X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja nigdy nie idę do lekarza przez te 3dni przy samej gorączce, robię tylko mocz. Do tej pory zawsze to byla trzydniowka.
    Ale dziś rano znów gorączka, więc już nas zapisalam do pediatry. Jak jeszcze przeczytalam co Annia i Suszi napisala to już całkiem. No i to samo co u Was ,chore gardło, podejrzenie anginy ale test wyszedl ujemny.
    Ja wtedy też czekałam 3 dni, bo Miki był w dobrej formie, ale jak na 4 dzień dalej gorączkował to wzięłam go do pediatry. Jakie zalecenia dla Was?

Aaa, Zulu te Biomecanics nie trampki tylko sandałkopółbuty są twarde jak coś. Bo chyba o nie się pytałaś kiedyś?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 11:08

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, mamy zabawkę z yokidoo do kąpieli, taki kranik i był jeszxze prysznic, ale baterie się zalały i sie popsuł. Ale ogólnie są bardzo fajne, tylko już się Mai znudziło 😊
    A ta ciastolina to tylko masa, bez żadnych rekwizytów do tworzenia tych figurek? Czy osobno można dokupić?

Mamy dwójki +, jak wasze dzieci śpią, tzn w jakich łóżeczkach? Bo Maja jeszcze śpi w zwykłym 120x60 u siebie w pokoju, Gabi w sypialni w kolysce mniejszej (albo łóżku z nami), ale niedługo wyrośnie z kolyski, pewnie kwestia z 2-3 miesięcy i Maja musi oddać jej łóżeczko i nie wiem co kupić dla Mai, tzn dla dwójki... Bo ok roku Gabi też pójdzie do pokoju dziewczynek i będą spały razem, a ten pokój nie jest za duży, chyba 4.6x2.3m, taki wagon trochę, więc dwa oddzielne łóżka odpadają. I myślę nad łóżkiem podwójnym, takim z rozkładanym dołem. Myślałam o Slakt z ikea, ale ono jest ogromne bo ma chyba ok 2mx90cm,a jak się rozłoży to prawie 2x2m. Zajmie pół pokoju. Ale jest to fajne rozwiązanie dla dorosłego , w przypadku gdy trzeba będzie położyć się do dziewczynek, bo nie ma w nogach barierek. Jednak bardziej odpowiadałoby wielkościowo takie dziecięce 160x80. Tylko nie wiem czy my się zmieścimy. Piętrowe raczej odpada, bo Majcia będzie miała niecale 3 latka, to raczej za mała.

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka ja miałam piętrowe łóżka w starym domu, to był koszmar dla mnie i dzieci.
    Teraz kupiłam dla chłopaków łóżka w Ikei, pojedyncze i są super. Haris który kreci się w łóżko straszliwie, śpi teraz nawet fajnie.
    Mimo że chłopcy nie mają super wielkiego pokoju, udało nam się to tak rozplanować, że jeszcze mają miejsce do zabawy

• veritaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka my mamy lozko domek 160 na 80 i dolne wysuwane ten sam rozmiar. Jakbym miała miejsce to wzięłabym 2 metry długości ale No niestety.
    Na piętrowe nie zdecydowalabym się nawet przy większym dziecku.
    Poza tym u nas obydwoje chcą się przytulać i tak zasnac wiec nie wiem jakby to było w piętrowym . Fakt jest taki ze i tak usypiam ich na normalnym łóżku. Obejmuje jednego, drugiego i śpimy. Ja w środku 🤣Anie przenoszę do jej łóżka a Bartek jeszcze spi z nami 🙈🙈🙈

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dziękuję cię za twoje słowa. Mamy zachowanie bardzo mnie boli. Widzę, że nadal czasami mam potrzebę by zrobić wszystko, wbrew sobie, by była że mnie zadowolona. Choć to nigdy się nie stanie. Ta sytuacja jest coraz zadsza, ale jest. Bardzo boli mnie też, że próbowała moja mama zrobić mojej córce to samo. Dobrze że w porę to urwałam. Potrafiła powiedzieć do dziecka, które jest chude jak tyka, że jest gruba, że powinna jeść mniej, to babcia będzie z niej dumna. U mnie tak to się właśnie zaczęło.
    Obraziła się na mnie jak stwierdziłam że nie będę odchudzać 2latka ( Harisek jest wysoki i troszkę pulchny). U niej się tak zaczyna, najpierw wmówi że wyglądasz strasznie, że jesteś mało warta, a później już tak ci wejdzie na psychikę, że nie da się nic zrobić bez jej aprobaty.
    Będę chronić moje dzieci za każdą cenę, nawet jeśli to oznacza prawie zerowy kontakt z moją mamą.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja juz jestem sama na placu boju z dzieciakami i uczymy się tego życia wspólnego. Dziś dzieci były wyrozumiałe.😅
    Jak w ogóle sobie radzisz z takimi maluchami? Pytam, bo niedługo u mnie będzie właśnie taka mała różnica między trzecim i czwartym :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki mające dzieci po urodzeniu w przedziale 3.5-4.0 kg, jakie rozmiary nosiły wasze dzieci? Jaki rozmiar z HM? 56? 50? Segregowałam ubranka dziecięce i ciężko mi uwierzyć, że dziecko jest takie małe... Na Mikołaja wszystko było za duże, ale on urodził się na 18centylu, a Junior raczej zapowiada się na większego. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Olek miał 3,5 kg ale tylko 53 cm więc on mi nosił rozmiar 50 i te najmniejsze 56 z dwa tygodnie, potem przez miesiąc 56, a potem 62. Tylko że on był trudny do ubrania bo on był pulchnye, ale krótki i np spodnie były wąskie ale za długie.

