Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Irysko, tak, cieszę się, że mamy klinikę 'pod nosem', bo np. w większych Gliwicach nie ma chirurgii dziecięcej ;/ wszystkie dzieci z okolicznych miast przyjeżdżają do nas. Na szczęście nie było dużo dzieci.
Wik, czekamy na wieści. Szpital wybrany? 😁Wik89, Iryska lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, identyczny uraz miał mój starszak w marcu. Z napuchnieta górną wargą wyglądał jak ryba 🐟 Do tego seplenil. Chirug z NFZ, u którego byliśmy, po obejrzeniu syna stwierdził, że "samo się zagoi".
-
Uwaga, otwieram sezon na trudne pytania. Iga do swojego taty podczas poobiedniego chilloutu: "Tata, a czemu Ty masz takie NIEWYROŚNIĘTE piersi?"
Proszę o kciuki, Iga jutro do przedszkola po czterech dniach przerwy, powiedzieć że się boję dramy jaka mnie czeka to jakby nic nie powiedzieć 🙈 powiedziałabym że jestem ob*rana ze strachu ale w świetle ostatniej jelitowki dziwnie by to zabrzmiało 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 21:45
Ladyo, KarolinaMaria, Wik89, Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczynki dziękuje za wsparcie. Dziś jeszcze zostajemy w szpitalu ale już jest lepiej. Wik trzymam kciuki, to już ostatnie chwile ❤️ Suszi trzymam kciuki za Igę, mam nadzieje ze szybko się odnajdzie w nowym środowisku i będzie królowa przedszkola
Zulu wzruszyło mnie ze Tomus jest taki troskliwy dla mamusi ❤️ Karo o matko, tez mieliście przygody! Całe szczescie ze wszystko dobrze się skończyło! Bardzo dobrze ze pojechaliście się zbadać. Ja tez jestem zadowolona z opieki NFZ, odpukać!
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Suszi, mam te same obawy 🙈 w piątek zostawiliśmy Olcia bo miał katar i stan podgorączkowy, dzisiaj niby miał pójść, ale jak rano wstał to był jakiś rozdrażniony, gil dalej leciał i stwierdziliśmy że dzisiaj jeszcze niech zostanie 😅 jutro może być więc różnie 🙈
Karo, u nas Olek się uderzył o łóżko i też w niedzielę pociekła krew z nosa ale dosłownie troszkę na szczęście 😶
Zulu, dla mnie końcówka ciąży też była średnio przyjemna 😰 dużo sił! -
Dzieki, dziewczyny! 😘
No mi juz ciezko, a raczej tak dziwnie, w pierwszej ciazy urodzilam przed terminem, wiec ominal mnie ten etap takiego wyczekiwania kiedy i czy sie zacznie
Szpital wybrany, wlasnie za chwile mam kolejne ktg i badanie i zobaczymy co mi zaleca dalej:)emdar lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
U nas Julek w przedszkolu nadal na wznoszącej👍🌊. Zobaczymy jak długo ta dobra passa potrwa, ale póki co cieszę się z obecnego stanu:) Chyba zaczęły się pierwsze gile, bo w szatni dziś dziwnie pusto i mniej więcej połowa szafek tylko zajęta...
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Enigvaa, ale ona zasuwa w tym balkoniku😍! A co lekarze mowią na jej postępy? Domyślam się,że cała ta sytuacja jest dla Was bardzo ciężka, ale cieszę się że wydajecie się bardzo pogodni w tym wszystkim ❤️. Malwinka ma cudownych rodziców 😊.42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarka, i jak tam drama okołoprzedszkolna? Dałaś radę? Twój tekst o obsraniu się, zrobił mi dzień kochana 🤣🤣🤣
Zulu, ja właśnie się dopatrzyłam że Ty za dwa miesiące rodzisz😱😱😱. Mamo, kiedy to zleciało....Jak się czujesz? ( poza tym,że już ciężko 🤰).42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
A w temacie pytań trzylatka.Mąż ostatnio wyszedł nago z łazienki i szedł do garderoby po majtki; Julek go przyuważył i pyta się" tato, dlaczego masz takiego dużego siusiaka?"🤣😁
Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
U nas rano słabo, Iga już w aucie płakała, w szatni się jej broda trzęsła, a jak z nią wychodziłam na górę do sali to już ryczała wniebogłosy. A nawet specjalnie z rana odwiozłysmy najpierw J żeby Iga widziała, że ona też zostaje w żłobku bez mamy. Przyjechałam po Igę o 10 i zostałam odesłana do domu 🤣 wyszła do mnie pani i powiedziała że Iga sobie radzi dużo lepiej niż w zeszłym tygodniu, że owszem ma momenty kryzysu ale generalnie jest dobrze i żebym ją zostawiła dłużej. Odebrałam ją po 11, zjadła w przedszkolu pierwsze i drugie śniadanie, wypiła herbatkę. Mamy chyba mały przełom, pierwszy raz coś zjadła, a to znak że zaczyna ufać. Jeśli dobra passa się utrzyma to końcem tygodnia zostanie na leżakowanie.
Jagoda w żłobku dziś mały kryzys, płakała trochę w ciągu dnia. Na szczęście nie cały czas, jadła normalnie, nawet małą drzemkę zaliczyła. Jest ok 😁 była prawie 4h. Jutro mamy szczepienie na ospę 👌Lalia, Ladyo, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
emdar wrote:Enigvaa, ale ona zasuwa w tym balkoniku😍! A co lekarze mowią na jej postępy? Domyślam się,że cała ta sytuacja jest dla Was bardzo ciężka, ale cieszę się że wydajecie się bardzo pogodni w tym wszystkim ❤️. Malwinka ma cudownych rodziców 😊.
Jeszcze nie wiedzą. W De (po podejściu oceniam) uznali,że nic dużego tu nie będzie. Już kiedyś chyba wspominałam że chcieli nam wcisnąć wózek i tyle. Fizjo z Polski nam zabroniła, żeby poczekać, zobaczyć ile Malwina da od siebie. We wniosku o lek lekarz napisał,że nie ma szans na chodzenie. Kontrole mamy w przyszłym tygodniu, więc zobaczymy co powiedzą. Oni ogólnie byli w szoku że ona raczkuje.
Gdyby nie to,że jesteśmy z Polski i mamy wspaniałych specjalistów to myślę,że Malwina by nie zaczynała chodzić. Mam porównanie specjalistów i służby zdrowia i tu i tu. I owszem, tu jest dużo rzeczy darmowych, ale jakość słaba. Jej zajęcia fizjo tutaj są 3x w tygodniu, ale wyglądają jak rozgrzewka w porównaniu do tego co fizjo z nią robi w Pl…Wik89, KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
🔸28 lat
dzisiaj włączyli jednak antybiotyk, bo zeszło już na oskrzela i jak będzie poprawa to jutro nas wypuszcza do domu. Oddział pełny, wszystkie dzieci z tym rinowirusem. Wszystkie takie same objawy- duszący kaszel, osluchowo czysto, bez gorączki, a dzieci się męczą
-
My wczoraj z Gają byłyśmy u fizjo, mamy trochę wzmożone napięcie w barkach i słaby brzuch, ale asymetrii na ten moment nie ma. Dostałyśmy na razie jedno ćwiczenie do domu. Jednak zwróciła uwagę na słabe przyrosty wagi i faktycznie ostatnio spadła z centyli
Gaja dość kiepsko je, do połowy porcji jest okej a potem zawsze walka przy butelce. Na razie zaleciła sprawdzenie czy nie ma anemii bo jednak ja w ciąży miałam.