X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, tak, cieszę się, że mamy klinikę 'pod nosem', bo np. w większych Gliwicach nie ma chirurgii dziecięcej ;/ wszystkie dzieci z okolicznych miast przyjeżdżają do nas. Na szczęście nie było dużo dzieci.

Wik, czekamy na wieści. Szpital wybrany? 😁

Wik89, Iryska lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, identyczny uraz miał mój starszak w marcu. Z napuchnieta górną wargą wyglądał jak ryba 🐟 Do tego seplenil. Chirug z NFZ, u którego byliśmy, po obejrzeniu syna stwierdził, że "samo się zagoi".

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo współczuję ogromnie, dużo zdrowia dla Melci i szybkiego powrotu do domu!

Karo, u Was też grubo 😱

Ladyo lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, otwieram sezon na trudne pytania. Iga do swojego taty podczas poobiedniego chilloutu: "Tata, a czemu Ty masz takie NIEWYROŚNIĘTE piersi?"

Proszę o kciuki, Iga jutro do przedszkola po czterech dniach przerwy, powiedzieć że się boję dramy jaka mnie czeka to jakby nic nie powiedzieć 🙈 powiedziałabym że jestem ob*rana ze strachu ale w świetle ostatniej jelitowki dziwnie by to zabrzmiało 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 21:45

Ladyo, KarolinaMaria, Wik89, Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 10:12

Ladyo, Wik89 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuje za wsparcie. Dziś jeszcze zostajemy w szpitalu ale już jest lepiej. Wik trzymam kciuki, to już ostatnie chwile ❤️ Suszi trzymam kciuki za Igę, mam nadzieje ze szybko się odnajdzie w nowym środowisku i będzie królowa przedszkola :) Zulu wzruszyło mnie ze Tomus jest taki troskliwy dla mamusi ❤️ Karo o matko, tez mieliście przygody! Całe szczescie ze wszystko dobrze się skończyło! Bardzo dobrze ze pojechaliście się zbadać. Ja tez jestem zadowolona z opieki NFZ, odpukać!

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, mam te same obawy 🙈 w piątek zostawiliśmy Olcia bo miał katar i stan podgorączkowy, dzisiaj niby miał pójść, ale jak rano wstał to był jakiś rozdrażniony, gil dalej leciał i stwierdziliśmy że dzisiaj jeszcze niech zostanie 😅 jutro może być więc różnie 🙈

Karo, u nas Olek się uderzył o łóżko i też w niedzielę pociekła krew z nosa ale dosłownie troszkę na szczęście 😶

Zulu, dla mnie końcówka ciąży też była średnio przyjemna 😰 dużo sił!

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, dziewczyny! 😘
    No mi juz ciezko, a raczej tak dziwnie, w pierwszej ciazy urodzilam przed terminem, wiec ominal mnie ten etap takiego wyczekiwania kiedy i czy sie zacznie
    Szpital wybrany, wlasnie za chwile mam kolejne ktg i badanie i zobaczymy co mi zaleca dalej:)

emdar lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Julek w przedszkolu nadal na wznoszącej👍🌊. Zobaczymy jak długo ta dobra passa potrwa, ale póki co cieszę się z obecnego stanu:) Chyba zaczęły się pierwsze gile, bo w szatni dziś dziwnie pusto i mniej więcej połowa szafek tylko zajęta...

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, trzymajcie się tam w tym szpitalu ✊️😘

Ladyo lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, ale ona zasuwa w tym balkoniku😍! A co lekarze mowią na jej postępy? Domyślam się,że cała ta sytuacja jest dla Was bardzo ciężka, ale cieszę się że wydajecie się bardzo pogodni w tym wszystkim ❤️. Malwinka ma cudownych rodziców 😊.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, i jak tam drama okołoprzedszkolna? Dałaś radę? Twój tekst o obsraniu się, zrobił mi dzień kochana 🤣🤣🤣

Zulu, ja właśnie się dopatrzyłam że Ty za dwa miesiące rodzisz😱😱😱. Mamo, kiedy to zleciało....Jak się czujesz? ( poza tym,że już ciężko 🤰).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie pytań trzylatka.Mąż ostatnio wyszedł nago z łazienki i szedł do garderoby po majtki; Julek go przyuważył i pyta się" tato, dlaczego masz takiego dużego siusiaka?"🤣😁

Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano słabo, Iga już w aucie płakała, w szatni się jej broda trzęsła, a jak z nią wychodziłam na górę do sali to już ryczała wniebogłosy. A nawet specjalnie z rana odwiozłysmy najpierw J żeby Iga widziała, że ona też zostaje w żłobku bez mamy. Przyjechałam po Igę o 10 i zostałam odesłana do domu 🤣 wyszła do mnie pani i powiedziała że Iga sobie radzi dużo lepiej niż w zeszłym tygodniu, że owszem ma momenty kryzysu ale generalnie jest dobrze i żebym ją zostawiła dłużej. Odebrałam ją po 11, zjadła w przedszkolu pierwsze i drugie śniadanie, wypiła herbatkę. Mamy chyba mały przełom, pierwszy raz coś zjadła, a to znak że zaczyna ufać. Jeśli dobra passa się utrzyma to końcem tygodnia zostanie na leżakowanie.

Jagoda w żłobku dziś mały kryzys, płakała trochę w ciągu dnia. Na szczęście nie cały czas, jadła normalnie, nawet małą drzemkę zaliczyła. Jest ok 😁 była prawie 4h. Jutro mamy szczepienie na ospę 👌

Lalia, Ladyo, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ok w przedszkolu, nie płakał nic, zjadł wszystko co było do zjedzenia i ogólnie zadowolony 😊 Oby tak dalej 🙂

Lalia, Suszarka, Ladyo, KarolinaMaria, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Enigvaa, ale ona zasuwa w tym balkoniku😍! A co lekarze mowią na jej postępy? Domyślam się,że cała ta sytuacja jest dla Was bardzo ciężka, ale cieszę się że wydajecie się bardzo pogodni w tym wszystkim ❤️. Malwinka ma cudownych rodziców 😊.

Jeszcze nie wiedzą. W De (po podejściu oceniam) uznali,że nic dużego tu nie będzie. Już kiedyś chyba wspominałam że chcieli nam wcisnąć wózek i tyle. Fizjo z Polski nam zabroniła, żeby poczekać, zobaczyć ile Malwina da od siebie. We wniosku o lek lekarz napisał,że nie ma szans na chodzenie. Kontrole mamy w przyszłym tygodniu, więc zobaczymy co powiedzą. Oni ogólnie byli w szoku że ona raczkuje.

Gdyby nie to,że jesteśmy z Polski i mamy wspaniałych specjalistów to myślę,że Malwina by nie zaczynała chodzić. Mam porównanie specjalistów i służby zdrowia i tu i tu. I owszem, tu jest dużo rzeczy darmowych, ale jakość słaba. Jej zajęcia fizjo tutaj są 3x w tygodniu, ale wyglądają jak rozgrzewka w porównaniu do tego co fizjo z nią robi w Pl…

Wik89, KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 września 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziś kciuki o 12 mam rozmowę

Suszarka, emdar, Inga28, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my jeszcze zostajemy w szpitalu :( dzisiaj włączyli jednak antybiotyk, bo zeszło już na oskrzela i jak będzie poprawa to jutro nas wypuszcza do domu. Oddział pełny, wszystkie dzieci z tym rinowirusem. Wszystkie takie same objawy- duszący kaszel, osluchowo czysto, bez gorączki, a dzieci się męczą :(

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo zdrówka dla Was! ❤️ trzymam kciuki żebyście jutro wyszły do domu ✊🏽

Ladyo lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj z Gają byłyśmy u fizjo, mamy trochę wzmożone napięcie w barkach i słaby brzuch, ale asymetrii na ten moment nie ma. Dostałyśmy na razie jedno ćwiczenie do domu. Jednak zwróciła uwagę na słabe przyrosty wagi i faktycznie ostatnio spadła z centyli :/ Gaja dość kiepsko je, do połowy porcji jest okej a potem zawsze walka przy butelce. Na razie zaleciła sprawdzenie czy nie ma anemii bo jednak ja w ciąży miałam.

age.png

age.png
‹‹ 5648 5649 5650 5651 5652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