X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja nie polecam Play Doh. Dla mnie to koszmar w mieszkaniu. ;P schowałam i trzymam na wiosnę do ogrodu do babci :P

Przyszło zamówienie z eobuwie, oczywiście wszystko niemal do zwrotu. Superfity, które trafiłam rozmiarem są dość wąskie. Rzeczywiście nie wszystkie superfity są mięciutkie, sandałki trekkingowe podeszwy mają ze stali. Zostawie jedne trampki Converse, nie są idealne jeśli chodzi o giętkość, ale tak są śliczne, że nie mam serca ich odsyłać. 😅

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wracam do was nieśmiało.

Podczytywalam was czasami.

Emdar gratulacje, że h..ek zniknął. Dasz radę z drugą chemią, bo ty jesteś niezwykła kobietą.

Suszi przytulam.

Wszystkim oczekującym gratulacje. Zulu ❤️

Madzilux💔💔 przytulam.

Asiu tak mi przykro że musiałas przez coś takiego przechodzić. Ważne, że ten typ nie będzie więcej niszczył twego i chłopców życia.

Bellie gratulacje ❤️❤️❤️❤️

Przepraszam jeśli kogoś pominęłam.

asias86, Belie lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ale wtedy zapewne mialas tez później owulacje ? A nie ze sama faza druga cyklu długa ?

Edit No bo co czytam to widzę ze druga faza cyklu powinna być stała

Moja druga faza trwa od 10 do 20 dni, zależy którego dnia mam owu, czy 9 czy jak ostatnio 16

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 16:02

O ❤️
    Z ❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Moja druga faza trwa od 10 do 20 dni, zależy którego dnia mam owu, czy 9 czy jak ostatnio 16

No to jeśli masz 9 dnia owu to okres dopiero 29 dnia cyklu? I masz wtedy te owu potwierdzone monitoringiem ? Bo może nie miałaś wtedy owu w takich cyklach

Sorki ze pytam dokładnie ale to istotne dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 16:18

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę się wam troszkę wyżalić?

Niestety moje stosunki z moją mamą bardzo sie popsuły. Potrzebowałam czasu by to wszystko przetrawić. W tym samym czasie zmarła mama mojego męża.
    Obecnie rozmawiam z mamą zadko i to dzwonie by sprawdzić czy z nią i tata wszystko jest ok.
    Moja mama to dobra kobieta, ale niestety brakiem zrozumienia i twierdzeniem że powinnam być taka jak ona chce. Zaczęła się juz tak ingerować w nasze życie, dosłownie we wszystko. Plus zapisała się na terapię i tu się dopiero zaczęło. Poprosiła by uczestniczyła w kilku sesjach (prośba terapeuty) to była masakra. To jak zaczęła mnie obwiniać o stan jej zdrowia psychicznego, że to że nie robię tak jak ona chce i tak dalej. Nie chcę tego wywlekać. Poczułam się bezwartościowa i niestety uwierzyłam że to przeze mnie z mamą jest jak jest. Naszczscie mój mąż jest zawsze obok. Wyczuł co się dzieje, odbyliśmy długie rozmowy. Pomogło mi to zrozumieć, że moja mama jest sama sobie winna. Że moje życiowe wybory i to że nie podporządkowuje się jej kaprysom nie nic wspólnego z tym. Namówił mnie mąż na wizyty u psychologa. Widzę coraz większą różnice.

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    No to jeśli masz 9 dnia owu to okres dopiero 29 dnia cyklu? I masz wtedy te owu potwierdzone monitoringiem ? Bo może nie miałaś wtedy owu w takich cyklach

Tak, większości miałam potwierdzona monitoringami.

Myślę że skoro tak bardzo to przeżywasz powinnaś wybrać się do gina na usg. Będziesz wiedziała co i jak. Może terbiel czynnościowa się zrobiła, może stres.

