Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tematów około mieszkaniowych to przypomniało mi się, że na spotkaniu z Zulu okazało się, że jest moją bratnią duszą #kochammieszkaniewbloku #kochammiasto #5minutpiechotkądolidla 😎🏘🌁🗽🏭
Nie zrozumcie mnie źle, ja rozumiem marzenia o domu, o ogrodzie, o dużej przestrzeni, ciszy zdala od miasta, ale mam wrażenie, że teraz jest taka pogoń za segmentem pod miastem i jak komuś powiesz, że lubisz swoje mieszkanie w bloku, albo lubisz mieć wszędzie blisko, albo, że starcza Ci te Twoje 2000 zł raty kredytu i nie masz ochoty, by wynosiła ona 5000, to każdy się patrzy na Ciebie jak na kosmitę. Dlatego jak Zulu powiedziała mi, że kocha swoją dzielnie i mieszkanie w Krk to serce zabiło mi mocniej ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 21:04
emdar, Zulugula, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria ja Cię rozumiem. Na mnie też dziwnie patrzą jak mówię że nie chcę miec 2000m2 działki bo mi się tego nie chce kosić. Albo że chce dom od dewelopera bo mi się nie chce budować. Natomiast miasto nie jest mi potrzebne. Nie korzystam z uroków "wszędzie mam blisko" więc wieś noc mi nie zmieni. Ale nie przeniosę się w miejsce z którego będę dojeżdżać godzinę do pracy bo mi szkoda czasu na to. Za to moim ogromnym marzeniem jest otworzyć latem taras, usiąść z książką na leżaku i patrzeć jak dzieci pluskają się w basenie, a mąż smaży mięsko na grillu 😉
-
Karola ja tez Was z Zulu doskonale rozumiem przez wiele lat mieszkałam w domu, z mamą i siostrami, po śmierci taty wszystkie męskie sprawy spoczywały na mnie i mojej siostrze. Dlatego jak poznałam M. to mu powiedziałam ze jak mamy gdzies mieszkać to tylko w bloku, gdzie wszędzie blisko, z dobra komunikacja, bez konieczności koszenia trawy, palenia w piecu itp. Aż tu nagle po 4 latach mieszkania w bloku zaczęło nam się odmieniać i zapragnęliśmy domu z ogródkiem, żeby właśnie otworzyć drzwi na taras, żeby dzieck mogły pobiegać, my zapalić grilla gdyby nie 3 ciąża to to marzenie zrealizowalibysmy na pewno dużo później. Ale tez nie wyobrażam sobie budowy domu od podstaw, prędzej byśmy się pozabijali 🤭 a tak- pozdrowienia od Meli z budowy ona już mówi ze chce do swojego „białego domku”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 11:41
Iryska, Ounai, KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, emdar, Inga28 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Wik, tak w ogóle to jak się masz? I jak Gucia nastawienie na siostrę na dzień dzisiejszy? Poopowiadaj coś, podpowiedz 😃
Zulu, generalnie jest bardzo dobrze tzn lepiej niz sie spodziewalam. Oczywiscie wiem, ze to sie moze zmienic sto razy, ale na razie jest naprawde ok, Łucja jest bardzo spokojna i duzo spi, Gucio jest jak tornado i to sie nie zmienilo, takze spokoj mamy dopoki jest w przedszkolu Ale bardzo pozytywnie zareagowal na siostre, chce ja glaskac, jak zaczyna plakac to idzie ja uspokajac po swojemu, np zaczyna jej cos tlumaczyc co w jego przekonaniu ma jej pomoc 😅, pokazuje jej ksiazeczki kontrastowe itp 🥹
Jest dosc „intensywny”, ale taki juz byl przed porodem teraz moze sie to troche nasililo, widac ze przezywa i jego reakcja to np prowokowanie, robienie na zlosc itp. Ale do siostry poki co nie okazuje zadnej wrogosci, wrecz przeciwnie
Takze zycze Ci takich samych poczatkow z dwojka 🙂
Ja bylam dosc oslabiona po wyjsciu ze szpitala, a na dodatek w zeszlym tygodniu zlapalo mnie przeziebienie i trzymalo tydzien, teraz juz wyzdrowialam i czuje, ze mam wiecej sil niz tuz po porodzie, takze jest ok
KarolinaMaria, Zulugula, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
KarolinaMaria wrote:Ounai, to gadaj czemu mąż marudzi i odwleka tego grilla? 😁
No ale... dziś kładę dzieci spać a Tymek mowi takim spokojnym głosikiem pełnym nadziei "Mamo.... powiedz mi, to kiedy kupimy ten dom?" Stopił nasze serca tym.
