X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 09:02

Nowastaraczka, Annia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, my mieliśmy dokładnie tę butelkę:
    https://gemini.pl/dr-brown-s-options-butelka-antykolkowa-z-szeroka-szyjka-ze-smoczkiem-poziom-1-0-3-miesiecy-150-ml-0092169?gclid=CjwKCAjw9pGjBhB-EiwAa5jl3D_PlXByFEpILJ-p3JycQHN032-0QDhWfPHgQ1IdP3ZU-BcjOju6OxoCpQkQAvD_BwE

150 ml i smoczek 0+.

Jeśli mogę Ci doradzić, to jeśli bardzo Ci zależy na tym żeby Junior pił z butelki, to podawaj mu ją regularnie 🙈
    My trochę odpuściliśmy temat i Kacper wypije z butelki 40-50ml ale niechętnie i chwilę to trwa 😅 i jeszcze nam smoczka powoli odrzuca, bierze tylko jak jest mega głodny albo mega śpiący 😅

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wystawiam Chicco Next2me Dream na sprzedaż, właśnie piorę to całe wdzianko, gdyby któraś chciała dla siebie albo ktoś znajomy szuka to dajcie znać 😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Kacpi już wyrósł z Chicco? Ale ten czas leci 🥺 wyprzedajesz rzeczy, więc rozumiem, że zamykasz interes? 😎🤭

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Lalia, Kacpi już wyrósł z Chicco? Ale ten czas leci 🥺 wyprzedajesz rzeczy, więc rozumiem, że zamykasz interes? 😎🤭

Ma tak po kilka cm na górze i na dole zapasu więc teoretycznie mógłby jeszcze chwilę pospać, ale on jest trochę wiercipięta i myślę że w łóżeczku będzie mu wygodniej 😁
    Nie ukrywam też, że pozbycie się Chicco to więcej miejsca w mieszkaniu (i w piwnicy, bo mamy zachowane pudełko, instrukcję, torbę do przewożenia, full 😂) 🤭

Taaak, na 99.9% interes zamknięty 😅 kto wie, może nam się odmieni za kilka lat (wątpię 🤣), a trzymać te rzeczy tyle do przodu to bez sensu 😁

Dzisiaj w końcu może mi się uda i wystawię swoje ciążowe ubrania (legginsy, jeansy, szorty, topy) i rozmiar 62 po Kacperku, bo stopniowo mi wyrasta z 68 a bez sensu to składować 😊 zostawiam sobie pojedyncze ubranka do których mam sentyment, np te co wyszli ze szpitala, takie dziergane sweterki, pierwszy świąteczny pajac Olka 🤭

Spełniam się totalnie jako Mom of 2💙💙 jeszcze tylko mieszkanie zmienimy na coś większego z ogródkiem i będę totalnie zadowolona 😁👌

KarolinaMaria, Iryska, Zulugula, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nowastaraczka Annia, u Was już chłopaki bez pieluchy czy też będziecie się teraz za to zabierac?

Lalia jeszcze trochę i Kacpi zacznie RD ale leci! Co tam u braciszków? A jak u Ciebie i męża? Dotarliście się?😘
    U nas jest problem. Ostatnio nie chce siadać na nocnik i wstrzymuje siku aż do czasu wyjścia na dwór (wkładam wtedy pampersa, po tym jak mi się obsiusiał w restauracji mimo, że miałam nocnik ze sobą i co chwilę pytałam czy chce iść do łazienki). Nie wiem jak to ugryźć bo on jest gotowy, tylko według mnie nie chce.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, właśnie bardzo zależy mi, żeby Junior jadł z butelki, żebym mogła skończyć kp, wtedy kiedy to ja będę chciała. Jeśli Junior okaże się w miarę bezproblemowym dzieckiem to chętnie np wzięłabym sobie od września jakąś pracę dodatkową na kilka godzin tygodniowo, żeby sobie coś dorobić (w moim zawodzie mam taką możliwość) i wtedy byłoby super jakby jadł butelkę. A widzę, że z laktacją raczej problemów nie będzie bo już mam cycki takie "mleczne", co trochę mnie przeraża.

