Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MoTyLeK🦋 wrote:Ja uwielbiam ciepełko i cały dzień smażę się na tarasie 😍
MoTyLeK🦋, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Inga, nasze mieszkanie jest na osiedlu, gdzie buduje się 5 budynków, nasz był pierwszy w sprzedaży. Wszystkie budynki są takie same, my nawet mamy lepiej bo mamy widok na pole, trochę centrum handlowego w odległości, ale przed samym nosem nie mamy nic, a identyczne mieszkania jak nasze deweloper sprzedaje teraz o prawie 200 tys zł drożej.
jakiś kosmos totalny.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A Wrocław to już w ogóle, moi przyjaciele wracają do Polski z zagranicy i właśnie chcieliby 90m2 we Wrocławiu... I chyba wezmą pracę zdalną z Opola, bo ceny tak poszybowały, że muszą "dorobić" albo wypracować sobie zdolność kredytową w złotówce, żeby kupić coś we Wrocławiu...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania masakra 🤯 my nasze obecne mieszkanie kupowaliśmy 6 lat temu i teraz w naszej okolicy taki sam metraż 100% drożej
Ja nie wiem jak teraz młodzi ludzie którzy dopiero zaczynają pracować mają kupić coś swojego jak te ceny są tak chore.
Na ten moment to cieszę się, że mamy chociaż takie swoje mieszkanie, na razie jakoś się pomieścimy w 4, ale jednak chciałabym aby każdy miał swój pokój i chociaż małą swoją przestrzeń -
Dziewczyny, kosmiczne ceny to raz, ale tak jak napisała Zulu, czasem układ mieszkania jest niewarty tych pieniędzy. My nie planujemy przeprowadzki, ale z czystej ciekawości oglądamy co się buduje w okolicy. Niedaleko powstaje osiedle z mieszkaniami m.in. po 90, a nawet 130 m2. Ceny wiadomo jakie, mimo, że moje miasto jest tylko sypialnią aglomeracji 🤑. Ale co za układy! W każdym z tych większych mieszkań z głównej łazienki wychodzi się wprost na salon 🙄 dosłownie drzwi do łazienki są na jednej ze ścian salonu, który jest połączony z kuchnią. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której siedzimy sobie z Luckiem w podomowych dresach na kanapie przed tv, a znajomi Matyldy wbijają do salonu, żeby skorzystać z toalety 🤯 albo my mamy gości, a Mati w tym czasie chce się wykąpać. Nie wiem kto to projektował. Totalnie pomieszana część dzienna z prywatną. Mieszkania w wielkiej płycie mają lepsze układy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2023, 21:13
Annia, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu dziękuję, od ściany kuchennej do ściany z telewizorem jest 7m85cm. Dzisiaj, to nawet nie jest 2 lata od zakupu, właściwie 1.5 roku na to mieszkanie by nas nie było stać.
ja właśnie też zastanawiam się jak młodzi mają teraz zaczynać dorosłe życie... Zulu, a co w tych salonokuchniach u Was jest nie tak? Są za małe? My mamy stosunkowo duzą przestrzeń wspolną przy mniejszych sypialniach (nasza 14m2, pokój Mikiego i gościnny/docelowo Juniora mają trochę ponad 8m2, ale wszystko się w nich zmiesciło wygodnie).
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, kosmiczne ceny to raz, ale tak jak napisała Zulu, czasem układ mieszkania jest niewarty tych pieniędzy. My nie planujemy przeprowadzki, ale z czystej ciekawości oglądamy co się buduje w okolicy. Niedaleko powstaje osiedle z mieszkaniami m.in. po 90, a nawet 130 m2. Ceny wiadomo jakie, mimo, że moje miasto jest tylko sypialnią aglomeracji 🤑. Ale co za układy! W każdym z tych większych mieszkań z głównej łazienki wychodzi się wprost na salon 🙄 dosłownie drzwi do łazienki są na jednej ze ścian salonu, który jest połączony z kuchnią. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której siedzimy sobie z Luckiem w podomowych dresach na kanapie prz tv, a znajomi Matyldy wbijają do salonu, żeby skorzystać z toalety 🤯 albo my mamy gości, a Mati w tym czasie chce się wykąpać. Nie wiem kto to projektował. Totalnie pomieszana część dzienna z prywatną. Mieszkania w wielkiej płycie mają lepsze układy.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu, my w starym mieszkaniu też mieliśmy super przestrzeń wspólną z kuchnią, znośna naszą sypialnię, wygodną łazienkę i pokój dla dziecka wielkości schowka na szczotki, który służył nam za graciarnię... 🙄
Teraz mamy właśnie fajną, wygodną lekko ponad 40m2 wspólnej przestrzeni i nie jest to "wagon". Niestety wyspa by się zmieściła kosztem stołu, wtedy musieliśmy jeść przy wyspie, albo okropnie zagracić przestrzeń. Dla nas ważne też były 2 łazienki, to naprawdę jest komfort, jak nie trzeba układać listy "kto się idzie teraz myć".Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ceny w budownictwie mówicie, my za pustaki "połówki" na ścianki działowe płacimy w tym roku więcej niż za całe pustaki rok temu 😅 sam dach na budynku w zeszłym roku kosztował nas ok. 140tys. 🤦 a i tak mieliśmy farta że ugadaliśmy już wczesną wiosną ekipę na jesień za 30 tysięcy, i że właściciel firmy był honorowy i nie podniósł ceny; jak kończyli to mówił że byłoby co najmniej +10k. A to tylko jedna z wielu rzeczy do zrobienia przecież 🤷 W tym roku tylko robimy działówki i wyrównujemy teren, w przyszłym roku startujemy (mam nadzieję) z oknami i instalacjami, potem kredyt i pewnie wszystko nabierze tempa. Mam nadzieję że za dwa lata się wprowadzimy 💪Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My jesteśmy w trakcie wykończenia to ile już na to mieszkanie wydaliśmy to jest dramat a ile jeszcze wydamy nie chce myśleć. Robimy wszystko średnim standardem bo inaczej nie dalibyśmy rady .
Jeśli chodzi o metraz to przechodzimy z niespełna 50 na 70 i wg mnie będzie superprzestrzeń wspólna mogłaby być większa oczywiście - mamy 28 metrów salon z aneksem ale myśle ze się zmieścimy
pokoje dziecięce maja po 10.5 metra a nasza sypialnia 14
Trochę się boje tego nowego budownictwa przyznam bo jak porównam sobie nasze aktualne mieszkanie ( blok z 1992 cegła ) i to co teraz będziemy mieć to chyba dużo gorzej. A niby wzięliśmy od „ najlepszego „ dewelopera z Wrocławia. Okaże się ….
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:A ja od 5 nie mogę spać, chyba organizm sam przygotowuje się do tego co bedzie po porodzie...
Łącze się w bólu, bo on ponad tygodnia budzę się punkt 5 i nie mogę już zasnąć. Akurat wtedy gdy mój syn w końcu śpi tak długo, że to my musimy go budzić do żłobka 😅
Aniu masz jeszcze jakaś wizytę przed porodem? Czy już czekasz na godzinę zero? 😊Wik89, Annia lubią tę wiadomość