X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karo :) nie boję się, mam za sobą epizod na antydepresantach, do psychologa też już chodziłam, choć w innym okresie życia. Zbieram w sobie odwagę żeby zadzwonić i się zapisać, już kilka razy miałam telefon w ręku. Na razie mam dziwne uczucie przytłoczenia, a jednocześnie jakbym się
    bała komuś przyznać do tego co czuję, może poniekąd dlatego że słowa wypowiedziane na głos mają inną moc? Fun fact, wizyta prywatna 300zł, na NFZ terminy na luty 2024. Ja to ogarnę, po prostu zrezygnuję z czegoś mniej ważnego w stylu jakiś ciuch, ale w dzisiejszych czasach wiele osób sobie na to nie pozwoli. Przykre i straszne jednocześnie. Muszę być na chodzie dla dziewvzynek, a w dalszej kolejności dla siebie, przed nami wymagający rok... Myślę też o rozmowie z psychologiem bo chyba tak doraźnie to mogłoby mi najszybciej pomoc,.na wizytę u psychiatry na pewno będę musiała poczekać i na działanie leków również..

Tajka, Iga dostała na dwa latka złotą bransoletkę (odjechany pomysł mojej siostry, przyznam że dziwny 😅), piżamkę i duży ręcznik kąpielowy z Peppą, stempelki do prac plastycznych z Adamigo, rowerek biegowy, maskotkę i książeczki o Kici Koci, kasę z Lidla i oczywiście jakieś pieniądze. Kasa z lidla to hit,jest fajnie wyposażona, jak ktoś jeszvze nie ma to polecam. Skaner świeci i pipczy jak prawdziwa kasa, kalkulator działa poprawnie, zasilana na solar, w zestawie banknoty i dwie karty (płatnicza oraz lojalnościowa). W ogóle drewniane lidlowe zabawki są super i mam wrażenie że niedoceniane. Teraz zabawa w sklep jest codziennie (ma nawet swoją torbę na zakupy). Fajna jest też dla dwulatka gra w stylu loteryjka albo domino, pod warunkiem że mamy czas bawić się razem z dzieckiem (mamy z Kici Koci i z Peppy ofc, uratowało nam to ostatnie chorowanie). Duplo codziennie w ruchu i puzzle na 15-20 elementów również.
    A teraz sprzedam Wam hita którego sama kupiłam siostrzenicy na dwa latka: BToys klinika weterynaryjna. To jest domek z zestawem lekarza (stetoskop, strzykawka, termometr, waga), w zestawie jest też mini maskotka piesek i kotek. Kotu i psu można robic zdjęcia RTG, wysuwa się półkę z boku domku i potem wysuwa ze ściany jakby prześwietlenie 😁 a jak już kotek i piesek są zbadane, zrobimy im zastrzyk i RTG, diagnoza zostanie postawiona, to bierzemy pęk kluczy, otwieramy jedne z czterech drzwi i umieszczamy pacjenta w sali chorych (kolor klucza odpowiada kolorowi drzwi, więc ćwiczymy kolory; do tego każdy klucz jest inny i trzeba go odpowiednio ustawić więc świetne ćwiczenie paluszków). Tydzień temu wręczałam ten prezent,. Całe popołudnie bawiła się i solenizantka i Iga. Od sióstr wiem że codziennie jest w ruchu. Zabawka naprawdę porządnie wykonana (nawet te elementy od zestawu lekarza to nie taka lipa za 5zł) i myślę że można ją na wiele sposobów wykorzystać, także polecam 👍
    Fajne są zestawy artystyczne z Djeco 18m+, mamy taką wydrapywankę ze zwierzętami i Iga ją lubi chociaż potrzebuje trochę pomocy. Jest też spoko zestaw z pomponami chyba. Jako dodatek do prezentu polecam książeczki w stylu "lubię naklejać" oraz "Mały miś uczy się..." (Tam też są naklejki), kredki kąpielowe też super. No cóż, ja ostatnio co chwilę kupuję naklejki i kolorowanki, faza artysty wjexhała na grubo 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 22:56

Wik89 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ktoś pamięta ze tu się udzielałam ?

Jest miałabym powiedzieć co u nas to Meczy mnie nerwica lekowa ale boje się wziąć leki .. a psychiatrzy tylko je przepisują ..