Czy mało używane butelki po Mikołaju po wysterilizowaniu mogę też próbować podać Juniorowi?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:41

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję zrobić tak, że jak przyjdzie ten dzień to powiem że nie ma pieluch, skończyły się, pokażę obie szuflady gdzie trzymany pampersy, zobaczymy razem że są puste. I po prostu nie założę jej więcej pieluchy w dzień ani w nocy. Czy ta taktyka się sprawdzi to nie wiem, okaże się, dam znać w lipcu. Ale z tego co czytałam to dość ważna jest konsekwencja przy odpieluchowaniu,bo jak dziecko raz ma pieluchę a raz nie ma to się mu miesza w głowie i cały proces przebiega trudniej i dłużej. Ale Iga jest ugodowym dzieckiem i docierają do niej racjonalne argumenty, więc jakiś wielkich dram nie przewiduję. Jak dziecko jest bardziej wymagające to pewnie jest trudniej nad tym zapanować. Mam w rodzinie dziecko prawie 3-lernie które jest teoretycznie odpieluchowane od 2 roku życia, a w praktyce ma pampersa na wszystkie wyjścia, do auta, jak jest zimno na zewnątrz itd., i raz na czas zawoła, ale częściej ochoczo siura do pampa 🤷 teraz czeka ich przeprowadzka i narodziny brata więc pełne odpieluchowanie będzie zapewne mega trudne bo to dużo zmian na raz.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:41

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nowastaraczka Annia, u Was już chłopaki bez pieluchy czy też będziecie się teraz za to zabierac?

Lalia jeszcze trochę i Kacpi zacznie RD ale leci! Co tam u braciszków? A jak u Ciebie i męża? Dotarliście się?😘

Sytuacja jest rozwojowa 😃 najpierw bylo totalnie nie i siury obok nocnika wiec odpuscilam, a ostatnio w sumie przypadkiem bo uciekał od pampersa udalo się ze z 2h sam regularnie biegał na siku. Myślę że już się zbliża ten moment tylko potrzebuję czasu żeby się temu poswiecic a trochę mi tego brakuje 😆 wczoraj miał nieprzyjemne nocnikowe cwiczenie bo coś z brzuszkiem się działo i co chwilkę biedny chodził siadać :(

Zastanawia mnie jak potem się obchodzi z takim odpieluchowanym toddlersem jak się wychodzi gdzies na spacery miasto itd. Zapas ubrań i ten tekturowy nocnik?;d siku jeszcze da się ogarnac outdoor-owo ale 💩?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko to ja mam bardzo podobne podejście do Ciebie 😊 Chociaż u nas został pampers na noc, ale ja właśnie czytałam że nocne a dziennie odpieluchowanie to dwie różne kwestie. I już zdarzają się u nas noce gdzie ma rano suchego pempersa i wtedy nawet jak wie, że ma to i tak rano zawoła na nocnik. Ale też zdarzają sie takie gdzie ma jednak nasikane jeszcze. Mimo, że zawsze przed spaniem robi jeszcze siku. Więc daje mu jeszcze czas i zobaczymy.

I my właśnie nie zakładamy pampersa na wyjścia, do auta itp. Ale Gustaw po tygodniu jak poszedł do żłobka to rano mówimy do opiekunki, że Gustaw jest bez pieluchy. Wracamy po niego po południu a Pani mówi, że miał pieluchę na drzemkę i jak byli na dworze… więc się jej pytam ale po co? Że my mu tej pieluchy nie zakładamy dzien w ogóle. Że spi 1,5h a na dworze są większość dnia i że dla mnie to bez sensu i proszę żeby mu w ogóle nie zakładały. I już kolejnego dnia był bez. Bo właśnie nie chce mu mieszać w głowie że raz ma a raz nie, bo Gustaw jest tez taki ugodowy i jak już załapał to wola za każdy razem. W żłobku zdarzy mu się niekiedy jakaś jedna wpadka. Ale to bardziej Panie za późno zareagują na jego wołanie.

