Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:
Edit: w sumie dopóki w naszym życiu nie pojawiła się Pani Wiola a ja nie zmieniłam podejścia do pracy zawodowej (poprzednie dojeżdżało mnie psychicznie więc po powrocie do domu nie miałam na nic sił) to nadal tak wyglądało nasze życie 😂
Za 1,5 tyg Marta kończy 2 lata i w końcu zaczyna być okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 19:56
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ounai, Marta kończy 3 lata! Chyba ciężko Ci w to uwierzyć 😁😁
A tak serio to czas zasuwa jak oszalały. Ona w jednej chwili mi "wydoroślała". Mam wrażenie, że dopiero co nasłuchiwałam ze łzami w oczach pod żłobkiem a teraz na haslo"Marta, idziemy do przedszkola" podrywa się z radością i biegnie się ubierać. W szatni daje buziaka z łaską, bo ona chce do dzieci. I mówi że ma chłopaka i chce go zaprosić na urodziny 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 21:06
Iryska lubi tę wiadomość
-
Iga ma urodziny w styczniu więc latem będzie mieć 3.5. A nawet jeśli nie pyknie za rok to rower nie zginie 😁 ale ja nie jestem zwolennikiem gromadzenia dużej ilości zabawek więc i podejście do prezentów mam dość niepopularne 😅Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia, Julek od Emdar jeździ już od jakiegoś czasu na 2 kółkach z pedałami. Ale my byliśmy w weekend w decathlonie i Marta ni chu chu nie umiała zintegrować pedałowania z trzymaniem kierownicy. Albo jedno jej szło albo drugie, więc myślę, że jednak 2 kółka z pedałami dostanie za rok.
Laski, przyszło mi awizo że starostwa. Jeszcze urząd gminy, wystawiam działkę i... kupujemy dom 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 22:11
Enigvaa, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Macie do polecenia jakies fajne artykuły lub książki o adaptacji w przedszkolu?
Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Qunai możesz mi powiedzieć co miałaś po stwierdzeniu cholestazy, leki/szpital?
Znów mnie ciało swędzi i wyniki badań tym razem tez mi złe wyszly 😠 czekam na teleporade co dalej.
Jak u Ciebie to wyglądało?starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Qunai możesz mi powiedzieć co miałaś po stwierdzeniu cholestazy, leki/szpital?
Znów mnie ciało swędzi i wyniki badań tym razem tez mi złe wyszly 😠 czekam na teleporade co dalej.
Jak u Ciebie to wyglądało?
Brrrr, aż mi przypomniałaś dlaczego tK jie lubiłam być w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 14:26
patrycja92 lubi tę wiadomość
-
Muszę trochę posmęcić. Córka lada moment skończy 3 lata i nadal nosi pieluchy. Jestem z tych, co odpieluchowywują, gdy dziecko wyrazi na to gotowość. U córki takiej emocjonalnej gotowości nie zauważyłam. Przeciwnie, ona mówi wprost, że nie chce majetek, nocnika itp. No ale pod naciskiem mamy i teściowej postanowiłam jednak spróbować. Obie mnie od pewnego czasu beształy i naciskały, żebym w końcu ją przymusiła do porzucenia pieluch. Dałam się złamać i zaczęłam ten proces. Efektu niestety nie ma. Jest za to bunt i sikanie pod siebie. Nawet jej nie przeszkadza, że ma mokro. I się zastanawiam, czy dalej iść w zaparte, czy jednak dać jej spokój i poczekać...
-
Ounai wrote:W pierwszej ciąży nic, po prostu się męczyłam. W drugiej dostałam leki, jakieś tabletki. One wystarczyły, szpital nie był potrzebny, ale wiem, że przy naprawdę fatalnych wynikach, na zasadzie kilkusetkrotnych przekroczeń kładą dziewczyny na oddział i podają kroplówki.
Brrrr, aż mi przypomniałaś dlaczego tK jie lubiłam być w ciąży
Ok dzięki, ja na ten moment tez bez szpitala tylko leki i dieta 🙈 a powiedz mi czy u Ciebie tez była CC czy poród naturalny bo nie wiem pamietam chyba ze Martę naturalnie rodzilas? Bo dzisiaj na wizycie dostałam info ze raczej rozwiązanie w 37 tc przez CC..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Ok dzięki, ja na ten moment tez bez szpitala tylko leki i dieta 🙈 a powiedz mi czy u Ciebie tez była CC czy poród naturalny bo nie wiem pamietam chyba ze Martę naturalnie rodzilas? Bo dzisiaj na wizycie dostałam info ze raczej rozwiązanie w 37 tc przez CC..
-
Edka85, a jak wygląda cały ten proces? Bo mnie się wydaje, że samo założenie pieluchy to jedno, ale też trochę trzeba się w tym wszystkim poświęcić, pokazać dziecku sikanie do nocnika to jest coś tak niesamowicie fajnego, że wszyscy tylko o tym marzą. Zabrać do sklepu, pozwolić wybrać majtusie, wykazać się kreatywnością. Na pewno mając 4 dzieci to dużo trudniejsze. Ja akurat uważam, że niektóre dzieci potrzebują trochę wsparcia bo inaczej owszem, odcyckuja się i odpieluchuja same ale w okolicach 5 roku życia.
Suszarka lubi tę wiadomość