, wiec nieskromnie powiem, ze na prawde byl dobrze zbudowany. Nie oszczędzaliśmy na materiałach.. smiesznie bo byc moze drugi dom postawimy na tym samym osiedlu, doslownie 3 domy dalej 🤣KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Enigvaa wrote:Budowaliśmy dla siebie, wiec nieskromnie powiem, ze na prawde byl dobrze zbudowany. Nie oszczędzaliśmy na materiałach.. smiesznie bo byc moze drugi dom postawimy na tym samym osiedlu, doslownie 3 domy dalej 🤣
Ja podziwiam Wam. Ja nawet działki jeszcze się nie dorobiłam, a Wy już drugi dom budujecie 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja podziwiam Wam. Ja nawet działki jeszcze się nie dorobiłam, a Wy już drugi dom budujecie 🙈
I jeszcze po drodze mielismy mieszkanie 🤣 mam nadzieje ze to juz bedzie ostatni dom i nasze miejsce w koncu.Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Ewa, chyba Ci nie odpisałam w końcu... U teścia zdiagnozowali chorobę jak miał ok 30-40 lat, ale pierwsze objawy pojawiły się już wcześniej, np się potykał. Leczyli jakimiś sterydami, ale nic to nie dało.
-
Co się sprawdziło waszym dwulatkom w prezentach? Bo już pojawiają się pytania, na święta i urodziny...
Ma ktoś klocki magnetyczne? -
Tajka wrote:Co się sprawdziło waszym dwulatkom w prezentach? Bo już pojawiają się pytania, na święta i urodziny...
Ma ktoś klocki magnetyczne?
Chyba zalezy od zainteresowań dziecka, u nas niezmiennym hitem są duplo, puzzle ksiazeczki spoko. Kilka dni temu wyczaiłam uzywany bujak ze zjeżdzalnią i teraz jest na topie. Mysle ze jak Majcia lubi klocki to magnetyczne będa fajne