Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia od jakiego przepływu w smoczku zaczynaliście w butelkach dr Browns? Nie zalewało Ci chłopaków mlekiem?
Wik, mieszka mi się powoli coraz lepiej, zaczynam się przyzywczajać. Stare mieszkanie bardzo lubiłam, dobrze się tam mieszkało i stąd nie jest to dla mnie "łatwe". Ale ja przyzwyczajam się mocno do miejsc.Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Czy jest sens kupowqć butelkę 60 ml czy od razu 120 ml?
Zulu, a jak masz jakieś dolegliwości blizny to kiedy masz kontrolę u gina?
Jak samopoczucie na końcówce?Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Czy jest sens kupowqć butelkę 60 ml czy od razu 120 ml?
Zulu, a jak masz jakieś dolegliwości blizny to kiedy masz kontrolę u gina?Annia lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dzięki dziewczyny. Kurcze, nie spodziewałam się, że to bedzie takie ciężkie dla mnie... Ta rozłąka. Cały czas o niej myślę, co robi, czy nie płacze.
Oczywiście, trzeba być czujnym bo różnie bywa, ale myślę, że obydwie musicie się przyzwyczaić do nowej sytuacji.
Na choroby niestety nie ma rady, Pola też zaczynała żłobek od kwietnia i czas kwiecień-lipiec był dla mnie najgorszym czasem w moim macierzyństwie, szczególnie że ten pierwszy żłobek nie był dla nas najlepszy.
Będzie dobrzeTajka lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Urlop super, korzystamy na całego z wakacji, dzisiaj cały dzień na plaży i na basenach 🙂
Wczoraj była brzydka pogoda, chyba było zimniej niż w Polsce ale nie traciliśmy czasu i wynajęliśmy sobie auto żeby pozwiedzać wyspę. Widoki piękne 🙂
Też lecimy niedługo na wakacje i lot mamy o 5:40 więc trzeba będzie wstać w środku nocy i martwi mnie nieco ta nocna pobudka jak Pola ją zniesie, szczególnie teraz gdy ma dość mocny kryzys 2 latka i potrafi odpalić się z byle powodu, szczególnie w nocy. -
Zulugula wrote:Annia, wizytę mam za 2tyg. W sumie to nie jestem pewna czy to blizna. Jakiś dziwny opór/nacisk (nie wiem jak to opisac) czuję przy schylaniu, czy jak zakladam nogę na nogę podczas siedzenia. Nie jest to jakies szczególnie bolesne ale..dziwne. Jak mi to nie przejdzie do kilku dni to pewnie pójdę na kontrolę
Anetko, tak miernie, ciężko mi, nogi mi puchną jak muszę coś porobić czy jak robi się cieplej...
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Cześć Dziewczyny,
Ostatnio coś nie mam weny aby pisać natomiast cały czas Was podczytuję.
Niesamowite jest to, że tak dużo z naszych maluszków już ma młodsze rodzeństwo, lub niedługo będzie mieć.
Przyznam, że i ja powoli zaczynam mieć myśli o drugim bobaskuNa pewno nie będziemy o tym myśleć wcześniej niż pod koniec roku, ale powoli pojawiają się takie plany w głowie.
Jakie macie pomysły na prezent z Okazji Dnia Dziecka?
Myślałam o Lodziarni z Melissa&Doug lub Albiku.
Czy na Albika nie jest jeszcze zbyt wcześnie?
U nas kryzys 2,5 latka wgrany na maxa. Nie spodziewałam się, że dziecko może tak się zachowywać. Pola jak wkręci sobie, że czegoś nie chce to robi tak dzikie wrzaski, że chwilami płacze razem z nią z bezsilności. W nocy potrafi tak drzeć się przez 20 minut nie możemy jej uspokoić. Do tego wszystkiego wychodzą jej wszystkie 5tki na raz. Powoli rozszyfrowuje mechanizm tych awantur i już wiem, że nie możemy jej przemęczać, lub niektóre rzeczy gasić w zarodku.
Zulu, tez mieliśmy kryzys chodzenia do żłobka i była masakra. W tym tygodniu jest już lepiej, ale w niedziele brzuch mnie bolał z nerwów na poniedziałkową wyprawę.
Na szczęście wspieranie dziecka w takich sytuacjach procentuje, ostatnio nasz kot się czegoś przestraszył a Pola za nią poszła i mówiła "Amberko nie bój się, jestem przy Tobie, wspieram Cię, nie bój się"
Nowastaraczka, Zulugula, Ania81, Wik89, Annia, Lalia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Annia, wizytę mam za 2tyg. W sumie to nie jestem pewna czy to blizna. Jakiś dziwny opór/nacisk (nie wiem jak to opisac) czuję przy schylaniu, czy jak zakladam nogę na nogę podczas siedzenia. Nie jest to jakies szczególnie bolesne ale..dziwne. Jak mi to nie przejdzie do kilku dni to pewnie pójdę na kontrolę
-
Annia wrote:A to nie spojenie łonowe? Bo mi doskwiera w tej ciąży (gdzieś od III trym), ale brzmi podobnie.
