X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Suszarko Dziewczyny cudowne krakowianki😍

Asia Emdar o kurcze ale musiałyście mieć przeżycie. Szybko dochodźcie do formy

Madziulix co u Ciebie?
    Jest okej. Byłam w środę u gina. Dostałam skierowania na badania progesteronu i estrsdiolu na 3 miesiące 😂 do tego tsh i prolaktyne
    Pęcherzyk był do pęknięcia także wczoraj chyba była owulacja. Od soboty zaczynam brać proga bo nie mam jak zbadać w tym cyklu a nie chce go tracić wiec wezmę na własna rękę bo miałam brać dopiero za miesiąc 🫣

Jak Ty się czujesz? 😘

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Marta w tym roku nie będzie sypac w stroju krakowskim bo... wszyscy rzygamy. Marta zaczęła potem był mąż, dzisiaj już ja i Tymek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 19:00

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 08:54

madziulix3 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai współczuję, jak sobie przypomnę jelitówkę sprzed dwóch tygodni to mi słabo 🙈 wracajcie wszyscy szybko do zdrowia ❤️

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sypiąca kwiatki królewna z traktorem przesyła buziaczki dla wszystkich cioteczek :) 7-CC74910-51-DA-4-C8-F-8-CD9-22257-E53-D2-D3.jpg
    E231-FDA0-5260-412-B-B316-BE240-AB78-A9-E.jpg

Ounai, Enigvaa, Suszarka, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Madziulix ogólnie nie narzekam, bo nie ma na co ale ta ciąża jest inna, z Tomciem zupełnie nic mi nie było a teraz miałam troche mdłości w I trym i teraz na dniach zwymiotowałam kilka razy. W tym tygodniu miałam kryzys, bo dostałam plamienia i boleści brzucha, ale już przeszlo, najprawdopodobniej od jelit.
    No a ja za Was cały czas trzymam kciuki😘

Ounai o kurczę ale Was dopadło. Szkoda że akurat przy takiej okazji
    A który to już tydzień u Ciebie? ❤️

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ladyo, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham ale muszę się pochwalicie pomiędzy jednym rzygiem a drugim 😂

Mój Tymek zajął 7 miejsce w ogolnopolskim konkursie matematycznym, w rankingu na całą Polskę ❤️ rośnie mi geniusz ❤️❤️❤️

Iryska, Suszarka, asias86, KarolinaMaria, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, biorąc pod uwagę że dopiero 7 dni przepracowalam w nowej pracy to nawet się cieszę. Na Śląsku leje, mieliśmy jechać do Krakowa i tam u Was podobno też miało lać więc mniejszy żal. A tak serio to czuję się tak fatalnie, że jest mi wszystko obojętne. Wczoraj wymiotowałam i biegałam na sedes z biegunka co 15 min. Tak się bałam że już przestałam jeść i pić, bo tak ze mnie wszystko chlustało, mąż przed 22 poszedł mi do żabki po colę z cukrem, wypiłam dosłownie pół kubka i trochę wody i teraz znowu obudziły mnie torsje. Śpię w salonie bo stąd mam szybciej do kibelka 😂
    Zastanawiam się czy to nie jakiś rota bo dzieci szczepione i Marta w ogóle biegunki nie miała a zwymiotowała 4 razy tylko, Tymek zwymiotował raz, za to my z mężem co kwadrans na dwie strony. No ale nie będę żadnych próbek wozić do badań więc to takie gdybanie. Tak czy siak panują jelitówki bo moja mama w Krk mówiła że też tyle co przeszła, wczoraj jej się skończyło a nie miała z nami kontaktu

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaki słodkie. :)

Dziewczyny Adaś jest na Bebilon Profutura DuoBiotik i ma problem ze zrobieniem kupy od 2 dni, robi, ale zanim zrobi to się pręży, płacze, męczy... Sama nie wiem czy to dyschezja czy już mu zmienić mleko na Bebilon comfort na zaparcia. 😖 Kp też jest, ale tak pół na pół, w nocy więcej.