Kacpi ważył mniej, 3280 ale on miał aż 58 cm więc rozmiar 50 w sumie to nie był nam w ogóle potrzebny. Z 56 na 62 też przeszliśmy jakoś po miesiącu. Teraz ma skończone dwa i powoli mi wyrasta z 62 🙈

Jeśli mogę Ci coś doradzić, to miej dwa bodziaki i dwie pary spodenek 56 tak żeby pierwsze dni po narodzeniu Junior nie tonął i się ładnie prezentował 😁 pajace sobie odpuść bo i tak dziecko podgina nóżki i ma tego pajaca głównie do spania 🤣 a jak Ci nie PR do przeszkadzają luźniejsze ubranka i podwinięte rękawy/nogawki to odpuść całkiem 50 😉

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, właśnie mam po Mikołaju trochę bodziaków 50 na krótki rękaw, więc wydawałyby się idealne na dziecko z początku czerwca, ale nie mogę uwierzyć, że dziecko się w to zmieści. :P

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela miała 3630 i 54 cm, z 2 tygodnie „chodziła” w 50, potem z miesiąc w 56 :) 56 na początku niby było duże ale jakby się uprzeć to można tez było zakładać od razu.

Annia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja zapomniałam, że noworodek jest taki malutki. 😳☺️

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Tajka my mamy lozko domek 160 na 80 i dolne wysuwane ten sam rozmiar. Jakbym miała miejsce to wzięłabym 2 metry długości ale No niestety.
    Na piętrowe nie zdecydowalabym się nawet przy większym dziecku.
    Poza tym u nas obydwoje chcą się przytulać i tak zasnac wiec nie wiem jakby to było w piętrowym . Fakt jest taki ze i tak usypiam ich na normalnym łóżku. Obejmuje jednego, drugiego i śpimy. Ja w środku 🤣Anie przenoszę do jej łóżka a Bartek jeszcze spi z nami 🙈🙈🙈
    Rozumiem, a na tym łóżku Ty się z dzieckiem mieścisz czy nie bardzo? :)

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Suszarko, mamy zabawkę z yokidoo do kąpieli, taki kranik i był jeszxze prysznic, ale baterie się zalały i sie popsuł. Ale ogólnie są bardzo fajne, tylko już się Mai znudziło 😊
    A ta ciastolina to tylko masa, bez żadnych rekwizytów do tworzenia tych figurek? Czy osobno można dokupić?

Mamy dwójki +, jak wasze dzieci śpią, tzn w jakich łóżeczkach? Bo Maja jeszcze śpi w zwykłym 120x60 u siebie w pokoju, Gabi w sypialni w kolysce mniejszej (albo łóżku z nami), ale niedługo wyrośnie z kolyski, pewnie kwestia z 2-3 miesięcy i Maja musi oddać jej łóżeczko i nie wiem co kupić dla Mai, tzn dla dwójki... Bo ok roku Gabi też pójdzie do pokoju dziewczynek i będą spały razem, a ten pokój nie jest za duży, chyba 4.6x2.3m, taki wagon trochę, więc dwa oddzielne łóżka odpadają. I myślę nad łóżkiem podwójnym, takim z rozkładanym dołem. Myślałam o Slakt z ikea, ale ono jest ogromne bo ma chyba ok 2mx90cm,a jak się rozłoży to prawie 2x2m. Zajmie pół pokoju. Ale jest to fajne rozwiązanie dla dorosłego , w przypadku gdy trzeba będzie położyć się do dziewczynek, bo nie ma w nogach barierek. Jednak bardziej odpowiadałoby wielkościowo takie dziecięce 160x80. Tylko nie wiem czy my się zmieścimy. Piętrowe raczej odpada, bo Majcia będzie miała niecale 3 latka, to raczej za mała.
    Tajka, moje dzieci mają duża różnice wieku ale bardzo chcieliby spac razem. Mamy łóżko piętrowe, którym Tymek był zachwycony, ale odkąd jest Marta mówi ciągle, że wolałby gdyby mieli z Marta jedno duże łóżko.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Tajka, to zależy czy chcecie z Mają spać (prawie codziennie/prawie całą noc) czy chcecie się z nią tylko kłaść np na czas zasypiania czy nocnego przebudzenia.

