Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Kurcze, nie spodziewałam się, że to bedzie takie ciężkie dla mnie... Ta rozłąka. Cały czas o niej myślę, co robi, czy nie płacze.
-
Zulu, mysle, ze caly proces moze dlugo trwac, my mielismy pierwsze podejscie chyba w weekend 1 listopada, czyli to byly chyba 3 czy 4 dni bez zlobka, bylo przesikiwanie dosc czeste, potem jeszcze przez jakis czas do zlobka zakladalam pieluszke w zwiazku z tym, tak samo na jakies spacery czy podroze samochodem
Za kazdym razem tlumaczylam, ze to na wszelki wypadek, no ale na poczatku czesto sie zdarzalo, ze pieluszka byla mokra
Z kolei na noc zdjelismy pieluche jakis niecaly miesiac temu dopiero (dosc pozno, wiem, ale za to nie mamy przesikiwan nocnych za duzo, ze 3 sie zdarzyly na poczatku i koniec)
Teraz z kolei Gucio ma regres w zlobku i w zeszlym tyg 4 razy pralam posciel po drzemce, nie wiem czemua wczesniej juz nie bylo przesikiwan
Takze u nas ten proces byl ostatecznie dosc rozciagniety w czasie, ale jakbym czekala na taka gotowosc, ze zdejmuje pieluszke i od razu Gucio zalapuje, to myśle, ze jeszcze bym czekala, a tak od listopada zmienialam pieluche sporadycznie (noc/spacery/podroz), a od pewnego czasu w ogole
Zulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Tajka, to trudne dla rodzica na poczatku, pociesze tylko, ze i u nas plakal Gucio, dlatego odprowadzal go mąż, bo mi by bylo ciezko z tym. Natomiast przed zlobkiem do Gucia przez 2 miesiace przychodzila niania na 2-3 razy w tygodniu i Gucio tez plakal i to bardzo na poczatku, ciezko mi bylo na sercu jak zamykalam za soba drzwi
a po paru razach sie przyzwyczail i bardzo lubil (tak mysle) te nianie
Takze czy niania czy zlobek to dzieci te rozlake przezywaja
Pewnie jak sa mlodsze to mniejII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Tajka wrote:Annia, jak tam?
Tajka, myslę, że jakby Maja bardzo za tobą tęskniła/płakała to Panie by zadzwoniły po Ciebie.
Irysko widziałam zdjęcia, Michałek wyrośnięty wczasowicz! Lubi się pluskać w basenach, podoba mu się?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Dzięki dziewczyny. Kurcze, nie spodziewałam się, że to bedzie takie ciężkie dla mnie... Ta rozłąka. Cały czas o niej myślę, co robi, czy nie płacze.
Mam to samo..
Dziś Alex pierwszy raz poszedł po dwóch tygodniach przerwy (wcześniej był tylko 3 dni na adaptacji i zachorował na ospę). Cały dzień myślałam jak on tam sobie radzi, czy nie płacze🥴 Na szczęście było wszystko dobrze ale mimo wszystko mam jakieś wyrzuty sumienia 🙄
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Tajka u nas takie akcje codziennie a chodzi drugi rok do żłobka. Woli być w domu z mamą bo wie że ja jestem z Bartkiem.
My ciągle walczymy z odpieluchowaniem. Kuba niestety rzadko wola raczej zaliczamy wpadki. Do żłobka jeszcze pampers. Natomiast przed chwilą szok. Zaczął zaciskać nóżki pytam się czy chce sisui mówi tak, więc szybko zdjęta pielucha i siku do nocnikaKuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Mąż ją odebrał. Cała uśmiechnięta, panie mówiły że super się bawila, ladnie spala i wszystko zjadła (yhy.. A po powrocie zjadła cała miskę makaronu ze szparagami 😀😲).. A płakała tylko chwilę jak ja wyszlam. Niby... No ale chyba nie ściemniają... 🤔 Kto to wie..
U nas odpieluchowanie na boczny plan na razie. Podobno w żłobku mają całą procedurę i sie tym zajmują -
Zulugula wrote:Dzięki , dobrze, mdłości mam już tylko sporadycznie ale calkowity apetyt mi nie wrócił jeszcze. Rano wstaję z płaskim brzuchem a po południu mnie nadyma jak tę taką rybkę z Nemo 🐡
A Ty jak na końcówce?
To super, że mdłości coraz mniejsze😊 Ja już mam taki brzuch, że co chwile słyszę „ooo chyba zaraz rodzisz” 🤡
A tak to czuje się całkiem dobrze ostatnio, wiadomo że kondycja i siły już nie te, ale nie ma tragedii 😜
Mimo to chciałabym mieć już ten 39 tc i Gaje po drugiej stronie brzucha 😅Wik89, Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Inga Ty idziesz na planowane cc? Jak jest u Was, 2tyg przed terminem czy tydzien przed się umawiają? Bo mi jesienią ordynator mowil, że teraz to tydzien przed a nie 2, ale jeszcze nie spotkałam się z tym w praktyce
Annia, Inga, a czułyście w tej ciąży jakis dyskomfort od blizny? Mi od wczoraj jakos dziwnie jak się schylam, jakby lekki ból czy napieranie po prawej jej stronie
Matylda - termin na 12.12, a do szpitala miałam się położyć 30.11 i CC 1.12 - tu szybciej, ale dlatego, ze 3 CC i bali się pęknięcia macicy. -
Zulugula wrote:Inga Ty idziesz na planowane cc? Jak jest u Was, 2tyg przed terminem czy tydzien przed się umawiają? Bo mi jesienią ordynator mowil, że teraz to tydzien przed a nie 2, ale jeszcze nie spotkałam się z tym w praktyce
Annia, Inga, a czułyście w tej ciąży jakis dyskomfort od blizny? Mi od wczoraj jakos dziwnie jak się schylam, jakby lekki ból czy napieranie po prawej jej stronie
Tak, będę szła na planowane ale nie mam pojęcia ile teraz wcześniej umawiają cc. Pewnie po 36tc pójdę ze skierowaniem i zobaczymy na kiedy mi umówią cesarkę, dam wtedy znać 😊 ale wydaje mi się, że jednak bliżej 39tc robią
Ja jeżeli chodzi o bliznę to nie czuje żadnego dyskomfortu ani bólu -
Irysko ja tam się Michałowi nie dziwię, że nie chce wracać z wakacji. 😅
Zulu, ja nie mam żadnych dolegliwości blizny w ciąży.
Inga, ja też mam dużo większy brzuch. Wydaje mi się, że w drugich ciążach chyba tak często bywa, bo mięśnie brzucha były już rozciągnięte...Nowastaraczka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023