Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, dopiero weszłam!
Anniu, gratulacje, dzielna mama, witamy Adasia 🥰🥰
No krzyżowe do hardcore. Ale miałam tylko przy piwrwszym porodzie, przy indukcji nie, pewnie dlatego, że wszystko tak sztucznie szło.. -
Annia wrote:To jest jakiś koszmar, to dziecko chce być dosłownie bez przerwy przy cycu. Poważnie rozważam zahamowanie laktacji tuż po wyjściu ze szpitala. Chcę, żeby Mikołaj też miał mamę. 😿Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia wrote:To jest jakiś koszmar, to dziecko chce być dosłownie bez przerwy przy cycu. Poważnie rozważam zahamowanie laktacji tuż po wyjściu ze szpitala. Chcę, żeby Mikołaj też miał mamę. 😿
-
Przynajmniej to cycowiszenie w nocy daje efekt, że Adaś może iść do domu dzisiaj, jeśli u mnie w badaniach będzie w porządku to wychodzimy. Ale w nocy miałam kryzys, nie zmrużyłam oka nawet na chwilę. Mamy wędziełko do podcięcia też, więc to też utrudnia.
Co do drugiego CC - szczerze to nie czuję wielkiej różnicy, na pewno nie boli mnie bardziej niż poprzednio, a może nawet mniej. Jestem zadowolona, że wybrałam mniejszy szpital, z bardziej zindywidualizowanym podejściem do pacjenta. Naprawdę mogę polecić opiekę.
Edit: idziemy do domu!Inga28, KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, Wik89, asias86, Iryska, MoTyLeK🦋, emdar, Lalia, Enigvaa, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga dzięki ze pytasz, ja jestem po połówkowych i będę mom of boys tak jak Lalia i Ania 🙈🙈
Nie powiem troszkę w serduszku zakuło bo chciałam te body w wisienki i kokardeczki 🙈😍
Trochę przeczuwałam ze może być chłopak bo ta ciąża jest identyko jak pierwsza nic się nie różni.
Aniu ja myśle ze decyzje podjelas albo pojedziesz na 100 % juz w domciu ale jak byś nie karmiła to i tak nie ma znaczenia - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko 😘Wik89, asias86, dmg111, emdar, Lalia lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Patrycja, ja zawsze będę mówiła że dzieci tej samej płci wieeeele ułatwiają pod względem organizacyjnym itd. także drugi synek to też suuuuuper! Gratulacje!
Anniu super że już do domu 😘
Ja właśnie czekam w kolejce do kardiologa...na NFZ. Miałam na 8:30, lekarka przyjmuje od 8. Przyjechałam o 8:15 to przede mną było już 8 osób (oczywiście wszystko emeryci koczujący od 6 rano). Jeszcze z 40min na pewno poczekam. Chyba ostatni raz korzystam z NFZtu, wolę iść prywatnie, o odpowiadającej mi godzinie, i szybko wrócić do domu. A tak to mąż musiał wziąć wolne, ja muszę jechać 50min w jedną stronę i stracić łącznie z 3.5h w przychodni. W gratisie awantura w kolejce, plus jakaś stara baba zaczęła do mnie skakać że "najlepiej w telefonie siedzieć" a ja się uczę bo po południu mam egzamin. Jprdl 🤦patrycja92 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
No tak, to jest mega frustrujace na nfz, choc niestety ostatnio zdarzylo mi sie tez kilka razy poczekac dlugo w prywatnej przychodni
Ale jak chodzilam do ginekologa na nfz to byl to standard
U internisty na nfz w przychodni publicznej wszystko o czasie z kolei
Ja tez dzis od rana w przychodniach, najpierw test obciazenia glukoza a teraz ide do fizjoterapeutki, chce zeby spojrzala na moj brzuch (czuje, ze juz mi sie rozeszly miesnie wokol pepka, nie wiem czy nie za bardzo jak na ten etap ciazy) i ew jakies cwiczenia doradzila na plecy, bo doskwieraja mi
Annia, super, ze wychodzicie! Czekamy na foto Adasia 😍 trzymam mocno kciuki, domyslam sie tylko, jakie to wszystko trudne, bo zawsze poczatki sa trudne a jeszcze jak w domu jest kilkulatek to juz w ogole. Jestem pewna, ze sobie to ulozysz za chwile z karmieniem itp, niezaleznie czy piersia czy butelkaII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia,super że wychodzicie ❤️👍.
Ja właśnie czekam na pierwszą radioterapię. I właśnie po latach leczenia się w Luxmedach/Enelmedach nie mogę złego słowa powiedzieć na NFZ. Wszystko mam załatwiane w zasadzie od ręki. No ale to zupełnie inny level choroby/leczenia niż "zwykłe" wizyty.
Trzymajcie kciuki żebym dobrze zniosła radioterapię ( podobno rzadko coś się dzieje, no ale nigdy nie wiadomo).
Edit: Anniu, bądź dla siebie dobra i czuła ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 11:58
Wik89, patrycja92 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar ✊
Dobra, ja trochę popsioczyłam na NFZ rano ale generalnie wizyta w porządku. Wywiad dokładny, badanie dokładne, mam termin na holter EKG i echo, receptę na leki. Gdyby nie fakt że wyszłam z domu 6:40 a wróciłam o 12 to byłoby miodzio 😂KarolinaMaria, emdar, Wik89, Annia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Niestety tak to wygląda, że jak na NFZ, to najczęściej rano i pół dnia z głowy, ale wiele też zależy od organizacji poradni. 2 tyg temu byłam z Mati u kardiologa w poradni przyszpitalnej i wyrobiłysmy się w 1,5 h (założenie kartoteki, ciśnienie, ekg, echo). Naprawdę super zorganizowana placówka, może przez to, że to najlepszym szpital kardiologicznym i przyjeżdżają tam pacjenci z całej Polski. Za rok kontrola, niestety znów tylko godziny poranne, ale warto.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 13:04
emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Suszarka wrote:Patrycja, ja zawsze będę mówiła że dzieci tej samej płci wieeeele ułatwiają pod względem organizacyjnym itd. także drugi synek to też suuuuuper! Gratulacje!
Anniu super że już do domu 😘
Ja właśnie czekam w kolejce do kardiologa...na NFZ. Miałam na 8:30, lekarka przyjmuje od 8. Przyjechałam o 8:15 to przede mną było już 8 osób (oczywiście wszystko emeryci koczujący od 6 rano). Jeszcze z 40min na pewno poczekam. Chyba ostatni raz korzystam z NFZtu, wolę iść prywatnie, o odpowiadającej mi godzinie, i szybko wrócić do domu. A tak to mąż musiał wziąć wolne, ja muszę jechać 50min w jedną stronę i stracić łącznie z 3.5h w przychodni. W gratisie awantura w kolejce, plus jakaś stara baba zaczęła do mnie skakać że "najlepiej w telefonie siedzieć" a ja się uczę bo po południu mam egzamin. Jprdl 🤦
Dawno się zapisywałaś? Moja babcia po 4 zawałach dostała termin na 2026 🫣🔸28 lat
Ja to tak zafiksowałam sie w prywatna opiekę ze w sumie jakby coś sie działo to nie wiem czy bym wiedziała gdzie pukać w jakie drzwi zeby sie umawiać do konkretnego specjalisty.. a później zonk bo wizyta za x lagstarania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379