Jeśli chcecie z nią spać, to się nie zastanawiaj i kupcie łóżko minimum 80x180 żeby jako tako się wysypiać. My dla Olka mamy 90x190 i jest mega, bo mieścimy się obok niego dość wygodnie, a na długość dajemy radę bez problemu (ja 163 , mąż 188 ale oboje śpimy na boku).
    Olka usypiamy leżąc z nim tak do pół godziny i czasami kładziemy się z nim w środku nocy jak się przebudzi i ma problem zasnąć. Od grudnia chyba tylko raz mąż spał z nim całą noc. A i raz mój mąż spał tam sam jak był chory i naprawdę mega wygodnie 👌

Jeśli chcecie Majkę tylko usypiać i ewentualnie na kilka minut się z nią w nocy położyć, to 160 cm Wam wystarczy, bo wtedy tylko leżycie, nie potrzebujecie wygodnego miejsca do spania.

Piszesz o tej barierce w nogach. To zależy, jak Twoja Maja śpi 🙈 Olek w nocy kręci się po całym łóżku, ma to łóżko w rogu pokoju, czyli z dwóch stron zabezpieczone ścianą, a z dwóch mógłby wypaść więc tam też jest barierka. Na tym dłuższym boku ma barierkę do połowy długości łóżka i na początku o tak nam dwa razy spadł w nocy 😅 więc po raz kolejny: jeśli chcecie tylko Maję usypiać i się z nią kłaść, to rozważcie barierkę w nogach dla jej bezpieczeństwa.

Ja z polecenia DMG (❤️) zamówiłam łóżko z lanomeble i oni mają tam ogromny wybór i pierdyliard konfiguracji, takich jak długość barierki zabezpieczającej (może być prawie na całą długość łóżka i zostaje tylko małe okienko żeby wejść) i też wysokość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 22:27

dmg111 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    T ważył 3550 55cm, z hm mielismy najmniejszy 56 to tonął w nim. Dopiero po miesiącu hm 56 byl dobry (pamietam bo miał świąteczne ubranka 56 z HM).
    Mielismy nawet kilka 50 noname, ale głównie 56. Ja nie lubię za dużych ubranek dla dzieci do teraz. Też nie uważam żeby nie kupować małych rozmiarow na początek. 3,5kg to nie jest takie duże dziecko jak każdy mówił i radził zacząć od r 62. Rozmiar 56 posłużył nam dobry miesiąc, także ja w przeciwieństwie do Lalii (😘) radzę mieć normalną ilość ubranek 56😃 my nawet dokupywaliśmy bo wszystko było luźne

Zulu, ale ja właśnie 56 miałam normalnie 🤭 to 50 miałam dosłownie 2 bodziaki, dwa razy gatki i 3 pajace 🤭
    Nie wyobrażam sobie nie mieć 56 albo mieć kilka 🤣 ja Kacpra Ulewacza Wielkiego przebieram od urodzenia trzy razy dziennie 🤣🤣

Zulugula lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ounai dziękuję cię za twoje słowa. Mamy zachowanie bardzo mnie boli. Widzę, że nadal czasami mam potrzebę by zrobić wszystko, wbrew sobie, by była że mnie zadowolona. Choć to nigdy się nie stanie. Ta sytuacja jest coraz zadsza, ale jest. Bardzo boli mnie też, że próbowała moja mama zrobić mojej córce to samo. Dobrze że w porę to urwałam. Potrafiła powiedzieć do dziecka, które jest chude jak tyka, że jest gruba, że powinna jeść mniej, to babcia będzie z niej dumna. U mnie tak to się właśnie zaczęło.
    Obraziła się na mnie jak stwierdziłam że nie będę odchudzać 2latka ( Harisek jest wysoki i troszkę pulchny). U niej się tak zaczyna, najpierw wmówi że wyglądasz strasznie, że jesteś mało warta, a później już tak ci wejdzie na psychikę, że nie da się nic zrobić bez jej aprobaty.
    Będę chronić moje dzieci za każdą cenę, nawet jeśli to oznacza prawie zerowy kontakt z moją mamą.
    Wiem o czym mówisz. Jak byś chciała pogadać to możemy się wymienić kontaktami na priv. Ja już chodzę 1,5 roku na terapię a i tak w niedzielę dałam się wkręcić w manipulacje mojej mamy. Ja z moją mam ograniczony kontakt. To smutne, ale czuję się lepiej jak z nią nie rozmawiam. Jak zaczynam z nią mieć kontakt to ona od razu zaczyna te swoje manipulacje. Na temat figury nawet się nie wypowiem, dzięki mamie mam fatalne relacje z jedzeniem i zaburzenia odżywiania.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Rozumiem, a na tym łóżku Ty się z dzieckiem mieścisz czy nie bardzo? :)
    Ja mam takie dla Marty, mam 159cm wzrostu i to łóżko nawet na czas usypiania (1h) jest dla mnie za małe i niewygodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 17:43

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5481 5482 5483 5484 5485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