Ounai, szybkiego powrotu do zdrowia.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a może to jakiś wirus egipski? My tez przywieźliśmy do Polski… a moja mama i teściowie mieli objawy dopiero kilka ładnych dni po naszym powrocie. Strasznie nas wszystkich przeczołgało…

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, zostańcie na tym bebilonie który macie. Jak się bardzo męczy od kilku dni to zrób wlewke Mellilax. Iga miała koszmarne zaparcia, ten Bebilon Comfort nic nie dawał, wręcz pogarszał sprawę. Skończyla 3 m-ce i problemy się skończyły bo układ trawienny dojrzał. Jagodzi nie zmieniałam już mlek (do 4.5 mca kiedy to wyszło podejrzenie alergii). U niej też po 3 miesiącu było już znacznie lepiej. To chyba niestety jest wpisane w te pierwsze tygodnie, że dziecko się uczy trawić w dość bolesny sposób :(

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z takim dopiero co odpieluchowanym bobasem na wakajki? 🫠 Leo jeszcze jest na samym poczatku tej drogi ale sie tak zastanawialam jak sie to ogarnia przy dluzszej podrozy 😬

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ounai a może to jakiś wirus egipski? My tez przywieźliśmy do Polski… a moja mama i teściowie mieli objawy dopiero kilka ładnych dni po naszym powrocie. Strasznie nas wszystkich przeczołgało…
    Nie sądzę, wróciliśmy prawie 2 tyg temu. Jak przywiozłam z Maroko to zaczęło się 2 dni po powrocie. Gdyby to było do tygodnia po powrocie to mógłby być Egipt ale dwa tygodnie to już za długo trochę. Raczej Marta przytargała że żłobka.

Annia zgadzam się z Suszi w 100%

Nowastaraczka po prostu robicie częściej postoje i pytasz czy mu się nie chce siku.

Edit na 99% żłobek. Moja mama wczoraj przyjechała a dzisiaj już wymiotuje, czyli to jakiś mega szybko zarażający wirus. A ja wczoraj byłam w wydziale komunikacji:/ mam nadzieję że jikogo tam nie zaraziłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 15:14

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Annia, zostańcie na tym bebilonie który macie. Jak się bardzo męczy od kilku dni to zrób wlewke Mellilax. Iga miała koszmarne zaparcia, ten Bebilon Comfort nic nie dawał, wręcz pogarszał sprawę. Skończyla 3 m-ce i problemy się skończyły bo układ trawienny dojrzał. Jagodzi nie zmieniałam już mlek (do 4.5 mca kiedy to wyszło podejrzenie alergii). U niej też po 3 miesiącu było już znacznie lepiej. To chyba niestety jest wpisane w te pierwsze tygodnie, że dziecko się uczy trawić w dość bolesny sposób :(
    Codziennie w końcu robi tą kupkę, ale wczoraj zajęło to 2.5 godziny awantury, jak zrobił to zasnął ma 5 godzin i byłoby super, gdyby akurat nie tej nocy Mikołaj do mnie przyszedł i później mnie obudził w trakcie setu Adasia. Dziękuję Suszarko za odpowiedź, będę na razie obserwować i nie będę się spieszyć ze zmianą mleka.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Dziewczyny a jak z takim dopiero co odpieluchowanym bobasem na wakajki? 🫠 Leo jeszcze jest na samym poczatku tej drogi ale sie tak zastanawialam jak sie to ogarnia przy dluzszej podrozy 😬
    Kup sobie podkładkę pee pee pad z Dooky, koszt ok. 60zł. Z nami jeździ od początku odpieluchowania. Wyszlam z założenia że lepiej wydać 60zł niż prac fotelik choćby raz, nie znoszę tego robić 🤣 zwłaszcza jakby wpadka była właśnie w drodze na wakacje to byłoby trudne do ogarnięcia. Ewentualnie wyściel sobie podkład jednorazowy w foteliku, taki jak się używa na łóżko po porodzie. My jedziemy w piątek nad morze, mamy ponad 700km, modlę się żeby obie przespały podróż - specjalnie jedziemy nocą.

Annia rozumiem Cię doskonale, pamiętam jak dziś noce kiedy kursowałam tylko między jedną a drugą bo obie KONIECZNIE chciały mamę, nieraz budząc się nawzajem 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 19:58

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w aucie to pikus ja mam taki scenariusz na mysli typu autobus do hotelu albo samolot a toaleta zajeta😵‍💫

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    To w aucie to pikus ja mam taki scenariusz na mysli typu autobus do hotelu albo samolot a toaleta zajeta😵‍💫
    A to gorzej 🤣 ja bym brała w razie wu te nocniki jednorazowe i wtedy zawsze się jakimś cudem ogarnie, zwłaszcza chłopca, bo z dziewczynką to gorsza gimnastyka xd

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 12:09

Wik89 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 5567 5568 5569 5570 5571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