Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:W jakiej branży dają takie wysokie pensje bez doswiadczenia? Bo w automotive na pewno nie. Można powalczyć o 5tys ale brutto i to jak się jest naprawdę dobrym, średnia to 4
Mi w IT na umowę o pracę, ale na początkowe stanowisko zaproponowali najniższą krajową, gdzie dorabiam tam od roku. Dlatego zostałam w swojej pracy i nadal ciągle obie.
Więc nie wiem gdzie daja 7tys netto.
Ale u mnie Lublin, tutaj zawsze najmniejsze zarobki było.
I nie ma co porównywać IT teraz a 7 lat temu, bo mój mąż pracuje juz w IT 12 lat i sam mówi zd eldorado pomału i tytaj się konczy, jal zaczynają deweloperów zwalniać... -
KarolinaMaria wrote:Meggi, co u Ciebie? Często o Tobie myślę. Jak Oliwka? Przypomnij mi, ona zaczęła przedszkole juz wcześniej? Jak tam jej zdrowie? Jak Ty się czujesz?
W sumie nic nowego, każdy dzień zapchany czymś.
Zaczęłam psychoterapię bo mam depresję lękową po wypadku, mimo że jestem wysoko funkcjonuja. Ale paraliżuje mnie nawet jako pasażer jak wyjeżdżamy na drogę szybkiego ruchu, S, gdzie sa tiry. Flashbacki wróciły tez. Do tego 2x tyg po 90 minut mam ang, plus logo Oliwki i jej basen na słabszy brzuch. Więc od pon-piątku coś.
Oliwka chodzi od 1.09 do przedszkola, ale plynnie przeszła ze żłobka, bez adaptacji, niczego, z dnia na dzień. To jest stadne stworzenie, to jej obojętne aby dzieci były i piosenki.
W przedszkolu zaczęła zajęcia u logo, cała lista z przedszkola co złe z jej wymową. Fakt rozgadała się, ale jakość średnia jest. Głównie wina pionizacji języka, w sumie z którą walczymy od urodzenia. Ale i tak widzę progres, bo oblize zęby na górze, a wcześniej tego nie umiała. Więc czeka Nas dalej praca.
Choruje tez mniej i inaczej. Ostanie 2 choroby w 3 dni minęły, więc cieszę się frekwencja w pracy xD
Też zastanawiamy się nad zmianą mieszkania, znaleźliśmy nawet bliźniaka, w mieście, co dla mnie jest najważniejsze, nie chce być taxi dla własnego dziecka. Z jednej strony osiedle bloków, a z drugiej bliźniaki, więc kumpli tez będzie miała. Ja jako jedynaczka, mieszkająca na odludziu cierpiałam bardzo przez to. Dlatego szukamy głównie takimi kryteriami.
Jedyny minus tego bliźniaka to ze jest raczej za duży na naszą rodzinę, bo 160m użytkowej... Jak byl miła te 120-140 to juz byśmy go kupili.
Iryska lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Meggi, 160m domu to nie tak dużo, jeśli fajna lokalizacja to ja bym nie patrzyła na to. Powierzchnie zawsze się jakoś zagospodaruje🙂
https://zapodaj.net/plik-ILhKtmYJnX
Tak wyglądają rzuty. Na dole pokój na bank pójdzie na przy garażową graciarnie.
Ale co z górą i łazienkami... Boję się ze będzie straszyło pustakami. Jeden pokój na górze to gabinet, jedna sypialnia i jeden pokój Oliwki, a 4? Idealnie na 2 dziecko. Ale juz mam żadnych szans na dziecko.Ounai, Iryska lubią tę wiadomość
-
Irysko gratuluje || 🤩
dawno mnie nie było ale podczytuje, oczywiście polowe zapomniałam co miałam napisać 🤣
Motylku z Twoim niemieckim na pewno szybko znajdziesz prace zwłaszcza w mieście przy granicy
Ounai bardzo fajny ten dom, trzymam kciuki za spełnienie marzenia!
Mego 160m to idealna powierzchnia do życia dla 3 mi się bardzo dobrze tak mieszkało te kilka miesięcy a dodatkowy pokój zawsze może być gościnnym jeśli często macie gości
Ja jestem zdecydowanie team dom, chociaż mogłabym mieć mieszkanie ale 120m i z tarasem. U mnie takich niestety nie ma wcale lub w kamienicy gdzie nie ma udogodnień dla osób z niepełnosprawnością. Nowe budownictwo niestety ma malutkie mieszkanka, jak cos dużego to taniej wyjdzie się wybudować (na początku myśleliśmy o mieszkaniu ale 1mln za 85m to za dużo) 🤣
Lalia jak u Olcia w przedszkolu po tym sporze? Trzymam kciuki za Kacperka, żebyście szybko zapomnieli o podcięciu
Aa No i bym zapomniała pogratulować
Nowym mamusiowa! Wik,Patrycja - gratulacje! 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 13:33
Iryska, Wik89 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Iryska wrote:Można zrobić pokój dla gości, garderobę, pralnie itp. Fajny ten projekt 😍
Pralnia jest na lewo kolo łazienki, garderoba jedna jest na dole, a druga przy sypialni. Na bank jedna łazienkę zlikwiduje i powiększę albo pokój albo garderobe.
