Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu kibicuje Ci po cichu, bo masz dokładnie ten sam termin jak ja miałam z Amelka
urodziłam 27.05, przez cc, w sumie tez na zimno, tzn bez jakichkolwiek skurczy, z powodu tachykardii u Meli. Co by się nie działo, to tak zadecydowało życie
za chwilkę będziecie już razem! Czy w poniedziałek, czy wcześniej, czy nawet we wtorek, bo często jest tak, ze stawiasz się do szpitala na cc i nagle okazuje się ze jest dużo porodów i przesuwają na nastepny dzień. Ale to już ostatnie chwile i zaraz będziecie się tulić ❤️ piękny czas przed Tobą! Po cichu zazdroszczę ❤️
Annia lubi tę wiadomość
-
Tajka- Melcia może nie od razu ale tak po miesiącu w przedszkolu nagle zrobiła się totalnie mamowa! Nie uznawała taty, cały czas przytulona do mnie, cały czas na rękach, wiecznie mnie całowała, przytulała No i całowała po cycusiu (bo to jej hobby i uspokajacz)! Myśle ze tak właśnie odreagowywala. Po jakimś czasie przeszło, a przedszkole kocha całym sercem.
-
Matylda tak sobie wzięła do serca to, że Pucio nosi majtki, że każde zakładać sobie majtki na pieluszkę 🤦♀️ próbowaliśmy bez pieluszki, ale jeszcze tego nie ogarnia. Mało tego, jak np. idę wieczorem się kąpać i biorę z sypialni swoją piżamę, to podchodzi do mojej szafy i pyta 'mama, a MAJKI?' 😂
Irysko, u nas bywa bardzo podobnie. Czasem zastanawiam się jakie dzieci były kiedyś, czy też tak okazywały bunt? Nie wiem, może było mnie zabawek, atrakcji, bodźców i było jakoś lżej? A może rodzice olewali wszystkie małe dramaty. Choć jak pamiętam siebie z wczesnego dzieciństwa, to wcale nie byłam lepsza od Matyldy 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 07:11
Zulugula, Annia, Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Irysko, u nas wszystko ma być w koparki i niebieskie, łącze się w bólu...
KarolinaMaria, piąteczka! Też przerabiamy etap majtki na pampersa. 🤨
Ladyo, dziękuję. Już trochę mi emocje opadły od wczoraj na szczęście.
Suszarko, czy ty kupowałaś, żel przeciwzrostom do drugiego CC (tego planowego)?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu - dobre z tymi dziurami! Mi w ciąży jest gorąco, więc pod domu całą zimę chodzę bez skarpetek, Mikołaja bardzo to bulwersowało czemu nie mam skarpetek i ciągle mi przynosił z szafy (i to te najgrubsze...). 🤣
Suszi, dzięki.
Ounai, weź pospamuj trochę jeszcze zdjęciami z wakacji, chcę się chociaż napatrzyć!
Iryska, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Aniu, mi zawsze pomagał masaż przy zgładzonej szyjce i akcja sama się zaczynała. Wyjdź z założenia, że "co będzie, to będzie". Najważniejsze, aby dziecko przyszło szczęśliwie na świat. My matki jakoś sobie damy radę, bez względu czy to będzie psn czy cc
-
Nie wydaje mi się, żeby miało być niebezpiecznie, ale jeśli chcesz się szwedac to pytaj Ladyo, bo ona była w Hurghada. My jesteśmy w Marsa Alam i tutaj jest hotel i pustynia;)
Edit my jesteśmy w Akassia Swiss Resort i naprawdę polecam, to jeden z lepszych hoteli w jakich byliśmy. Natomiast naprawdę w około nic nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 13:15
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Enigvaa wtrące się , byliśmy 6 razy w Egipcie ( w hotelu gdzie jest teraz Ounai też) . Nie jest niebezpiecznie , jeśli chcesz wieczorem wyjść na deptak to tylko centrum Hurghady ... Marsa Alam to ogólnie tylko pustynia za to piękne rafy ... Z 5 latkiem byliśmy na quadach i snurkowaniu..na wycieczklce w najstarszym miasteczku portowym czy wiosce beduinow...z małą jak miała 8 miesięcy to raczej tylko hotel i plaża ...z tym że w Egipcie przeważnie są duże kompleksy i na dobra sprawę codziennie możesz być w innym miejscu ... Rejs łodzią też nam się super sprawdził ... Do tego fajne plaże i często płytkie może też przy małym dziecku świetnie się sprawdzają... jeśli jesteś fanką np Grecji i zwiedzania wyspy to w Egipcie tego mieć nie będziesz ... Z kolei w Egipcie za całkiem przyzwoite pieniądze będziesz mieć świetny hotel z wieloma atrakcjami , dużym wyborem jedzenia i często fajnymi animacjami ... Pozdrawiam 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 13:30