A przed chwilą pogadaliśmy i zdecydowaliśmy, że zaczynamy załatwiać formalności. Jutro dzwonię do Pani z biura, że w weekend podpiszemy umowę i może sprzedawać moja działkę. Cisnę też szybko remont u teściowej, kończę remont u mamy (już zostały tylko meble do wyboru), a w międzyczasie spotykamy się z doradcą kredytowym i załatwiamy dokumenty do umowy o ten dom. Wybraliśmy 2 linie zabudowy, działka 730m2.
A jeszcze z good news.. przeszłam do 2 etapu rekrutacji do... Tesli 😍 co zabawne, jak powiedziałam mężowi, ze złożyłam papiery i odezwali się do mnie, że biorą mnie pod uwagę i mam wypełnić ankietę to okazało się że mąż też tam składał ale nie dostał takiego maila. Natomiast ankieta hardcore. Było np pytanie o to jak zamierzam sobie zorganizować pracę na stanowisku na które startuję 😬
Jejku, dziewczyny tak się cieszę z tym domem. Mam nadzieję że się uda 😍 2 lata poszukiwań i wreszcie jest decyzja 🤩Annia, Wik89, Nowastaraczka, emdar, Inga28, patrycja92, Suszarka lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Co do tematów około mieszkaniowych to przypomniało mi się, że na spotkaniu z Zulu okazało się, że jest moją bratnią duszą #kochammieszkaniewbloku #kochammiasto #5minutpiechotkądolidla 😎🏘🌁🗽🏭
Nie zrozumcie mnie źle, ja rozumiem marzenia o domu, o ogrodzie, o dużej przestrzeni, ciszy zdala od miasta, ale mam wrażenie, że teraz jest taka pogoń za segmentem pod miastem i jak komuś powiesz, że lubisz swoje mieszkanie w bloku, albo lubisz mieć wszędzie blisko, albo, że starcza Ci te Twoje 2000 zł raty kredytu i nie masz ochoty, by wynosiła ona 5000, to każdy się patrzy na Ciebie jak na kosmitę. Dlatego jak Zulu powiedziała mi, że kocha swoją dzielnie i mieszkanie w Krk to serce zabiło mi mocniej ❤️Zulugula, emdar, Inga28, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:To jest takie fajne, że 3latki już tak świadomie obchodzą urodziny 🥹 Matylda ma książeczkę, w której miś ma urodziny, pompuje balony, ma tort, dostaje prezent itd. I strasznie nakręciła się na temat urodzin, mówi, że będzie mieć urodziny, będzie dmuchać świeczki i takie tam. Tłumaczyłam jej już parę razy, że do jej urodzin jeszcze trochę, ale ja niedługo mam swoje. Siedzimy wczoraj wieczorem przy zasypianiu i Mati zaczyna mi opowiadać, że mama bedzie mieć urodziny, że 'będzie tolt, będą świeczki', ona będzie dmuchać (!!!) i ona.... dostanie 'plezent' 😂😂😂 szybko jej wybiłam z głowy ten plan, co to za obyczaje, matce dojdzie kolejny rok, nowe zmarszczki, a dziecko dostanie prezent 🙃
Zulugula, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Dziewczyny, taka ciekawostka właśnie na Panu Tabletce przeczytałam, że pulmunolog zakazał wielu osobom robienia inhalacji przy katarze- bakterie z rozrzedzonego kataru spływają do gardła, potem i infekcja zamiast trwać krócej wydłuża się, a niejednokrotnie przechodzi w inną, ostrzejszą. Każdy oczywiście musi sam podjąć decyzję, ale takie info do przemyślenia.
-
Ounai, kciuki za ten dom✊️. Zupełnie nie moja bajka,bo ja zdecydowanie #team miasto, ale życzę Wam spełnienia marzenia❤️.
Annia, u Ciebie na dzielni dom kosztuje 2,6 mln, a u mnie za 2,5 mln to bym mogła kupić...mieszkanie 115 m( właśnie sąsiadka z góry sprzedaje). No ale,że nie mam wolnych 2,5 mln to zostanę w swoim 😂😂😂😂.
Ounai lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Annia wrote:Ounai, mega gratki z tą Teslą, brzmi super! Ilo etapowa jest rekrutacja?
