Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Dawno się zapisywałaś? Moja babcia po 4 zawałach dostała termin na 2026 🫣Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny jak nakarmiłam butlą, zjadł z obu piersi, dalej chce ssać i właśnie ulał, to chyba nie głód tylko potrzeba ssania i dobrze, że dałam smoczek?
PS. Świetnie być w domu.
Emdar trzymam kciuki za radioterapię. To już ostatnia prosta przed tobą. 💪Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
I czuję się rozerwana emocjonalnie między Mikim a Adasiem. 🫣 Powiem Wam, że mega trudne emocje. Mamy dwójki i więcej, które już macie to za sobą czemu nie mówiłyście, że będzie tak trudno, że serce będzie chciało robić coś ze Starszakiem, a rozum podpowiadał, że teraz trzeba zająć się Młodszym. 😭
Wik89, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, super, że już w domu! Jak Miki zareagował?
Ciężko powiedzieć, bo te ulanie może być refluksem, tak jak u nas, niekoniecznie objawem przejedzenia. Ale jeśli nie dostajesz objawów glodu, to chyba najedzony 😊
Niestety te rozdarcie między dwójką jest najgorsze ☹️ ja wiele godzin przepłakałam z tego powodu. Nie da się zaspokoić wszystkich potrzeb jednocześnie. Ale pocieszę Cie, że z czasem będzie lepiej. Jak Adaś będzie już spędzał czas na macie, a nie na Tobie, to będzie więcej czasu, będziesz mogła zająć się nimi jednocześnie. To ten pierwszy miesiąc, dwa są "najgorsze". Kwestia też tego, czy Adaś będzie odkładalny chociaż na drzemki.
Będzie dobrze, to minie 😘 ciesz się tymi chwilami z maleństwem 🥰Annia lubi tę wiadomość
-
Anniu, ja wtedy co muszę poświęcić 100% siebie Kacperkowi (karmienie, kąpiel, usypianie) , to staram się albo angażować w to Olka, albo jakby mieć go blisko i np. podczas kąpieli czasami Olek "myje" Kacperkowi stopy (czyt.chlapie) albo po prostu pozwalam mu zamoczyć rączki w tej wodzie i się trochę pobawić, jak karmię czy usypiam to mówię, że może się ze mną położyć i przytulić, albo np wchodzi obok pod kołdrę i ogląda bajkę. Ale przede wszystkim mu tłumacze, tak prosto: Kacperek jest teraz głodny, mamusia musi go nakarmić, jak tylko zje to go odłożę i się pobawimy, albo Kacperek płacze bo jest zmęczony i chce spać, jak tylko zaśnie to go położę i do Ciebie przyjdę.
Annia, najlepsze co możesz też zrobić, to nie porównuj swojego macierzyństwa z dwójką dzieci, do macierzyństwa z jednym. Moim zdaniem, przy dwójce dzieci, nie da się tak czerpać z każdej chwili i celebrowalć tych momentów w pełni, nowo ile z pierwszym dzieckiem można sobie było pozwolić na wspólne drzemki, spanie na rękach, leżenie i wpatrywanie się w śpiącego malucha, o tyle za drugim razem masz starszaka i o niego też trzeba zadbać. ALE ja uważam, że mimo że tych momentów na rozczulanie się jest mniej i są krótsze, to za to lepsze jakościowo. Ja uwielbiam Kacperkowi zmieniać pampersa, kąpać gow, karmić czy usypiać, bo mimo że te momenty są krótkie, to są takie "nasze" i wtedy poświęcam się mu 100% i czerpie z tych chwil garściami. A jak Kacpi śpi, leży na macie, w bujaczku itd to wtedy staram się poświęcać czas Olkowi 😘
Zobaczysz, z każdym dniem i tygodniem będzie coraz łatwiej i lepiej 😘Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:I czuję się rozerwana emocjonalnie między Mikim a Adasiem. 🫣 Powiem Wam, że mega trudne emocje. Mamy dwójki i więcej, które już macie to za sobą czemu nie mówiłyście, że będzie tak trudno, że serce będzie chciało robić coś ze Starszakiem, a rozum podpowiadał, że teraz trzeba zająć się Młodszym. 😭
Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
U nas jakaś dziwna jelitówka. W sobotę Iga zwymiotowała dwa razy i miała przez dobę strasznie trudną do zbicia gorączkę. Nad ranem w niedzielę musiałam ją wsadzić do wanny bo minęły niecałe 3h od Nurofenu a miała już 39.2... W niedzieke już nie było żadnych ekscesów żołądkowych, koło 14 w nd był ostatni stan podgorączkowy. Wczoraj też spoko, w zasadzie zachowywała się jak zdrowe dziecko. A dziś znowu 3x wymioty i 3x paskudna biegunkowa 💩 dałam jej enterol, pilnowałam picia i mam nadzieję że już z niej wylazł ten cały wirus i będzie spokój 🙏
Jagoda miała też gorączkę w sobotę i w niedzielę, ale niższą i krócej. Raz zwymiotowała i miała lekką biegunkę w niedzielę i tyle 🤷😒Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Emdar, kciuki żeby poszło gładko!