Na dole tez w wc usunę prysznic, powiększę spiżarnie.
Jedna kwestia mnie niepokoi.
Wystawa, wjazd od wschodu i salon od zachodu. Sciana bez okien na północ. Druga połowa co jest pusta sciana jest na południe, ale gorszy układ i jest o 100tys droższa bo deczko działka większa. Boje sie o ta jedną północą ścianę... Niby bez okien. Ale czy nie bedzie zimno przez to? Zawsze mi się północ z mchem kojarzy.
I kolejna rzecz, ogrzewanie to sama pompa. Nie ma gazu. -
Meggi od północnej ściany będzie chłodniej (w moim rodzinnym domu tak było), też bez okien ta ściana była. Natomiast od południa zachodu też nie jest super, bo w lecie okropnie się nagrzewa. Ja miałam pokój południe (bez okna) i zachód z oknem i to był najgorętszy pokój w domu... To chcesz mieć jedno miejsce do mycia się w całym domu? Skoro na dole tylko toaleta, a na górze jedną łazienkę chcesz zlikwidować?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi czego się obawiasz przy pompie? pytam z ciekawości, my się zdecydowaliśmy na pompę.
Na ten moment żadne źródło ciepła nie jest łatwo wybrać. Każde jest drogie i na większość ma być narzucony dodatkowy podatek (gaz, Węgiel). My mieliśmy z tym niezła zagwozdkeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 15:57
🔸28 lat
Nie wiem dokładnie jak to odnieść do pustej ściany z ta północą chyba tylko tyle ze po prostu będzie chłodniej ale ogólnie nie wzięłabym nigdy wystawy okien na północ. Nigdy nie pada bezposrednio słoneczko w okna. Znajomi maja takie mieszkanie i to jeszcze na parterze i jest okropnie ciemno i zimno.
W starym mieszkaniu mieliśmy południowy zachód dwa pokoje i północny wschód kuchnie. To tez była masakra bo latem dramat ale i tak wole tak niż północ.
Teraz mamy wystawę okien wschod i poludnie i jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 16:08
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Meggi od północnej ściany będzie chłodniej (w moim rodzinnym domu tak było), też bez okien ta ściana była. Natomiast od południa zachodu też nie jest super, bo w lecie okropnie się nagrzewa. Ja miałam pokój południe (bez okna) i zachód z oknem i to był najgorętszy pokój w domu... To chcesz mieć jedno miejsce do mycia się w całym domu? Skoro na dole tylko toaleta, a na górze jedną łazienkę chcesz zlikwidować?
Tak, bo dwie łazienki dla 3 osób to za duzo, jedno wc na dole i jedna na gorze łazienka moim zdaniem wystarczy -
Enigvaa wrote:Meggi czego się obawiasz przy pompie? pytam z ciekawości, my się zdecydowaliśmy na pompę.
Na ten moment żadne źródło ciepła nie jest łatwo wybrać. Każde jest drogie i na większość ma być narzucony dodatkowy podatek (gaz, Węgiel). My mieliśmy z tym niezła zagwozdke
Wydaje mi się ze koszty wiesze będą od gazu. Ale nie wiem. Deweloper nie daje foto, samemu trzeba, a to koszt 50tys -
Meggi110818 wrote:Wydaje mi się ze koszty wiesze będą od gazu. Ale nie wiem. Deweloper nie daje foto, samemu trzeba, a to koszt 50tys
A co do pompy i gazu w jednym budynku to na 90% nie znajdziesz tego u dewelopera. Jeśli chcesz 2 źródła ogrzewania domu to działka i samodzielna budowaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 17:00
Annia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ale do fotowoltaiki masz dofinansowania z UE tylko trzeba poszukać. Ja bym 2 łazienki zostawiła. Jak dziecko zostanie nastolatkiem docenisz:P
A co do pompy i gazu w jednym budynku to na 90% nie znajdziesz tego u dewelopera. Jeśli chcesz 2 źródła ogrzewania domu to działka i samodzielna budowa
Ja bym jednak nie przeżyła budowania samemu, to nie dla mnie. Ja na samą myśl ze to trzeba wykończyć to mam mdłości. Dlatego wcześniej szukałam czegoś z rynku wtórnego tak do 8lat