O ❤️
    Z ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 22:58

• Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, wiem jak Ci źle. Też niestety nie mam za bardzo kontaktu z mamą i moja też myśli wyłącznie o sobie. Moje uczucia ma gdzieś, manipuluje mną, czasami mam wrażenie, że specjalnie sprawia, żebym się źle poczuła, żeby ona poczuła się dzięki temu lepiej. Mi też terapia mocno pomaga, nauczyłam się dystansować i myśleć też o sobie. Już nie mam wyrzutów sumienia które moja mama próbuje notorycznie we mnie wzbudzić. Ostatnią taka sytuację miałam w niedzielę. Przez godzinę czułam się paskudnie, jak najgorsza córka na świecie. Po godzinie właśnie dzięki terapii olalam te złe uczucia i wróciłam do normalności. Ale żeby sobie tak radzić chodziłam przez 1,5 roku na terapię. To przykre, bo rodzice nie powinni tak traktować swoich dzieci, ale nie mamy na to wpływu. Natomiast mamy wpływ na to, czy pozwolimy im siebie niszczyć. Powodzenia, mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym!

Ania81 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 11:07

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 11:07

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 11:08

Ania81 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ty byłaś też?? No a mnie akurat nie było 😃

Ja jestem rozchorowana 2tydzien wiec nie byłam, planujemy za tydzien na weekend ale sie okaze :d teraz kingusia od Stanleya jest ❤️❤️

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:

Ja mam od zawsze cykle ponad 30dniowe, teraz ok 42

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetko, czekam do piątkowej wizyty, dłużą mi się te dni jak lata świetlne. Ale jest dobry znak, napęczniałe i wrażliwe 🍒, wczoraj i dziś coś tam też mnie zmdliło (po marchewce).

Dziewczyny ile najdłużej u Waszych dzieci trwała 3dniowka? Czytalam, że może trwać i 5 dni. Tomciowi właśnie przeszła 3doba i narazie bez poprawy, gdzie zwykle po 2,5dobie już było w po wszystkim. Mocz w porządku, zero innych objawow. Nawet jak w uchu ma 40st to wariuje 😳
    Także byczymy się dziś i jutro jeszcze w domu

Nasze chłopaki to mają synchronizacje chorobową. Mój młody grypę a później Toms grypa. U nas trzydniówka, bo od wczoraj wysypka i u was też trzydniówka. 🙈

Ja juz jestem sama na placu boju z dzieciakami i uczymy się tego życia wspólnego. Dziś dzieci były wyrozumiałe.😅

• Annia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu może to nie trzydniowka? U nas trzydniowka okazała się anginą po zbadaniu przez pediatrę...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu byliście u pediatry? Iga zawsze wysoko gorączkuje przy chorym gardle.

Tajka z zabawek do kąpieli polecam Yokidoo (mamy słonia z takimi trzema końcówkami, od jakiegoś czasu dziewczyny się kąpią razem i jest bitwa o tego słonia. Z tej firmy są tez inne fajne propozycje, pamiętam że się wahałam nad czymś jeszvze). Druga hitowa rzecz u nas to kredki do kąpieli (my mamy z Janod), Iga lubi i bazgrać i zmazywać dołączoną gąbką to co narysuje. Pytałaś czy dwulatek ogarnie kasę, Iga ma niecałe 2l3m i od około 2 miesięcy zabawy z odgrywaniem ról wjechały na grubo. Ona jest zafascynowana sklepem, kasowaniem, robieniem zakupów, jak idziemy do Biedry to mi pomaga kasować 🤣 od Play Doh podobno fajniejsza jest masa plastyczna Hey Clay, mniej brudząca. Sama mam w planie kupić ale na razie stolik z krzesełkami czeka na pomalowanie i skręcenie, a ja wiecznie mam coś innego do zrobienia 🤦

Dzisiaj Iga miała debiut na biegowce, nawet spoko ogarnia jak na dziecko które nie jeździło w życiu na jeździku 😁 Jagoda zazdrosna, mąż ją musiał wozić na scoot&ride. Byłyśmy się też zapisać do przedszkola, weszła razem ze mną do budynku, wszystko ją interesowało, obejrzała dokładnie plac zabaw. Nie chciała iść do domu i pół popołudnia przepłakała bo "mamo, nie weszłam do sali i nie zobaczyłam co dzieci robią". Wiem że będzie miała kryzysy w przedszkolu ale czuję że dla niej to będzie strzał w dziesiątkę, jak już się odnajdzie to będzie na bank zadowolona.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas dużo się dzieje jak zwykle, wiec nie odzywam się zbytnio, ale co kilka dni nadrabiam nowości!

