Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga, mojego stolarza to ja raczej mogę odradzić. ;P Co do mebli nie mam zastrzeżeń, ale ilość szkód przy montażu... Oczywiście wszystko naprawiali na swój koszt, ale nie polecę ich. Co z tego, że stolarz robi dobre meble, jak ma niechlujną ekipę montażową.
Patrycja gratuluję! Pochwal się zdjęciem!patrycja92 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Patrycja, ogromne gratulacje! Cieszę się, że tak szybko poszło. Siła jest kobietą 💪pokaż nam Frania.
Suszi, wzrusz, że Twoje dziewczyny tak szybko weszły w placówki. A Iga ubolewająca nad tym, że nie może iść do pkola to już w ogóle miód na serce. Dużo zdrowia dla niej!
Lalia, fajni pandziarze 🐼😁
Irysko, Lalia, ja się nie znam na tych przepisach. Wiem na pewno, że nie ma rejonizacji i mając decyzję na WWR z miasta X, można realizować WWR w mieście Y. Irysko, my chodziliśmy w ramach WWR do 'naszej' fizjo, a to przecież w moim sąsiednim mieście. Ogólnie nie upierałbym się, że mają zapewnić mi WWR w danym miejscu, lepiej samej poszukać ośrodka, poczytać o specjalistach i spróbować. No chyba, że od razu decydujemy się na przedszkole integracyjne. Zależy też ile ma się przyznanych godzin. Można od 4 do 8 na miesiąc. Jeśli tylko 4 to opcja Zulu ma sens, fajne pkole blisko i zajęcia gdzieś indziej.
Irysko, a to macie jednak wskazanie, żeby chodzić do logo?
Lalia, co do braku dobrych specjalistów u Ciebie, to wg mnie wszędzie jest podobnie. Bo nawet jak mieszkasz w większym mieście to przecież jest więcej dzieci i te miejsca na WWR rozchodzą się jak świeże bułeczki. Ja też, podobnie jak Zulu, swoje wydzwoniłam. Korzystaliśmy w ramach WWR tylko z fizjo, bo miała zaufaną neurologopedę prywatnie, i szczęśliwie udało się, że ośrodek, do którego wcześniej chodziliśmy na prywatną rehab zrobił sobie papiery na realizację WWR i się w ostatniej chwili załapaliśmy. Na samym początku byliśmy zapisani do ośrodka (też w sąsiednim mieście), który miał zajęcia z rana, a ja przecież wracałam do pracy.
Podsumowując: dzwonić do skutku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2023, 09:03
Lalia, Iryska, patrycja92 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Gaja już ma 3msc?! Też mam wrażenie że dopiero się urodzila. Ale jest tu do Ciebie podobna Inga28! I do brata 😃
Strach pomyśleć ile ma juz Kacpi Lalii 😱 tez przeciez dopiero się urodził
Hahaha dzięki! Chociaż ktoś tak powiedział 😅
Wszyscy mówią że Gustaw to czysty tata, a Gaja podobna do Gucia, czyli wychodzi że tez do taty 🤣 -
Annia wrote:Inga, mojego stolarza to ja raczej mogę odradzić. ;P Co do mebli nie mam zastrzeżeń, ale ilość szkód przy montażu... Oczywiście wszystko naprawiali na swój koszt, ale nie polecę ich. Co z tego, że stolarz robi dobre meble, jak ma niechlujną ekipę montażową.
Patrycja gratuluję! Pochwal się zdjęciem!
Ehh, właśnie nikt ze znajomych nie poleca stolarza który im robił meble 😅 każdy ma jakieś zastrzeżenia -
Inga28 wrote:Hahaha dzięki! Chociaż ktoś tak powiedział 😅
Wszyscy mówią że Gustaw to czysty tata, a Gaja podobna do Gucia, czyli wychodzi że tez do taty 🤣
U mnie tez… tylko moja mama jeszcze wierzy w podobienstwo do mnietakze i ja mam cien nadziei
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Patrycja gratulacje!