jak mamy gdzieś jechać to zawsze czekam na moment aż zrobi siku i wtedy jedziemy. Ale tak to woła czy to na dworze czy w restauracji. Chociaż te pierwsze wyjścia to trochę stresujące 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 13:19

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A majtki z psim patrolem i autami zamawiałam tez na C&A, nie wychodziły jakoś drogo :) ale po kilku praniach jakość tych nadruków to jednak słaba

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny widzę że dużo z was odpieluchowuje już dzieciaki.
    Ja jakoś presji jeszcze nie czuje w tej kwestii. Na spokojnie zagaduje Hariska czy chce zrobić siusiu w toalecie jak ukochany starszy brat. Niby mówi że tak ale usiąść na kibelek już nie. Mam nakładkę na toaletę. Nocnika nie będę kupować.
    Z córką i młodszym też tak robiłam, że najpierw tak na luzie o tym rozmawialiśmy, powolutku zachęcałam. Później oboje odpieluchowalam i na dzień i na noc w 3 czy 4 dni. Tu też nie ma presji w przedszkolu, że 3 letnie dziecko ma być już bez pieluchy. Bez pieluchy ma być jak zacznie zerówkę w wieku lat 4.
    Mam nadzieję, że uda mi się młodego odpieluchowac około 3 urodzin. Tak na spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu kupowanie butelki 60ml nie ma sensu. Ja miałam je w zestawach i prawie nie używałam ich.

Zulu, Anniu, Inga, Wiki jak się czujecie?

Wik89, Annia lubią tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Sytuacja jest rozwojowa 😃 najpierw bylo totalnie nie i siury obok nocnika wiec odpuscilam, a ostatnio w sumie przypadkiem bo uciekał od pampersa udalo się ze z 2h sam regularnie biegał na siku. Myślę że już się zbliża ten moment tylko potrzebuję czasu żeby się temu poswiecic a trochę mi tego brakuje 😆 wczoraj miał nieprzyjemne nocnikowe cwiczenie bo coś z brzuszkiem się działo i co chwilkę biedny chodził siadać :(

Zastanawia mnie jak potem się obchodzi z takim odpieluchowanym toddlersem jak się wychodzi gdzies na spacery miasto itd. Zapas ubrań i ten tekturowy nocnik?;d siku jeszcze da się ogarnac outdoor-owo ale 💩?

My kupiliśmy taki przenośny nocnik na Allegro. Jest składany i dość mały. Jak wychodzimy to zawsze mam komplet spodnie plus majtki w zapasie. Niestety na początku to tak wyglada, że trzeba być na wszystko przygotowanym 😅 siku to zazwyczaj robimy gdzieś pod krzaczkiem, 💩 na razie jedna nam się zdarzyła, ale akurat byliśmy w restauracji wiec nie było problemu z toaletą.

Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar co tam u ciebie?

emdar lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Suszarka wg mnie jak dziecko nie jest gotowe na odpieluchowanie to konsekwencja nic tu nie pomoże.
    Bo można schować pieluchy i dać majtki ale co z tego jak w dzień jest milion wpadek i pełno majtek i spodni do prania. No ale konsekwencja zachowana😁
    Oczywiście że tak, dlatego nie mówię żeby odpieluchować dziecko roczne które sika co chwilę. Teoretycznie gotowość jest wtedy kiedy dziecko już nie posikuje co 20min cały dzień 🤷 natomiast jak dziecko kuma o co chodzi, robi postępy i generalnie sika na nocnik ale zalicza czasem wpadkę lub regres to raczej normalne w procesie uczenia się. Jak dorosły się czegoś uczy to też niekoniecznie w tydzień czy miesiąc opanuje daną umiejętność w 100%, co nie znaczy że nie jest na nią gotowy. Zresztą, każdy robi jak uważa bo zna swoje dziecko najlepiej. I sądzę że sarkazm na końcu wypowiedzi był niepotrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 13:33

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 5543 5544 5545 5546 5547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