Zulu - gratuluje 🤰🏼! Miko, ze ciąża to ciężki czas, to wraz z Waszymi pozytywnymi testami wracają do mnie wspomnienia i chętka na więcej 😅

Madziulix - bardzo mi przykro! Przechodziłam to samo w 2013 roku, tuż po ślubie. Tylko u mnie się ciągnęło aż do 9 tyg, Beata rosła i spadała, aż skończyło się zabiegiem. Trzymam kciuki za kolejne cykle! :)

Co u nas…

W tym tygodniu mam znów wizytę w szpitalu, będą jeszcze moje wyniki brakujące sprzed miesiąca i zapadnie pewnie decyzja o leczeniu biologicznym. Muszę się wczytać w to wszystko, bo przyznam szczerze, ze nie miałam jeszcze czasu. Poza tym jestem w trakcie zmiany pracy, tzn. Szukam ofert, ponieważ w obecnej Spółce mój mąż dostał duża lepsza ofertę dla siebie, ale jest zakaz pracy małżeństw, wiec ja rezygnuje, bo on tu ma większe szanse rozwoju. Ja natomiast chciałabym wrócić do poprzedniej pracy, jestem w trakcie rozmów, ale tez wysyłam Cv na inne oferty, kilka rozmów za mna, kilka przede mna… ;)

Zuzia ogólnie w porządku, choć ostatnio znów mamy problem z jej mama, a mianowicie robiąc na złość mojemu mężowi przestała zabierać dziecko. Będzie ja brać tylko na Święta, bo taki ma humor… No cóż, nie pytajcie co mamy w domu, bo psychika tego dziecka po raz kolejny została złamana. Smutno mi, ze rodzona matka jest w stanie postępować w taki sposób.

Filip - miał niedawno 7 urodziny (nie wiem kiedy ten czas zleciał). W szkole radzi sobie świetnie, ostatnio zaczął łobuzować z chłopakami, wiec wszystko w normie. Węzły lekarz postanowił jeszcze poobserwować, mamy się zgłosić na wizytę w czerwcu, z ponownymi wynikami, wiec w sumie dalej jest taka niepewność….

Kornela - dokazuje, jak to nasz mały diabełek! Zmieniliśmy jej przedszkole ze względu na moje godziny pracy, już od lutego i muszę przyznać ze radzi sobie świetnie. Odżyła, panie ja chwala. Za to w domu mamy Kongo, bunt, tupanie nogami i takie tam…

Matyldzia - zaczęła mówić jak najęta, pełnymi zdaniami. Uwielbia śpiewać i tańczyć i jest tak pocieszna, ze w sekundę z płaczu potrafi mnie doprowadzić do uśmiechu. Niestety jeszcze walczymy z pieluszka, co prawda ona chce siadać na toaletę, ale mało tam robi. Za to jak ubierze majtochy, to sika gdzie popadnie, wiec czekam na cieplejsze dni, zeby ja puścić bez pampka. Bierze tez udział w rekr do przedszkola, mam nadzieje, ze dostanie się tam gdzie Kornela i będą razem :)

Tyle u nas kochani. Choroby - można powiedzieć ze jest lepiej od początku kutego, bo wypadają nam jakieś pojedyncze dni w przedszkolu i żłobku. Oby tak dalej, bo mówiąc szczerze mam już dosc :)

Dziś pierwszy dzień wiosny, wiec przesyłam Wam mojego wiosennego kwiatuszka 😍2ebf868ec34f.jpg

asias86, Enigvaa, Wik89, Zulugula, KarolinaMaria, emdar, Annia, Nowastaraczka, Ounai, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Moti to jest Matyldzia?? Jaka ona już pannica!
    Tak jest, urosło się dzidziulkowi :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
‹‹ 5480 5481 5482 5483 5484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