Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszi, my przeszliśmy jelitowke w lutym i to była najgorsza choroba jaka nas kiedykolwiek dopadła 😵😵😵 mój mąż nie mógł wstać nawet do łazienki, mi podawał Kacpra do karmienia bo nie miałam siły, Olek był taki słaby że przeleżał dwa dni 😵 mówiliśmy, że jedyne szczęście w nieszczęściu to że codziennie brało kogoś innego: najpierw mąż, dzień później Kacpi, później Oluś, a na końcu ja, więc już mąż trochę się wzmocnił jak ja padłam 😵😵
-
Suszarko, współczuję. Wracajcie szybko do zdrowia. Niestety jelitówki to częste choroby w przedszkolach, żłobkach, szkołach. Ja to już nie zliczę nawet ile takich przeszliśmy. Ale najgorsza z wszystkich to była jak Tymek rzygał z łóżka piętrowego, bo za późno nam powiedział że mu niedobrze 😂😂😂
-
Zdrowia dla pierwszych jesiennych chorowitków ❤️.
Nas to - odpukać!!!- wszystkie jelitowe historie omijają jakoś. W żłobku jelitówek, rota wirusów itp itd to nie zliczę ile było, a nas nic nie dopadło( obym tego nie wykrakała w złą godzinę🙄).Wik89 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja z tych wszystkich chorób przedszkolnych najbardziej boje się jelitówki🙈 mam dziwną fobie która polega na tym, że boje się wymiotować, więc to mi nie ułatwia sprawy:-D :-D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 19:40
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, ja też się boję wymiotować, a już w ogóle nie wyobrażam sobie jak ludzie mogą sami zmuszać się do wymiotów 🫣
Suszi, rozbiłaś bank w kategorii 'wrzesień w placówkach' 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 21:21
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Widzę, że sezon chorobowy się zaczął 🙄 Suszarka, tobie najbardziej współczuję, bo nie ma nic gorszego niż rodzinna jelitowka.
-
Enigvaa wrote:Macie już coś na oku?
Jeśli chodzi o nieruchomości to nie ma dużego wyboru działek to już w ogóle nie ma fajnych. Najgorzej z tą wykończeniówką, bo teraz kończę trmomt mamie, potrm teściowej i na koniec nasz dom więc pewnie zanim dojdziemy do wykanczania będę mieć serdecznie dość wybierania płytek, farb i innych rzeczy. A z drugiej strony będę już znać ofertę sklepów na pamięć 😂 -
Ladyo, mam nadzieję, że masz tam dla siebie dobre warunki. Dobrze, że leki działają.
U nas też weekend z przygodami. Matylda wczoraj czuła się już lepiej, poszliśmy wieczorem na krótki spacer i skończyliśmy na izbie przyjęć. Mati przewróciła się na prostym chodniku, biegła i chyba poślizgnęła się na suchych liściach, poleciła niefortunnie na twarz, krwawiła z nosa i buzi, spuchła jej górna warga. Wróciliśmy do domu, była przestraszona, nic się nie odzywała, na pytanie, czy chce do pani doktor kiwała głową, że tak 🥺 na szczęście mamy w mieście oddział chirurgii dziecięcej, pojechaliśmy na izbę, nie olali nas, szybko zbadali Mati, oczyścili nosek. Była bardzo dzielna, nawet nie drgnęła przy badaniu. Ma naderwane górne wędzidełko, zęby i nos całe. Zrobili jej rutynowo rtg nosa. Teraz już wygląda lepiej, ale wczoraj miała wargę jak celebrytka po botoksie. Dopiero po badaniu w szpitalu odzyskała nastrój. Tutaj muszę pochwalić NFZ, bo wszyscy byli przyjaźni, nikt na nas nie patrzył krzywo, że przyszliśmy z pierdołą. Chirurg dał skierowanie do laryngologa, bo wg niego każdy uraz nosa warto skonsultować z laryngologiem. Dziś dla poprawy humoru pojechaliśmy do zoo i co chwilę miałam zawał jak Matylda hopsała. Pewnie mi to przejdzie, bo wiem, że takie sytuacje się zdarzają, nie da się tego uniknąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 19:00
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina współczuję stresu. Najważniejsze że zęby całe! Byliście na 3 maja w Zabrzu?
Ladyo, trzymaj się, oby szybko Melcia doszła do siebie ❤️
Enigva, a wy już budujecie coś w Polsce? Jak się czuje w ogóle Malwinka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 19:39
Ladyo lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Enigva, a wy już budujecie coś w Polsce? Jak się czuje w ogóle Malwinka?
Tal, mamy już fundamenty. Niedługo pewnie zaczną budować mury. W grudniu będzie już stał stan surowy zamknięty, będziemy ustalać elektrykę i hydraulikę i na wiosnę dalej
A Malwina ostatnio pełna energii, co raz lepiej sobie radzi, na Fizjo już prawie wchodzi sama. Ma balkonik, ustawiam jej przed budynkiem, stawiam ją i śmiga do Fizjo (ma kawałek, dobre 25m do przejścia). Mało chce chodzić, czasami codziennie, czasami raz na kilka dni. Ale powolutku do przodu.
Jest straszna gaduła, zagina nas już czasami 🙈 od rana do wieczora ciągle gada, przez sen też się jej często zdarza 🤣
Nadal nie lubi innych dzieci, z daleka się przygląda ale w żadne interakcje wchodzić nie chce.
Jest strasznie pocieszna
Chyba powoli się odnaleźliśmy w tym wszystkim, choć nadal czasami jest ciężko.
https://youtube.com/shorts/3H-x4gRDNaY?si=ZtshifCCerjdr18T
Ladyo, edka85, Iryska, KarolinaMaria, Ounai, emdar, Lalia, Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Zulu, bylam juz na jednej kontroli w szpitalu w terminie porodu (ktg, usg i badanie), jutro rano mam kolejną i zobacze co zaleca, standardowo ok tydzien po terminie przyjmuja do szpitala na wywolanie
Licze na to, ze zacznie sie samo przed czwartkiem, zobaczymyLadyo lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023