-
Enigva my byliśmy w Hurgadzie w tym roku i kilka lat temu w Sharm. Te kompleksy hotelowe są zazwyczaj zlokalizowane na obrzeżach. W Hurgadzie wzięliśmy taksówkę (15 USD s dwie strony za nasza rodzinkę), taksówkarz zawiózł nas do centrum i tam z nami chodził po mieście. Zapytałam się go dkaczego z nami chodził to powiedział ze jakbyśmy byli sami to zaraz by nas obskoczyli sklepikarze i żebrzące dzieci. I w sumie jak wszedł z moim mężem do sklepu a ja zostałam na zewnątrz to od razu jakiś chłopiec przybiegł i prosił o dolara. Ja nie miałam portfela przy sobie a on nie odszedł dopóki nie dostał pieniędzy. W Sharm mieliśmy busa z hotelu który nas zawiózł do centrum i tam chodziliśmy sami, czułam się bezpiecznie
w ogóle Sharm bardziej mi się podobało centrum. Jedyny minus tam to plaża bo schodziło się prosto z pomostu do głębokiej wody. W Hurghadzie była piaszczysta plaża, idealnie pod dzieci. Byliśmy w hotelu Aladdin Beach Resort i bardzo polecam, dużo zieleni, bardzo czysto, dużo animacji dla dzieci, malowanie twarzy, piana patrty, mini disco itp
-
Hahaha usmialam sie czytajac Wasze historie dzisiaj, czyli wiekszosc dzieci na tym etapie jest zainteresowana skarpetkami, majtkami, i ogolnie naszym wygladem 😀
Gucio nie jest wyjatkiem
Jak jestem boso to od razu zwraca na to uwage i pyta sie po co i czy zaloze skarpetki, ostatnio jechalismy na komunie i zalozylam sukienke taka dosc kolorowa i mialam troche mocniejszy makijaz i Gucio jak wyszlam z lazienki to spojrzal taki oczarowany i powiedzial „pokaż jakie masz kolorowe USTKA”, a potem pomyslal chwile i dodal z przekonaniem „teraz jestes TAKA PANI” 😅
Iryska, Zulugula, Annia, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia, rozumiem, tez czuje, ze bede przerazona jak juz dojdzie do tego momentu, wlasnie dlatego, ze wiem co mnie czeka (choc co do samego porodu to wiem i nie wiem, bo kazdy porod jest inny przeciez)
A czemu jesli sie nie zacznie samo to CC, a nie wywolywanie?
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik, bo ja się nie zgadzam na indukcję tym razem - ostatnio skończyło się hiperstymulacją mięśnia macicy, złym KTG i cięciem na cito. Zresztą mój prowadzący też nie jest fanem indukcji po CC.
Wik, a czy Gucio chce się malować? Mikołaj miał fazę, że chciał się malować i musiałam się dużo nagimnastykować, żeby mu wytłumaczyć, że chłopcy się nie malują. 🤣 za to chętnie czesze włosy, udaje że wkłada soczewki do oczu jak tata itp.
Ounai, super ten hotel wygląda, Marta jest basenowo nieustraszona! Jedziecie na jakąś wycieczke czy raczej totalny relaks w hotelu?Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Hahah tak mial tak kiedys, ze sie zainteresowal pudrem i pedzlami, ale jakos szybko mu przeszlo, bardziej jednorazowe
Natomiast ostatnio malowalam paznokcie 6-letniej corce przyjaciolki na jej wyrazna prosbe i Gucio stwierdzil, ze tez chce i mu pomalowalam po jednym paznokciu na kazdej dloni, nastepnego dnia jak go odebralam ze zlobka to powiedzial: mama, no coś Ty! Czemu mi pomalowas paznokcie, ja nie jestem dziewczynka 😜 ale zmyc nie chcial i chodzil w nich az sie starl lakierII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023