Annia, fajnie ze tak szybko wyszliście, jak zareagował Miki na dzidziusia?
Ja jutro ostatni dzień w starej pracy 😱 dzisiaj jeszcze chcieli żebym pomagała rozwiązywać problemy i żebym aktualizowała procedurę 🤣😂 jak ja się cieszę że już stąd uciekam. Dostałam prezent od koleżanki z biura, niesamowicie miłe to było. Kolega też przyszedł sie pożegnać i poprosił żebym dała znać jakby tam coś dla niego się też znalazło 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 21:53
Suszarka, Annia, emdar lubią tę wiadomość
-
Aniu, początki są zawsze trudne, bo to jest nowa rzeczywistość, ale z czasem wszystko się układa. Ja teraz jak wrócę z noworodkiem do domu, to będę musiała znaleźć jeszcze siłę, aby poświęcić swoją uwagę dla trojga pozostałych dzieci, gdzie najmłodsze ledwo skończyło rok. Sama jestem tym trochę przerażona, ale równocześnie wiem, że nie ma rzeczy niemożliwych. Tak jak już dziewczyny pisały - warto angażować starszaka w pomoc, np podczas zmiany pieluchy poprosić go, żeby ją przyniósł. Czy właśnie w czasie kąpieli. Ja na przykład podczas karmienia sadzałam starszaka obok i czytałam mu bajkę. Razem też wychodziliśmy na spacer.
Annia lubi tę wiadomość
-
Aniu gratulacje !
Zgadzam się z dziewczynami, to się tylko tak wydaje przerażająco ale z każdym dniem będzie lepiej. I to co Lalia napisała o nie porównywaniu siebie jako mamy jednego dziecka i dwójki. Jest zupełnie inaczej. Każda relacja inaczej się rozwija, każdy cos zyskuje i cos traci No ale takie jest życie
Teraz wydaje Ci się ze starszak cos traci bo nie masz już dla niego tyle czasu a z drugiej strony pomyśl ze Adaś nie będzie mial tyle uwagi z Twojej strony jaka mial Mikołaj w jego wieku. To tylko jeden z wielu przykładów
Dużo rzeczy da się robić z dzieckiem na rękach ja tez bardzo polecam chustę wtedy masz dwie ręce wolne i maluszek może spac a Ty rysować , gotować, czytać ze straszakiemSuszarka, Annia lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za Wasze historie. :* Dodały mi otuchy, wczoraj miałam jakiś moment kryzysu. Dzisiaj dzidziuś po butli przespał koło 3 godzin ciągiem w nocy, później po 1.5h po piersi więc nie było dramatu. Miki z małymi problemami poszedł spać z tatą, ale też się udało więc jakoś to będzie...
Na razie postanowiłam karmić: pierś 1, pierś 2, butelka i tak cały czas, żeby mieć opcje. Adaś bez problemu zjadł z Philipsa Avent, wąskiego dr Browns, dałam też na noc smoczka i nie katuje się tekstami "za każdym razem jak podajesz smoka zabijasz swoją laktację" jak za pierwszym razem...
Suszarko współczuję infekcji, szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę.
Ps. Uważam że Chicco Next2Me Magic jest przereklamowane jak za taką kasę.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania, ja też przy pierwszym miałam ambicje nie dawać smoczka. I więcej tego błędu nie popełniłam. Dawalam drugiemu, trzeciemu i teraz będę dawać czwartemu. Trzeba też pomyśleć o sobie.
Annia lubi tę wiadomość
-
Annia, ja Kacperkowi dałam smoczka praktycznie od y, chyba nawet w szpitalu (nie czaiłam się) i o ile na początku był meeeega smoczkowy, chyba gdzieś do 3 miesiąca (do spania, w wózku, w foteliku itd) i się bałam jak będzie wyglądać kiedyś pożegnanie 😂 o tyle praktycznie z dnia na dzień odrzucił i teraz nie używamy 🙈