Mam do Was pytanie może ktoś coś by umiał podpowiedzieć ?

byłam na monitoringu owualcji owulacja była 14 dnia cyklu obecnie już 32 dzień cyklu i okresu brak ciąży chyba tez.. skąd może być wydłużenie tej drugiej fazy? Bo z tego co wiem to okres może się spóźniać jak przesunie się owulacja .. ale ja wiem kiedy ona była ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Cześć dziewczyny ktoś pamięta ze tu się udzielałam ?

Jest miałabym powiedzieć co u nas to Meczy mnie nerwica lekowa ale boje się wziąć leki .. a psychiatrzy tylko je przepisują ..

Mam do Was pytanie może ktoś coś by umiał podpowiedzieć ?

byłam na monitoringu owualcji owulacja była 14 dnia cyklu obecnie już 32 dzień cyklu i okresu brak ciąży chyba tez.. skąd może być wydłużenie tej drugiej fazy? Bo z tego co wiem to okres może się spóźniać jak przesunie się owulacja .. ale ja wiem kiedy ona była ..
    Najprędzej przez stres, jeśli męczy Cię nerwica to najbardziej bym to obstawiała. Kobiece cykle są czułe na emocje. Długie cykle kojarzą mi się też z pcos, ale o tym na pewno byś wiedziała po monitoringu.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Najprędzej przez stres, jeśli męczy Cię nerwica to najbardziej bym to obstawiała. Kobiece cykle są czułe na emocje. Długie cykle kojarzą mi się też z pcos, ale o tym na pewno byś wiedziała po monitoringu.

Nom tylko ze wydawało mi się ze przez stres może się przesunąć owualcja ale ze druga faza cyklu jak owualcja jest już potwierdzona to trwa 14-16 dni? A u mnie dalej nic

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Tyle mamusiek ostatnio w Krakowie i zadne spotkanie się nie zrodziło, hańbaaaa
    🤣 to musimy się zgadać z naszą celebrytką i spotkać!

Nowastaraczka, Zulugula lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Suszarko, pomysły zapisane, a ta klinika rzeczywiście szaleństwo 😀

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, zależy co Maja lubi. Może jakieś LEGO? np domek Duplo?
    Rowerek biegowy też fajna sprawa 🙂 chociaz mój mały nie przepada z rowerkiem, woli jechać wózkiem (wszyscy się dziwią że taki duży i jeździ jeszcze w wózku 😀) albo iść piechotą.
    Podobno fajna jest też lodziarnia Melissa Doug.

Suszarko, umów się proszę do kogoś , bo widać że potrzebujesz choćby rozmowy z kimś. Trzymaj się 😘

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, podasz linka do tej kasy? Karta lojalnościowa do lidla brzmi zachęcająco 😎

Tajka, ja bym szła w duplo, Matylda dostała na 2latka zestaw z parkiem rozrywki, sami klockami jeszcze mało się bawi ale figurki są w częstym użyciu. To są klocki na lata, fajnie wykonane i można łączyć zestawy.

Irysko, a ja Ci zazdroszczę, że Michał lubi wózek, niech jeździ jak najdłużej. Matylda nie lubi wózka, nie lubi też długo sama chodzić, dlatego spacery to udręka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 08:28

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Suszi, podasz linka do tej kasy? Karta lojalnościowa do lidla brzmi zachęcająco 😎

Tajka, ja bym szła w duplo, Matylda dostała na 2latka zestaw z parkiem rozrywki, sami klockami jeszcze mało się bawi ale figurki są w częstym użyciu. To są klocki na lata, fajnie wykonane i można łączyć zestawy.

Irysko, a ja Ci zazdroszczę, że Michał lubi wózek, niech jeździ jak najdłużej. Matylda nie lubi wózka, nie lubi też długo sama chodzić, dlatego spacery to udręka.
    No właśnie ja się nie przejmuje gadaniem innych, bo parę razy poszliśmy bez wózka na plac zabaw i na powrót była masakra, kazał się nieść na rękach bo go nóżki bolały. A on już swoje waży 😀

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko dziękuję Ci za Twoje słowa, jesteś bardzo mądrą kobietą. Mądrą i świadomą. Myślę, że wiesz co jest dla Ciebie w tym momencie potrzebne i dzięki temu Twój aktualny spadek kondycji nie będzie trwał długo.
    Pamiętaj, że musisz Ty najpierw sobą się zaopiekować aby reszte rodziny mieć siłe ogarnąć.
    Umów się na wizytę do psychologa, myślę że samo powiedzenie tego na głos Ci pomoże.
    W sierpniu planuję być w Nowym Sączu, mam nadzieje że uda nam się spotkać na kawkę z dziewczynkami :)

Z tym wyjazdem z dziećmi chyba macie racje, szkoda psuć relacje między nami + wakacje to ma byc relaks a nie stres związany z logistyką + stres związany z tym aby nie generować go znajomym.
    My często jeździmy gdzieś z Polą i znajomymi bez dzieci ale rzeczywiście to są wyjazdy max weekendowe, zazwyczaj jest też wtedy z nami Chrzestny Poli który też dość często przejmuje obowiązek niańczenia jej.
    No nic, chyba decyzja podjęta, choć mój mąż oczywiście ma mniejsze wątpliwości niż ja i już myśli o tym "co znajomi pomyślą".