1) Dlaczego chcesz u nas pracować,
2) Jak zorganizujesz swoją pracę na stanowisku na które aplikujesz,
3) podaj przykład usprawnienia które wprowadziłeś w swojej obecnej pracy z uwzglednieniem konkretnych danych jakie efekty to przyniosło (pomiary, KPI itp)
Potem kilkanaście prostych pytań typu czy masz prawo jazdy uznawane w Europie i Afryce, za jaki czas możesz zacząć prace, w jakich godzinach możesz przyjść na rozmowę. Oczywiście ankieta w języku angielskim. Od rozpoczęcia ankiety miałam 48h na wypełnienie jej, jeśli nie zdążyłabym to moja kandydatura całkowicie przepada i nie będzie więcej brana pod uwagę w rekrutacji. No i od wysłania ankiety Tesla ma 2 dni na odpowiedź. Dla mnie te pytania były naprawdę trudne mimo, że są niby standardowymi pytaniami na rozmowach. -
KarolinaMaria wrote:Co do tematów około mieszkaniowych to przypomniało mi się, że na spotkaniu z Zulu okazało się, że jest moją bratnią duszą #kochammieszkaniewbloku #kochammiasto #5minutpiechotkądolidla 😎🏘🌁🗽🏭
Nie zrozumcie mnie źle, ja rozumiem marzenia o domu, o ogrodzie, o dużej przestrzeni, ciszy zdala od miasta, ale mam wrażenie, że teraz jest taka pogoń za segmentem pod miastem i jak komuś powiesz, że lubisz swoje mieszkanie w bloku, albo lubisz mieć wszędzie blisko, albo, że starcza Ci te Twoje 2000 zł raty kredytu i nie masz ochoty, by wynosiła ona 5000, to każdy się patrzy na Ciebie jak na kosmitę. Dlatego jak Zulu powiedziała mi, że kocha swoją dzielnie i mieszkanie w Krk to serce zabiło mi mocniej ❤️
Zbijam pione! 😜 nam też się wszyscy dziwią, że chcemy kupić mieszkanie i ciagle słyszymy „a nie chcieliście domu?”
Ja mam chyba taki kompleks wsi, bo mieszkałam w naprawdę wielkiej dziurze, zero koleżanek, żadnych fajnych zajęć, wszędzie daleko, żeby dojechać do szkoły średniej na 8, musiałam wstać o 5:30 🤡
Teraz mieszkając w mieście, mam wszystko pod nosem i jest mi tak wygodnie, że nie chce tego zmieniać. Chce żeby moje dzieci w przyszłości mogły same dojechać tramwajem do szkoły, koleżanki czy kina.
I ja tez wiem ile jest dodatkowej pracy jak ma się swój dom, tak na prawdę to zawsze jest coś do zrobienia. Nasi znajomi właśnie wybudowali 2 lata temu pod Wrocławiem piękny dom, ale sami się ostatnio przyznali że maja myśli czy nie kupić mieszkania bo niekiedy już mają dość. Także zawsze są plusy i minusy i każdy musi wybrać pod siebie 😊
My wieś mamy na weekendy jak jesteśmy u rodziców i to nam wystarczyZulugula, emdar, KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Emdar, warszawskie ceny są z kosmosu... No, ale stolica. Zresztą Wrocław czy Kraków pewnie są niewiele tańsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 10:28
Wik89 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
U nas jest ta sama historia. Ja ze wsi, mąż ze wsi. Szeregówki, bliźniaki odpadają bo dla mnie to takie ani to dom ani blok. Wchodził w grę tylko dom we Wrocławiu ale to odpadało na starcie bo około 2,5 mln chyba za fajny dom 🤣🤣🤣 wiec dziękuje. Mam 70
Metrów mieszkanie i mi ono naprawdę wystarczy. Wole wyjeżdżać częściej i więcej, wsi mam pod dostatkiem u rodzicow czy w meza stronach. To jest fajne na góra 5 dni.
A teraz to w ogole mamy ekstra bo wszzedise blisko, Wrocław, a i tak jest taka cisza i zieleń jakby była wies.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 10:46
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu, no wiem, ale powiem Ci, ze odkad Łucja sie urodzila, to Gucio chce zazwyczaj po przedszkolu wracac do domu, wiec sporo czasu spedzamy wlasnie w domu. Robimy tak, ze odbieramy go wczesniej poki co, tak miedzy 15 a 16, jak nie ma ochoty na plac zabaw to wraca do domu, a potem czasami jeszcze gdizes na chwile wychodzimy, jak sie uda to we 4, staramy sie o 18.30-19 jesc kolacje i potem zaczyna sie procedura kapania i usypiania zazwyczaj o 21 Gucio spi 😀 Łucja ok 20
Tak, ceny w Warszawie sa chore i ciagle jest wzrost, to nie powinno az tak wygladacII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023