Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Irysko dziękujemy! ❤️
Gustaw też raczej ciężko, jak jest 1:1 to wtedy mu dużo łatwiej, ale jak jesteśmy na placu zabaw i jest dużo dzieci to on raczej obserwuje i stoi z boku.
Nawet jak jest u dziadków i jest tylko jeden kuzyn to super się bawią, jak już przyjedzie druga siostra z dziećmi to wtedy raczej też odchodzi na bok.
Chociaż jak byłam z nim na adaptacji, to w pierwszy dzień złapał kontakt z jedną dziewczynką i razem się bawili. Wydaje mi się, że i tak trochę jest indywidualistą po tacie🤭
Ale też to jeszcze taki wiek gdzie dopiero wspólne zabawy zaczynają mieć miejsce. Więc może Michałek jak pójdzie to przedszkola to też się przełamie i z czasem będzie mu łatwiej 😊✊🏽
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 13:17
Iryska lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Inga gratulacje dla Gucia! Już jest przedszkolakiem❤️
Ja jak pomyślę o wrześniu to robi mi się gorąco.
Ostatnio byłam z Michałkiem odebrać synka siostry z przedszkola, no moje dziecko nie było zachwycone tym miejscem😕
Wasze dzieci też tak ciężko nawiązują kontakty z innymi dziećmi? Zaczynam się zastanawiać czy to norma czy coś jest nie tak 😕
Tak. Malwina zachwycona jak idzie na plac zabaw albo basen bo idzie do dzieci, dopóki ich nie zobaczy i nie daj jeżuniu, któreś by chciało jej zabawkę 🫣🤪🔸28 lat
Irysko, Mikołaj też nie jest placówkowy jak Michałek, ale do dzieci dosłownie lgnie. Nie ma znaczenia czy jedno dziecko czy grupa dzieci, w ogóle nie jest "zawstydzony". Wydaje mi się, że każde dziecko jest inne, kwestia też charakteru po prostu.
Suszarka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Moja Ania tez była typem obserwatora , Bartek za to jak widzi dzieci to leci do nich aż sie kurzy i ja już jestem na etapie kiedy siedzę sobie na ławeczce a moi się bawia w większym gronie na placu zabaw 😁
Wczoraj mi się śmiać chciało bo siedział na karuzeli a wokół 6 dziewczyn i go kręciły 🤣
Karolina udanych wakacjiZulugula, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
KarolinaMaria wrote:Ounai, ja kiedyś byłam niezadowolona z maincure i żałuję, że nie zareklamowałam usługi. Wydałam 85 zł za niedomalowaną hybrydę z pęcherzykami powietrza. Ja bym próbowała reklamować to farbowanie. Może Ladyo lub Wik podpowiedzą na jakie przepisy można się powołać?
Inga, jak Gucio w przedszkolu?
Dmg, kciuki za zabieg!
Irysko, w niedzielę i wczoraj był chłodny wiatr, ale słonecznie i dało się posiedzieć na plaży i pobawić. Dziś pogoda idealna, 20 st., słońce w pełni bez wiatru, takie polskie lato. Zrobiliśmy dłuższy spacer po plaży. Tak ma być do weekendu. Matylda bardzo zadowolona, mówi, że 'mozie jest Etyndy!!!'. Nie wiem co na to Szwedzi i reszta krajów nadbałtyckich 🤭
Jedynie z wieczornym zasypianiem problem jeszcze większy niż w domu 😑
Irysko, Tymek też się bał dzieci a w starszych grupach w przedszkolu był podobno szefem grupy. Teraz to dusza towarzystwa 😉 Widocznie Michałek ma taki charakter -
Karo, nie za dobrze Wam? Taką pogodę nad Bałtykiem trafić. 🤩
Teraz mam sprawdzoną fryzjerkę, która nigdy mnie nie zawodzi, ale z 2/3 razy powinnam była reklamować fryzurę... No, ale powoli staram się w sobie zmieniać ten charakter "dziękuję, jest ślicznie" kiedy mam ochotę płakać patrząc w lustro.