Anetko, tak miernie, ciężko mi, nogi mi puchną jak muszę coś porobić czy jak robi się cieplej...W Twoim przypadku dobrze, że pogoda jest taka a nie inna bo nie męczy Cię, aż tak bardzo
Annia lubi tę wiadomość
-
Anniu, ja zaczynalam dr brown butelka 160ml i amiczek dla wczesniakow, z oznaczeniem "P"
Polecam też butelkę lansinoh, u nas przy Gabi bardziej się sprawdziła.
Jeśli chcesz karmić mm, to jeśli mogę doradzić to poczytaj o mleku smilk max. Jest to mleko dostępne jedynie na www producenta. Jest to jedyne mleko na rynku z tluszczem mlecznym /zwierzęcym, a nie roślinnym, które zawierają inne wszystkie znane mleka. Ma batdzo czysty, dobry sklad. Ma siarę bydlęcą. Może akurat przypasuje Juniorowi 😊
Wiem jak się czujesz, ja na końcówce z Mają tez byłam cała spuchnięta, stopy to mnie bolały od obrzęków 😬 chodziłam tak prawie 2 mce. Ale już niedługo i o wszystkim zapomnisz 😊
Annia lubi tę wiadomość
-
Irysko, załapałam się na zdjęcie Michałka. Spokojnie może dorabiać na studiach jako rezydent 🏖 cieszę się, że wyjazd się udał. Byłam kiedyś na Zante, piękna wyspa.
My za niecałe 3 tygodnie jedziemy nad polskie morze. Jak przystało na ludzi w wieku średnim, trzeci raz z rzędu w to samo miejsce 🙃😁 nie mogę się już doczekać wolnego i spacerów po pustych plażach.
Annia, pytałaś kiedyś o czop. Ja urodziłam 11 dni po odejściu czopa.Iryska, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anniu, moim zdaniem nie ma opcji żeby dziecko się zalało mlekiem z butelki dr Browns 0+. Te smoczki są mega wolne, jak odwrócisz butelkę do góry nogami to skapnie może jedna mała kropla na 5 sekund. Dla Jagody na przykład te butelki były za trudne i dokarmiałam z Lovi. Swoją drogą Iga była dokarmiana z bardzo trudnego dr Browns, mimo wszystko zjadala spore porcje mm od samego początku bo mleka miałam jak na lekarstwo. A Jagoda jadła że znacznie łatwiejszej butli Lovi, maleńkie porcje (długi czas po 30-60ml), a laktacja hulała dość ładnie przez 9 m-cy. I to chyba znaczy że jak laktacja jest słaba to czasem święty Boże nie pomoże, a jak jest dobra to butelka której użyjemy nie ma wielkiego znaczenia 🤷
Anetka, ja nie kupuję typowo zabawek, bo i tak toniemy w rzeczach. Jedyne co dziewczyny dostaną to tunel do zabawy w ogrodzie, poza tym Iga dostanie bidon Ion8 (nie chce od jakiegoś czasu pić z bidonu z rurką) i pewnie książeczki o odpieluchowaniu (mam na oku trzy). Jagodzia dostanie miseczkę na przyssawkę i dziecięce sztućce. Dostaną jeszcze od rodziny zabawki do piasku z Btoys, piłkę plażową i ręcznik z Peppą - to typowo pod kątem wyjazdu nad morze. Albika planuję kupić na Mikołaja albo pod choinkę, lodziarnia czeka na Jagodę w piwnicy - też bedxie na którąś z tych okazji.Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja polecam tę lodziarnie, Maja bawi się codziennie 😊
Suszarko, jakie książeczki o odpieluchowaniu masz na oku? -
Mamy już Pucia (polecam) i Kicię Kocię i Nunusia (nie polecam bo Nunuś biedaczek siedzi na nocniku aż nie zrobi siku). Chcę jeszcze kupić Ale kupa! Co masz w pieluszce, Jadzia Pętelka robi siku i nocnik nad nocnikami.
Jeszcze w temacie odpieluchowania, na Sinsay są dwupaki majtek z Psim Patrolem po 6.99, od 86/92 do 110/116. Nie lubię ciuchów z Sinsay bo moim zdaniem są bardzo marnej jakości ale majtek zamówiłam bo do obsikiwania nic lepszego nie potrzebuje 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 21:32
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022