I super, że udało Ci się z ochroną krocza. Ja też miałam to szczęście, że wszystkie cztery porody bez nacięcia.
Ounai, no widzisz - twoja Marta bawi się lalki, a moja Ania samochodamiJuż chyba pogodziłam się z tym, że będzie chłopczyca 🙄
patrycja92, Ounai lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny ❤️ jestem mega mega zadowolona ze udało się z tym kroczem, faktycznie jest różnica ze tak powiem w jakości funkcjonowania😃🤦♀️
Trochę się z maluszkiem uczymy siebie ☺️ dzisiaj to już non stop karmienie zeby pobudzić laktację 🙈 zapomniałam jak to jest ciężko, bo moje sutki się nie nadają do karmienia piersia a jest za wcześnie na nakładki bo maluszek mało zje.. ale zaciskam zeby z bólu i działamy.
Jutro prawdopodobnie wychodzimy 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 07:20
Lalia, Zulugula, edka85, Suszarka lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Jeszcze Wam powiem ze szacowanie wagi dziecka jest jak kant o **** potłuc.. z USG I pomiarów położnej ma wagę 3400 a urodził się jak pisałam 2850 🙈 tez miałyście taka rozbieżność?
Ciagle myślałam ze psychicznie jestem niegotowa na narodziny dziecka ale jak tylko mi dali małego to jednak od razu poczułam ta fale milosci ❤️ kiedyś pamietam Lalia po porodzie Kacperka pienie opisała jak sie czuje dokładnie po drugim porodzie spełniona mama i mogę się pod tym podpisać ❤️ właśnie brakowało chyba nam takiego małego puzelka w naszej rodzinie 🥰Lalia, Zulugula, Inga28, Suszarka lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Patrycja, mi Adasia prawie co do grama wyliczyli.
Ginekolog prowadzący w środę wyliczył go na 3560 g l, przed porodem na 3500g i urodził się 3525g. Mikołaja tak idealnie nie wyliczyli, ale miescił się w tej granicy +- 10% błędu.
Zazdroszczę Wam trochę tych uderzeń miłości do dzidziusiów w szpitalu. U mnie zawsze to był proces i zaczynał się w domu.
Dziewczyny, czy któraś z Was jest w stanie polecić fajny dzieciowy hotel z basenami w Małopolsce, Slaskim, Dolnośląskim? Tak maks. 3 godzin jazdy z Opola.patrycja92 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Patrycja, ja w ciąży z Olkiem tydzień przed porodem usłyszałam od mojego ginekologa że przewiduje wagę w granicy 3300-3500, dzień przed porodem lekarka na IP oszacowała na 3600, urodził się 3500 g 😁
Natomiast z Kacperkiem mój lekarz na wizycie powiedział , że ok. 3300g, 2h później na IP lekarz powiedział, że nie więcej niż 3300g a Kacpi ważył 3200g 😁 więc muszę tutaj wszystkim przyznać, że jeśli chodzi o wagę to trafili 👍patrycja92 lubi tę wiadomość
-
Patrycja gratuluje !! Mi tez w dwóch ciążach wyliczyli wage prawie idealnie.
Inga ja bardzo polecam naszego stolarza. Moje dwie koleżanki u niego robiły meble i my po wizytach jego i 3 innych stolarzu zdecydowaliśmy się .Nie żałuje. Jako jedyny przedstawił wszystko na rysunkach dokładnie z pomiarami,wyrysował co gdzie będzie, był terminowy , cena bardzo spoko moim zdaniem biorac pod uwagę to co nam zrobił. Okazał się najtańszy z tych co nam wyceniali - jest z Dzierżoniowa może dlatego ze to jednak mniejsza miejscowość a nie Wrocław . Z montażem zero problemów ,montował sam z kolega. 17 lat jest stolarzem 10 u kogoś i 7 na swoim . Jedyny minus ze w ogole na montaż czeka sie u niego 6 miesięcy bo ma tak zapchany kalendarz. U nas był w styczniu jakoś od razu po nowym roku a montaż mebli mieliśmy właśnie w czerwcu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 00:03
patrycja92 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021