Edka, jesteś z nami czy już się rozpakowujesz?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga gratulacje dla Gucia wiem ze stres z serduszka mamowego szybciej schodzi jak dziecko szybko zaadoptuje się w nowym miejscu 💪😘
Zulu mój Leo jest taki sam odnośnie dzieci 😁 w żłobku ładnie się bawi ze swoimi rówieśnikami ale jak jesteśmy gdzieś na placach zabaw to małe dzieciaki omija a woli zabawę z dużymi. Bardzo chce i lubi kopać w piłkę wiec za rok mąż już go pośle do drużyny bo dopiero rocznikowo od 4 lat przyjmują 🙈😁Zulugula lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Zulugula wrote:Ja też niestety z tych co mówią w salonie "tak, super" a w domu głowa pod kran..
Mamasity dziewczynek i w sumie chlopcow tez, czy przydały Wam się na lato zwykle bluzeczki poza body dla takiego 6-9 miesięczniaka?
Bo mi u Tomcia w ogóle, tylko bodziaki, a dla Małej kupilam w c&a takie bluzeczki tylko nie wiem czy jest sens no ale wyszły po 5zl za sztukę 🤭
Ja do tej pory nie umiem w koszulki i nocy bardzo chętnie 🫣 po prostu mi łatwiej, Malwina mniej więcej jest na tym etapie ruchowo. Więc ciągle trzeba ją nosić lub raczkuje a przy zwykłych bluzkach ma brzuch goły🔸28 lat
Zulu, u nas bluzki w użyciu dopiero po roczku. Pierwsze lato tylko body. Koszulki były niewygodne, podwijały się pod pleckami. Poza tym lubiłam jak body trzymało pieluchę i było pierwszą barierą jak coś z niej wypłynęło. Bardzo lubiłam body na ramiączka z H&M. Nie te basicowe, tylko takie trochę lepsze dziewczęce. Na vinted tego mnóstwo.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, Olek swoje pierwsze lato (dokładnie 6-9 miesięcy 😂) nosił różnie: body+szorty, same body, rampersy (takie ładniejsze ze Smyka w dzień, zwykłe z Sinsay na noc jako piżama) , miał kilka koszulek.
A teraz Kacper (obecnie niecałe 5 miesięcy i rozmiar 74 🙈)ma obecnie pół na pół koszulek i body bo jak jest mega ciepło to jakoś mi się wydaje że w koszulce mu chłodniej 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 18:36
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Iga z początku stycznia miała na lato sporo koszulek, również na ramiączkach - jak był upał to zakładałam samą koszulkę +pampers. A bluzeczki z długim rękawem nosiła od początku, pod spód zakładałam body na cienkich ramiączkach. Również jestem zdania że w samej koszulce jest dziecku trochę chłodniej niż w body (i na pewno przewiewniej).
Anniu, wiem że teraz Ci ciężko ale z miesiąca na miesiąc będzie łatwiej. Dziś wspominałam ubiegłe lato, jak mój mąż po pracy jeździł na budowę a ja całymi dniami byłam sama z dziećmi. Iga miała półtora roku a Jagoda dwa miesiące...to był hardkor, byłam wymordowana jak koń pociągowy. Teraz znów jest taki okres że mąż coś powoli dłubie na budowie po pracy, ale nie jest to aż tak uciążliwe. Dziś byłyśmy na przykład całe popołudnie galerii, potem na lodach, bez wrzasków i awantur, bez wyciągania cycka co pół godziny i martwienia się czy brać mm czy nie brać bo starczy mojego mleka 🙈 wszyscy już przywykli do swojej obecności i nauczyliśmy się funkcjonować w swoim towarzystwie. Zdarzają się gorsze dni (ząbkowanie, choroba), ale już coraz rzadziej. Jak dla mnie pierwsza ulga to jak kończy się czwarty trymestr, kolejna jak młodsze dziecko zaczyna siedzieć i raczkować, następna jak ma już dobrze rozszerzoną dietę i nie domaga się mleka co chwilę + rzadziej się budzi w nocy, później jak umie już samo chodzić to już jest naprawdę w porządku. A czas z dwójką zasuwa tak bardzo, że nim się obejrzysz będzie już znaaaacznie łatwiej niż teraz.Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022