Emdar, kochana jak samopoczucie?

Zulu, ja też kupuje piżamy z HM i są ok, ew babcia gumkę zwęża. Spoko też były z Aldi, oni tam mają długie chude spodnie.
    Jak się czujesz Mamita?

Enigva, będziesz mogła powiedzieć że to WASZE osiedłe :D skoro drugi dom wybudowany w tej samej okolicy :D

A gdzie jeszcze kupujecie spodnie dla chudzielców? Pola ciagle wyrasta z leginsów a ostatnio kupiłam z HM takie z meszkiem w środku i są wiszące na niej dość mocno mimo regulacji gumki.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria, tym razem Mikołaj mierzył idealnie wszystkie butki, był bardzo grzeczny i współpracujący. :)

Z wąskich spodni fajne są legginsy z George i jegginsy z HM.

Dziewczyny pamiętacie rozmiarówkę majtek poporodowych z Bella Mama? To te były takie małe i trzeba było brać duży rozmiar? Doszłam do wniosku, że w sumie czas zacząć szykować torbę do szpitala jak to 29 tyg leci...

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę żadna z Was nie wie czy może się opóźnić i czemu druga faza cyklu ?

• Annia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, a cykl był owulacyjny? Takie długie cykle to kojarzą mi się z bezowulacyjnym.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suzi, a cykl był owulacyjny? Takie długie cykle to kojarzą mi się z bezowulacyjnym.

Owulacyjny bo miałam monitoring owulacji .. owulacja była już z 18 dni temu dlatego jestem zdziwiona

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ja do porodu ważyłam 70 kg przy wzroście 163 i miałam Bella M/L rozmiar 😘 one są takie bardzo wysokie, spokojnie po CC można je nosić 👍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 22:57

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, oto nasza kasa:
    https://www.lidl.pl/p/playtive-drewniane-zabawki-akcesoria-do-zabawy-w-sklep-1-zestaw/p100355189001?mktc=shopping&gclid=CjwKCAjwiOCgBhAgEiwAjv5whOAteFV3EZ_CIRKIDV8LQ-Pu9L-Mh0NrofK1bqaC2M15v1fyCPpwQBoCBHQQAvD_BwE

Anetka, cały lipiec będziemy w domu, bardzo chętnie się z Wami spotkam 😘

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Enigva, będziesz mogła powiedzieć że to WASZE osiedłe :D skoro drugi dom wybudowany w tej samej okolicy :D

.

Ale dziwnie mi z ta mysla, ze z okna bede widziec swoj dawny dom 😅 zobaczymy czy w ogole sasiedzi beda chcieli sprzedac dzialke i za ile. Bo takiej ceny po jakiej sa dzialki im nie damy, bo juz wiemy co na naszym osiedlu jest nie tak, wiec nie jest wart ceny regularnej 🤣

🔸28 lat

Wysłany: 20 marca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam o tej kasie
    https://www.lidl.pl/p/playtive-kasa-do-zabawy-z-akcesoriami/p100336957?mktc=shopping&gclid=CjwKCAjwiOCgBhAgEiwAjv5whOC9Vr2BS2Uq4SGmx74edR-K-6fYcT1692iE2M5VNQyAzCqetgH2lxoCD_UQAvD_BwE
    Ale może ta drewniana lepsza 🤔 a dwulatek to zakuma?

Rowerek caribbo na pewno od nas dostanie na urodzinki.
    Lego duplo ma pociąg i zwierzątka Europy. Super jest.

A jaki zestaw play doh polecacie? Albo coś do kąpieli?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Stres, mi się wydłużały jak się starałam o dziecko, bo zaczynam je wtedy obserwować, teraz mam dokładnie to samo 😉

Ale wtedy zapewne mialas tez później owulacje ? A nie ze sama faza druga cyklu długa ?

Edit No bo co czytam to widzę ze druga faza cyklu powinna być stała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 13:54

‹‹ 5479 5480 5481 5482 5483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